krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Rakel, je l' ti knjiga u pdf-u?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ja sam je kupila u PDF-u, ali sam je jel i platila.Rakel, je l' ti knjiga u pdf-u?

dugo tražim neku knjigu o vampirima..al da se dešava u Rumuniji negde u selima, zimi, po debelom snegu, gde se seljaci muzikanti vraćaju noću sa svirke..
Dal ima tako nešto a da nije Drakula?
Vidi se ko je pravi kupac, a ne mi koji se setimo uvece.
Ima jedna, ali radnja se ne desava u Rumuniji, vec u Svedskoj.
Naziv joj je Pusti pravog da udje.
Nije Drakula, vec nesto mnogo suptilnije.
Ima jedna, ali radnja se ne desava u Rumuniji, vec u Svedskoj.
Naziv joj je Pusti pravog da udje.
Nije Drakula, vec nesto mnogo suptilnije.
hvala, ali mora da bude Rumunija
- - - - - - - - - -
a jel slušate vi audio knjige? Ja da..
Jeste, ona je napisala, ali on pise nekim prilicno jednostavnim jezikom tako da mozda taj prevod i nije tako katastrofalan.Cini mi se da je arabeska napisala da je prevod Rafika Shamija los ali nemojte me drzati za rec.
Ja sam skoro sigurna da jeste ali prepustimo to onima koji perfektno znaju i nemacki i srpski.
Jeste, ona je napisala, ali on pise nekim prilicno jednostavnim jezikom tako da mozda taj prevod i nije tako katastrofalan.
Ali pogledacu i sama krajem iduce nedelje pa cu vas obavestim
Ponecu sa sobom svoj reader i u knjizari ima odmah mrtva ladna da uporedim barem prvu stranicu knjige.
Kupila sam novi Kindle ( stari sam poklonila svom coveku koji uvek istovremeno hoce da cita kad i ja, a i onako je poceo
da gubi snagu,, Kindle, ne moj covek) i kupila sam za sebe novi. Ukljucim ga ja juce na net kad vidi cuda, istog momenta
meni Amazon prenese sve knjige ( a ima ih sigurno dvesta) i jos mi kaze do koje sam stranice stigla sa knjigom koju upravo citam.
Mislim, ove nove tehnologije malo su i zastrashujuce. Sve znaju o tebi, znaju koju si knjigu procitala, kakve knjige citas, koju si knjigu
i gde batalila.
Novi je Kindle zaista divna naprava, duplo je laksi od strarog, mrzi me da ga turam na kantar, ali je laksi od smartfona, tanak ko papir,
genijalan, ne osecas u ruci nikakvu tezinu.

Nisam to očekivala.
Dopašće se to meni, volim ja patetiku...Novi je Kindle zaista divna naprava, duplo je laksi od strarog, mrzi me da ga turam na kantar, ali je laksi od smartfona, tanak ko papir,
genijalan, ne osecas u ruci nikakvu tezinu.
Opet sam se prije neki dan raspravljao s nekima na PDF Književnost koji imaju nešto protiv e-knjiga. Ali brzo je zamrla diskusija, kao i sve ostalo na tom PDF. 
Isto sam ja pomislila da je zastrašujuće kad sam pročitala šta radi Amazon. Ali Veliki Brat nas prati i tako i tako, pa bar da i mi imamo neke koristi od toga. Taj Kindle baš deluje super.
Ja se držim starih dobrih knjiga i to u ovom slučaju baš starih, žutih iz 1965. godine. O miševima i ljudima, Džon Stajnbek. I dopada mi se kako lepo lagano gradi priču, nekako izokola a drži pažnju, ne zamara. Nego ja nemam vremena za više od 2-3 strane dnevno, ima tih 80-ak strana da razvučem na mesec dana, a onda to nije to. A ne mogu da čekam da budem slobodnija. Onda ništa ne bih ni čitala. Ovako, 2 po 2 strane, knjiga po knjiga, pa se ipak pročita ponešto.
Meni su danas stigle u školu knjige koje sam kupila na Kupindu, Velemajstor/ Snežna zemlja (Kavabata) i Top je bio vreo. Ovu drugu sam počela da čitam u busu. Isto ko Sibir, jedan red ima, drugi prazno i td, baš sam se razbesnela na prvi pogled, ali me sa prvih 40 stranica jako ganu i ražalosti...Nisam to očekivala.
Dopašće se to meni, volim ja patetiku...
Meni je Stajnbek mnogo bolji u tim kraćim prozama, nego u onim dugim romanima koji su ga proslavili. Ima od njega i Tortilja Flet, Kanari Rou, Crveni poni..., sve su kratke knjige, a meni su se dopale.

Ja isto imam tu tri u jedan, odlicna knjiga. Kanari Rou mi je jedna od omiljenih.
I sjajna je, komplet. 
Malo pretenciozno, pisac kao da kaže, "svaka moja rečenica je toliko dobra i pametna da zaslužuje zaseban paragraf".
A ništa ono, miris hartije, šuštanje stranica, čitanje s dušom...Opet sam se prije neki dan raspravljao s nekima na PDF Književnost koji imaju nešto protiv e-knjiga. Ali brzo je zamrla diskusija, kao i sve ostalo na tom PDF.
- - - - - - - - - -
Meni je Stajnbek mnogo bolji u tim kraćim prozama, nego u onim dugim romanima koji su ga proslavili. Ima od njega i Tortilja Flet, Kanari Rou, Crveni poni..., sve su kratke knjige, a meni su se dopale.
- - - - - - - - - -
Knjiga je solidna.
A ni meni se ne dopada to razvlačenje. Malo pretenciozno, pisac kao da kaže, "svaka moja rečenica je toliko dobra i pametna da zaslužuje zaseban paragraf".

) elektronskih knjiga,
Smeh u tami takođe.