Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije velika slika i jesu lepe korice. Čitale smo Pahuljica i ja letos Mev Binči, Kuća u ulici Tara. Tako je prevedeno kod nas. I ne bih se uopšte setila da se to dešava u Irskoj. I Lajonej Šrajver smo masovno čitale, nezaobilaznog Kevina (Moramo da razgovaramo o Kevinu) i poneko Svet posle rođendana. Ali te nemaju veze s Irskom. Izgleda da su joj sve druge knjige slabije od Kevina. Da se malo podsetimo, nismo ga odavno pominjale.

Hvala neka.
Nacela sam Uliksa svojevremeno i to u onom periodu kad sam stalno bila bolesna pa sam u groznici celu noc sanjala debeljuskastog Buk Maligana kako skakcuce po livadi. Dosta mi je Dzojsa za sledecih 10 godina.
Mislim da cu da se drzim ovih prethodnih predloga pocevsi sa O'Brajenom. Mislim da sam tu knjigu sto je VanZandt preporucila stavila vec u to read na Goodreadsu:super:.

Ja nisam citala ali znam o cemu se radi pa zato i nisam htela da uzmem.

Slazem se da je Kevin najbolja knjiga Lajonel Sriver, mada sam citala jos neke njene i volim kako pise,. Ova o Irskoj me je zbunjivala, kao sto rekoh nisam uspela da pohvatam ko je ko (republikanci i unionisti, ali ko je sad katolik a ko protestant pojma nemam vise).
Narucila sam njenu poslednju knjigu iz biblioteke, treba da stigne za neki dan i jedva cekam (The Mandibles 2029-2047; americka porodica u 2029-2047 periodu, kad stvari krenu na lose ukljucujuci inflaciju i ostale nama poznate situacije).
Ima ona jos zanimljivih knjiga, mnogo su mi se dopale Game control (o kontroli populacije u Africi, prilicno je cinicna i satiricna na momente), Double Fault (o paru tenisera i kako uspesna karijera jedno od dvoje utice negativno na karijeru i samopouzdanje druge osobe), So much for that (americki zdravstveni sistem) i The new republic (satiricna prica o izmisljenoj zemlji juzno od Portugalije gde novinari izmisle sukob koji se na kraju stvarno i desi).

Ne secam se sad naslova knjige ni da li se desava u Skotskoj ili Irskoj? Mislim ipak da je Irska u pitanju. O zeni koja je provela ceo zivot u ludnici a njen dnevnik nadje doktor koji tu radi... Citale smo pre neku godinu i pisale o toj knjizi, setice se vec neko.

Evo nasla sam: Sebastian Barry, The secret scripture (Tajni zapis).

Poslednja izmena:
Hvala neka.
Nacela sam Uliksa svojevremeno i to u onom periodu kad sam stalno bila bolesna pa sam u groznici celu noc sanjala debeljuskastog Buk Maligana kako skakcuce po livadi. Dosta mi je Dzojsa za sledecih 10 godina.
Mislim da cu da se drzim ovih prethodnih predloga pocevsi sa O'Brajenom. Mislim da sam tu knjigu sto je VanZandt preporucila stavila vec u to read na Goodreadsu:super:.

Предлажем Џојсов Портрет уметника у младости, то је знатно приступачније дело од Уликса и одлична ствар да се "разбије страх" од Џојса :-).
А Ирац је и Оскар Вајлд, па ето...

Poslednja izmena:
Ne secam se sad naslova knjige ni da li se desava u Skotskoj ili Irskoj? Mislim ipak da je Irska u pitanju. O zeni koja je provela ceo zivot u ludnici a njen dnevnik nadje doktor koji tu radi... Citale smo pre neku godinu i pisale o toj knjizi, setice se vec neko.

Evo nasla sam: Sebastian Barry, The secret scripture (Tajni zapis).

U Irskoj! Nije da sam se setila, nego pogledala u svoje beleške.

