Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:uja: Jos jedan glas za Varufakisa bas je faca.
(kad celav izgleda ovako dobro ko zna kakav je bio kao mlad)

Elem da prijavim dve knjige:
Elena Ferrante, "Troubling Love".
Ovo je druga knjiga gdje Ferrante koju sam procitala i utisci su mi i dalje podeljeni. Lepo pise i zanimljivo, uzivanje bi bilo citati da teme nisu tako mracne, sve neka drama i tragedija (to da je tragicno se vidi na kraju ali nekako se oseca ta atmosfera). Ne bi mi to ni smetalo da ona tako dobro ne opisuje da prosto me uvuce u tu mracnu atmosferu pa osecam i mirise i vlagu i teskobu ali na neki nacin da mi ne prija. Ne umem bas da opisem zasto me pomalo odbija.
Citacu jos nesto sigurno, ali tek za par meseci.

Nathan Filer, "Where the moon isn't". Mnogo mi se dopala. Vec ste citale vecinom pa da ne pricam dalje.

Sad citam "Hollow city", Ransom Riggs, sto je nastavak Miss Peregrine's home for peculiar children". Bajka ilustrovana neobicnim fotografijama, kao i prvi deo.

Stigla sam do polovine Prestupa, i nešto mi ne drži pažnju, ali mi prijateljica od koje sam knjigu pozajmila kaže da oni koji su je čitali, da im se svidela. Tako da ću je ja dovršiti do kraja, da ne kažem dokrajčiti. :)
Ipak, juče popodne sam morala da napravim pauzu i ostavim je da malo predahnem od nje (kako je ispalo do danas), i u međuvremenu sam pročitala Sluškinjinu priču, Margaret Atvud. Nju sam stukla, što znači da mi je baš držala pažnju, iako mi je bila nekako teška. Sviđa mi se stil Margaret Atvud, i tu nemam zamerke, ali tema mi je bila teža. Malo te baci u rebus. Mene je prodrmala. Pretpostavljam da ste svi čitali pa neću da širim priču.
Sad ću da se vratim na Prestup.

Kako divno pada sneg:) Biće malo (dobro, malo više:lol:) haosa u saobraćaju a posle i čišćenja snega :cistisneg:

Poslednja izmena:
Lamar, Snežna pahuljica ti pravi konkurenciju sa zanimljivim smajlijima. Ali taj sneg je njena fah ;)

Margaret Atvud je baš zanimljiva. Tako je različita u svakoj knjizi. A ti si, Pahuljice, baš vredna, kad si to za jedan dan pročitala. Čini mi se da nije baš kratka. Znaš da ima i film. Ali knjiga je uvek upečatljivija.
Meni se dopala i Antilopa i Kosac, iako ne volim taj žanr (fantastika, budućnosti, kako ga već definišu). A Telesna povreda mi se nije dopala.

Volem sneg :) A smajli je iz ove naše forumske ponude :) Ne bih se ja zamerala previše Lamar, da ne rade one tašnice :lol: Ali stvarno ima super smajlića, samo me mrzi nekad da tražim po netu, a nekad i zaboravim. Ali tu je Lamar :)

Jeste, ima 300 i nešto strana knjiga, ali je nisam osetila. Moguće je da me je Prestup previše umirio pa mi je ovo bilo dobro za presek.Nisam znala da ima film. Ako poredim Mačje oko i ovu, Mačje oko mi je malo bolja. Ostale nisam čitala. Ako mi neka podleti pod ruku, hoću.

Bi, onda imaš knjigu u šteku, kad zafali ;)

Da, nikad se ne bi reklo da volim sneg :mrgreen:

0010-1.gif

- - - - - - - - - -

Neko čisti sneg sa nekog sprata iznad i samo pada to što čiste po mojoj klimi (po spoljnoj jedinici). Čulo se buuup ko da će da se odvali od zida...

