snežna pahuljica
Aktivan član
- Poruka
- 1.388
Dve su godišnje. U junu i decembru.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kupila sam telefon pre par dana i sad mi je to igračka. Pre neki dan sam isprobavala kameru i slikala jedno drvo. Na jednoj strani je počelo da cveta, a na drugoj ne. Baš mi je to bilo simpatično.

Kada je Noc knjige?

Roman bas i nema neku specijalnu radnju, nista nije predvidljivo, sve je drugo nego sladunjav jer citajuci tu knjigu svako se od nas zapita sta bi i kako bi on da je u sitiacijiОдушевљена сам Сарамагом.
Сњепило је добар роман. Не толико радњом. Предвидљив је, можда мало сладуњав, ублажен, као фотографија којој је превучена бијела фолија да би се сакрила јачина боја, црнило које би било неминовно, помало патетична завршница. Али он, какав ток мисли, како лијепо везе причу. Предиван темпо који не слаби.
Човјек који је, како фантастично, рођен у сељачкој фамилији, један аутомеханичар који је завршио, ако је вјеровати биографијама, машинбраварски занат. И он пише шта пише и то на овакав начин. Колико је само богат његов свијет био, каква интелигенција која рађа овакву речитост и радозналост да види и створи. Да из ничег исплива у новинара, критичара, књижевника, нобеловца.... какав је то исплив из просјечности...
]Већ након двадесет страна је јасно шта ће и како бити. [/B]Чим су интернирани, није више било дилема како ће тећи дешавања. Чак и до самог краја.
Љекарева жена која је добила улогу светице, непогрешиве и несаломиве која је ту да буде морални стожер, чак и онда када се њен унеређени супруг завлачи под чаршав оне дјевојке. Тек што је снијела жртву коју су поднијеле и остале жене, њен супруг који је истицао не само њену личну срамоту, него и своју као брачног друга, долази до тога да он њој својом вољом приређује да га гледа у кревету са другом. И наша света јунакиња ни тада не прође ни кроз бијес, љутњу, разочараност, него је пуна разумијевања. То даје не само сладуњав него и бљутав утисак.
Iznela je svoje viđenje romana koje ne mora da se poklopa s tvojim. Мени се његов стил понајвише допао. Доста је неуобичајен, са дијалозима у једној реченици, одвајаним запетама.Ja posle dvadeset strana uopste nisam ni shvatala ko je ko jer autor ima jako cudan nacin pisanja u kome nema indirektnog govora tako da je citaocu potrebno vreme
da se navikne na taj nacin pripovedanja. Zbunjuje i to sto niko nema ima pa je potrebno i malo vremena da se shvati ko je ko.
Inace ja uvek batalim knjigu kada mi se posle dvadesete strane ucini da je sve vec unapred jasno i da ce utisak biti sladunjav i bljutav.![]()

). 

bio je to vise kratak susret nego druzenje, ali svakako prijatno. Ona moja koleginica kupila 3 knjige, a nije htela uopšte da ide. Završila sam knjižicu Pričica, Radivoja Šajtinca, Dereta, 109 str., a šta sam pročitala i o čemu se radi nemam pojma. A super opis na zadnjoj strani knjige http://www.domacaknjizara.com/user/...a-radivoj-sajtinac/33_344_5448_1_0_0/item.jsp da sam ga pročitala pre knjižice, očekivala bih bogznašta.
Nekad mislim da ili sam priglupa ili sam bila potpuno dekoncentrisana kad ovako uopše ne shvatim smisao. A u stvari, baš kako reče Pahuljica danas, valjda pisci smatraju da su veliki ako napisu nešto što većina ne razume.
Previše sam vremena i slova posvetila ovoj knjižici. Sad ću da čitam nešto lagano, gde će sve da mi bude jasno. I da uživam bez mnogo truda i mozganja. Nisam još izabrala šta.
Na kraju, ne sećam se koja je pobedila, ja nisam čitala nijednu.
Glavni lik je jednostavno fenomenalna, asocijalna, ne uklapa se u klisee, nema dlake na jeziku. Stil je odlican, mnostvo mejlova, slagalica se slaze iz ugla vise likova...Za ovaj tip literature jednostavno sjajno!