Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Купила сам данас Исусове мемоаре, то ћу да поклоним мами за 8. март ( са слаткишима из Соко Штарка) пошто је недавно изразила жељу да је прочита.
Термин порођаја ми је за 4 дана па нисам у стању да се удубљујем у књиге, све нешто збрда-здола читам, ништа конкретно. Прочитала сам оно Агатино Отровно писмо, појављује се гђица Марпл накратко, нисам успела да провалим ко је убица тј. имала сам 2-3 осумњичена и ниједан од њих није био :mrgreen:
Пре неку ноћ сам се пробудила и, пошто нисам могла да заспим, узела сам таблет и прочитала Питу од купина (такође Агатина прича, појављује се Поаро), има само 19 страна. Таман ми је било довољно да наставим са спавањем после тога.

Da ti te Forsajte odložiš na par godina! Nemoj da se mučiš, kad ti ne ide. Nego tamo kad budeš imala 35-40 godina, da probaš ponovo. Pa ako ni onda ne ide, nema veze. Ko da moraš da pročitaš sve što se drugima svidja.
I ovo je tačno.:) Eto od prethodne poruke, do ove sada, ni stranu nisam pročitala, blenem u razne ekrane :lol: Ali, kao što rekoh, probaću još malo, ali ako ovako zapinje, verovatno će i dalje da zapinje.

Купила сам данас Исусове мемоаре, то ћу да поклоним мами за 8. март ( са слаткишима из Соко Штарка) пошто је недавно изразила жељу да је прочита.
Термин порођаја ми је за 4 дана па нисам у стању да се удубљујем у књиге, све нешто збрда-здола читам, ништа конкретно. Прочитала сам оно Агатино Отровно писмо, појављује се гђица Марпл накратко, нисам успела да провалим ко је убица тј. имала сам 2-3 осумњичена и ниједан од њих није био :mrgreen:
Пре неку ноћ сам се пробудила и, пошто нисам могла да заспим, узела сам таблет и прочитала Питу од купина (такође Агатина прича, појављује се Поаро), има само 19 страна. Таман ми је било довољно да наставим са спавањем после тога.

Ja ću Vuka da kupim u aprilu, dva komada, sebi i zetu za rođendan. Samo još da smislim treću zbog +10% popusta... ;)
Ti, ćero, nosiš žensko dete, čim se nisi dosad porodila...:lol:

Ne znam kako vi na to gledate ali meni svaka knjiga ima svoje vreme - vreme za čitanje
i vreme za pisanje.

Neke knjige sam prerano pročitala pa sam morala da ponavljam, a neke kasno otkrila
zbog čega žalim.

Neke knjige su pisci napisali prerano, sa nedovoljno životnog iskustva, zbog čega, takođe,
žalim jer bi bile mnogo bolje samo da su napisane u pravo vreme.

Sve u svemu, Forsajte na policu, neka sačekaju svoje vreme. :)

Knjige koje morate da pročitate pre 30. godine

Ja sam čitala 3 (Veliki Getsbi, Slika Dorijana Greja i 1984.), ali nisu sve bile do 30. :lol: Veliki Getsbi mi je bio dosadan, ove druge dve koje sam čitala su mi odlične. :) Neki naslovi su mi skroz nepoznati...

- - - - - - - - - -

Ne znam kako vi na to gledate ali meni svaka knjiga ima svoje vreme - vreme za čitanje
i vreme za pisanje.

Neke knjige sam prerano pročitala pa sam morala da ponavljam, a neke kasno otkrila
zbog čega žalim.

Neke knjige su pisci napisali prerano, sa nedovoljno životnog iskustva, zbog čega, takođe,
žalim jer bi bile mnogo bolje samo da su napisane u pravo vreme.

Sve u svemu, Forsajte na policu, neka sačekaju svoje vreme. :)

:ok: :)

Hmmm da od ovih must read knjiga procitala 4. Ako stisnem mogu sve da ih procitam pre 30e :lol:
: 1984 ( Orvel)
Na putu ( Keruak) = Ovo realno i jeste knjiga koja treba da se cita u mladjim danima, ne sto je ' za tinejdzere' nego prosto mislim da je knjiga koju je lepo citati i divinizovati dok si mlad. Meni isto to vazi i za Dorijana Greja. Obe imaju oko sebe auru ' kulta' i sto je pre procitas, to ce jace delovati na tebe...a lepo je biti mlad i opcinjen. ovako kad vec zadjes u neke godine, nije to vise tvoja prica...
Dorijan Grej, ocigledno
Klanica 5, Vonegat je sjajna knjiga, kad god da se cita. Mada kao veliki Vonegatov fan, subjektivno, meni je Klanica pred kraj liste njegovih najboljih....

