Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A meni? :)
Stavljam je na listu...mada je nema ni na limundu niti kupindu
Stavicu i Nevidljivi od Ostera...sa njim je situacija bolja sto se tice nabavke.
E tvoj ukus jos ne znam. Mlad si bre:D
Za pocetak citanja Apdejka ja bih ipak preporucila Parove mada sa Zekom i nemaju mnogo veze.
Meni se licno dopala i njegova knjiga Zivot na selu, ali ne znam ni da li je uopste i prevedena kod nas, cenim da jeste.

:ok: Prava podrška je u pisanju postova!

a okejj..ajde jedan mali doprinos od mene...

recimo, da malo smišljamo naslove za svoja nenapisana dela ili pak koja će te tek biti (možda) ostvarena, koja su u planu,
uz malo obrazloženje o radnji tog romana kako se zamislilo, ujedno eto i ideje za nekog drugog da nadograđuje svoje :)

npr. naslov za moju knjigu:

Ljudi koji su me ubili

generalna radnja:

o likovima iz mog života koji su mi naneli zlo

Pahuljice, nisam znala da je Gospodar prstenova rasprodat, ja sam samo nagađala šta bih volela da imam u kućnoj biblioteci, pa mi to palo na pamet. Jednom sam kupila kod Stilosa knjigu na Sajmu i bila je katastrofalno urađena (prazne strane umesto teksta, pa ponovljen tekst, da ne dužim sad) i otad ništa njihovo nisam kupila. Ali, ako ga nema, da tražim nešto drugo.

p.s. Mislila sam da sam sitničava što se štrecnem kad neko kaže Olimpijada, misleći na Olimpijske igre, haha, sad vidim da nisam.

Poslednja izmena:
daklem, ima li interesenata... ćutite a tema ponire ?

Daklem, da si provokator, to je očigledno, jer vidim, nije ti nepoznat sadržaj pdf-a Književnost... Ne znam samo da l' si po partijskoj liniji ili si slobodan strelac... :think:

@
Počela sam Platformu... Ljudi moji, pa to je triput lakše za čitanje od Beloua. Kao kad sa Politike pređeš na Alo...

Daklem, da si provokator, to je očigledno, jer vidim, nije ti nepoznat sadržaj pdf-a Književnost... Ne znam samo da l' si po partijskoj liniji ili si slobodan strelac... :think:

@
Počela sam Platformu... Ljudi moji, pa to je triput lakše za čitanje od Beloua. Kao kad sa Politike pređeš na Alo...

provokator !!??...Ne.

zar vidiš nešto provokativno u mom predlogu ?

molim te obrazloži

Obrazložila je Rayela. Ovo je već Biblioteka 3, inače ni u 1 i 2 se nije pisalo, samo čitalo (naravno, mislim na knjige :)) i ćaskalo. Uglavnom ćaskaju stalni članovi. Kad se malo opuste i upoznaju nas, krenu i novi. Ako si pročitao bar poslednje dve strane, morao si da shvatiš zašto te ovo pitam... ;)

- - - - - - - - - -

Osim toga, gde si video biblioteku u kojoj se piše? :lol:

Ne mogu ništa da kvotujem na ovom tabletu...

Ne znam koliko ima smisla čitati Rebita Angstroma nehronološki. Ipak je u pitanju nekakav razvojni put, lični, klasni, društveni...

Čitam The 27th City, rani Frenzenov roman. Došao do neke 130 str i razmišljam da ga malo pauziram u korist Albaharijevih Pijavica.

Inače, more je očekivano smarajuće. Nema plaže na ovom svijetu koju bih ja mijenjao za moju fotelju kod kuće.

