Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pošto smo navikli da ovde delimo i tugu i radost, moraću malo da se pohvalim... :rumenka:

Moje dete je sinoć imalo apsolventsko veče, gde je dobilo povelju kao najbolji student Departmana za ruski jezik i književnost. Ljubi je majka. :heart2:

1445862543_pozdravlenija-s-dnem-studenta-2.jpg

(Ne znam tačno šta znači, ali je na ruskom i ima sliku studentice. Valjda nije neki promašaj.)

E, a ja pročitala knjigu. To se u poslednje vreme tako retko dešava da je uvek događaj. Radi se o Hotelu Finbar, grupe irskih autora, čiji sam ženski pandan Žensko veče u hotelu Finbar, pročitala prethodno. Trebalo je ovo prvo, ali nisam imala dok nisam došla do njega ljubaznošću druga člana Bodrijara.
Nekima su se više svidele ženske priče, ali meni nisu. Čak mi nema ni razlike. I ima toliko zajedničkih motiva i preplitanja da ja pomalo sumnjam da je sve to ipak napisao jedan pisac. I priče su mi ujednačenog kvaliteta, sve onako pomalo tajanstvene, pa se negde otkriju samo neki detalji o nekome, a negde ceo život. Baš valjda onako kako se ljudi i ponašaju u hotelu u koji su došli na jednu noć, gde ih niko ne poznaje i mogu da budu šta god požele. Svidelo mi se. Što reče Kamenita za Žensko veče, ništa spektakularno, ali prijatno za čitanje. I ovo je bio redak slučaj da je možda bilo i bolje što sam dugo čitala, pravila pauze od nekoliko dana. Obično mi to smeta, (ali kad se ne može drugačije), ali ovde ja baš leglo. I uživala sam danas popodne čitajući na terasi uz kaficu.
Samo se onaj mm nešto raspričao. Ne znam jel mu se pokvario sudoku na telefonu, pa nije mogao da ga rešava.

E taj Finbar ima moja biblioteka i nadam se da ću ga uskoro ćapiti.
Kada ja mojoj drugarici bibliotekarki bacim spisak knjiga koje hoću da uzmem ona me uvek pita:
"Otkud tebi te knjige, to ovde niko nikada zatražio nije. Da tebe nema ja ne bih znala ni da ih imamo".
A ja joj kažem da sam ja član jednog tajnog udruženja :heart: ljubitelja knjiga "i pita ljuskuša" i da mi otud svi ti naslovi :D

Naravno da se ona po malo šali i da to ne važi za sve knjige ali za veliki deo da.

- - - - - - - - - -

Evo i jedna vest ako nekoga zanima:
http://www.mojnovisad.com/navigator...a-natali-azule-i-mjuriel-barberi-id25675.html

E taj Finbar ima moja biblioteka i nadam se da ću ga uskoro ćapiti.
Kada ja mojoj drugarici bibliotekarki bacim spisak knjiga koje hoću da uzmem ona me uvek pita:
"Otkud tebi te knjige, to ovde niko nikada zatražio nije. Da tebe nema ja ne bih znala ni da ih imamo".
A ja joj kažem da sam ja član jednog tajnog udruženja :heart: ljubitelja knjiga "i pita ljuskuša" i da mi otud svi ti naslovi :D

Naravno da se ona po malo šali i da to ne važi za sve knjige ali za veliki deo da.
Ma, priznaj joj da si mason, ne zavlači ženu... :rotf:
Videla sam i htela da idem da mi potpiše Otmenost ježa, ali sam bila sprečena oko ćerkine apsolventske večeri... :( Bila je u Nišu u utorak...

Pošto smo navikli da ovde delimo i tugu i radost, moraću malo da se pohvalim... :rumenka:

Moje dete je sinoć imalo apsolventsko veče, gde je dobilo povelju kao najbolji student Departmana za ruski jezik i književnost. Ljubi je majka. :heart2:

Cestitam mojoj miljenici i moje dete je bilo po drugi put, ko ce kao on. i trece apsolventsko ce imati .

p.s. dosla sam da vas pitam da li je ovaj fim Drustvo za knjizevnost i pitu od krompira sa Gernsija, radjen po knjizi Ljubitelji knjige i pite ljuskuse ....

Poslednja izmena:
Gde ste svi?