Getsbija i Paranoju nisam citalaal sam gledala filmove :lol:

Ja sam citala cak i ovu Generaciju X, meni totalno bezvezna knjiga, pojma nemam ni zasto sam je citala , nicega se ne secam.

"Put"- Kormak Makarti nije nikako knjiga za mladost, vise za starost pa je ja tek onomad procitah jer ga je Quentin pominjao, a
inace ga nisam ni poznavala.

To je odlicna knjiga, usudjujem se da je uporedim sa Slepilom jer citalac oseca strashnu teskobu pa i mucninu.
Dorijan Grej jeste kultna knjiga za mladost, ali sam je ja i u starosti ponovo citala pa mi se jos vise dopala.
Isto vazi i za Getsbija, ali i Lovca u zitu.

- - - - - - - - - -

Ja ću Vuka da kupim u aprilu, dva komada, sebi i zetu za rođendan. Samo još da smislim treću zbog +10% popusta... ;)
Ti, ćero, nosiš žensko dete, čim se nisi dosad porodila...:lol:
Ti si citirala Elefteriu, a ja citam njen post kao tvoj i vidim da ti je 4 dana do porodjaja:zcepanje:
Pominjes neke snajke pa pomislih da postajes baba za cetri dana:D

Dosla sam samo da se ispovedim :rumenka:
Trebalo je da vratim knjige u biblioteku 25 ili 26.februara, a ja jos nisam procitala onu sa lepim koricama. I tako nazovem u ponedeljak (2.mart) da pitam kad tacno treba da vratim knjige, kazu mi 16.marta...Posle vidim i na sajtu isto. Neko se zeznuo kad je unosio datum u komp. I tako su knjige i dalje kod mene a ja i dalje razvlacim. Radim, dolazim kuci kasno, obaveze oko hrane, deteta, muza, kuce...Drustveni zivot... Jesam mnogo los covek? :)

Ima na sajtu pretraga i kad ukucam knjige koje su kod mene, izadje mi u kojim sve bibliotekama u Solunu ih imaju, i za moju biblioteku za te knjige stoji da su izdate i da je rok vracanja 16.03. :cool:

Knjige koje morate da pročitate pre 30. godine

Ja sam čitala 3 (Veliki Getsbi, Slika Dorijana Greja i 1984.), ali nisu sve bile do 30. :lol: Veliki Getsbi mi je bio dosadan, ove druge dve koje sam čitala su mi odlične. :) Neki naslovi su mi skroz nepoznati...

I ja sam čitala samo tri, Lovac u žitu, Veliki Getsbi i Slika Dorijana Greja. Selindžera sa dvadeset godina, znači pre tačno 30, i moram da priznam da se ničeg ne sećam. Zato ove dve odlično pamtim. Osamdeset četvorku samo pogurkujem... :sad2:

Završila sam Knjigu o Blanš i Mariji, i kako sam se bližila kraju, bila mi je sve bolja. Šteta kavu je nepravdu Marija Kiri preživela zbog ljubavi.
Sutra ću da pregradim s Ćopićevim Magarećim godinama. Kao što rekoh, učestvujem u sastavljanju pitanja za takmičenje "Čitalići". Onda Enkvista iz biblioteke. Zatim ću Olujićkinu Glasam za ljubav, pa Starac i more. Čitala sam ih pre 30 godina, krhko je znanje, morala bih da se podsetim...:)

Shade
:ok: U pravu si, sad kad sam je prelistala jeste, skroz je lepo i pregledno

Rayela
Sjajan metod :D
Joj kakav dan danas turoban, ja imam free dan, krenula sam od Dezulovica. Ucebala se u krevet, pijem kafu, dobar je boris , vec sam se na prvu kolumnu ismejala - Zasto su Hrvati namcori-. :lol:
Onda malo zaspala pa opet citala, pa gledala na Youtube neke intervjue s dragim Divljanom i slusala Idole, i opet malo spavala....
Ko penzos.
Cekam momka pa da idemo u bioskop. Juce Birdman, danas Boyhood

Kakva predivnost od dana! Blago tebi! A jei' znate da je Divljan bio moj kolega, barem po završenoj školi? I otac mu je bio geolog, i to prilično cenjen.

