lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
U cemu je pogresio Pancic, zivo me zanima 
Samo ukratko, ne smaraj se previse nekim detaljima.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

U cemu je pogresio Pancic, zivo me zanima
Da link da mu i ja ***** sve o spisku. Izgleda da kriticari uopste i ne citaju jer se u drugoj i trecoj knjizi stalno pojavljuju i prva zena i Linda sa kojom i dan danasŠlinka nisam čitao, ali ovu trojicu i ja držim u istoj ladici.
Barnsa i Banvila volim više od Mekjuana, ali zapravo nisam ih bog zna koliko čitao - negdje dvije do četiri knjige od svakog. A što se tiče te njihove neposebnosti i popularnosti... Ne znam... to što oni pišu je nekakva artikulacija stvarnosti koja je ljudima očito bliska. Mekjuan mi u svojim knjigama djeluje srdito, pomalo histerično, pa mi je slabije legao. Barns je dosta originalan u Istoriji svijeta, i ta mi se najviše dopala.
U toj ladici imam još par pisaca. Recimo, Grem Svift je malo slabije poznat, ali jedna njegova knjiga koju sam čitao (Waterland) baš mi je ostala u pamćenju. Opet je tu sjećanje na traume iz djetinjstva, ali priča je dosta kompleksnija, stil specifičniji. Neko je rekao, engleski Fokner.
Džozef O Nil je dosta frke podigao sa romanom Netherland (znam da su ga neki Hrvati objavili pod kretenskim naslovom Nigdjezemska). Matori Apdajk ga je bio opisao kao novo čitanje Velikog Getsbija.
Inače, u posljednje vrijeme sam čitao neke priče Judore Velti (ništa posebno), pa sam onda, na pola čitanja, krenuo samo da zavirim u četvrtu Knausgorovu knjigu i sad ne mogu da presatnem da je čitam. Magnetizam Knausgorove Moje borbe postaje akutan. Stigao sam do oboda tamnog interneta tražeći tek objavljenu petu knjigu, a jutros sam poslao mejl Vremenu, jer je Teofil Pančić napravio grešku u prikazu druge knjige.
Da link da mu i ja ***** sve o spisku. Izgleda da kriticari uopste i ne citaju jer se u drugoj i trecoj knjizi stalno pojavljuju i prva zena i Linda sa kojom i dan danas
zivi. I sta kazes, postao si zavisan?Zaparvo je Linda (druga i zadnja zena) i glavna junakinja njegovog pisanija.

...vrlo su neozbiljni i velike greske znaju da se promaknu...
...pre par godina u italijanskom licenciranom magazinu sa ozbiljnom novinarkom na mesto glavne urednice je pisao nesto u stilu "obavezno u Madridu posetite muzej Prado u kome se nalazi cuvena Gernika naslikana 1937, slika koja opisuje stradanje Spanaca u WW2". Zbunjeno lice...cekaj bre, hajde sto jedna pogresi vec to isto prolazi kroz ruke urednika dela magazina pa valjda i kroz ruke glavnog urednika...i niko rupu da zakrpi...
Жив човек греши. Али, новинарима (и писцима) је писање текстова посао и ставрно би требало више пута да преконтролишу шта су написали.Ma ja sam im poslao pristojan komentar (vidi spojler), samo što je Teofilov prikaz izašao u prošlom broju, a ne u ovom novom, tako da su provalili da nisam ni kupio novine, nego čekao da stari broj postane dostupan besplatno na netu. Šta je mogu kad sam škrt.
Poštovani,
Čini mi se da je g. Pančić pogriješio u jednom biografskom detalju.
Prema svemu što mi je poznato, Knausgor je još u braku sa Lindom - sada imaju četvoro djece i žive u nekom selu na jugu Švedske.
Ranije je u Bergenu živio sa Tonje Aursland. Iskustvo prvog braka opisano je u petoj knjizi Moje borbe, nedavno objavljenoj na engleskom jeziku (Some Rain Must Fall).
Naravno, ova sitnica ne umanjuje izuzetnu vrijednost Teofilovog prikaza.
Pozdrav
Jesam ovisan o Knausgoru i sve više se pitam zašto mi se knjiga zapravo dopada, šta ima toliko književno u banalnostima svakodnevice.
Ima onaj stari spot (Take On Me) grupe A-ha (Norvežani!) u kom djevojka čita strip iz kog jedan od likova iskoči u pravi svijet. I meni je Knausgor više književni lik koji je zakoračio u stvarnost, nego živ čovjek koji je napisao autobiografiju.

a bre Pahuljo, pa zar tog dana nije Vaskrs?Kako ste svi vi? Da li planirate nešto za 1. maj?![]()

Hoću samo da vas pozdravim![]()

NIsam ništa kupila na onoj akciji 10 za 1000, nisu mi zanimljivi naslovi. Ne znam šta je bilo u ponudi prvog dana, ali sad mi ništa nije privuklo pažnju. Ni na Vulkanovoj akciji ništa neću kupiti. Videću da li ću nešto interesantno naći kad odem na sajam. Nijednu knjigu nisam kupila od Novogodišnjeg sajma knjiga. Nije to ništa strašno, nego bih baš mogla neku novu da dodam na svoju policu
Kako ste svi vi? Da li planirate nešto za 1. maj?![]()

Ко је читао Харија Потера, зна да они у замку Хогвортс имају ''собу по потреби'', која се појави кад ти треба нешто да оставиш или узмеш - маштам о нечему таквом.
Ljudi, manite se ćorava posla... Ja sam večeras ponovo ispazarila na voćkama za 1500 dinara...![]()
Upravo je poštar doneo 6 komada.Хвала!
Немам коментар.
(У ствари имам: ако је излазност 60%, онда са 27% од укупног броја становништва добијају 132 посланика. Аферим.)