Obrazložila je Rayela. Ovo je već Biblioteka 3, inače ni u 1 i 2 se nije pisalo, samo čitalo (naravno, mislim na knjige :)) i ćaskalo. Uglavnom ćaskaju stalni članovi. Kad se malo opuste i upoznaju nas, krenu i novi. Ako si pročitao bar poslednje dve strane, morao si da shvatiš zašto te ovo pitam... ;)

- - - - - - - - - -

Osim toga, gde si video biblioteku u kojoj se piše? :lol:

a gde si ti videla temu na krsti da opstaje samo gde se čita ? :confused:

možda, ali tu je književnost, a ne na ženama i cela drama oko toga :)

- - - - - - - - - -

Na PDF Knjizevnost ima sijaset takvih tema ( ili barem slicnih). Ovde se slabo pise, samo citamo;)

pa čitajte, šta je onda problem ?

Ne mogu ništa da kvotujem na ovom tabletu...

Ne znam koliko ima smisla čitati Rebita Angstroma nehronološki. Ipak je u pitanju nekakav razvojni put, lični, klasni, društveni...

Čitam The 27th City, rani Frenzenov roman. Došao do neke 130 str i razmišljam da ga malo pauziram u korist Albaharijevih Pijavica.

Inače, more je očekivano smarajuće. Nema plaže na ovom svijetu koju bih ja mijenjao za moju fotelju kod kuće.

Kakav neljubitelj mora!! Ko moj brat. Samo on se vere po planinama, nema omiljenu fotelju.

Krenula sam u potragu za prvom knjigom o Zeki - Beži, Zeko, beži, po dostupnim elektronskim katalozima drugih biblioteka. I u Gradskoj, tj. Biblioteci grada Beograda ima u katalogu 13 komada te knjige, sa istim kataloškim brojem. To mi bilo malo čudno, pa sam ukucala neke druge naslove, takodje je jedan kataloški broj, a različit broj komada. Tako da neću počinjati ništa dok ne nadjem ovu. Valjda će bar jedna od tih 13 biti na raspolaganju.

Jel se razume neko u taj njihov katalog?

@Pahuljica
Mjesečeva palata je ok, ali nije mi među omiljenim Osterovim. Favoriti su Trilogija, Knjiga opsena, Vertigo, Nevidljivi...

@ Bi
Najbolje je početi od prve knjige Beži, Zeko, beži.

@ Brisanje teme iz lepljivih
Iako kasnim, još nešto ću dodati - jasno je da tema nije mnogo posjećena, ali osim pukog brojanja klikova moderacija bi trebalo da vodi računao i o kvalitetu diskusija. Posjećenost ne može biti jedino mjerilo za izbacivanje neke teme u vrh.
A, dobro.. Imaću i vidu ovo što si rekao, pa kad mi se ukaže prilika da čitam Ostera, znaću šta da tražim. :)

Pahuljice, nisam znala da je Gospodar prstenova rasprodat, ja sam samo nagađala šta bih volela da imam u kućnoj biblioteci, pa mi to palo na pamet. Jednom sam kupila kod Stilosa knjigu na Sajmu i bila je katastrofalno urađena (prazne strane umesto teksta, pa ponovljen tekst, da ne dužim sad) i otad ništa njihovo nisam kupila. Ali, ako ga nema, da tražim nešto drugo.

p.s. Mislila sam da sam sitničava što se štrecnem kad neko kaže Olimpijada, misleći na Olimpijske igre, haha, sad vidim da nisam.
Proveri za svaki slučaj da nisu štampali ponovo knjige. Ko zna, možda imaju lepe vesti za čitaoce. :)

(Nisi sitničava:D)

Počela sam Nasleđe Skarlati. Čitavu jednu glavu sam pročitala:lol: Ali, avaj, biće bolje:)

Auuu sine, u sta se pretvara ova tema :fdlan:

Posto nista ne citam ja se eto tako povremeno ubacim kao sada da kazem nesto o onome sto sam ranije citala.
Meni se od 3-4 Osterove knjige koje sam citala najvise dopao Covek u mraku.
Del Pjero je nesto pitao na tu temu pre par strana.

