Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Šejd, ovo je sjajno, s bojom ili bez nje. jedva čekam da probam. Ja sam sinoć pravila ovu štrudlu od gotovih kora. Fantstična je . Pola sam napravila s makom, a pola s orasima, ne zna se koja je bolja. :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Inače, ispade mi usput Glorija s knjigom Povratak, nisam mogla da odolim... :dash:
U najavi su za 3. mart Knjiga o Blanš i Mariji, Luizito i Sunce iza oblaka. Mislim da ću ovu poslednju da pazarim.

Šejd, ovo je sjajno, s bojom ili bez nje. jedva čekam da probam. Ja sam sinoć pravila ovu štrudlu od gotovih kora. Fantstična je . Pola sam napravila s makom, a pola s orasima, ne zna se koja je bolja. :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

Inače, ispade mi usput Glorija s knjigom Povratak, nisam mogla da odolim... :dash:
U najavi su za 3. mart Knjiga o Blanš i Mariji, Luizito i Sunce iza oblaka. Mislim da ću ovu poslednju da pazarim.

:eek: :eek: "Ispade", "pazarim"... msm, jes' ti čula za kompulzivne kupce? :zcepanje:

Za ovu pitu bih se zaklela da je od kiselog testa. Pomislila ne bih da su gotove kore. Ode u tefter. :)

:eek: :eek: "Ispade", "pazarim"... msm, jes' ti čula za kompulzivne kupce? :zcepanje:

Za ovu pitu bih se zaklela da je od kiselog testa. Pomislila ne bih da su gotove kore. Ode u tefter. :)

Ma, mislila sam ispade mi neplanirana kupovina...:lol: Baš sam se vraćala iz banke gde sam plaćala Moskvu 2042... :sad2:

Što se pite tiče, ja takvu odavno već pravim sa sirom, samo je brašno umesto griza i prezli i ne preliva se. Moja je deca obožavaju. Zapravo, kao da je od kiselog testa.
Ova slataka je ko baklava, ali ne onoliko tužna. Ama, super. :)

- - - - - - - - - -

Ne daju da ti dam repku, htedoh reći, po meni se pišu knjige iz psihologije...:rotf:

Ma, mislila sam ispade mi neplanirana kupovina...:lol: Baš sam se vraćala iz banke gde sam plaćala Moskvu 2042... :sad2:

Što se pite tiče, ja takvu odavno već pravim sa sirom, samo je brašno umesto griza i prezli i ne preliva se. Moja je deca obožavaju. Zapravo, kao da je od kiselog testa.
Ova slataka je ko baklava, ali ne onoliko tužna. Ama, super. :)

- - - - - - - - - -

Ne daju da ti dam repku, htedoh reći, po meni se pišu knjige iz psihologije...:rotf:

:rotf: Tako sam i shvatila - da ti je "ispala" kupovina. Zato sam i napisala ono. :lol:

Isprobavam čim iz'edemo one rođendanske kolače. :)

Razmišljam nešto... Ja sam poput onih poremećenih ljudi što dovlače svakakvo smeće u stan, pa kad umru, ne može policija da otvori vrata da dođe do njih. Tako ja s knjigama. Odavno već na kant prolazim kroz stan... :sad2:

Čitam ovu Isidoru, drugi deo, sramota me da ovolko dugo stoji kod mene tuđa knjiga, to najviše mrzim kad neko radi meni...
Previše je iskomercijalizovala stvar. Prva je bila sasvim dovoljna, čak edukativna. U osnovi je lečenje kancera kanabisom i molitvama. U drugoj se ponavlja, imam utisak da se hvali gde je sve bila za života. Običan smrtnik to ne može ni da sanja, a kamo li da si priušti. Priča o praštanju, a ljuta je na roditelje što nisu prodali stan da joj daju novac za lečenje.
Ono što mi je upečatljivo, a o čemu nikad nisam razmišljala a ima logike je to da "političari i tajkuni nikad ne oboljevaju od raka", jer su preventivno svi na kanabisu... :lol: Malo crnog humora...

