Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bijićka čita, nema kad da ćaska.

Isti sam utisak i ja stekla posle tri ofanzive... Sve se slažem s tobom. :ortakinje:
Tanana knjiga, žurila bih zbog dragog sugrađanina (da ne željuje puno za jedinim primerkom), a s druge strane, ko stvorena je za tašnu. Al' za maler, danima me neko dovozi iz škole i propadne mi čitanje. Natamo dremam, malo mi je pet sati sna dnevno (noćno :think:), kod kuće stalno neke obaveze. Evo, sinoć sam bila u pozorištu, ne znam ni kako se zove predstava, mrzi me da ustajem po program, ali, dobra komedija. Sutra idem ponovo, opet ne znam šta gledam, kupila ćerka karte ispred Foruma po 100 dindži.
Ljudi, zamara li i vas ovo vreme koje se menja svakodnevno ili sam ja ozbiljno bolesna? Kompletno sam slomljena... :(

A pored toga sam i ja totalno slomljena. Već godinama me smlati prolećni umor, danima ne mogu sebi da dodjem, a ovo naglo otopljenje me posebno izmori.

- - - - - - - - - -

a i omatorila sam.

Ali, ne dam se. Danas sam stigla i do biblioteke, proćaskala s mojom bibliotekarkom i uzela Republiku Ćopić :zurka: da budem u trendu sa vama.

I Brankicu Stanković, Insajder, moja priča. Otkad je izašla želim da je pročitam.

- - - - - - - - - -

Pročitala sam Preko Himalaja i Gobija, Snežana Radojičić, Laguna, 200 str.

To je ona žena što putuje biciklom po svetu i piše o tome. Ovo je veoma interesanta i teška ruta, tj. dve, ali vidi se da je pisala dosta kasnije, pa je nekako praznjikavo. Vidi se da je iz nekih beležaka, da je sećanje već pomalo iščilelo. Pogotovo kad se uporedi sa putem po Japanu koje sam pratila preko fejsa, gde skoro svaki dan pisala sve najsvežije i najaktuelnije. Doduše,ove rute su dosta kratko i trajale, po 10-15 dana.

Poslednja izmena:
Ti nećeš imati s kim ostati mlada ako svi ostarimo... :lol:

Zašto misliš da je Nautilus mator? Vidiš da je stidljiv ko pubertetlija... :)
A gde je Bijićka? ;)

Zbog ovoga:

[/QUOTE]Ја нисам сломљен, не осећам замор али ме је јутрос болела глава.[/QUOTE]

I Bi je matora :mrgreen:

Ja nisam i ni za živu glavu neću da priznam da imam utisak da sam se skroz pogrešno sastavila, nakon toga što sam se prvo sva slomila. I da bih spavala po ceo dan, a nisam neki spavač nikada bila. Eto, baš neću. :nisamja:

Izvini Zauz , al ko je taj on, dal on ovde pise?
A inace, mi, koji ovde pisemo, nikada ne pisemo o svojim nekim sekspirovskim dilemama, a ni privatnim situacijama
po sistemu, ja volim, al eto, on ne voli jer to i nije smisao postojanja ove teme.
Kada ja ( recimo) nemam volje, zelje da citam, ja nekako nemam potrebu da to delim javno sa svima pa jos da objasnjavam kako
eto ni "on" ne zeli da cita.. Ili citas ili ne citas.,a kad i ako citas to lepo ovde napises.

Izvini Rajela ne zanima me tvoja opsesivna potreba da privlacis paznju krijuci se iza ekrana.Ovde pise sta ko zeli a na mene se kacis samo.
Pisacu sta je hocu a ti ne provociraj.Smeta - ne citaj.
Cao.
.............

Mac od Sanare.Oba dela.Uzeo je knjige,videcu kakvi su.Ocekujem mnogo ali nastavci obicno razocaju.

Poslednja izmena:
Za taj prolecni umor uzmite vitamina C (najbolje naravno u vidu voca tj. citrusa) i ribljeg ulja, tj vitamina D, pa ce da vas prodje.
Evo sad i mojih nedavno procitanih knjiga, mrzi me da pisem pa se nakupilo.

