Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rakel, je l' ti knjiga u pdf-u?
Pa ja sam je kupila u PDF-u, ali sam je jel i platila.

Knjiga me je na neki cudan nacin podsetila na "prijateljicu" jer je isto vreme u pitanju, iste knjige koje tinejdzeri citaju,
samo sto je u Siriji mnogo veci picvajz bio i ostao, kod Ferante je samo mafija i siromastvo. A i Prijateljica i ovaj decak
imaju u isto vreme isto godina ( pedesete, sezdesete), uce iste stvari u gimnaziji, pisu u nekim gimnazijskim casopisima,
sanjaju da budu knjizevnici. A i njemu i njoj se to ostvarilo:)
Ja sam ovde i saznala za tu knjigu , ima je na srpskom, neko rece da je prevod los, ali ne bih ja brinula o prevodu
( on pise na nemackom), ali ajde krajem iduce nedelje sam u Srbiji pa cu prelistati knjigu i napisacu da li se isplati kupovina
ako je prevod stvarno toliko los.

hvala, ali mora da bude Rumunija

- - - - - - - - - -

a jel slušate vi audio knjige? Ja da..

Osim originalnog Drakule, ja zaista ne znam...
Mozda ce drugi znati.
Ali, ako se odlucis za ovu koju sam ti preporucila, neces se pokajati.
Koliko sam je hvalila ovde, trebala bih da budem bar pohvaljena od izdavaca romana... ;)

Pre sam slusala audio knjige, dok sam bila "napolju".
Najvise zbog engleskog jezika. Ali, nemam nista protiv ni takvog "citanja"...

Cini mi se da je arabeska napisala da je prevod Rafika Shamija los ali nemojte me drzati za rec.
Ja sam skoro sigurna da jeste ali prepustimo to onima koji perfektno znaju i nemacki i srpski.
Jeste, ona je napisala, ali on pise nekim prilicno jednostavnim jezikom tako da mozda taj prevod i nije tako katastrofalan.
Ali pogledacu i sama krajem iduce nedelje pa cu vas obavestim;)
Ponecu sa sobom svoj reader i u knjizari ima odmah mrtva ladna da uporedim barem prvu stranicu knjige.
Kupila sam novi Kindle ( stari sam poklonila svom coveku koji uvek istovremeno hoce da cita kad i ja, a i onako je poceo
da gubi snagu,, Kindle, ne moj covek;)) i kupila sam za sebe novi. Ukljucim ga ja juce na net kad vidi cuda, istog momenta
meni Amazon prenese sve knjige ( a ima ih sigurno dvesta) i jos mi kaze do koje sam stranice stigla sa knjigom koju upravo citam.
Mislim, ove nove tehnologije malo su i zastrashujuce. Sve znaju o tebi, znaju koju si knjigu procitala, kakve knjige citas, koju si knjigu
i gde batalila.

Novi je Kindle zaista divna naprava, duplo je laksi od strarog, mrzi me da ga turam na kantar, ali je laksi od smartfona, tanak ko papir,
genijalan, ne osecas u ruci nikakvu tezinu.

Eh, mogu da zamislim kakav je osecaj.
Ja nabadam po telefonu ovo sto pisem ovde.
Izgubila sam osecaj kako je biti licem u lice sa kompom.
A kamoli sa nekom drugom "spravom" tipa Kindle-a...
Bas sam zaostala. Tehnoloski.

Water srećan ti rođendan!!:D

Drago mi je da vam se sviđaju moje cipelice:D Već sam ih isprovala i odlične su mi:D

Čitanje mi ne ide nikako... Samo da završim Norvešku šumu i onda moram na neko vreme i da skroz ostavim čitanje i posvetim se učenju koje mi treba za posao.. Tako da ću tada dolaziti ovde da vas pozdravim , da ćaskamo i da komentarišem vaše pročitane knjige pošto ću ja da zabušavam...