@Shade

Tolko je dobra knjiga sa danskim kraljem da ja reci nemam:worth:
Procitala sam stotinak strana, sve vreme mi je Hamlet u glavi ( sas Ofeliju zajedno),
moracu i njega ponovo da citam, mada mi drame nikako ne leze,.
Jadan covek ( kralj). Svuda u enciklopedijama nadjes da je bio lud, a korespondirao godinama
sa Volterom.
Autor je i beskrajuno duhovit.
Umrla sam od smeha da je kraljev deda ( mislim da je bio deda, ne mogu im povatam imena, svi se isto zovu) uvek vodio ratove
kada mu je zena bila neverna, i uvek ih je i gubio pa je Danska bila sve manja i manja:D
Pominje se cesto u romanu i Altona ( a to je Hamburg ili deo danasnjeg Hamburga) pa sam morala da guglam da bih razumela
da je i ta Altona nekada bila deo Danske.

Razmišljam nešto... Ja sam poput onih poremećenih ljudi što dovlače svakakvo smeće u stan, pa kad umru, ne može policija da otvori vrata da dođe do njih. Tako ja s knjigama. Odavno već na kant prolazim kroz stan... :sad2:

Draga moja, to što ti "dovlačiš" je neprocenjivo blago koje će ostati tvojoj deci i njihovoj deci... samo ti nastavi. ;)

@Shade

Tolko je dobra knjiga sa danskim kraljem da ja reci nemam:worth:
Procitala sam stotinak strana, sve vreme mi je Hamlet u glavi ( sas Ofeliju zajedno),
moracu i njega ponovo da citam, mada mi drame nikako ne leze,.
Jadan covek ( kralj). Svuda u enciklopedijama nadjes da je bio lud, a korespondirao godinama
sa Volterom.
Autor je i beskrajuno duhovit.
Umrla sam od smeha da je kraljev deda ( mislim da je bio deda, ne mogu im povatam imena, svi se isto zovu) uvek vodio ratove
kada mu je zena bila neverna, i uvek ih je i gubio pa je Danska bila sve manja i manja:D
Pominje se cesto u romanu i Altona ( a to je Hamburg ili deo danasnjeg Hamburga) pa sam morala da guglam da bih razumela
da je i ta Altona nekada bila deo Danske.

Rajka, mnogo mi je drago da ti se knjiga dopala. Mene je Enkvist očarao sa onim Anđelom,
a sad me je definitivno osvojio. Šteta što su kod nas prevedene (valjda) samo 4 njegove knjige.

Jeste, jeste, neverna baba je kriva za smanjenje Danske, a Hamburg je u to vreme bio deo Danske.
Ima još duhovitih momenata. Ma, videćeš, uživancija. :)

Mene je posebno dojmio opis kraljevog duševnog stanja, iz vizure Štruenzea, koji otprilike glasi
da kralj ima promrzline na duši i crnu baklju u duši koja širi crno svetlo.

Ooooo, pa cestitamo
fahne-griechenland.gif

Bravisimo za devetku, od jednog Bika (kada smo kod horoskopa).

No, Filip David bio u mom gradu.
Misli su prštale, širina duha, sloboda.
Govorio o holokaustu, sećanju, zaboravu (shodno naslovu romana), o zlu, o dobroti, o spasiteljima, o knjigoljublju, slobodi.
Govorio je lako, nežno, ali sigurno, stameno, nepokorivo, duše pun.
Godine su snažile mu um.
Baš je bilo lepo.

Lepo iskustvo, Moonlight! Čestitam Krasuljkovoj ćerki za ocenu i Lamar i Shade na originalnim smajlijima.

Jedva sam našla Gloriju s knjigom Povratak, Viktorije Hislop, kolka knjiga, 450 strana, isplatilo se dati 299 dinara.

Čitam Volvo kamione, Erlenda Lua. Stigla sam do kamiona.

Idem svaki dan dobar deo puta na posao i s posla peške, pa mi ostaje manje vremena za čitanje u busu. Očekujem da mi ostane i manje kila

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back