Završila sam za vikend Čudesan život Izidora Zvižduka, konačno, tako da mogu da izađem Snežnoj na oči, jer mi ju je draga moja poklonila još zimus, kad smo se ono srele u Beogradu. :lol: Slatka knjižica o dečaku koji se rodio s čudnom moći. Naime, prvo je umeo da zviždi, pa tek onda da govori. Izidor opisuje svoj život. Do desete je srećno živeo sa svojim roditeljima, družio se s pticama, a onda, kada je u zemljotresu izgubio roditeleje i dom, izgubio je i moć govora. Teško se sporazumevao s ljudima koji nisu razumeli njegov zviždački jezik, pa je komunicirao preko kosa koji je umeo da govori. Družio se s lažnim slepcem koji ga je usvojio i ostavio mu u nasleđe sve svoje imanje. Oženio se na kraju s devojkom koju je u detinjstvu voleo, ali su im se putevi razišli zbog njene bolesti - epilepsije. U pitanju je svojevrsna naučna fantastika, čini mi se više za tinejdžere nego za odrasle, s poukom da ljude treba prihvatiti onakve kakvi jesu, bili oni zdravi ili bolesni.
Fino iskustvo, Hvala ti Pahuljice na tome. :cmok2: :heart:

Počela sam danas Ferante 3.Krajnje je vreme bilo. Već sam malo i zaboravila šta je bilo u prethodnim delovima.

Poslednja izmena:
Da draga. To je film po našoj knjizi :heart:

Nisam izdrzala. gledala sam sinoc. :heart:
I u filmu se oseca povezanost medju njima , knjiga ih je spojila, ljubav prema njoj.
A komentarisu kao i mi ...:lol:

Izvinjavam se onima sa PdF-a knjizevnost , jer smo se mi ovde spojili kao laici.

Zavrsila sam knjigu koju vucem meseca dana :rumenko: ...Taniosova stena,Amin Maluf
Knjiga je dobra , veci je akcenat dat na sudbine i karaktere ljudi. Kraj je malo neobican , skoro bez kraja.
Naznacen na neki nacin, ako tako zelite da prihvatite.
Moracu jos nesto od njega da procitam
Privuklo me je kod njega sto opisuje borbu u ljudima, prilikom donosenja odluka, u zavisnosti od dogadjaja koje su preziveli.
Ne po datom obrascu ponasanja , vec izazvanu situacijama..

Poslednja izmena:
U Indigu sam kupila Albaharijeve Izabrane priče za 250 dinara. Naime, komplet od 6 knjiga je 1500 dinara, ali se prodaju i po dve za 499, pa smo jedna gospođa i ja uzele po jednu. Razmišljam da kupim komplet, ali imam već nekoliko pojedaničnih...:think: Savršeno je izdanje, tvrd povez, šivene, Izdavač je Čarobna knjiga... Danas sam već pročitala 50 strana, nisam mogla da izdržim...

Nisam izdrzala. gledala sam sinoc. :heart:
I u filmu se oseca povezanost medju njima , knjiga ih je spojila, ljubav prema njoj.
A komentarisu kao i mi ...:lol:

Izvinjavam se onima sa PdF-a knjizevnost , jer smo se mi ovde spojili kao laici.

Zavrsila sam knjigu koju vucem meseca dana :rumenko: ...Taniosova stena, Amin Maluf
Knjiga je dobra , veci je akcenat dat na sudbine i karaktere ljudi. Kraj je malo neobican , skoro bez kraja.
Naznacen na neki nacin, ako tako zelite da prihvatite.
Moracu jos nesto od njega da procitam
Privuklo me je kod njega sto opisuje borbu u ljudima, prilikom donosenja odluka, u zavisnosti od dogadjaja koje su preziveli.
Ne po datom obrascu ponasanja , vec izazvanu situacijama..
Od Malufa sam pročitala Taniosova stena, Samarkand i Levantski đerdan.

Vrtovi svetlosti – od nje sam odustala. Vreme dešavanja je u III veku n.e.
Nekako mi nije legla, ali generalno mi se jako sviđa kako piše ovaj čovek.
Ja tu vrstu pripovedanja zovem sitan vez :D

Sada čitam upravo po tvojoj preporuci (i po preporuci Nemesis) Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici.
Nego nekako je razvlačim. A dobra.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back