Jeste, ona je napisala, ali on pise nekim prilicno jednostavnim jezikom tako da mozda taj prevod i nije tako katastrofalan.
Ali pogledacu i sama krajem iduce nedelje pa cu vas obavestim;)
Ponecu sa sobom svoj reader i u knjizari ima odmah mrtva ladna da uporedim barem prvu stranicu knjige.
Kupila sam novi Kindle ( stari sam poklonila svom coveku koji uvek istovremeno hoce da cita kad i ja, a i onako je poceo
da gubi snagu,, Kindle, ne moj covek;)) i kupila sam za sebe novi. Ukljucim ga ja juce na net kad vidi cuda, istog momenta
meni Amazon prenese sve knjige ( a ima ih sigurno dvesta) i jos mi kaze do koje sam stranice stigla sa knjigom koju upravo citam.
Mislim, ove nove tehnologije malo su i zastrashujuce. Sve znaju o tebi, znaju koju si knjigu procitala, kakve knjige citas, koju si knjigu
i gde batalila.

Novi je Kindle zaista divna naprava, duplo je laksi od strarog, mrzi me da ga turam na kantar, ali je laksi od smartfona, tanak ko papir,

Isto sam ja pomislila da je zastrašujuće kad sam pročitala šta radi Amazon. Ali Veliki Brat nas prati i tako i tako, pa bar da i mi imamo neke koristi od toga. Taj Kindle baš deluje super.

Ja se držim starih dobrih knjiga i to u ovom slučaju baš starih, žutih iz 1965. godine. O miševima i ljudima, Džon Stajnbek. I dopada mi se kako lepo lagano gradi priču, nekako izokola a drži pažnju, ne zamara. Nego ja nemam vremena za više od 2-3 strane dnevno, ima tih 80-ak strana da razvučem na mesec dana, a onda to nije to. A ne mogu da čekam da budem slobodnija. Onda ništa ne bih ni čitala. Ovako, 2 po 2 strane, knjiga po knjiga, pa se ipak pročita ponešto.

Super je O miševima i ljudima. :super:

Rakel, neka te služi ta džamutka što duže, pa kad rešiš da je menjaš, tu sam... :lol:

Meni su danas stigle u školu knjige koje sam kupila na Kupindu, Velemajstor/ Snežna zemlja (Kavabata) i Top je bio vreo. Ovu drugu sam počela da čitam u busu. Isto ko Sibir, jedan red ima, drugi prazno i td, baš sam se razbesnela na prvi pogled, ali me sa prvih 40 stranica jako ganu i ražalosti... :( Nisam to očekivala. :( Dopašće se to meni, volim ja patetiku...

A ništa ono, miris hartije, šuštanje stranica, čitanje s dušom... :hahaha: Opet sam se prije neki dan raspravljao s nekima na PDF Književnost koji imaju nešto protiv e-knjiga. Ali brzo je zamrla diskusija, kao i sve ostalo na tom PDF. :(

- - - - - - - - - -

Isto sam ja pomislila da je zastrašujuće kad sam pročitala šta radi Amazon. Ali Veliki Brat nas prati i tako i tako, pa bar da i mi imamo neke koristi od toga. Taj Kindle baš deluje super.

Ja se držim starih dobrih knjiga i to u ovom slučaju baš starih, žutih iz 1965. godine. O miševima i ljudima, Džon Stajnbek. I dopada mi se kako lepo lagano gradi priču, nekako izokola a drži pažnju, ne zamara. Nego ja nemam vremena za više od 2-3 strane dnevno, ima tih 80-ak strana da razvučem na mesec dana, a onda to nije to. A ne mogu da čekam da budem slobodnija. Onda ništa ne bih ni čitala. Ovako, 2 po 2 strane, knjiga po knjiga, pa se ipak pročita ponešto.

Meni je Stajnbek mnogo bolji u tim kraćim prozama, nego u onim dugim romanima koji su ga proslavili. Ima od njega i Tortilja Flet, Kanari Rou, Crveni poni..., sve su kratke knjige, a meni su se dopale.

- - - - - - - - - -

Meni su danas stigle u školu knjige koje sam kupila na Kupindu, Velemajstor/ Snežna zemlja (Kavabata) i Top je bio vreo. Ovu drugu sam počela da čitam u busu. Isto ko Sibir, jedan red ima, drugi prazno i td, baš sam se razbesnela na prvi pogled, ali me sa prvih 40 stranica jako ganu i ražalosti... :( Nisam to očekivala. :( Dopašće se to meni, volim ja patetiku...

Knjiga je solidna.
A ni meni se ne dopada to razvlačenje. Malo pretenciozno, pisac kao da kaže, "svaka moja rečenica je toliko dobra i pametna da zaslužuje zaseban paragraf".