Citam "Bloodland" (Alan Glynn), tj ostalo mi jos tridesetak stranica za veceras. Pravi zanimljiv krimic, politicari, biznismeni, i naravno novinar koji slucajno nabasa na celu pricu (poceo da pise roman o pevacici nesrecno nastradaloj u helikopteru koji se srusio na obali Irske, pa se ispostavilo da je sve mnogo mnogo komplikovanije).

I uzela sam Bernharda (dve knjige, Frost i Woodcutters), zainteresovali ste me i koliko sam gledala bas su mu interesantne teme, i jos jednu koju pomenu kolega forumas na pdf knjizevnost (Ted Chiang, Stories of Your Life ).

Ја сам баталила оно Лето у Италији, нисам више могла на силу да читам. Нервира ме и стил и превод, нпр.пише "његова италијанска девојка" уместо девојка Италијанка, тачно се види да преводи буквално с енглеског.
Замак у Пиринејима ми је у ел.форми, за коју нисам тренутно расположена, а и сама књига ме не вуче, тако да сад читам Госпођу Бовари и уживам, поготово кад уз књигу пијуцкам зелени чај са ђумбиром (овај детаљ је ниђе везе са темом, ал' 'ајде).

Šta mi radite... :lol: Maločas, kad sam pratila mamu na bus, prođoh pored biblioteke. Neka sila me odvuče unutra da tražim Zekin povratak, i zamislite, imaju. Ali, hrvatsko izdanje :(, Povratak Zeca, u dva toma. Da sam bar bila ponela onog Ostera da vratim, neko plače za njim u ovom trenutku...
Ipak, biću dosledna, završiću najpre Platformu, mada nisam mnogo odmakla od početka... Ponovo idem na vežbe za vrat. :sad2:

I u mojoj biblioteci su imali isto to izdanje! Povratak Zeca u dva toma, a ja sam uzela Zeka je bogat, Prosveta, od 557 strana + pogovor Aleksandra Saše Petrovića, od 11 strana. Stara dobra vremena (81.) kad su se pisali pogovori. Ali neću to da čitam, dok ne pokušam da pronadjem prvu knjigu. Inače, ja sam uvek za dva toma sa manjim brojem strana. Lakše za čitanje u busu.

Ja vadim krojeve, a u pauzama čitam Doris Lesing

Poslednja izmena:
I u mojoj biblioteci su imali isto to izdanje! Povratak Zeca u dva toma, a ja sam uzela Zeka je bogat, Prosveta, od 557 strana + pogovor Aleksandra Saše Petrovića, od 11 strana. Stara dobra vremena (81.) kad su se pisali pogovori. Ali neću to da čitam, dok ne pokušam da pronadjem prvu knjigu. Inače, ja sam uvek za dva toma sa manjim brojem strana. Lakše za čitanje u busu.

Ja vadim krojeve, a u pauzama čitam Doris Lesing

Ja je upravo citam, skoro sam i pri kraju, meni se najvise dopada ova ( mislim na Zeke:)

A krojeve vadis iz Burde, ko 81?:D

Bi, jedino da ti ja pošaljem moju? :think:

Imaš??!! Pa ako ne nadjem u biblioteci, može i to da bude opcija. Pošalješ mi, pročitam, vratim. Nije ta poštarina valjda preskupa.

Ja je upravo citam, skoro sam i pri kraju, meni se najvise dopada ova ( mislim na Zeke:)

A krojeve vadis iz Burde, ko 81?:D

E, da pisala si već da uživaš u Zeka je bogat, ali ste mi lepo savetovali da ih čitam hronološki.

Mogu ti reći da su tih godina krojevi bili daleko bolji nego sad. Valjda od silne želje da budu drugačiji, imaju potpuno glupe modele. Uzela sam par komada od kume da izvadim krojeve za neke obične bluze i haljine. Nisu baš toliko stare, iz ovog veka su :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back