Biblioteka 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rado, srecna godisnjica!
Nisam svracala prethodnih dana, ali verujem da za dobre zelje nije nikada kasno.

Kupih pre izvesnog vremena nekoliko Kingovih starijih izdanja.
Danas sam morala da trknem u Lagunu po najnoviji Kinselin roman i onaj Avonov parfemcic.Bice poklon jednoj zenici koja cuva mog sestrica i voli Kinselu.

Ne znam da li ste videli, sutra u Kuriru izlazi kupon koji omogucava 50% popusta na nekoliko odabranih Laguninih izdanja.
Nije neki izbor,ali volela bih Devojku koja je slikala svilom.

Kako ja ne znam da je Uve citan u el.obliku?
Sve sam te linkove propustila....
Ne citam na tabletu,ali je to prilika da se nesto od knjiga proveri da li je vredno kupovine ili prosto na taj nacin sacuva.

Eliza Ozeskova - Meir Ezofovic
Moravija - Svetlosti Rima I dr. price
Dzon Apdajk - Golubije perje(pripovetke)
Gi de Mopasan - Neobicne price
Judzin O'Nil - Crnina prilici Elektri
Tomas Man - Doktor Faustus
Zoran Zivkovic - Biblioteka
Miroslav Josic-Visnjic - TBC, prvi zglob
Viktor Igo - Zvonar Bogorodicine crkve
Iz novije rumunske poezije
Bonzels - Pcelica Maja(za Adu)
Vidosav Stevanovic - Nisci
Karel Capek - Kompozitor Foltin
Sol Belou - Srebrna cinija
Dzozef Konrad - Crnac sa "Narcisa"
Selenic - Timor mortis
Stanislav Lem - Nepobedivi
Imre Kertes - Besudbinstvo
Selindzer - Freni i Zui
Dzejms Fenimor Kuper - Kozna carapa (za Adu), to jeste vise za decake,ali nema veze
Miodrag Bulatovic - Heroj na magarcu
Gojko Djogo - Izabrane i nove pesme
Filip David - Zapisi o stvarnom i nestvarnom

To bi bilo to. I osam stripova Dilan Dog.

Rado, srecna godisnjica!
Nisam svracala prethodnih dana, ali verujem da za dobre zelje nije nikada kasno.

Kupih pre izvesnog vremena nekoliko Kingovih starijih izdanja.
Danas sam morala da trknem u Lagunu po najnoviji Kinselin roman i onaj Avonov parfemcic.Bice poklon jednoj zenici koja cuva mog sestrica i voli Kinselu.

Ne znam da li ste videli, sutra u Kuriru izlazi kupon koji omogucava 50% popusta na nekoliko odabranih Laguninih izdanja.
Nije neki izbor,ali volela bih Devojku koja je slikala svilom.

Kako ja ne znam da je Uve citan u el.obliku?
Sve sam te linkove propustila....
Ne citam na tabletu,ali je to prilika da se nesto od knjiga proveri da li je vredno kupovine ili prosto na taj nacin sacuva.

Hvala, draga, tebi i ostalima. Neka vam se vrati bar duplo nego meni. :heart:

Jutros sam bila "Žena po imenu Rada"... Naime, kako sam kasno legla, ustajala jednom noćas, ustala rano, i dok sam krenula na posao, sve vreme sam kroz špijunku viđala upaljeno zajedničko svetlo u hodniku. Tako ti ja pre posla, u 6h, krenem u inspekciju, sa mog III ka poslednjem, VI spratu, da vidim ko je zaglavio prekidač. :malav: Od sve sramote, sretnem jednog klinca za kog nisam ni znala da živi u mojoj zgradi. On na dole, ja na gore, vidim, zbunjen i objasnim mu gde sam krenula. Kakav poraz za mene... :rumenka: Ni jedan prekidač nije bio zaglavljen gore (gde sam jednom pronašla pre godinu dana žvaku), već poslednji, dole u prizemlju. :sad2: Tako je nabijen (slomljen), da nisam uspela da ga popravim. Kad se vratih danas oko 2, nije bilo svetla. Neko ga je popravio...
I tako... Svi smo mi pomalo Uve... :aha:

- - - - - - - - - -

Pih, svi ste vi mala deca:). Ja sam svoje dvoje lepo i uredno obukla i povela na venčanje.

