- Poruka
- 55.959
Toliko brljavim sa citanjem da nema smisla ni da se javljam 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ima terasu do same vode i vec biram sta cu da nosim da citam Ne treba da kažem da brljavim sa čitanjem. Jedino me izvlači jer to nije mojom voljomOva godina mi je puna događaja i uz sve što je palnirano i neplanirano, čitanje trpi. I stalno pričam kako ću da se organizujem bolje, ali mi nešto ne uspeva. Tako da ću lepo da se opustim i da čitam kad imam vremena. Neću ni da planiram šta da čitam jer to ne poštujem (na početku godine sam smislila da ciljano pročitam 5 knjiga, Ljubav u doba kolere, Ubiti pticu rugalicu, Gordost i predarsude, Damu s kamelijama i Vašar taštine; pročitala sam samo prvu sa spiska, apsolutno nemam pojma kad ću ove ostale;
Fine su ove knjige ( doduse ovu Damu s kamelijama nikada nisam citala ali cenim da je fina), ali isto mislim i za Tri musketira koje takodje
nikada necu citati) Rugalica se meni nije dopala ( zasto, kako ne znam) a Vasar Tashtine i i Gordost i predrasude sam po dva puta citala, ali za to
treba coivek da ima tonu vremena i silni osecaj dokolice..
Da sam na tvom mestu ja te knjige ne bih ni planirala za citanje, barem ne ove ili sledece godine.
- - - - - - - - - -
Zeza me gadno ovo kvotovanje.
Ne znam šta ću i kako ću. Da mogu, sve bih odjednom, ali to nije moguće. Znam da neke knjige zahtevaju vreme i koncentraciju (ja sam, mislim, prethodne dve godine muku mučila sa Sagom o Forsajtima i nisam je pročitala i ne znam kad ću) ali bih volela da ubrzo pročitam ovo što sam htela. Ali, šta da radim i ako ne pročitam ove godine. U jednom trenutku hoću svakako tako da je sve u redu.
Pročitala sam Japanskog ljubavnika i u načelu mi se dopala knjiga. Ima još knjiga sa istom poglogom (brak protiv volje, pa na momente moguća pa onda nemoguća ljubav, i sl.), ali ovo je čitljivo i ok mi je bilo. Nisam pala u nesvest ali ok. Mati pirinča ste hvalile, pa ću potpuniju sliku o tome kako Manika piše imati nakon čitanja i ove knjege, ali to neće biti skoro jer ne volim da uzastopno čitam knjige od istog autora (mislim da to kvari utisak).
Sledeća koju ću čitati je Njujorška trilogija. To počinjem najverovatnije u ponedeljak. Sutra idem u Zrenjanin da malo skitam.
Slavljenica je kod momka u Engleskoj, sin je s devojkom na Tasosu, setričine na Halkidikiju, a mi matorci ćemo sutra umesto torte jesti prasetinu.
Torta kad se deca vrate. Ali za vas nema da nema...
Izvolte, poslužite se.Rezervisala danas vikendicu na DriniIma terasu do same vode i vec biram sta cu da nosim da citam
![]()
Upravo završih Proširenje područja borbe M. Uelbeka. Rekla bih tipična muška knjiga koja opisuje frustracije izazvane nedostatkom seksa. Malo mi je jasnije zašto ima onolikih neoženjenih muškaraca u mom selu. Ne samo što su neoženjeni, već konstantno apstiniraju, ruku dajem da je istina...
Sve u svemu, ni ova ni Lanzarote nisu uspele da ugroze prvo mesto Pokoravanju. Ono je vrh, ove dve sam mogla i da preskočim.
Ostade mi Platforma još iz biblioteke, ali nju ću kad završim Hercoga. Čini mi se da sam malo preterala s Uelbekom, mada mi Platforma deluje primamljivo. Rakel, nisam zaboravila ni na one elektronske Elementarne čestice i Kartu i teritoriju.
I tako, za nepunih sedam sati, pre 21 godinu, ja sam se porodila po drugi put. Slaviće sutra gerontologija...Slavljenica je kod momka u Engleskoj, sin je s devojkom na Tasosu, setričine na Halkidikiju, a mi matorci ćemo sutra umesto torte jesti prasetinu.
