Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima što delite moju radost. :heart:

Hvala Bogu, nije starogrčki... Grčki je... :lol:

- - - - - - - - - -

Σας ευχαριστώ , αγαπητέ ! :lol:

Bravo za ceru!
Samo neka redja devetke i desetke!
Grcki je po mom misljenju veoma tezak jezik. Ja to ne bih mogla da naucim.

Ne znam da li je neko primetio, ali dugo me nije bilo na temi tj. uopste na Krstarici.
Kompjuter mi je krasirao. Nije mogao da se digne nikako, a majstora ni za lek.
Molila sam cerku da dodje da pogleda sta nije u redu, jer je kompjuter njen, ali ona nije mogla da dodje, dosla je tek prekjuce i koliko-toliko ga osposobila.
Jos imam nekih problema sa izlaskom na mrezu. Telenor je zesce... da ne kazem sta... a o Hromu mislim sve najgore.

A sto se citanja tice, druzila sam se ovih dana sa Vedranom Rudan. Procitala sam dve njene knjige. Zene su *****, muskarci su ****** i roman Crnci iz Firence.
Meni ne smeta njen nacin izrazavanja, mislim te psovke i skoro konstantno pominjanje muskih i zenskih reproduktivnih organa, a pravo da vam kazem i nasmejala me je mnogo puta. Ima dosta istine u njenoj ‚,spiki,, i to je cudo jedno da kada citam tako neku knjigu na hrvatskom., par dana nakon citanja samo govorim ,,po hrvatski,,.
Izvinjavam se, kucam na cerkinom kompu i nemam pojma gde su na tastaturi pravi znaci navoda.
Procitala sam i ,,Sahiba,, i zaista je roman dobar. Ono pismo na tarzanskom engleskom mi je jos u glavi... ko je citao zna o cemu pisem. I tu sam se na par mesta bas slatko nasmejala.

Toni Morison me je ocarala svojom Solomonovom pesmom, tako da cu cim prije uzeti njenu Voljenu. Ta zena me je odusevila svojim nacinom pisanja. Jednostavno nisam mogla da ispustim knjigu iz ruku, a nije triler. :)
Uzela sam i Marka Levija i Sve sto smo precutali, ali pocetak mi nista dobro ne obecava. Izgleda da je u pitanju ljubic, ali dacu mu sansu.
Na lageru mi je Metro 2034. Kako sam procitala Metro 2033 logicno je da nastavim da pratim pricu.
Imam i neku trilogiju Linde Barker, valjda se tako zove, prva knjiga je Secikesa Gedeon, pa slede dva nastavka. Valjda ce mi se dopasti.

Mnogo ste mi nedostajale u svem ovom uzasu koji mi se desava.
Od kako sam kod mame, pritisak mi je povisen, ona ne komunicira sa mnom, a samim tim ni ja sa njom. Zena ima neki problem sa mnom koji ne zeli da podeli sa mojom personom. Da sam imala bilo koji drugi izbor da odem negde drugde ne bih joj uzurpirala njeno ,,gnezdo,, - ali zaista nisam imala gde. Morala sam da odem sa Galenike i da se vratim u roditeljski stan. Pa i zbog mene su ga na kraju krajeva dobili. Redovno joj dajem novac onoliko koliko mogu, ali to njoj nije dovoljno.
Sta sam joj uradila pa me tako ignorise i na kraju krajeva nipodastava - ne znam. Nesto sam joj se gadno zamerila. Uglavnom je izjavila da sa mnom nema o cemu da razgovara i ja to postujem. Nemam ni ja o cemu sa njom da razgovaram.
Mora da me trpi dok nesto ne smislim sta cu i kako cu dalje.
Da vam ne pricam da zbog kvara na kompjuteru nisam ni znala da sam proslog ponedeljka u pola deset bila pozvana u siri izbor za Delfe. Ne znam da li je neka devojka sa teme konkurisala, ali intervju je bio u SKC-u i radio se test iz poznavanja savremene knjizevnosti. Naravno, zbog kvara na kompjuteru nisam mogla da procitam poziv i to mi je propalo. :(
To samo meni moze da se desi. :(

Ljubim vas sve!

Primetile smo da te nema. Dobro da si se javila pre nego sto neko organizuje potragu.

Nego steta za taj konkurs, jel to bilo juce ili prethodni ponedeljak? Mozda da im se javis i vidis da li mozes naknadno da polazes taj test, ti bi sigurno dobila max broj poena.
Probaj!!! Nikad se ne zna da li su zavrsili sa izborom, mozda ti daju priliku.

