Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Vanka, interesantno deluju te knjige. Nemoj da prekidaš niz, ako ti prijaju.
Što se hrono ishrane tiče, staviću u spojlere jer ipak nije direktno tema, što nama ovde nikad nije smetalo
Što se hrono ishrane tiče, staviću u spojlere jer ipak nije direktno tema, što nama ovde nikad nije smetalo
taj Francuz jeste tvorac hrono ishrane, a Ana Grifing je preuzela osnove od njega i razvila neki svoj prilično specifičan način. Tek sam počela da čitam knjigu pa ne mogu još da pričam šta on tačno propagira, ali mi se čini da nije toliko strogo kao kod nje. Ono što meni kod nje najviše smeta je to što je ona osnovala centre po Srbiji, a sad već i po regionu, gde po, za nas, prilično visokim cenama, vrši razna merenja i analize i intoleranciju na osnovu kojih propisiju specifičnosti ishrane. Nisam išla ni na te preglede, jer mi to deluje kao sistem za uzimanje para. Pa kad uradiš sve te analize, pa ti izbaci iz jelovnika 2/3 namirnica koje si do sada jeo, pa ti ubaci neke suplemente, koji takodje koštaju bogatstvo.... e onda ćeš da se zdravo hraniš, da ostaneš mlad i budeš zdrav.
Taj njen sistem sam dosta čitala i član sam nekih grupa na fejsu o tome i ne mogu da se otmem utisku da je to sve jedno veliko preterivanje. Ako izbaciš testo (osim određeno ujutru), slatkiše, voće
onda ćeš da oslabiš i bez ostalih pravila.
Ova knjiga, kao i sve o dijetama i drugačijim načinima ishrane (a imam ih nekoliko) počinje kritikom ostalih dijeta i načina ishrane. Oni ne valjaju, ali moj valja. Kažem, nisam daleko odmakla da bih mogla da kažem kako mi to konkretno izgleda.
Taj njen sistem sam dosta čitala i član sam nekih grupa na fejsu o tome i ne mogu da se otmem utisku da je to sve jedno veliko preterivanje. Ako izbaciš testo (osim određeno ujutru), slatkiše, voće
onda ćeš da oslabiš i bez ostalih pravila. Ova knjiga, kao i sve o dijetama i drugačijim načinima ishrane (a imam ih nekoliko) počinje kritikom ostalih dijeta i načina ishrane. Oni ne valjaju, ali moj valja. Kažem, nisam daleko odmakla da bih mogla da kažem kako mi to konkretno izgleda.
Uglavnom kad se izbaci testo i slatko, sve se vecinom sredi. Citala sam vec na podrsci za dijetu o preterivanjima kao sto su da se ne jede crvena paprika uvece i sl.