Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O
Ma nije mi problem.
Dvanaestorica Dzastina Kronina je nastavak njegovog bestselera Prolaz.
Ako si citao Prolaz, dogadjaji se nastavljaju, nekolicina ljudi i dalje nastavljaju borbu sa preobrazenima, ljudima koji su zarazeni virusom koji se prenosi ugrizom.
Naravno, zaraza je potekla od coveka, biohemicara koji se zarazio virusom, on je tzv. Nulti.
Drzava pokusava da iskoristi virus u svoje svrhe, ali stvar izmice kontroli i zaraza se siri po celom severno-americkom kontinentu.
Mnogo je romana sa ovakvom ili slicnom tematikom, ali veruj, roman je poseban i sasvim originalan, napisan je zaista veoma vesto, tera te da ga citas, a ja takve romane volim.
Ima svega, ljubavi (ali one prave, jake), odricanja, zrtvovanja u korist drugih i opstanku.
Naravno, to je prica koja opominje da se ne treba igrati sa planetom, i sve to napisano majstorskom rukom mog omiljenog pisca ovakvog zanra u savremenoj knjizevnosti.
Znaci, prvo moras da procitas Prolaz, pa tek onda prelazis na Dvanaestoricu.
Svi njegovi romani su obimni.
Ovaj roman ima preko 700 strana, ali je "page turn over", valjda se tako kaze (?), pa se brzo cita.
Sad mi je na redu Elizabet Straut i prava zenska knjiga, Zovem se Lusi Barton.

Eeee ovo se meni svidja!
Ko je izdavac?

- - - - - - - - - -

Da i ja prijavim kupovinu knjige Opasne veze.
U Vulkanu su na popustu klasici.Oni lepi, u tvrdom povezu.

Telo kao dokaz – Patriša Kornvel, Laguna 370 str. 6/10

Kada mi je Kerefeka rekla „Neeee“, ja sam odmah poslusala. Nije mi puno trebalo :lol:
Knjiga nije neprijatna za citanje, ali je nekako bleda, bleda... Citas kao da ne citas. Mozes recimo da gledas u beo zid i da citas isto ti je.

Do duse stigla sam sinoc bila do pola, onda sam fino okrenula na zadnje poglavlje, procitala ga i to je bilo to.
Bas nista nisam propustila. Hvala Kerefeki :cmok: sto nisam dodatno gubila vreme.

Moram sada da napravim bolji izbor .

Telo kao dokaz – Patriša Kornvel, Laguna 370 str. 6/10

Kada mi je Kerefeka rekla „Neeee“, ja sam odmah poslusala. Nije mi puno trebalo :lol:
Knjiga nije neprijatna za citanje, ali je nekako bleda, bleda... Citas kao da ne citas. Mozes recimo da gledas u beo zid i da citas isto ti je.

Do duse stigla sam sinoc bila do pola, onda sam fino okrenula na zadnje poglavlje, procitala ga i to je bilo to.
Bas nista nisam propustila. Hvala Kerefeki :cmok: sto nisam dodatno gubila vreme.

Moram sada da napravim bolji izbor .

Bila sam sigurna da ti se neće dopasti.

Baš me zanima kako će se tebi dopasti. Meni nije, previše anatomije.

Danas sam procitala Zovem se Lusi Barton.
Lepa pricica ispricana u prvom licu, Lusi se oporavlja posle operacije u bolnici, dolazi joj majka iz daleka, njih dve pricaju o nekim ljudima iz kraja gde je Lusi odrastala.
Ona je pisac, znala je da ce to biti jos od malena, seca se svoje mladosti, odlaska iz malog grada u veliki, braku, deci...
Sve u svemu, nije lose, ali u fokusu je odnos majke i kcerke, a to me najvise zanimalo kako je to resila...
Inace, ona je napisala nagradjenu Oliv Kiteridz, Ostani uz mene i Ejmi i Izabel (koju ne mogu da pronadjem).

Poslednja izmena:
Meni se svidelo Telo kao dokaz. Jedino što se ne sećam baš dobro o čemu se radi i nisam bila sigurna jel to ono kad su ubijene dve redovnice u manastiru. A nije, to je Tes Geritsen, Grešnik. I to mi se svidelo. A mislila sam da mi se ne dopada taj žanr. Izgleda da sam loše mislila.

Doduše, onaj Lovac na glave, mi se nije dopao. Rekla je Linejna da je to Nesbeovo najgore delo. Nikako da se dokopam nekog boljeg.

Počela sam Vitičaste zagrade, nekog Rusa, ne dopada mi se. Nekako me podseća na Majstora i Margaritu, sve nešto apstraktno, a ja ne volim kopije. Kao neki kongres nekih magova, šibicara i tako nekih

Kada se prvi put pojavila, Patrisa Kornvel je zaista obecavala, ali vremenom zbog hiperprodukcije, vise joj knjige nisu bile kao na pocetku.
Meni su njene knjige u pocetku bile dobre, ali sada me ne zadovoljavaju kada zelim da citam nesto iz tog zanra.
Suvise mi je predvidiva.
Dosta se pisalo i o njenoj vezi sa zenom...

