del piero 10
Aktivan član
- Poruka
- 1.431
Niti sam pobjesnio, niti sam iskulirao tvoje pitanje. Malo bolje pregledaj poruke, pa ćeš vidjeti da sam pisao o Atlantidi.
Od LOM-a sam u posljednje vrijeme čitao Flobera (Sentimentalno vaspitanje), prije toga dvije knjige Čezarea Pavezea. Sigurno sam pročitao još desetak njihovih knjiga u posljednjih sedam ili osam godina. Ne sjećam se šokantne količine grešaka. Možda sam imao sreće, ili ti nisi imao sreće.
ups...
video sam tu poruku ali sam mislio da je autor dana... cesto onog ko pise prepoznajem po avataru i ne citam ime...a vas mi je malopre delovao isto, jos jedan ispod drugog pa sam permutovao

pogotovo danas kad deca tako malo citaju.
malo je reci da sam sokirana. Kaze da su posle II sv. rata, tokom okupacije, izmenili pisani jezik toliko da sad malo ko moze da cita knjige pisane pre sto i vise godina, cak i tako poznatog autora kao sto je Soseki (a on nije pisao bas tako davno).
Не треба издавачи да штеде тако што неће имати лектора, важно им је да је књига лепог изгледа па се сведе на оно: споља гладац, унутра јадац. Ваљда сматрају да читаоци неће ни приметити грешке, већина није на том нивоу, како рачунају.
Sigurna sam da bi bilo manje grešaka kad bi neko proverio tekst pre puštanja u štampu... Neki korektor...
Čak i moja ćerka. Ali, niko nije savršen. Sada znamo, zahvaljujući tebi.

Oteglo se čitanje, ali utisak je baš dobar. Vrlo lepa knjiga o ženi koja iz Nigerije odlazi u Ameriku, a tamo se suočava sa ponekad sitnim a ponekad krupnim stvarima u borbi za sebe, prihvatanjem jednog drugačijeg sveta sa drugim pravilima. Ona je jaka i nežna, njeni izbori su nekad pogrešni ali čini se nekad jedino mogući (iako lično ne bih nele stvari tako uradila). Dopala mi se knjiga. Ovo je treća koju čitam od ove autorke i na drugom je mestu (najbolja mi je Purpurni hibiskus zasad, a ostalo mi je da pročitam još Pola žutog sunca). Preporuka za Amerikanu.