Jesu to sve što si gore nabrajala knjige Lajonel Šrajver? Stvarno deluju zanimljivo i na razne teme. Po toj raznovrsnosti me podsetila na Margaret Atvud.
I one dve koje sam čitala, Kevin i Svet posle rođendana su takođe potpuno različite. Svet posle rođendana me malo smorila, bila je predugačka, ali je se vrlo rado i često setim. A to ipak nešto znači.

Ne čitam ništa. Gnjavim se s onim Adrijanom Molom, a sve mi je interesantnije: i da pročitam novine i da vrtim kanale na TV-u, kad ne radim.

E da, čitale smo Kuću u ulici Tara.. Neke veze sa Irskom ima Devojčica na litici (Lusinda Rajli). Iimam ovu knjigu i valjda mi je ostalo u sećanju da imam neku knjigu u vezi sa Irskom, ali nisam naravno znala tačno o kojoj se knjizi radi jer nisam čitala, tako da sam preturala po policama i čitala šta piše na koricama. I vidim da je to ova Devojčica na litici. Probaj pa javi. Možda je i ja umem da čital, ali neću sad. Samo je dobro što sam se podsetila da bih i ovo mogla da pročitam.

Čitam Zimski dvorac i dalje, a za bus ću uzeti U naručju boginje (Elefteria mi je rekla da ne valja, ali valjda će biti za bus bar prihvatljiva). Ne bih mogla opet Kevina da čitam. Ona po mom mišljenju spada u one knjige koje se jednom čitaju i to je sasvim dovoljno.

Inače, maksimalno sam koristila ovo lepo vreme, a i sad ću da nastavim, pa idem u šetnju sada iako sam pre sat vremena došla iz šetnje.:)

Meni se Devojcica na litici dopala.
Ali vec za druge Lusindine romane to ne bih mogla da kazem. Ne znam zbog cega.
Ne znam, ja Kevina mogu ponovo da citam, nije mi "problem".
Gricku vjesticu, Gordanu, Kroninova dela, Perl Bak, sam citala po nekoliko puta, dok sam bila devojka.
Nikako da procitam Dvanaestoricu Dzastina Kronina. Ne mogu da se skoncentrisem. Suvise lici na njegov prethodni roman. Valjda zbog toga.
Volela bih da nadjem Tarjeja Vesosa i pricu o te dve devojcice...
Mnogo mi se dopao njegov roman Ptice.

U Irskoj! Nije da sam se setila, nego pogledala u svoje beleške.

Jesu to sve što si gore nabrajala knjige Lajonel Šrajver? Stvarno deluju zanimljivo i na razne teme. Po toj raznovrsnosti me podsetila na Margaret Atvud.
I one dve koje sam čitala, Kevin i Svet posle rođendana su takođe potpuno različite. Svet posle rođendana me malo smorila, bila je predugačka, ali je se vrlo rado i često setim. A to ipak nešto znači.

Ne čitam ništa. Gnjavim se s onim Adrijanom Molom, a sve mi je interesantnije: i da pročitam novine i da vrtim kanale na TV-u, kad ne radim.

Jeste sve su njene knjige. Nisam jos citala Svet posle rodjendana, ali ume ona malo da smara cak i u knjigama koje mi se dopadaju.

Pocela sam neku knjigo o firmi (reklamna agencija) u Chicagu kojoj posle super uspesnog perioda nailazi los, pa se steze kais i pocinju otpustanja. Zanimljiva tema, za sad mi se ne dopada kako je napisano. Joshua ferris, Then we came to the end.

Procitala sinoc, i u stvari bas je zabavna knjiga, na momente sam se glasno smejala. Smetalo mi je na pocetku sto je pisano u prvom licu mnozine, ali sam se navikla kasnije pogotovo sto ima dosta zanimljivih likova i kancelarisjkih spletki, ogovaranja, drugarstva i borbe za pozicije, smesnih, tuznih i tragicnih desavanja, sve u svemu nije lose i uzecu i drugu njegovu knjigu kasnije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back