Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Divno, seka mi je bila prelepa, blistala je od srece. Oluja je pocela kad i crkveno vencanje, pop poji i mase kandilom, napolju munje i gromovi, sudnji dan :-D Dok se zavrsilo, granulo je sunce i kisa je gotovo stala. :-) Tako da smo imali srece.

Ja nisam vala... oduvek sam osecao animozitet prema gansima, ajron mejdenu, ekv... sve te ultra popularne bendove za koje su znali i koje su slusali svi zivi :)

Ogradi se, molim te... :nono2: Ovo što si nabrojao, između ostalog, slušaju samo ljudi od stila i sa sluhom. Ja kad uđem u bus, odmah zamolim vozača da promeni stanicu ili isključi radio. Ne mogu da slušam "šatorbrijane" što plaču, a koji se slušaju po 18im rođendanima. Strašno... Devojčica, gimnazijalka, zna celokupan opus Ljube Aličića i sl. :dash:

Pogotovu EKV nisu slušali svi živi, već samo odabrani.

Ja nisam vala... oduvek sam osecao animozitet prema gansima, ajron mejdenu, ekv... sve te ultra popularne bendove za koje su znali i koje su slusali svi zivi :)

Ih, dirnuo Radi u EKV! :vudu:

Iskreno, ni ja ih nikad nisam obožavao.
Sad su mi više ostali onako, kao neke tragične figure.
Juče je bilo ne znam koliko godina od kad je Magi umrla, pa sam opet gledao neke dokumentarce. Jezivo...

Od cega konkretno da se ogradim?
Slusali su svi zivi i te kako, a dokaz tome je i sto je vremenom pocelo i da se na maturskim vecerima i svadbama svira repertoar ekv, corbe i bijelog dugmeta. Tako su uspeli i Partibrejkerse da mi ogade.
Ja smatram za sebe da sam, bez lazne skromnosti, prilicno dobro muzicki potkovan. Imao sam mnogo faza u zivotu i slusao mnogo razlicitih muzickih pravaca, ali nekako najvise uvek blizak roku. Tokom osnovne i srednje skole sam vise bio u fazonu tvrdjeg zvuka, cak i panka i metala... sund kakav danas znamo je tek bio u povoju, ali sam svejedno bio obelezen od strane takvih, kao neki narkoman i problematican jer jbt nisam normalan i slusam krestavce umesto ekv, orgazma, mejdena i gansa, s tim sto od poslednja dva iskljucivo november rain, sweet child of mine, trooper i fear of the dark.
Doduse, voleo sam Metaliku iako su i nju znali da izrabljuju Unforgivenom i Vhiskey in the jar. :)

olujni bedem, je l' to od Dekija ova nova, nastavak Konstantina?

Poslednja izmena:
Uvek je bilo nekih koji slušaju "rok klasiku", pank, ili bilo šta što je odudaralo od trenda i bili su na meti kritika "vladajuće većine".
Užasno me nervira taj stav da svi treba da budu isti, slušaju istu muziku, čitaju iste knjige. Kao mi ovde. Kad neko uzme nešto da čita, pa pohvali, odmah svi hoćemo... :zper:
Dobri smo, ničiji izbor ne kritikujemo previše

A jesu neke pesme i grupe izraubovane... neke su, na žalost, prestale da se pevaju, kao posledica društveno-političko-geografskih promena. Kao na primer, Igra rokenrol cela Jugoslavija, koja je dobro išla uz dočeke košarkaša... mislim da smo njih najčešće dočekivali, ali i drugih

- - - - - - - - - -

Ne znam što sam sve to napisala. Tako. Palo mi na pamet.
A i htela sam nekako da pružim podršku Del Pieru i njegovom muzičkom ukusu i izboru. Mada se ne slaže s mojim, ali to ne ma veze.

EKV i Azru sam obozavala u srednjoj skoli! :-) Kad se setim... Znam celokupni opus, sve o njima...
Nakon toga punk faza, Djubrivo, Dzukele, Hladno pivo...
Sad bi to bio najvise progresive rok, Pink Floyd, Tangerine Dream, The Stranglers...Potom dzez i blues..
Obozavam Ninu Simone.
Naravno, slusam sve i svasta sada, ali ovo me nekako najbolje opisuje.