- - - - - - - - - -

Термин порођаја ми је за 4 дана.

O, pa to se približilo... nova era u tvom životu:heart:. Bilo bi lepo da se javljaš svakoga dana samo da kažeš, još sam tu, pa onoga dana kada te ne bude, znamo, dan D.

- - - - - - - - - -

Trebalo je da vratim knjige u biblioteku 25 ili 26.februara, a ja jos nisam procitala onu sa lepim koricama. I tako nazovem u ponedeljak (2.mart) da pitam kad tacno treba da vratim knjige, kazu mi 16.marta...Posle vidim i na sajtu isto. Neko se zeznuo kad je unosio datum u komp. I tako su knjige i dalje kod mene a ja i dalje razvlacim. Radim, dolazim kuci kasno, obaveze oko hrane, deteta, muza, kuce...Drustveni zivot... Jesam mnogo los covek? :)

Nisi, no si normalna.

- - - - - - - - - -

I da zaključim sa ovim nizanjem.

Gde nam je školarac i kako je prošla na kontrolnom? :ceka: Javiće se valjda.

Što bi bila loš čovek. Pa ne može sve da se stigne, žene su mnogo opterećene. Ja u ovo doba dana mogu samo (kako reče Pahuljica) da gledam u neke ekrane, bez ikakvog fizičkog i psihičkog naprezanja.

I ja sam čitala samo tri, Lovac u žitu, Veliki Getsbi i Slika Dorijana Greja. Selindžera sa dvadeset godina, znači pre tačno 30, i moram da priznam da se ničeg ne sećam. Zato ove dve odlično pamtim. Osamdeset četvorku samo pogurkujem... :sad2:

Završila sam Knjigu o Blanš i Mariji, i kako sam se bližila kraju, bila mi je sve bolja. Šteta kavu je nepravdu Marija Kiri preživela zbog ljubavi.
Sutra ću da pregradim s Ćopićevim Magarećim godinama. Kao što rekoh, učestvujem u sastavljanju pitanja za takmičenje "Čitalići". Onda Enkvista iz biblioteke. Zatim ću Olujićkinu Glasam za ljubav, pa Starac i more. Čitala sam ih pre 30 godina, krhko je znanje, morala bih da se podsetim...:)

Al si napravila precizan redosled!

Kakva predivnost od dana! Blago tebi! A jei' znate da je Divljan bio moj kolega, barem po završenoj školi? I otac mu je bio geolog, i to prilično cenjen.

O, pa to se približilo... nova era u tvom životu:heart:. Bilo bi lepo da se javljaš svakoga dana samo da kažeš, još sam tu, pa onoga dana kada te ne bude, znamo, dan D.

Gde nam je školarac i kako je prošla na kontrolnom? :ceka: Javiće se valjda.

Baš mi žao Divljana... pravio je dobre pesme i bio sladak kad je bio mlad.

Nadam se da će Elefteria nekom javiti kad se desi pa da znamo da je sve prošlo kako treba, da je beba lepa na nju :heart:

E, da, kontrolni.....

Inače, po meni je onaj spisak bezveze. Doduše nisam sve čitala pa da mogu da prosudim da li je za čitanje pre ili posle 30.. Čitala sam Lovac u žitu, 1984., Slika Dorijana Greja i odustala od Na putu, bila mi dosadna, ali pre par godina, što će reći znatno posle tridesete.

1984. je meni odlična knjiga. Čitaš, čitaš i kad završiš razmišljaš i razmišljaš ali se ne čudiš. Bar je taj slučaj kod mene bio.

"Uopšte" se ne primećuje da je tekst prepisan sa nekog "engleskog" sajta.... ovako internacionalan.
Prijavi šta si čitala :lol:

Što bi bila loš čovek. Pa ne može sve da se stigne, žene su mnogo opterećene. Ja u ovo doba dana mogu samo (kako reče Pahuljica) da gledam u neke ekrane, bez ikakvog fizičkog i psihičkog naprezanja.
Jeste Bi, i mene sad više vuku ekrani nego slova. Umorila su me slova dovoljno za danas :lol:

- - - - - - - - - -

I ja čekam da se Lamar hvali :D

Ја сам прочитао две: Слику Доријана Греја и Великог Гетсбија, а две започео па одустао: Ловац у житу и 1984. Од њих само Ловац у житу пре тридесете; ниједна није по мом укусу.

