Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мене занима, пошто у Хрватској говоре нетко и нитко, да ли је тако у свим падежима - да ли кажу нпр. нема нитког? Безвезе питам, пало ми на памет сад кад прочитах последње 2-3 стране ове теме.
Водопад има баш леп нови аватар са лептирићима.

И даље гулим Библију отровне маслине, обимна је, није досадна већ мој чова има грчеве, слабо спава па и ми с њим. Ево опет се дере, одох :bye:

Prokuvaj mu 4 zrna kima u 50ml vode...

Baš sam se pitala kako nam je "čovečuljak", kad on već postao "čova". Rastu deca .... a valjda će i grčevi da prodju. Ne znam Elefteria jel ideš na one teme o bebama, puno korisnih saveta može da se dobije. Možda postoje i neka efikasnija sredstva od kima koji je iz vremena naših majki i baka (a i ja sam već u godinama za baku). Nemoj da se ljutiš, Krasuljak, mojoj deci taj kim nije pomagao.

I kako se Ema slaže sa bebom?

Aha, super smo za izbegavanje, :) To je valjda zbog toga što ništa ne čitamo u poslednje vreme...:lol: Ja ću od sutra da počnem da se popravljam.

Ja čitam, ali nemam neke naročite utiske o tome što čitam, pa me mrzi i da pišem. Pročitala sam Projekat:sreća, Grečen Rubin, jedna od onih knjiga o samopomoći, ali ima i korisnih stvarčica. Kako se tokom godinu dana trudila da bude pozitivna, dobre volje, da pesmom budi decu, da održava kontakte s prijateljima i rodbinom, da se zdravije hrani, da izbaci suvišne stvari iz stana i plakara, a ostale da drži na mestu i u redu, da ide u teretanu.... mislim, sve ono što mi svi znamo da treba, ali ili ne stižemo, ili nas mrzi, ili nemamo para itd....
A onda sam počela Pričicu, Radivoja Šajtinca. Tanka knjižica, za sada mi liči na priče, ali mi je sve zbrda-zdola.... ne znam da li da se trudim i oko tih 109 strana, krupnih slova, koje mogu da čitam i bez naočara.

E da, i ova gorepomunata Grečen je u jednom momentu "dozvolila" sebi da ostavi knjige koje je ne zanimaju nepročitane, iako je ranije smatrala uspehom i bila ponosna na to što završi svaku započetu knjigu. Znači: zarad sreće, to ne treba činiti.

Ma, ne ljutim se, ja sam tako kuvala svojoj deci.:)

A što se čitanja tiče, i ja čitam, ali, po malo. Danas sam, recimo, gledala koroz prozor busa kako pada sneg... :( A evo, sad je granulo sunce.

А ја читао сљепило. :lol: Ма има Невски право што се залаже за слово Ѣ, па нек чита свако на свом дијалекту! Наравно, ту латиници није место.
Не нађох нигдје на ћирилици како се пише.
Ја када изговорим, а ијекавац сам, јак ли сам ја ијекавац:lol: чујем сљепило, и сад ломим језик на слјепило и слјепоочницу и не знам, нисам паметна: )
Мени је то сљепило, само да не буде да је случај као и свјецки, једно изговараш а друго пишеш по правопису: )

Ja čitam, ali nemam neke naročite utiske o tome što čitam, pa me mrzi i da pišem. Pročitala sam Projekat:sreća, Grečen Rubin, jedna od onih knjiga o samopomoći, ali ima i korisnih stvarčica. Kako se tokom godinu dana trudila da bude pozitivna, dobre volje, da pesmom budi decu, da održava kontakte s prijateljima i rodbinom, da se zdravije hrani, da izbaci suvišne stvari iz stana i plakara, a ostale da drži na mestu i u redu, da ide u teretanu.... mislim, sve ono što mi svi znamo da treba, ali ili ne stižemo, ili nas mrzi, ili nemamo para itd....

E da, i ova gorepomunata Grečen je u jednom momentu "dozvolila" sebi da ostavi knjige koje je ne zanimaju nepročitane, iako je ranije smatrala uspehom i bila ponosna na to što završi svaku započetu knjigu. Znači: zarad sreće, to ne treba činiti.

A na jednom mestu je nabrojala knjige koje verovatno nikada neće pročitati, medju kojima je i Ubiti pticu rugalicu. I baš mi nešto bilo milo jer sam je ja počinjala i odustajala bar dva puta.... Ali su me tu neki nagovarali da je ipak pročitam, pa ja ovih kad god odem na buvljak intenzivno gledam knjige ne bih li je našla za 50 ili 100 dinara. Da imam, ako mi dodje da čitam.

