Hambertova mlada
Zainteresovan član
- Poruka
- 486
Steta. :-( Mnogo dobar pisac.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Steta. :-( Mnogo dobar pisac.
Covek nije umro mlad, a i prestao je pre pet godina da pise.Steta. :-( Mnogo dobar pisac.
 )) i svima je preporucujem.
)) i svima je preporucujem.

Istina. Dugo je i poziveo, bio je plodan pisac. Steta zbog Nobelove, ali svakako nije imao izgleda da je dobije.

Covek nije umro mlad, a i prestao je pre pet godina da pise.
Ja sam pre neki dan procitala jos jednu njegovu knjigu ( kao da sam znala da ce da umre)) i svima je preporucujem.
Ogorcenost
Radnja se dogadja ne u Njujorku nego u Vinesburgu, Ohajo, iz nekih razloga glavni junak odlazi tamo da studira.
Verovatno je i sam Rot voleo knjigu Vinesburg, Ohajo.
Rot je bio stvarno opsesivno opsednut ( jel ovo pleonazam?) seksom, ali ne smeta
 )
)
Žao mi Rota.
Ma koliko svesna toga da su bili slabe šanse da dobije Nobelovu nagradu, ipak je smrt ugasila i najmanju mogućnost da se dogodi preokret, i da dobije Nobela.
Inače, jučerašnji vetrovit dan odveo me je u Novi Sad, grad koji volim, često posećujem, i koji za mene znači toliko toga.
Razlog je bio sledeći: naša Sokolica, koju znamo, iako se već duže vreme ne pojavljuje na forumu, govorila je u čitaonici Gradske biblioteke.
O Njegošu, koji je za nju neiscrpna tema, večita inspiracija, duboki zanos.
Bilo je vrlo lepo. Slušali smo je kako nadahnuta kazuje slobodno se krećući kroz prostor kao i asocijacije.
Zaista prijatno veče.
(Srela sam i Mladu, sa devojčicom i mužem. Iskoristili su lepo i toplo poslepodne da se prepuste šetnji i dobroj kafi u centru.)
Potom smo drugarica i ja šetale.
Dugo. Mnogo.
Raspričano.
Uvukla se u nas gužva Novog Sada, prepunog ljudi.
Govorim to, jer je u našem gradu neuporedivo mirnije i praznije.
Obilazile neke meni drage kutkove centra grada.
Prostore u koje sam se zavlačila loveći zanimljiva mestašca.
I na koncu, premorene celodnevnim tempom, prolećnim dubokim nemirom koji tera na akciju, vratile smo se kući.
Raspričane u automobilu, raspoložene u bivstvovanju.
Gde ste svi?
Završila sam za vikend Čudesan život Izidora Zvižduka, konačno, tako da mogu da izađem Snežnoj na oči, jer mi ju je draga moja poklonila još zimus, kad smo se ono srele u Beogradu.Slatka knjižica o dečaku koji se rodio s čudnom moći. Naime, prvo je umeo da zviždi, pa tek onda da govori. Izidor opisuje svoj život. Do desete je srećno živeo sa svojim roditeljima, družio se s pticama, a onda, kada je u zemljotresu izgubio roditeleje i dom, izgubio je i moć govora. Teško se sporazumevao s ljudima koji nisu razumeli njegov zviždački jezik, pa je komunicirao preko kosa koji je umeo da govori. Družio se s lažnim slepcem koji ga je usvojio i ostavio mu u nasleđe sve svoje imanje. Oženio se na kraju s devojkom koju je u detinjstvu voleo, ali su im se putevi razišli zbog njene bolesti - epilepsije. U pitanju je svojevrsna naučna fantastika, čini mi se više za tinejdžere nego za odrasle, s poukom da ljude treba prihvatiti onakve kakvi jesu, bili oni zdravi ili bolesni.
.
Da bi neko bio književni kritičar, pa i član nekakvog žirija, zaista mora da vlada književno-teorijskom terminologijom i sistematičnim znanjem o književnim epohama i uticajima, pa je institucionalno obrazovanje tu poželjno.
S druge strane, sav taj instrumentarijum nije potreban za razvoj individualnog ukusa. Mislim da su tu dovoljni neka vrsta intelektualne širine i bistra glava. Mislim da time svi na ovom podforumu raspolažemo (dobro, možda ne baš svi).
DakleM, Kventi, reci sad, odmah, ovde, ovog trenutka

Ma, zna se kome ja nisam ostajao dužan na ovom forumu. A i ne viđam ih više u posljednje vrijeme.
Dragan Velikić: Astragan
Vilijam Golding: Gospodar muva
Svetislav Basara: Fama o biciklistima
Džon Stajnbek: Zima našeg nezadovoljstva
Danilo Kiš: Bašta, pepeo
V. Fokner: Medvjed
Živojin Pavlović: Zid smrti
Džon Apdajk: Brazil - 2
Salman Ruždi: Mavrov poslednji uzdah - 4
Živojin Pavlović: Lapot - 3
Sol Belou: Ne propusti dan - 2
Sinkler Luis: Čovek koji je poznavao Kulidža - 4
Živojin Pavlović: Neprijatelj - 2
Vladimir Arsenijević: U potpalublju - 4
Meša Selimović: Tvrđava - 4
Oldos Haksli: Slijepi u Gazi - 3
Pol Oster: Njujorška trilogija - 5
Mihajlo Pantić: Novobeogradske priče - 4
Zoran Živković: Vremenski darovi - 3
Zoran Živković: Pisac - 2
Pol Oster: Izum samoće - 4
Virdžinija Vulf: Talasi - 4
Milan Oklopdžić: Video - 3
Dragan Velikić: Hamsin 51 - 3
Pol Anderson: Hodnici vremena - 3
Svetislav Basara: Mongolski Bedeker - 4
Svetislav Basara: Kinesko pismo - 3
Salman Ruždi: Istok, zapad - 4
Ernest Hemingvej: Proljetne bujice - 4
Ričard Bah: Galeb Džonatan Livingston - 2
F. Dostojevski: Zapisi iz mrtvog doma
V. Fokner: Avesalome, Avesalome
Meša Selimović: Sjećanja
Džozef Konrad: Srce tame
Tomas Vulf: Pogledaj dom svoj anđele
Pol Oster: Mesečeva palata
Džulijan Barns: Istorija sveta u 10 1/5 poglavlja
Ovo je negdje od septembra 1998. g. do januara ili februara 2000. g.

Ево, нека вам Наутилус поремети мир. Управо је прошло годину дана како сам неписањем казнио Крстарицу због онога што су ми модератори/администратори урадили.
Ево, нека вам Наутилус поремети мир. Управо је прошло годину дана како сам неписањем казнио Крстарицу због онога што су ми модератори/администратори урадили.
 Ili je granica +40, nebitno...
 Ili je granica +40, nebitno...
Samo da svima +45 čestitam Dan mladosti.Ili je granica +40, nebitno...

, baš ste slatki.
, baš ste slatki. To je bre bio nekad dogadjaj nad dogadjajima. Kako sada sve to izgleda kao da je bilo u prošloj eri, a ne u prošloj mladosti.
 To je bre bio nekad dogadjaj nad dogadjajima. Kako sada sve to izgleda kao da je bilo u prošloj eri, a ne u prošloj mladosti.