Suki Kim, “The Interpretor” (Prevodilac). Prica o devojci korejskog porekla, Suzi Park, koja je godinama u teskoj depresiji izazvanoj porodicnom nesrecom. (Roditelji, imigranti iz Koreje, su godinama radili tesko I slabo placene poslove, ali na kraju su uspeli da kupe malu prodavnicu (deli) gde su oboje radili.) Prvo su je roditelji izbacili iz kuce kao nemoralnu, a onda nekoliko meseci ili godinu kasnije, oboje roditelja bivaju ubijeni. Suzi ima i stariju sestru koja od ubistva roditelja odbija svaku komunikaciju sa njom. Policija nije upela da nadje ubice i veruje da ubistva nisu planirana. Suzi radi kao prevodilac u njujorskim sudovima i tu slucajno, prevodeci na slucaju jednog starijeg Koreanca, saznaje neke cinjenice u vezi svojih roditelja. Na kraju uspeva da odmrsi klupko i shvati ko je ubica, kao i ko su bili njeni roditelji. Drzala mi je paznju, procitala za par dana.

Ben Ryder Howe, “My Korean Deli” (Moja korejska delikatesna prodavnica). Ovo sam naravno uzela odmah posle Suki Kim :) posto je manje vise slicna tema, korejska imigracija u Njujorku. Prica je u stvari istinita, Ben je novinar koji zajedno sa svojom zenom zivi kod njenih roditelja dok skupljaju novac da kupe svoj stan. Dolaze na ideju da kupe prodavnicu u kojoj bi tasta radila (tasta je inace bila uspesni privatnik u Koreji pre dolaska u Ameriku). Prica o iskustvima portage I\i kupovine prodavnice kao i pocetnim teskocama u radu, zaposlenima u prodavnici, musterijama, nabavci robe, njujorskim propisima i inspekcijama, itd… Zanimljivo, mislila sam da ce biti osrednja knjiga, ali mi se u stvari malo vise dopala od prethodne posto je zivotna i realna prica.

Maeve Binchy, “Tara Road” (Kuca u ulici Tara). Neko je ovde citao pa mi je delovalo interesantno. Uglavnom to je 600 strana zanimljive price ali nije mi se dopao stil, podseca na obicne ljubavne romane. Taman za plazu, nije za kupovinu. Iznenadilo me je da je Mev Binc poznata autorka (tako tvrde na vikipediji). Uzecu jos neku njenu knjigu kad mi se bude citalo lagano stivo.

A sad citam “Confessions”, japanske knjizevnice Kanae Minato, ostalo mi je malo do kraja. Ja sam pomalo pristrasna kad su japanci u pitanju :) Cetvorogodisnja cerka jedne uciteljice nadjena je mrtva u skolskom bazenu. Policija je zakljucila da je u pitanju nesrecan slucaj, ali uciteljica saznaje da je cerka u stvari ubijena, te poslednjeg dana nastave saopstava razredu da se povlaci iz nastave i prica im sta se sve I kako desilo cerki. Ne imenuje ubice, ali svi u razredu shvataju o kome se radi. To pokrece citav niz dogadjaja koje saznajemo iz nekoliko narednih ispovesti pojedinih ucesnika. Jedva cekam da procitam do kraja da vidim sta se jos desilo, i kako se zavrsila prica.
Doduse nije me opcinila kao Out (Slobodna). Natsuo Kirino ima dve knjige koje za glavne junake imaju ucenike, obe su mi se nesto vise dopale od ove.

Osecam se kao zombi.
I hodam k'o zombi.
I meni nije dobro. Vreme se menja.
Stiglo je prolece. Ljudi moji, mislila sam da ga necu doziveti.
Danas sam se ''raspustila''.
Dobila neku kintu i zapucala u Lagunu.
Kupila obe Tabaseviceve knjige.
Intrigira me, posebno sto ga je preporucio Kesic sa b92.

Isto mi je lose zbog vremena.Gledala sam Kesica :bravo: car.Prepricaj knjige (spojler),daj analizu kad budes procitala.Nisam u mogucnosti da uzmem.Drago mi je da ti jesi :zag: .

Nadam se da ti je bolje kuci.Drzim palceve da bude.

Poslednja izmena:
Za taj prolecni umor uzmite vitamina C (najbolje naravno u vidu voca tj. citrusa) i ribljeg ulja, tj vitamina D, pa ce da vas prodje.
Evo sad i mojih nedavno procitanih knjiga, mrzi me da pisem pa se nakupilo.