Naravno, muzicki pravac koji bi slusala se nikada nije mogao videti spolja, na meni. Uvek sam bila dama. :-D

Od cega konkretno da se ogradim?
Slusali su svi zivi i te kako, a dokaz tome je i sto je vremenom pocelo i da se na maturskim vecerima i svadbama svira repertoar ekv, corbe i bijelog dugmeta. Tako su uspeli i Partibrejkerse da mi ogade.
Ja smatram za sebe da sam, bez lazne skromnosti, prilicno dobro muzicki potkovan. Imao sam mnogo faza u zivotu i slusao mnogo razlicitih muzickih pravaca, ali nekako najvise uvek blizak roku. Tokom osnovne i srednje skole sam vise bio u fazonu tvrdjeg zvuka, cak i panka i metala... sund kakav danas znamo je tek bio u povoju, ali sam svejedno bio obelezen od strane takvih, kao neki narkoman i problematican jer jbt nisam normalan i slusam krestavce umesto ekv, orgazma, mejdena i gansa, s tim sto od poslednja dva iskljucivo november rain, sweet child of mine, trooper i fear of the dark.
Doduse, voleo sam Metaliku iako su i nju znali da izrabljuju Unforgivenom i Vhiskey in the jar. :)

olujni bedem, je l' to od Dekija ova nova, nastavak Konstantina?

Olujni bedem je nastavak Dugih noći i crnih zastava.

Ja sam se u nedelju vratila iz CG, i nije mi bio neki odmor tj.jeste mi bilo lepo, ali mi treba nekoliko dana da se oporavim. Kad putuješ s kenjkavim prehlađenim detetom (koje se vrti i dok spava), nema odmora. Lepo smo se družili i s njihovim psom i onda juče saznam da je pseto izletelo na magistralu i pregazio ga auto. A tako divan i dobar pas (Ema jeste moja, ali je prgavija), baš mi je bilo teško.

Dovršila sam Nabokova, vraćam ga u bteku i onda ću neko vreme čitati svoje knjige, opet su se nagomilale.

Evrobook ovih dana objavljuje ilustrovana izdanja prva dva dela Harija Potera, moram da se čeličim da ne naručim odmah (dve knjige koštaju 4.5 hiljade, što i nije malo, još je to pretprodajna cena. Mislila sam da će koštati kao npr. Svet leda i vatre, koja takođe ima sjajne ilustracije.)

Sto se tice muzike malo sta od nabrojanog slusam.
Smatram sebe muzickim dudukom.
Slusam periodicno potpuno razlicite stvari.
Sama sa sobom ne mogu da se dogovorim sta mi je slusati kad uopste nesto slusam.

Mislim, i ja u stvari pokusavam da podrzim Del Pjera
:) I negovo pravo na izbor.

- - - - - - - - - -

Sta li je sa Bodrijrovim krovom :think:

Joj hvala lamar što si se setila.:heart: Bolje da ne pričam, radovi još nisu krenuli, svi majstori zauzeti, ovo je
selo nema puno majstora, a i komšije se nisu nešto previše zabunile, jer neće kiša kod njih da pada, iskreno
ponekad mi je tako muka od ljudi.
Nadam se da će sutra početi, obećao mi je jedan majstor, videćemo...

Sto se tice muzike malo sta od nabrojanog slusam.
Smatram sebe muzickim dudukom.
Slusam periodicno potpuno razlicite stvari.
Sama sa sobom ne mogu da se dogovorim sta mi je slusati kad uopste nesto slusam.

Mislim, i ja u stvari pokusavam da podrzim Del Pjera
:) I negovo pravo na izbor.

- - - - - - - - - -

Hvala sto me podržavate al taj period je iza mene. Sad svi, dobro ne svi ali vecina, misle da sam normalan :D
Volim i sada da cujem povremeno nesto tvrdji zvuk, neki i češće poput hladnog piva, goblina, ramstajna, ali sam uglavnom u blazem fazonu.

Bodrijar, kad sredis krov, baci i ti koju o ovome, slutim da bi me i ti podrzao :)

...ali sam svejedno bio obelezen od strane takvih, kao neki narkoman i problematican jer jbt nisam normalan i slusam krestavce umesto ekv, orgazma, mejdena i gansa...
E, baš me nasmeja... :rotf: A oni, šta su?

Ti tvoji "obeleživači" dakle smatraju da svako ko sluša duhovnu muziku, mora da je pop... :lol:

- - - - - - - - - -

Evo me piskaram, pokušavam malo da smirim živce, jer ću poludeti potpuno.:(
Kod mene u osnovnoj školi bili smo samo jedan drug i ja koji samo slušali metal,
.;)

Slažem se s tvojim izborom muzike, osim ovog poslednjeg što si nam nalepio. To već ne bih mogla u ovim godinama da podnesem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back