Jel ima kod nas negde besplatan intenet, u bibliotekama mozda? Ili u krajnjem slucaju zamoli nekog poznanika da proveris postu na par minuta.

Procitala sam do kraja "Hollow City", Ransom Riggs, mnogo sam vise ocekivala a ovo sad ispade kao one latinoamericke serije, u nastavcima, a kad pogledas sta se desilo u 'epizodi', nista, putuju od tog nekog ostrva do Londona na 400 strana, a na kraju poruka, citajte nas u sledecem broju. Kako da ne, ovim se moje druzenje sa Riggsmom zavrsava, procitacu komentare na netu (one gde lepo ispricaju sadrzaj knjige) za dva minuta i ustedeti sebi vreme. (to samo da bih znala kako se prica zavrsila, mada slutim da ce taj kraj da se oduzi ko zna na koliko godina).

Poruka za Radinu cerku (da probam i ja taj google translate): Συγχαρητήρια αξίζει ένας φοιτητής!

Poslednja izmena:
Linejna, draga, baš mi žao zbog tog konkursa... ali što kaže Vanka, javi im se, objasni situaciju, nemoj unapred da se predaš. Najgore što može da se desi je da ti kažu da ne možeš da polažeš. A možda ti i izadju u susret. Nećeš znati, ako ih ne pozoveš. I neka te zadrže u evidenciji.

Evo mog rodjaka zvali na razgovor, i jo ga pitali "Otkud Vi u našoj evidenciji?" (sa nekog ranijeg konkursa, naravno). Ni sad još nije sigurno, ali, znači, imaju ga u vidu

Zvala sam i niko mi se ne javlja.
Takva mi je zlohuda sudba.
Ala ovaj Mark Levi tuuupi u ovoj knjizi... citam je samo da bih odmorila mozak.
Pogresila sam u prezimenu one knjizevnice sto je napisala trilogiju o Secikesi Gedeonu. Nije Barker vec Linda Bakli Arcer (sto je napisala Secikesu Gedeona i ostala dva nastavka sto cu valjda procitati dok cekam)... a sta cekam... ne znam, gubim se polako.

Tako je, zovi opet... I opet... sve dok to ne rešiš, ne daj se. I ne predaj se!
I ne čitaj koješta, Bi je u pravu! (Ja sam vam odavno rekla da ne čitate Levija, da ne kažem Levog, ono što sam ja čitala je ne glupo, nego super giga mega ultra glupo).

Na račun tvojih dešavanja i lepe Radine vesti samo da se setimo onog pretačnog stiha.

Ko ima dobrog druga ne boji se očajanja
podeljena tuga upola je manja
podeljena sreća sto puta je veća.

Zvala sam i niko mi se ne javlja.
Takva mi je zlohuda sudba.
Ala ovaj Mark Levi tuuupi u ovoj knjizi... citam je samo da bih odmorila mozak.
Pogresila sam u prezimenu one knjizevnice sto je napisala trilogiju o Secikesi Gedeonu. Nije Barker vec Linda Bakli Arcer (sto je napisala Secikesu Gedeona i ostala dva nastavka sto cu valjda procitati dok cekam)... a sta cekam... ne znam, gubim se polako.

Draga, zovi opet... hiljadu puta. Znaš, jedna moja rođaka ima zgodnu doskočicu za
takve situacije: ne mogu oni toliko da se ne javljaju, koliko ja mogu da zovem.
I pošalji im mejl, objasni. Samo ne kloni duhom!
AddEmoticons04225.gif

Poseta kraljevog lekara : Per Ulov Enkvist
Retko me neka knjiga ovako ochara, a nisam umela da odolim da je citam 4 dana nego sam se nocas posle ponoci kao vampir probudila
i procitala je do kraja.
Jutros ronjam po netu i trazim sta je i kako je bilo sa njegovom decom.
Nikada nisam citala knjigu/roman gde neko kao ovaj Enkvist ume tako lepo da napise pa citalac ne zna tacno da li je to reportaza,
neki dokumentarac ili genijalan roman.

Poseta kraljevog lekara : Per Ulov Enkvist
Retko me neka knjiga ovako ochara, a nisam umela da odolim da je citam 4 dana nego sam se nocas posle ponoci kao vampir probudila
i procitala je do kraja.
Jutros ronjam po netu i trazim sta je i kako je bilo sa njegovom decom.
Nikada nisam citala knjigu/roman gde neko kao ovaj Enkvist ume tako lepo da napise pa citalac ne zna tacno da li je to reportaza,
neki dokumentarac ili genijalan roman.