Suki Kim, “The Interpretor” (Prevodilac). Prica o devojci korejskog porekla, Suzi Park,
Ben Ryder Howe, “My Korean Deli” (Moja korejska delikatesna prodavnica).

Maeve Binchy, “Tara Road” (Kuca u ulici Tara). Neko je ovde citao pa mi je delovalo interesantno. Uglavnom to je 600 strana zanimljive price ali nije mi se dopao stil, podseca na obicne ljubavne romane. Taman za plazu, nije za kupovinu. Iznenadilo me je da je Mev Binc poznata autorka (tako tvrde na vikipediji). Uzecu jos neku njenu knjigu kad mi se bude citalo lagano stivo.

A sad citam “Confessions”, japanske knjizevnice Kanae Minato, ostalo mi je malo do kraja. Ja sam pomalo pristrasna kad su japanci u pitanju :) Cetvorogodisnja cerka jedne uciteljice nadjena je mrtva u skolskom bazenu. Policija je zakljucila da je u pitanju nesrecan slucaj, ali uciteljica saznaje da je cerka u stvari ubijena, te poslednjeg dana nastave saopstava razredu da se povlaci iz nastave i prica im sta se sve I kako desilo cerki. Ne imenuje ubice, ali svi u razredu shvataju o kome se radi. To pokrece citav niz dogadjaja koje saznajemo iz nekoliko narednih ispovesti pojedinih ucesnika. Jedva cekam da procitam do kraja da vidim sta se jos desilo, i kako se zavrsila prica.
Doduse nije me opcinila kao Out (Slobodna). Natsuo Kirino ima dve knjige koje za glavne junake imaju ucenike, obe su mi se nesto vise dopale od ove.

Vanka sve studiozno. Kad se uhvati Korejaca, onda nekoliko. Ali znam, uvek tako jedno vuče drugo. Kuću u ulici Tara smo čitale Pahuljica i ja letos. I meni je kao običan ljubavni roman i ja takođe nisam znala da je ona izuzetno popularna, mislila sam da je to delo neke početnice.

Kažu da je i post dobar za prolećni umor. A da znaš da mi se stalno pije limunada i jedu pomorandže, ali ne pomaže mi puno. Ipak treba vreme da se organizam prilagodi.

Pa treba to cele zime uzimati da se organizam lepo na vreme spremi za prolece :) u stvari zbog imuniteta, a i nedostatka sunca i svezeg voca i povrca. Sto teoretski svi znamo, naravno, ali ne pije nam se uvek limunada i sl.
Ja sam uvek bila protiv vitamina u vidu tableta, ali sam ove zime redovno pila vitamin D, C i B komplex u tabletama i bombonama, vidim da mi je prijalo, nemam ni umor a i kosa mi je super posle zime, obicno je sva nikakva od kapa i umotavanja. Nema Poznavaoca stvari odavno, sad bi rekao ko ti je kriv kad zivis u subpolarnoj v*******ni...

Linejna, dobar ti je taj naslov, privlaci paznju, pocni da pises!!!

Bolesno je vreme zapravo.Da mi imamo normalan prelaz zima -prolece sa laganim otopljavanjem bilo bi fino.Ovako ekstremno brze,nenormalne promene i to organizam tesko podnosi.
Meni su u redu vitamini u tabletama ali ne treba preterivati da se ne napravi disbalans u organizmu.

Sutra +28 u najavi,pretoplo i totalno osamucujuce.A sad ima +11.Nenormalno,razlika izmedju dana i noci 17 stepeni u najavi.Danas je bilo recimo +24.Sad je 13 stepeni manje.Normalno da se ljudi osecaju lose.

Hocu, pisacu.
Bice tu svega i svacega, ali najmanje ljubavi.
Pa nisam za dzabaka kao tinejdzerka pisala onolike dnevnike.
Cak bi i oni prosli, bar su meni zanimljivi sa ove vremenske distance.
Al da li cu naci izdavaca, ne znam.

Слободно је задржи колико хоћеш, ја сам од те књиге одустао.
Ја нисам сломљен, не осећам замор али ме је јутрос болела глава.

