Sve si fino analizirao. Očito si zaista pažljivo čitao roman.
Jedino se ne slažemo da pisac nema simpatija prema svom junaku. Mislim da pokazuje previše sažaljenja, prijalo bi mi malo eksplicitnije osude. Ali, moje želje su već moj problem.
- - - - - - - - - -
Ma nema bolje muzike od Sajmona i Garfankla.
Inače, Art Garfankl (onaj čupaviji i bez brkova) je ljubitelj knjiga.
Na njegovom sajtu može se naći spisak svih knjiga koje je pročitao od 1968. godine. Ja povremeno pogledam, da vidim koliko nam se ukusi poklapaju.
Hvala za link, sad cu da se zanimam ovim
Meni je za vikend bio u gostima najbolji prijatelj, obilazili smo knjizare, stoicki sam se suzdrzala od kupovine i uzela samo jednu knjigu!
Silfida, Vladimira Odojevskog.
Knjigu sam vec procitala, davnih dana ali nikako da je kupim. Odojevski je jedan od onih pisaca za koje mislim da ljudi generalno slabo znaju.
Ja sam ga zavolela davnih dana kada sam onako random uzela njegove ' Ruske noci' iz biblioteke , ljubav na prvo citanje.
Nije pisao mnogo ali se hvatao svega cini mi se, kao ruski plemic imao je sasvim dovoljno vremena da bude u svakoj corbi mirodjija, malo pisa, ,malo filozofirao, malo uredjivao, malo se bavio kritikom. Moj tip zivota....
Iskreno proslo je mnogo vremena kako sam ga citala... Silfida mi je ostala u secanju kao vrlo dobra zbirka pripovedaka, jedan prihvatljivi spoj filozofije i fantastike.
Inace odlucila sam da pauziram od kupovine knjiga na neko vreme dok ne napravim veliko spremanje i ne rascistim police. Potpuno se iracionalno vezujem za knjige i ploce, knjige koje cuvam samo zato sto sam ih dovukla iz porodicne biblioteke, knjige koje zapravo niko od nas i nije procitao niti ce , gomiletina knjiga o zenu, budizmu, neki trecerazredni pisci sa ex-yu prostora...mora da se podvuce crta.
Citam trenutno Lavkrafta, Saptaca u tami. Napravila sam pauzu od horora ali blizi se zima...