"Uopšte" se ne primećuje da je tekst prepisan sa nekog "engleskog" sajta.... ovako internacionalan.
Heheheh, uvek se prepisuju sa nekog engleskog ( cak ne i americkog) sajta.
Tako i kada su filmovi u pitanju, glumci, muzika. Ima covek utisak da se svet umetnosti i kulture pa i muzike svodi samo na Jameriku
i Englesku.
A ja se onesvestih u vezi ovoga:

"Put"- Kormak Makarti

U postapokaliptičnom svetu otac i sin pokušavaju da prežive u razorenoj civilizaciji nepodesnoj za život, prepunoj ljudi koji žele da im naude. Odlična priprema za roditeljstvo.

U knjizi se opisuje pokusaj oca i sina ( malo dete) da idu nekuda u nadi da ce naci mesto za zivot u kome covek coveku nije zver, ne zeli da ga zakolje
i pojede, neka situacija kao da je bacena atomska bomba pa ima i prezivelih i sada to treba da bude knjiga za mlade ljude koji planiraju decu.
Ovo je dijametralno suprotno, ko knjigu cita taj ce begati od dece ( i svoje i tudje) ko djavo od krsta.

ja sam procitala: Lovac u zitu, Slika Dorijana Greja, 1984 i Veliki Getsbi.

Cula sam i za O cemu pricamo kad pricamo o ljubavi i Generacija X..ostale prvi put cujem...

A Magarece godine, nisam citala! :P

E sad: KRENULA SAM NA NEMACKI!!! :zskace:...ako mozete vi da ucite engleski, mogu i ja nemacki, podstakla me ona nasa diskusija...a i moja tema o gubljenju vremena..:lol:

:cmok:

ja sam procitala: Lovac u zitu, Slika Dorijana Greja, 1984 i Veliki Getsbi.

Cula sam i za O cemu pricamo kad pricamo o ljubavi i Generacija X..ostale prvi put cujem...

A Magarece godine, nisam citala! :P

E sad: KRENULA SAM NA NEMACKI!!! :zskace:...ako mozete vi da ucite engleski, mogu i ja nemacki, podstakla me ona nasa diskusija...a i moja tema o gubljenju vremena..:lol:

:cmok:
Auuu, bolje usavrsavaj engleski:D

Nemacki sam ucila u skoli i to od pocetka skolovanja.
Nije mi krivo, jezik je jezik i treba znati neki, koliko jezika znas toliko vredis.
Ali engleski je po meni konZa.
Sto se tice romana Put Mekormakovog, knjigu sam procitala u dahu. Mnogo mi se dopao. A i onaj drugi, Nema zemlje za starce, covek sjajno pise.

Citam Jua Nesbea, da mogu volela bih da budem njegova srodna dusa, bas je sladak, odgovara mi, e da mogu da nadjem nekog slicnog njemu... Roman Sin je u pitanju. Cak sam se zaljubila u tog lika. Sonija.
Dobar krimic, mozda je ipak Snesko za nijansu bolji.
U romanu Sin nema Hulea, vec je drugi detektiv u centru paznje, samo da znate.
Zelim da nadjem onu drugu knjigu Miklosa Vamosa o ocevima... To mi je sada prioritet.
A zelim da ponovo procitam Mrtve duse i Zapise iz podzemlja.
Imam i Solar od Ijana... bas sam manijakalna sto se citanja tice... vrtoglavo se priblizavam cifri od 30 procitanih knjiga od pocetka godine.
Znaci, od posla nista. Ne zovu, prokletnici. Sta drugo da kazem. Ocajna sam.

- - - - - - - - - -

Mrs. Bi, kako da ti doturim Saramaga?
Sramota koliko je kod mene.
Znas da sam sada na Banjici...
Da ti ostavim knjigu na portirnici, mislila sam, samo mi potvrdi gde radis i da li je to izvodljivo kod tebe u firmi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back