lamar
Poznat
- Poruka
- 8.258
Da, ni ja se ne secam gde je granica izmedju tih knjiga. Jer sam ih isto citala u komadu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da ću se pozabaviti ovim piscem i ovom knjigom
- - - - - - - - - -
Marića ne mogu da slušam pa makar mu i Jergović bio gost![]()
Junački sam odslušala Marića i Lompara. Sat i po je bilo o Crnjanskom, ostatak srbovanje.
), ništa više koliko mi se čini a dobro mi se čini, nisam pročitala.Ja od njega osim Seoba (i I i II deo moliću lepo), ništa više koliko mi se čini a dobro mi se čini, nisam pročitala.
Ajd šta je to što ne bih smela propustiti? Par knjiga.
Ja od njega osim Seoba (i I i II deo moliću lepo), ništa više koliko mi se čini a dobro mi se čini, nisam pročitala.
Ajd šta je to što ne bih smela propustiti? Par knjiga.
Meni su se neki delovi Seoba dopali a neki nisu (one erotizovane epizode sa hopa-cupa između Isakovićevih brata i žene; ne kažem ja bezveze da žene upropaste svaku priču, koliko bi bolja bila Ana Karenjina bez Ane Karenjine), Roman o Lonsonu previše melanholičan, dok su mi Embehade bile taman. No to je moj senzibilitet, ne znam koliko bi se dopale drugima. U Večernjim novostima je svojevremeno išao feljton sa delovima iz Embehada pa možeš da pročitaš nešto i odlučiš koliko ti se dopada
http://www.novosti.rs/dodatni_sadrzaj/clanci.119.html:292658-Kraljev-covek-u-Berlinu
Evo i jedne solidne kritike iz lista Danas
http://fenomeni.me/embahade-zajedljiva-i-bijesna-istina-milosa-crnjanskog/[/B]

Strašno mi se dopada kako Boža lepo obrazloži to da žene upropaste svaki roman. Naročito je zanimljiv slučaj Ane Karenjine. Mada mi je teško da ga zamislim bez Ane.
Ja sam rešila da prvom prilikom potražim Ljubav u Toskani, jer su je baš nahvalili u onom razgovoru. A i svideli su mi se putopisi koje sam čitala, tj, jedan putopis: Iris Berlina. Tad sam čitala i Dnevnik o Čarnojeviću, kog se baš nešto i ne sećam iako nije bilo davno.
A nekad sam napamet znala dobar deo poeme Stražilovo. Al to je ono kad si mlad i romantičan, sad me mrzi i da je pročitam celu.
Imam i Kap španske krvi. Bila jeftina na nekom davnom sajmu dok sam ja to još posećivala i kupovala knjige, a ne sad što odem da se vidim s drugaricama Radom i Lamar i odslušam mini koncert Amire Medunjanin.

Ooo, ima je moja biblioteka. Mislim to Priviđenje
- - - - - - - - - -
Božo, oćeš ti da ja izvadim moje tašnice, hm![]()
On tu meni za ženske likove i Anu Karenjinu bez Ane Karenjine
- - - - - - - - - -
Odluka je pala na Ljubav u Toskani, naročito zbog toga jer tu sigurno ima neki ženski lik![]()

I ja sam tako slicno odlucila, mnogo sam se ove godine nacitala raznoraznoih Nezbe-a, a i ne znam vise sta sam citala.Da dodam jos da sledece godine planiram da broj knjiga drasticno smanjin, ne zato sto cu manje citati vec zato sto sam resio da iscitam neke obimnije i zahtevnije knjige poput Brisanje, raspad od Bernharda, Ozovu Pricu o ljubavi i tami, Bolanja-2666, Srpsku trilogiju od Jakovljevica, Ruzdijeve Satanske stihove, Selenica i Ocevi i oci, Manov Carobni breg, Agonija i ekstaza od Stouna, Probnu fazu od Pincona...
Da dodam jos da sledece godine planiram da broj knjiga drasticno smanjin, ne zato sto cu manje citati vec zato sto sam resio da iscitam neke obimnije i zahtevnije knjige poput Brisanje, raspad od Bernharda, Ozovu Pricu o ljubavi i tami, Bolanja-2666, Srpsku trilogiju od Jakovljevica, Ruzdijeve Satanske stihove, Selenica i Ocevi i oci, Manov Carobni breg, Agonija i ekstaza od Stouna, Probnu fazu od Pincona...
A eto volim da znam koliko je knjiga, iako je neko lepo rekao da je važnije da pročitamo neke dobre knjige nego da ih bude 56 ili 156. Ali kad hoću da komentarišem, mogu lepo da kažem, knjiga pod rednim brojem tim i tim.Bilo bi to lako, samo bi trebalo koncentrisati pažnju na Vronskog, Anu spomenuti svake dve tri strane po jednu rečenicu ili pola pasusa, a koncentrisati se na priču o junaštvu, Rusiji, imperijalnoj vojci, carskoj oficirskoj časti, pravoslavlju, bratstvu i solidarnosti Srba i Rusa. Sve je to i danas aktuelno, za razliku od priče o prevrtljivoj ženi i seoskom ogovaranju što dana čovek može pročitati u svakom tabloidu. Onda ubaciti epizode "Vronski u teretani", "Vronski u streljani" da bi se potakle pozitivne proene u muškoj populaciji da postane fizički aktivnija i sprema se za rat koji na ovim prostorima često i lako počne pa da nas ne uhvati nepripremljene kao po običaju
Samo pokazuje da je trebalo više čitati romane u kojima junaci imaju veću snagu volje od Ane Karenjine![]()
Boze kako je bio zgodan covek. Ova je slika kada je imao 76 godina.Eeee, a taman smo se upoznali letos.
Da dodam jos da sledece godine planiram da broj knjiga drasticno smanjin, ne zato sto cu manje citati vec zato sto sam resio da iscitam neke obimnije i zahtevnije knjige poput Brisanje, raspad od Bernharda, Ozovu Pricu o ljubavi i tami, Bolanja-2666, Srpsku trilogiju od Jakovljevica, Ruzdijeve Satanske stihove, Selenica i Ocevi i oci, Manov Carobni breg, Agonija i ekstaza od Stouna, Probnu fazu od Pincona...

Amos Oz je danas preminuo ( 79 godina), a nadala sam se da ce dobiti Nobela.

l:
Odluka je pala na Ljubav u Toskani, naročito zbog toga jer tu sigurno ima neki ženski lik![]()