Dugujem vam izveštaj o promociji Atanackovićevog romana.
Snežni dan, zavejanost na koju nismo navikli ove vrlo slabe zime, a koja je meni izuzetno prijala.
To uživanje u snegu i belini iznenađuje i mene samu, jer sam vrlo zimljiva, rođena za uživanje u toplom kutku ili negde na suncu.
Promocija je bila lepo posećena - loše vreme omogućuje odličnu selekciju, pa dođe samo ko je istinski zainteresovan da prisustvuje, čime se postiže i svojevrsni mir i pristojno slušanje onoga što moderator i autor imaju da kažu.
Barem je meni jako važno da ne šuška svaki čas nešto, da ne zvoni nečiji telefon ili slično.
Atanacković me je oduševio. Knjigu nisam pročitala još uvek, ali oduševljeno je postignuto utiskom koji je ostavio na mene.
On odiše neverovatnim mirom, prenosi ga na druge. Ne jer je spokojan i bez opterećujućih misli, štaviše, progovarao je o nezadovoljstvima i svažnim stvarima nas u Srbiji, ali opet, on ostaje sprovoditelj mirne energije koja zavladava prostorom u kojem je.
Ne, nisam ljubiteljka mirnoće, popularne psihologije, Lujze Hej, ali volim da zapazim dominantne utiske kod nekog.
Uz to, vrlo je zahvalan sagovornik, ume da se našali, da pojasni, da bude pristupačan i otvoren je za komunikaciju.
Govorio je kako je teklo stvaranje romana, kako je od utopijske priče nastao roman koji je dobio nagradu.
Kako je tekla priča vizuelnog umetnika koji je u nekom momentu prepustio se tekstu.
Koliko je zapravo tekst za njega takođe način izražavanja, pa otuda ono što piše razvija slike u glavi čitalaca.
Meni je bitno da kažem: ume da čita.
Neko će se začuditi ovom mom iskazu, neko neće, ali nije retko da autor ne zna da pročita sadržaj, da ga zbrza, da ga promumla, da ga ne oseti tokom javnog iščitavanja.
Zato kada neko to ume, ja volim da pohvalim.
Ukoliko poseti vaš grad, ne propustite Dejana Atanackovića.
Meni je taj doživljaj upotpunio lepim raspoloženjem proveden dan.
Počela sam da čitam Bakmanov roman
Moja baka vam se izvinjava.
Nije me od starta poneo kao Uve, što nisam ni očekivala, ali nije nezabavan.
Javljaću utiske.