Joooj, Pahuljice kakava snezna idila :zaljubljena:
Sto se smajlija tice, bas volim da ih pronalazim.
Nekada po pola sata trazim odgovarajuci. Ne mrzi me (narocito ranije dok sam imala vise vremena). Nekako kao da ukrasim post time. Odnosno zaokruzim pricu.
A tasnice su rezervisane uglavnom za Radu i Esteritu. Mada... :pracka:

- - - - - - - - - -

Ne znam da li sam vam rekla, videla sam se sa Estritom pre jedno mesec dana. Ona je zaista jedna poseban osoba :heart:

- - - - - - - - - -

Od Atvudove sam čitala Slepi ubica. Odlična je i za one koji kaoja nisu ljubitelji, sto bi rekli Hrvati "nadnaravnog" :lol:
Dalje se ne bih upustala u njen opus jer bi mi to po mojoj proceni bilo previse fantastike.

- - - - - - - - - -

I sad jos jedna zimska idila. Prelepa muzika

Joooj, Pahuljice kakava snezna idila :zaljubljena:
Sto se smajlija tice, bas volim da ih pronalazim.
Nekada po pola sata trazim odgovarajuci. Ne mrzi me (narocito ranije dok sam imala vise vremena). Nekako kao da ukrasim post time. Odnosno zaokruzim pricu.
A tasnice su rezervisane uglavnom za Radu i Esteritu. Mada... :pracka:

- - - - - - - - - -

Ne znam da li sam vam rekla, videla sam se sa Estritom pre jedno mesec dana. Ona je zaista jedna poseban osoba :heart:

- - - - - - - - - -

Od Atvudove sam čitala Slepi ubica. Odlična je i za one koji kaoja nisu ljubitelji, sto bi rekli Hrvati "nadnaravnog" :lol:
Dalje se ne bih upustala u njen opus jer bi mi to po mojoj proceni bilo previse fantastike.

- - - - - - - - - -

I sad jos jedna zimska idila. Prelepa muzika

au, kakav pejzaž.... i muzika i sad nastavljam da slušam The Piano Guys

E bas lepo sto si se videla s Esteritom. I žao nam je što se ispisala iz naše Biblioteke

Čitala sam i ja Slepog ubicu, zaboravila sam. Nije mi se svidela, nije nikakav utisak na mene ostavila. Možda nisam shvatila.

Sad sam pregledala prethodne 2-3 strane i zavrtelo mi se u glavi od vašeg računanja popusta i procenata. :D
Kako god, ja ništa ne kupujem, ne sviđa mi se. Slažem se za uvaljivanje tuđih praznika, trgovcima je bitno da se kupuje i troši pa će podržati bilo šta. A i ne spadam u romantične osobe.

Čitam Služavke i sviđaju mi se, a pred spavanje se dohvatim Ruždija.
A šta je bilo sa Esteritom, da li to znači da se neće nikako vraćati kod nas?

Molim lepo, da se zna! Ništa potajno - sve je javno. ;)

Što se čitanja tiče, još "enkvistiram". Došla sam do 2/3 i knjiga mi se
definitivno mnogo dopada.

Iako je potpuno različita od Palog anđela (tamo imamo potpunu introspekciju),
Poseta kraljevog lekara ima taj Enkvistov karakteristični stil i formu nalik drami.

Ono što me iznenadilo je obilje lirskih izleta koji su fantastično izbalansirani, stalno
hodaju po tankoj žici i taman kad pomisliš da će da prevagnu na patetičnu stranu,
on ih veštom intervencijom vrati na pravo mesto.

Još ću samo da vam kažem da mi dođe da se rasplačem nad ovim sirotim kraljem;
mnogo je jadan lud.

Izvol'te, poslužite se. Danas častim.

5b57a395b9a38e14795518629b4dc8c4_view_l.jpg

coko-meringue-rolat-sa-safran-kremom-9799c7590f72e4f353b2e8adec899d63_view_l.jpg

- - - - - - - - - -

Mene ova slika podseca na nesto, al ne smem da napisem na sta:zcepanje:
A ovaj puz golac sto se zabezeknuo i pusta rogove ne znam kakav simbol ima:D

Rajka! Rajkaaaaa!!!! Ccccccccc :rumenka:

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back