quentin
Iskusan
- Poruka
- 6.078
Šališ se. Pa, ne znam da li da kažem...![]()
Koliko se sjećam, tek na kraju knjige postaje jasno da je priču o tigru pripovjedač vjerovatno izmislio da bi lakše podnio strahote svega što je slijedilo poslije brodoloma.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šališ se. Pa, ne znam da li da kažem...![]()
U tome i jeste lepota cele priče. Ipak, sve vreme je, iako bajkovita, priča vrlo uverljiva.Da. Lepo se sećaš.U tome i jeste lepota cele priče. Ipak, sve vreme je, iako bajkovita, priča vrlo uverljiva.
(Imam i ja spisak ali ništa mi ne znači
)
Priči nikad kraja i vreme je proletelo
Baš mi je prijalo, kao uostalom i uvek kad se radi o druženju s ljudima s ove teme.
Koliko se sjećam, tek na kraju knjige postaje jasno da je priču o tigru pripovjedač vjerovatno izmislio da bi lakše podnio strahote svega što je slijedilo poslije brodoloma.

E hvala ti Kventi, sad ne moram ni da je citam![]()
![]()

With Autumn, Knausgaard turns his gaze out towards the world. His intention is to plate up its wonders to his unborn daughter, to whom the book is addressed. Knausgaard’s own world, too, is filled with riches: a wife, a home, a study at the bottom of the garden, three thriving children, friendships, adventures, travel. Yet he has arrived at that time of life when asking “What makes life worth living?” cannot be answered by any epiphany or summation. Instead, he has come to believe that life’s meaning resides in being present to every experience, to observing and contemplating every thing, feeling and savour: “Showing you the world, little one, makes my life worth living,” he writes.

Meni se Dama s kamelijama bas svidela...mada ima jace od 10 godina kako sam je citala....mogla bih i da je obnovimPa sad ste otkrili sve za nas koji nismo čitali![]()
Čitam i dalje Semper idem. Ostalo mi je još oko 200 strana i ako budem vredna, završiću je ovog vikenda.
Ja hoću da čitam Damu s kamelijama uskoro. Što vam se to ne sviđa?
Ko se sprema za Sajam pored Elefterie? Dajte spiskove šta želite da kupite. Ja najverovatnije ne idem ali mogu da parim oči na tuđe spiskove(Imam i ja spisak ali ništa mi ne znači
)
Juče smo se lepo družile nas tri drugarice sa teme (Kamenita, Bi i ja)Priči nikad kraja i vreme je proletelo
Baš mi je prijalo, kao uostalom i uvek kad se radi o druženju s ljudima s ove teme.
![]()
Neočekivano su mi se svidele priče Radjarda Kiplinga…Zbirka se zove Izgubljena legija, zaista sam je kupila samo zato što je bila jeftina a volim na moru da imam pripovetke. Kiplinga uglavnom doživljavam kao tipičnog predstavnika svog vremena I smatram da nije odoleo zubu vremena kao takav. U pitanju su njegove priče o nadrealnom I duhovima I zapravo sam prilično uživala u arhaičnim tonovima knjige.
Ja sam pre 2 dana poceo Remarka i Na zapadu nista novo (cemu ovakav prevod, original je All quiet on the western front i takav naslov jasno aludira na ratnu tematiku, a nas ne uopšte).
Koliko se sećam, neki ovde vole Karla Knausgarda i njegov ciklus Moja borba. U New Statesman-u je objavljena jedna kritika njegove knjige Jesen:
https://www.newstatesman.com/2017/0...orgeous-poetic-observations-almost-every-page
Pročitala sam Murakamija za tebe( i Quentina), ne moraš da se mučiš, nije vredno. Jedva sam završila Kafku na obali mora.Generalno koncept je vrlo zanimljiv, ima bizarnih momenata - koji su meni lično bili super ali knjiga je onako kao paket strašno sterilna i dosadna. Nisam čak imala volje ni da napišem recenziju na GoodReadsu jer me mrzelo da razmišljam o njoj.
Tako da ništa ne propuštaš. A ja se na Murakamija više neću zaletati.
Za poslednje dane mora sam ostavila Makartijev ‘ Put’ – nije bila najpametnija odluka ali ok. Odlična je knjiga, ostavila je nešto slabiji utisak od Meridijana ali samo zato što stvarno mislim da ništa neće u dogledno vreme uspeti da me raspameti kao Krvavi meridijan, tako da sam nevoljno odmah uporedila ove dve knjige.