Torta kad se deca vrate. Ali za vas nema da nema...
Izvolte, poslužite se.
Rezervisala danas vikendicu na DriniIma terasu do same vode i vec biram sta cu da nosim da citam
![]()
Тако лепо име си написала латиницом!
:Što se Manike tiče, nećeš pokvariti utisak. Sve knjige su joj totalno različite, kao da ih nije pisala ista osoba.

Ja to nikad nisam praktikovala, jer ni to nije padalo na pamet,jednostavno se toga nisma setila. Pa evo i sad, da nisi pomenula, ne bih se toga setila.
Sad se vraćam kući.. Ništa od putešestvija ovog puta. Ljuuutaaa saaamSamo zamišljam kako je tamo lepo. A verovatno ne mogu ni da zamislim.

jao, užas, Pahuljice. S našim gradskim prevozom nikad ne možeš da računaš za koliko ćeš gde stići. A baš sam mislila da ćeš nam pisati šta ima u Zrenjaninu. Ja sam često prolazila kroz taj grad jer sam imala dedu, strica, tetke u Kikindi pa smo redovno išli kod njih. I nikad nismo stali da ga obidjemo i pogledamo. A bio je to u to vreme bogat grad sa velikom industrijom raznih oblasti. (Kao i većina naših gradova, ali to je već druga tema).
Ovih dana opet sam posredno u Zrenjaninu jer čitam Let, Vladimira Arsenijevića (da bar malo dotaknem temui) čija radnja se najvećim delom odvija u tom gradu koji se zvao Veliki Bečkerek, a posle Petrovgrad.
I Zrenjaninci su mi bili super jer su, kad je 90-ih godina, počela ona pomama menjanja imena ulica, gradova, koječega i vraćanje na stare nazive ili davanje sasvim novih, na referendumu izglasali da ostane Zrenjanin. Sad vidim opet neki hoće da bude Petrovgrad. Ma sve nam je super i sjajno, samo nam se ulice i gradovi ne zovu kako treba.
Vraćala sam se u nedelju iz Hrvatske, pa da ne bismo čekali predugo na Bajakovu išli smo preko Tovarnika i Šida. I tuga me neka uhvatila kad sam prolazila kroz Šid, kako je propao, kako je nesredjen, ulice, zakrpa, na zakrpu.... a sve te Vojvodjanske varoši su tradicionalno bile sredjene. LJudi prvo pometu ispred svoje kuće, pa onda vode računa i o ostalom. Ali teško je kad se nema odakle. A i neki drugi ljudi su došli, koji nemaju takvu kulturu. Eh... nije tema ali sve je to naš život. Valjda zato i volimo da čitamo, da ga malo zaboravimo.
Izvinjavam se zbog patetike.
Šta? To je trilogija? Sad moram i to da čitam. A svaka sledeće je sve gora. Mislim, meni je Dopler bio bolji od Volvo kamiona.
Elem, ja bih sutra, pa ako je još neko voljan neka pusti pp.Pa ne ispustaju ih jer nemaju sta drugo da drzeDruštvo, da li je neko planirao da ide u štetu u Deretu? (ovo se čak i rimujeElem, ja bih sutra, pa ako je još neko voljan neka pusti pp.
Quentine, hvala ti na ovom prikazu E.Ferante. Imam tu knjigu u el.formatu na hrvatskom a sad sam kupila ovu drugu, Moja genijalna prijateljica, na srpskom, jer sam morala da vidim čemu fama. Guardian i nju i Knausgora ne ispušta iz usta, tj. sa stranica.
Evo, vratih se da dočekam moje "Grke". Hvala svima koji su mi čestitali ćerkin rođendan. Lepo smo ga proslavili bez nje. Nautiluse, zar si pomislio da sam ja napravila onu tortu...
Pa, gde umem ja tako ...
Slika je s neta, a ona će dobiti repliku kad se bude vratila kući. Mi smo napravili kupu od princes krofni, a na poslednjoj sam upalila palidrvce i duvala ga umesto nje kao svećicu jer nismo poneli pravu. 
Razočarana sam u sebe što sam ga razvukla, ali, nigde nije ko na mojoj terasi. Ono, i tamo imam terasu, ali me čist vazduh toliko opije, da se uspavam ko ja'nje.