Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Kventine, šta se dešava sa većim stanom sa bibliotekom? Verujem da bi nam se pohvalio da ste nešto našli.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kventine, šta se dešava sa većim stanom sa bibliotekom? Verujem da bi nam se pohvalio da ste nešto našli.
Dodeljuje se 10. decembra, a imena dobitnika se objavljuju ovih dana, u oktobru, ne znam ni ja da li postoji tačan datum.
Sad kad bude neko ko nikad ni na jednom spisku nije bio, da ne kažem za koga šira javnost nije ni čula. Što se već dešavalo. Ionako si pisala da to kladionice određuju.SjutraU petak Nobel za mir.
Pu-pu-pu, da ne čuje zlo.
Sve oko uređenja mi je poznato, osim banke, to smo uspeli da izbegnemo, a verujem da je to najveći stres. Ovih dana je 8 godina kako smo se uselili, a još toliko ima da se sredi. Kod mene je najgore što ne znam kako bih, jer ono što mi je juče odgovaralo danas mi ne odgovara. A imala sam i arhitektu za uređenje, jer znam da bih, da nisam, uvek mislila "a da smo uzeli stručnjaka, možda bi smislio nešto što mi nismo". Ali se pokazalo da ta njena rešenja meni ne odgovaraju. Ja, npr. volim da mi svetlo dolazi sa leve strane, bez obzira što uglavnom pišem na kompjuteru, a njoj ne valja što se kompjuter vidi odmah s vrata, što nije reprezentativno. Ipak su ta njihova rešenja prvenstveno estetska, a ne funkcionalna.
Tako da, samo napred, kako tebi odgovara, ako žena dozvoli.I ćerka. Jer nama sad ćerka komanduje.
Kod nas je ćerka indiferentna, dobila je veću sobu nego što sada ima i ostalo je ne interesuje.
Meni i nije toliko važno kako će sve biti namješteno, bitna mi je ta polica za knjige, jedna fotelja za čitanje u radnoj sobi i jedna fotelja ispred TV-a. Ostalo sve može žena po svome. Problem je što je moja žena po prirodi neodlučna, pa sam onda primoran da imam neko mišljenje o svemu.
Fotelja u dnevnoj sobi zna da zauzme mnogo mesta. Ogranici se ti na svoju
radnu ( citalacku) sobu, a njoj prepusti ostalo.
Pa moram negdje da sjedim dok gledam TV. Neće biti glomazna fotelja, i sad imam jednu dobru.
Pošto žena ima plan i da okači neku kuku na plafon za nešto što se zove lebdeća joga, imam pravo bar na fotelju.
Dzefri Star napise knjigu dobije Nobela cisto da ilustrujem koliko je to obesmisljavanje cele umetnosti.a od iduce ce prednost imati
trans-homoseksualne osobe.
Posle Obame koji je zapoceo mnostvo ratova/Martija Ahtisarija to najbesmislenija dodela.SjutraU petak Nobel za mir.
Jako malo ima onih koji su je stvarno i zasluzili.Posle Obame koji je zapoceo mnostvo ratova/Martija Ahtisarija to najbesmislenija dodela.
Još uvek samo evropska
Vladislava Gordić Petković smatra da je Nobelova nagrada ukazala na neka zaista vredna i važna književna imena, ali da nikoga nije otkrila. „U retkim srećnim slučajevima pažnja javnosti usmerava se prema autorima, mnogo se češće nagrada trudi da sebe kao instituciju učini vidljivom, pa je uspela i u kreiranju nekih predrasuda. Tako dobar deo književnog sveta ovu nagradu i dalje vidi kao evropsku, ali je mnogo kutaka Evrope Nobelova nagrada od srca ignorisala, pa se tako Evropska nagrada za književnost (osnovana 2009) svojom koncepcijom promućurno udenula u ogromnu jezičku i kulturološku prazninu koju Nobelova nagrada stvara. Nobelova nagrada je i latinoameričku književnost sporo prepoznavala, nekmoli afričku, arapsku ili kinesku“, kaže Gordić Petković.
Priznanje za ženu, pisca našeg regiona, Dubravku Ugrešić…
Uoči proglašenja ovogodišnjeg laureata Nobelove nagrade za književnost na kladioničarskim listama u vrhu je tradicionalno japanski pisac Haruki Murakami, kao i Margaret Atvud, Don Delilo, Kormak Makarti, Ljudmila Ulicka, Ngugi va Tionga…
Naši sagovornici ističu da nemaju favorite. „Od navedenih pisaca nekoliko zaista volim da čitam, ali navijam za autorke. Danas je dobra književnost apsolutno u rukama žena i to bi Nobelov komitet trebalo da prizna i nagradi. Makar da nekoj od njih obezbedi lakše uslove stvaranja“, ističe Vladimir Arsenić.
Nađa Bobičić kaže da je savremena književnost, srećom, mnogo više od Nobela ili ma koje pojedinačne nagrade. „Moguće da će priznanje dobiti neka književnica, moguće van Evrope i Sjeverne Amerike. Zanimljivo bi bilo da je daju Dubravki Ugrešić, jer je ona u književnom smislu izvrsna, a politički je sve što Handke nije. Ali sa jednim obrtom, da ona tu nagradu odbije, jer ne želi da daje legitimitet prethodnom dobitniku“, naglašava kritičarka.
Vladislava Gordić Petković kaže da ima mnogo više pisaca koji su zaslužili ovu nagradu nego što ona uspeva da okruni. „Pa se Nobelov komitet izdašno služi biološkim kriterijumom: vreme ‘radi’ za ovu nagradu tako što pisci koji je zaslužuju često znaju da umru pre nego što stignu na red. Gorka šala u kojoj se mogu prepoznati Filip Rot i mnogi drugi… Dok su još u životu, nagradu treba da dobiju Tomas Pinčon, Milan Kundera, Salman Ruždi i Haruki Murakami, ali ima i mnogo geografskih i poetičkih prostora koji su još uvek njenim svetlom i njenom premudrom strategijom neosvetljeni. Kada to kažem, mislim na region u kom živimo, uvredljivo zanemarivan već predugo; plašim se da će se, i kad nas se sete, to učiniti na spektakularno ponižavajuć način“, zaključuje profesorka.
Pa moram negdje da sjedim dok gledam TV. Neće biti glomazna fotelja, i sad imam jednu dobru.
Pošto žena ima plan i da okači neku kuku na plafon za nešto što se zove lebdeća joga, imam pravo bar na fotelju.
Ovo nije takmicenje u citanju se uziva te nema mesta tome.Od 2015. i dalje biblioteka 3
stidim se
citala sam , ponesto, ali nista vredno pomena
Ooo, sto godinaOd 2015. i dalje biblioteka 3
stidim se
citala sam , ponesto, ali nista vredno pomena