Nema na buvljaku. Moj sin je moju pročitanu poklonio koleginici, nije mi rekao dok nisam sama primetila. Morala sam da kupim sebi drugu, ponovo novu... I nije mi žao.:aha:
Primetila sam da mi baš leže ti tinejdž romani. Valjda zbog klimaksa...:sad2:

....šhglmszgxhttmhhh...:confused:

1508533_901644673212256_780696637496130448_n.jpg

Danas sam neplanirano kupila jednu knjigu..
kad-cempresi-sapucu.jpg

Privuklo me je sto se pretezno desava u Grckoj i sto je i baka u toj prici :)

Kći grčkih imigranata u New Yorku, Daphne, pokušava kao samohrana majka vodeći vlastiti restoran, omogućiti svojoj kćeri bolji život od onog u kakvom je ona odrasla. Daphneina najdraža sjećanja iz djetinjstva potječu iz vremena provedenog na Erikousi, čarobnom otoku na obalama Grčke gdje je provodila ljeta sa svojom bakom, ya-yom, promatrajući je dok kuha i slušajući drevne grčke mitove i predaje.
Daphne se nakon šest teških godina sa svojom kćeri ponovno vraća na Erikousu, u potrazi za novim početkom, no njezina ya-ya želi sa njom podijeliti neispričane priče o svojoj prošlosti, ljubavi, odanosti i hrabrosti, te najvećoj tajni koja se u njihovoj obitelji prenosi već generacijama…
„Nezaboravna priča o tome što doista znači voljeti i biti voljen…” Maria Menounos

Kako vam se dojmi? :lol: :)

Ja sam sva neka smorena, koju god knjigu uhvatim bacim je.
Opet sam bolesna. Ono posle Praga me brzo prošlo, dva dana i ko nova...prerano sam se obradovala izgleda pa me sad utuklo.
Počela sam Gospođicu Peregrin, pa sam je ostavila. Pa sam uzela Pročišćenje i posle 20ak stranica shvatila da će se tu nešto vrteti organizovana prostitucija pa sam i od toga odustala. Pa sam se uhvatila Otmenosti ježa, nju guram još uvek ali ne uživam preterano.
Nikakva sam -_-

Ja sam sva neka smorena, koju god knjigu uhvatim bacim je.
Opet sam bolesna. Ono posle Praga me brzo prošlo, dva dana i ko nova...prerano sam se obradovala izgleda pa me sad utuklo.
Počela sam Gospođicu Peregrin, pa sam je ostavila. Pa sam uzela Pročišćenje i posle 20ak stranica shvatila da će se tu nešto vrteti organizovana prostitucija pa sam i od toga odustala. Pa sam se uhvatila Otmenosti ježa, nju guram još uvek ali ne uživam preterano.
Nikakva sam -_-

Ne daj se, Vajld, ovi virusi su čudo jedno žilavi, nikako da ih se otarasiš. Moja ćerka bila bolesna pre mesec dana, pa posle 2-3 nedelje opet, grlo, zapušilo joj se uvo....
A mislim da bi ti pomogla neka knjiga koja bi ti se svidela. Otmenosti ježa treba malo više da te osvoji, mada se nekima do kraja nije naročito svidela. Ove ostale što pominješ ne znam. Nadji nešto u čemu ćeš uživati, bar sad kad ti nije dobro. Nemoj da te još i knjige muče.

Ovo što je Waterfall kupila deluje interesantno.

Rekla bih da su novi naslovi na akciji. Jedno vreme su se isti naslovi ponavljali na svim akcijama. Ali ja sam u poslednje 2 godine kupila enormno mnogo knjiga (za moje pojmove), što na akcijama, što uz časopise, a nekoliko sam i dobila. Sve u svemu 40-ak. Pa ću malo da o'ladim.

Eno muž nastavio da sredjuje ćošak u kome treba da bude biblioteka. Možda je uselim do Uskrsa :D

Dobro veče :)

Ja sam u gužvi ovih dana, ne čitam ništa. Pored sajma imam i svoj ples, pa malo društvo, pa je red i malo kuću pospremiti, i za čitanje mi ne ostane vremena.

Kod mene ima super popusta i sebi ću uzeti neku knjigu za par dana jer se isplati. Još uvek ne znam šta ali sve ću prijaviti.

Gledam da promenim avatar ovih dana, kad stignem. Gotova je zima, sad je nešto šareno na redu.
Kupila sam telefon pre par dana i sad mi je to igračka. Pre neki dan sam isprobavala kameru i slikala jedno drvo. Na jednoj strani je počelo da cveta, a na drugoj ne. Baš mi je to bilo simpatično.

Što se tiče ovde pomenutih knjiga, slažem se da je Slepilo odlično. Teška je tema, ali ne možeš da budeš ravnodušan nakon čitanja. Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu je ok, ali meni to nije bila fenomenala knjiga (fali joj nešto), za razliku od Otmenosti ježa koja mi je preslatka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back