-------------------------------------------------------------------------------------
„Имају тако много деце. Бог им дао још више!“

Mene ne boli nista, a gledajuci svoju krstenicu trebalo bi da me boli sve:zcepanje:
Nikada nisam imala problem ( bar ne fizicki, psihickih tipa neka borba bude neprestana na tone ) sa promenom vremena, doduse kod mene
i nema ladno, toplo, uvek je ladnjikavo i kisovito.
Citam neki shit, ali od sutra svecano pocinjem Prijateljicu II deo.

Ove Japance, Japanke, ne bih mogla bas cesto da citam ( isto vazi i za sve druge autore iz Azije).

Isto mi je lose zbog vremena.Gledala sam Kesica :bravo: car.Prepricaj knjige (spojler),daj analizu kad budes procitala.Nisam u mogucnosti da uzmem.Drago mi je da ti jesi :zag: .

Nadam se da ti je bolje kuci.Drzim palceve da bude.

Kesica obozavam, nego mi je nekako lakse u srcu i dusi kad ga vidim na b92. Nekako mi daje neku nadu, nesto. Osecam se da nisam sama. Ne mogu to bolje da opisem.
Znam da ce reci ono sto mislim i ja, a ne mogu to tako dobro i efektno da srocim.
Sto se tice mojih ''beba'' (knjiga koje sam kupila kada vise nisam mogla da izdrzim, a da ih ne kupim), moracu malo da pricekam sa njima, jer treba prvo da procitam ili da dam sansu knjigama iz biblioteke.
Ali, pokusacu ''čim pr(ij)e''...
Naravno, napisacu sta mislim o knjigama, ali ce me sigurno neko preduhitriti.
A kod kuce nista novo. :(

Uvek me fascinira taj smajli koji izlazi iz rupe...
Obozavam ga.
E da, upravo sam sklopila korice jednog dobrog sudskog trilera.
Rec je o romanu ''Dzejkobova odbrana'', meni nepoznatog Vilijama Landeja, koji je bogami podobijao nagrade za svoja dela (zasluzeno po meni).
Rec je o zaista dobrom trileru, koji nije samo to, opisuje i lagano cepanje porodice zbog sumnje, opravdane ili ne, na citaocima je da odluce na kraju, da li je Dzejkob kriv za smrt skolskog druga ili nije. Ima tu jos ''materijala'', da ne otkrivam...
Prosto, u ovom romanu nista nije predvidivo, tako da je svojevrsan ''ne mogu da stanem sa citanjem''.
I mada bezim od sudskih trilera, u ovaj sam se zaljubila.
Mislila sam da odustanem od citanja zbog drugih knjiga koje cekaju svoj red, avaj, kakva bi to greska bila.
Ko voli dobar sudski triler (netipican), nece pogresiti.
Naravno, moje preporuke.

Sutra BOOK-a pusta u prodaju drugi deo Moje genijalne prijateljice.Promo cena 990 rsd
Ja sam svoju platila 18 evra i to e izdanje.

Sinoc sam pocela da je citam ( super je da je prvih nekoliko stranica podsecanje na razne familije iz prvog dela, ceo kvart, a svi imaju barem po cetvroro dece:D).

Meni je skoro pa i neverovatno da se ona ( autorka ) seca svih sitnica, ukljucujuci i modi i muziku iz tog vremena.
To sam nasla i kod Velmar-Jankovic pa prosto ne znam da li se stvarno secaju ili ipak malo traze po arhivima kako je i sta je tada biolo.

Jedini 110% uverljiv, a koji pise o svom detinjstvu, je Knausgard.

Možda su pisale dnevnike kad su bile male i mlade pa se podsećaju. A neki ljudi se dobro sećaju. Ja se divim i nekima ovde kako se sećaju nekih knjiga koje su čitali ko zna kad. Ja ne.

Možda su pisale dnevnike kad su bile male i mlade pa se podsećaju. A neki ljudi se dobro sećaju. Ja se divim i nekima ovde kako se sećaju nekih knjiga koje su čitali ko zna kad. Ja ne.

I ja sam pisao dnevnik kako klinac, pa mi ništa ne bi pomogao. Samo piše o djevojčicama u koje sam bio zaljubljen i tako to. :rumenko:

Inače, kad neko piše tako da se pitamo kako se svega toga sjeća, to prije znači da je pisac jako dobar, nego da ima fotografsko pamćenje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back