Zavrsila sam Devojku iz voza, meni se dopalo, fin krimic bez groznog detaljisanja. Sumnjala sam na sve i tek pred kraj sam pogodila kad bi verovatno svi vec znali ko je u pitanju :)) Malo me je podestila na "Pre nego sto zaspim" koja mi se isto dopala, mada mnogima nije bila nista posebno. Mislim ni meni nije nista posebno ali nije mi bilo nezanimljivo.

Uzela sam (tj vec pocela) Hvala na secanjima ili kako vec bese nas prevod, za sad mi je onako. Ni meni nije uverljiva ta prica, al ajde sad.

Nesto slicno se desilo i sa Patersonom, koji sad pise u duetu sa nekim piscem, bilo muskim ili zenskim.
Poslednja Patersonova knjiga koju sam citala, se zove Prva ljubav, nisam pojma imala... nasela sam misleci da je u pitanju triler, kad ono ljubavni, ali umereno ljubavni roman.
Naravno i Prvu ljubav je napisao ovog puta sa zenskom spisateljicom.

Poslednja izmena:
Nesto slicno se desilo i sa Patersonom, koji sad pise u duetu sa nekim piscem, bilo muskim ili zenskim.
Poslednja Patersonova knjiga se zove Prva ljubav, nisam pojma imala... nasela sam misleci da je u pitanju triler, kad ono ljubavni, ali umereno ljubavni roman.
Naravno i Prvu ljubav je napisao ovog puta sa zenskom spisateljicom.

dopada mi se ovakav opis: umereno ljubavni roman. Sigurno ima manje patetike nego u baš-baš ljubavnom romanu.

Zavrsila sam Devojku iz voza, meni se dopalo, fin krimic bez groznog detaljisanja. Sumnjala sam na sve i tek pred kraj sam pogodila kad bi verovatno svi vec znali ko je u pitanju :))

Ja nisam čitala knjigu, ali sam gledala film i dopao mi se. Posle sam mislila da uzmem i knjigu, ali plašila sam se da ne pokvarim pozitivan utisak. Stalno bih poredila film-knjiga, knjiga-film, a to retko kad izađe na dobro.

Ja nisam čitala knjigu, ali sam gledala film i dopao mi se. Posle sam mislila da uzmem i knjigu, ali plašila sam se da ne pokvarim pozitivan utisak. Stalno bih poredila film-knjiga, knjiga-film, a to retko kad izađe na dobro.

Vampir Lestat En Rajs -fantasticna knjiga a uzasan film.

Tako da,ne rusi sebi iluziju jer ces se kajati.

Nije imao ko da me upozori i nakon knjige sam pogledala film koji je apsolutno pogresan.

Nisam gledala film Vampir Lestat, ali sam citala roman.
A ne znam ni gde bih mogla da gledam film, nase televizije ako i prikazuju takve filmove, to verovatno rade posle ponoci...
Uzela sam da citam od meni nepoznate Marije Sempl, Gde si nestala, Bernadeta?
Pa videcemo gde ce me odvesti...
P.S. Nesto sam sva nikakva. Samo bih spavala.
Depresija.

To mi nešto poznato, Gde si nestala, Bernardeta. Mora da je neko čitao

A i danima čitam kako pominjete Devojku iz voza, i konačno povežem da se reklama za film (sa Emili Blant) vrtela do besvesti neko vreme na TV.

Ništa ne čitam. Sinoć legnem ranije, sa dve knjige, i zahrčem uz film u roku od odmah. Morao muž da me budi koliku sam buku pravila.

Ljudi, ne znam da l' da pričam ili da se sakrijem ušima i da ćutim... Mojima nisam ništa rekla... :rumenka:

A sve zbog knjige koju čitam... Priča o novom prezimenu.
Naime, stigla sam do onog dela kad Lila prevari muža s Ninom.

Sanjam ti ja noćas kako flertujem s nekim mladićem, Bog će ga znati ko je, ne poznajem ga, čak se i ljubimo (sve ko u knjizi)... U jednom momentu nas gleda i moj sin, kad naiđoše njegovi roditelji i sestra, počeše da ga grde šta to radi i razjuriše nas... :eek: A ja zbunjena, ćutim ko popishana, ne osećam krivicu što sam zavela "dete", i onda se probudih... :dash:
Draga Saveta, da li sam ja normalna?

Ljudi, ne znam da l' da pričam ili da se sakrijem ušima i da ćutim... Mojima nisam ništa rekla... :rumenka:

A sve zbog knjige koju čitam... Priča o novom prezimenu.
Naime, stigla sam do onog dela kad Lila prevari muža s Ninom.

Sanjam ti ja noćas kako flertujem s nekim mladićem, Bog će ga znati ko je, ne poznajem ga, čak se i ljubimo (sve ko u knjizi)... U jednom momentu nas gleda i moj sin, kad naiđoše njegovi roditelji i sestra, počeše da ga grde šta to radi i razjuriše nas... :eek: A ja zbunjena, ćutim ko popishana, ne osećam krivicu što sam zavela "dete", i onda se probudih... :dash:
Draga Saveta, da li sam ja normalna?

Sestro slatka, ti si izgleda pratila francuske izbore i uživela se u ulogu prve dame. :)

Inače, već mi se smučilo da kad pišu o novom francuskom predsedniku, pišu uglavnom koliko je njegova žena starija od njega. A isto toliko je Donald stariji od Melanije, ali tom razlikom se niko ne bavi, ona je normalna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back