Meni se njegov stil mnogo dopada, posebno onaj manir da usred
radnje upadne sa pričom koja može da stoji i nezavisno, a koja
objašnjava istorijat nekih događaja, porodičnih veza, ličnosti...

Što se tiče dece Kristijana VII, sin ga je nasledio i postao novi
danski kralj; bio je i regent za očeva života jer se ovome zdravstveno
stanje jako pogoršalo. Vladao je Danskom 31 godinu kao Frederik VI.
Imao je dve ćerke. Bio je veliki pokrovitelj astronomije.

Ćerka je (iako nije bila njegova, već Štruenzeova) imala potpuno
ravnopravan tretman kao i njen brat. Udali su je za nekog vojvodu
kad joj je bilo 14 godina. U narodu je bila poznata kao "danska Venera"
zbog svoje izuzetne lepote i fatalnog uticaja na muškarce. Bila je
veliki pokrovitelj nauke i umetnosti i simpatizer Francuske revolucije.
Živela je 72 godine i imala troje dece.

Meni je ostalo manje od 100 strana, što nameravam danas da završim.

Meni se njegov stil mnogo dopada, posebno onaj manir da usred
radnje upadne sa pričom koja može da stoji i nezavisno, a koja
objašnjava istorijat nekih događaja, porodičnih veza, ličnosti...

.
Meni se mnogo dopao njegov stil i nacin opisivanja erotike pa i samog seksualnog cina ( doduse bilo je tu mnogo cinova;))
Bez ikakve vulgarnosti, ali upecatljivo.
A onaj Volter bre stvarno bio tezak parazit:D

Primetile smo da te nema. Dobro da si se javila pre nego sto neko organizuje potragu.

Nego steta za taj konkurs, jel to bilo juce ili prethodni ponedeljak? Mozda da im se javis i vidis da li mozes naknadno da polazes taj test, ti bi sigurno dobila max broj poena.
Probaj!!! Nikad se ne zna da li su zavrsili sa izborom, mozda ti daju priliku.

Jel ima kod nas negde besplatan intenet, u bibliotekama mozda? Ili u krajnjem slucaju zamoli nekog poznanika da proveris postu na par minuta.

Procitala sam do kraja "Hollow City", Ransom Riggs, mnogo sam vise ocekivala a ovo sad ispade kao one latinoamericke serije, u nastavcima, a kad pogledas sta se desilo u 'epizodi', nista, putuju od tog nekog ostrva do Londona na 400 strana, a na kraju poruka, citajte nas u sledecem broju. Kako da ne, ovim se moje druzenje sa Riggsmom zavrsava, procitacu komentare na netu (one gde lepo ispricaju sadrzaj knjige) za dva minuta i ustedeti sebi vreme. (to samo da bih znala kako se prica zavrsila, mada slutim da ce taj kraj da se oduzi ko zna na koliko godina).

Poruka za Radinu cerku (da probam i ja taj google translate): Συγχαρητήρια αξίζει ένας φοιτητής!

Σας ευχαριστώ από την καρδιά! :cmok:

- - - - - - - - - -

Linejna, draga, a zašto ne odeš lično tamo i raspitaš se? Vredi žrtvovati 200 dindži za bus. Posle kiše grane sunce... ne predaj se tako lako!

- - - - - - - - - -

Meni se mnogo dopao njegov stil i nacin opisivanja erotike pa i samog seksualnog cina ( doduse bilo je tu mnogo cinova;))

Što ja volem tu erotiku...:whistling:

- - - - - - - - - -

I da ne pomislite da danas nisam ništa pazarila, kupila sam Dvanaest odaja Nila u Laguni.

Ima, ima... ima nekih meteoroloških metafora, a ima i bez metafora. :)
Volteru sam sklona da progledam kroz prste. ;)

Koji jedan? Još dva... :lol:
Danas je saznala da je i iz bugarskog dobila 9. Falilo joj 2/100 poena za 10. Ma, nema veze, samo neka ovako nastavi, ja sam prezadovoljna... :zurka:

Ćerki svaka čast!
AddEmoticons04225.gif

S tobom više ne komuniciram, virulentna si. A "ono" tamo što sam lupala
o kompulzivnim kupcima povlačim - puj pike, ne važi.

Navirim prekjuče na voćke da vidim šta ima i izađoh sa sedam knjiga.
glavobolja.gif

Upravo citam Metro 2034.
To je nastavak romana Metro 2033.
Od Levija vise nikad nista.

Sad me intrigira Enkvist o kome ste pisale.
Eleni, mila moja, ako ovo citas, sigurno cu uzeti Toninu Ljubav.
Pa ja sam videla kako se Mlekadzija uzneo u nebo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back