Meni je Stajnbek mnogo bolji u tim kraćim prozama, nego u onim dugim romanima koji su ga proslavili. Ima od njega i Tortilja Flet, Kanari Rou, Crveni poni..., sve su kratke knjige, a meni su se dopale.

Ove dve su u ovoj knjizi zajedno sa O miševima i ljudima. Pa ću i njih pročitati. Računam da mogu knjigu (iz biblioteke) da zadržim koliko hoću, jer sigurno nije mnogo tražena ovih dana (godina).

Kerber je svirao večeras na keju u Nišu povodom gradske slave. Bilo je božanstveno... :heart2:

- - - - - - - - - -

Ja isto imam tu tri u jedan, odlicna knjiga. Kanari Rou mi je jedna od omiljenih.

Svi izgleda imamo istu knjigu... :lol: I sjajna je, komplet. :ok:

- - - - - - - - - -

Malo pretenciozno, pisac kao da kaže, "svaka moja rečenica je toliko dobra i pametna da zaslužuje zaseban paragraf".

E, baš se i meni tako čini...

A ništa ono, miris hartije, šuštanje stranica, čitanje s dušom... :hahaha: Opet sam se prije neki dan raspravljao s nekima na PDF Književnost koji imaju nešto protiv e-knjiga. Ali brzo je zamrla diskusija, kao i sve ostalo na tom PDF. :(

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Knjiga je solidna.
A ni meni se ne dopada to razvlačenje. Malo pretenciozno, pisac kao da kaže, "svaka moja rečenica je toliko dobra i pametna da zaslužuje zaseban paragraf".

Ja sam nazlaost poodavno prvo gledala film ( o misevima i ljudima), a koji me je raspametio jerbo glavnu ulogu ima Dzon Malkovic
i onda sam ( nedavno) citala i pricu, ali sam stalno imala film u glavi .
Leni je Dzon Malkovic:worth:
29361124sj.jpg

Stajnbek je moj omiljen Nobelovac;), ali ne i njegova knjiga Istocno od raja, Plodovi zla su za moj ukus njegovo najbolje delo.
Kanari rou j zaista je genijalno delo, a tebi se licno mnogo svidja jer podseca ( barem mene ) na autora iz cije si ti knjige nik uzeo;)

Ja sam onako, sto bi Francuzi rekli peu à peu , postala velika obozavateljka , a i juzerka ( ne i luzerka:hahaha:) elektronskih knjiga,
citanja, citaca, readera, a inace sam prilicno i konzervativna i staromodna ( nemam Facebook profil, recimo, smartfon sam kupila
nedavno ali niti ja nekog zovem nit mene neko zove, poruke ne pisem, zapravo mi nicemu ne sluzi, ali ajde, gde svi Turci tu i mali
Mujo:D) Ali ja bez tog Kindla ne idem ni u "toalet":D Nocu se probudim, ne bih da palim svetlo da ne budim publiku i tako jedan
sat citam bez da iko od publike registruje da sam uopste i budna ili da me puita sto palim svetlo, a i lakse ponovo zaspim kad mi Kindle
padne na devojacke grudi:D

Ranije sam mislila ( sad sam prestala da mislim) da mogu tacno da zapamtim neke delove iz knjiga kojima se vracam tu i tamo
i da to mogu samo ako je knjiga klasicna jer vizuelno pamtim pa tako uvek tacno znam gde , koja strana, deo, red, kod el,. to je malo
nezgodno, cudno, moze da se "markira", ali kad se vracam nekoj knjizi vracam se iz pocetka, stpo ostane u glavi, ostane, ne zapisujem nista.

Uzela triler iz biblioteke, a vec sam ga citala.
Izbacila Laguna Ostre predmete Dzilijen Flin, a ja mislila da je to njena nova knjiga... kad ono - to je Ostrica, prevod druge izdavacke kuce.
Inace, ona je napisala Iscezlu i Mracna mesta.
Moje preporuke za sve tri, jer dobro pise trilere.

20170530_102949-1-1.jpg

20170530_103122-1.jpg

Jednom ljubiteljka stripova uvek ljubiteljka stripova.Jako je malo dobrih jer sam mnoge procitala i tacno vidim sta mi prija sta ne.Ovaj je odlican.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back