To, sine... :klap:

Selenic - Timor mortis
Selindzer - Freni i Zui
Dzejms Fenimor Kuper - Kozna carapa (za Adu), to jeste vise za decake,ali nema veze

Imam samo 11 sa ovog spislka...
Ja više i ne prijavljujem šta kupujem, sramota me... :rumenka:
Danas su mi stigle tri:
WIN_20180307_201430.jpg

Selenic - Timor mortis
Selindzer - Freni i Zui

Super!
Svašta bih sad mogao da pišem i pitam, ali nemam vremena...

Ја само да се јавим да вас редовно пратим из прикрајка :D. Нажалост нисам практично ништа читао у претходним јер сам имао веома напоран период на послу, али надам се да ћу ускоро надокнадити...
Кад је већ Млада купила ТБЦ од Јосић-Вишњића, реците ми да нема негде у електронској форми његова Одбрана и пропаст бодрога...? (Питање за Бодријара и Дел Пјера, пре свега, јер су они најактивнији са е-књигама :D; ја нисам успео да је нађем ни на једном од форума са којих се снабдевам е-књигама)

П.С. Хвала до неба за овај линк ка РТС-овим интервјуима са савременим писцима.
П.П.С. Кад сам већ узео да гледам све ове емисије по реду, да ли је неко читао нешто од Сири Хуствет? Врло ме привлачи Sorrows of an American, а и генерално сам стекао утисак да се она међу књижевним познаваоцима котира чак и више него њен муж (иако ни од њега нисам још ништа читао).

Ја само да се јавим да вас редовно пратим из прикрајка :D. Нажалост нисам практично ништа читао у претходним јер сам имао веома напоран период на послу, али надам се да ћу ускоро надокнадити...
Кад је већ Млада купила ТБЦ од Јосић-Вишњића, реците ми да нема негде у електронској форми његова Одбрана и пропаст бодрога...? (Питање за Бодријара и Дел Пјера, пре свега, јер су они најактивнији са е-књигама :D; ја нисам успео да је нађем ни на једном од форума са којих се снабдевам е-књигама)

П.С. Хвала до неба за овај линк ка РТС-овим интервјуима са савременим писцима.
П.П.С. Кад сам већ узео да гледам све ове емисије по реду, да ли је неко читао нешто од Сири Хуствет? Врло ме привлачи Sorrows of an American, а и генерално сам стекао утисак да се она међу књижевним познаваоцима котира чак и више него њен муж (иако ни од њега нисам још ништа читао).

Nisam čitao ništa od Siri, mada nisam baš stekao utisak da se kotira bolje od Ostera.
Zato njegova prva žena Lidija Dejvis (nisam je čitao takođe) moguće zaista ima bolju reputaciju od njega.

Modni Vavilon - Imodžen Edvards-Džons, Laguna 280 str.
http://www.laguna.rs/n886_knjiga_modni_vavilon_laguna.html

Modna industrija iznutra.
Počela sam da je čitam ali sam odustala.
Mislim da je ovo dobra knjiga za one koji bi voleli da saznaju kako taj svet funkcioniše, ali meni je ipak bila nedovoljno privlačna.
Rekla bih na osnovu 20-ak strana koje sam pročitala da je ovo solidno napisana knjiga, samo nije za mene.

Dugujem od juce o kupovini. :-)

Eliza Ozeskova - Meir Ezofovic; knjiga koju sam prvu i spazila. Privuklo me je sto je u pitanju isto izdanje iz '55. kao i "Krov od trave" Janghila Kanga. U pitanju je klasik poljske knjizevnosti, zena koja je rame uz rame stajala u uzem izboru sa Tolstojem i svojim zemljakom Sjenkjevicem za Nobelovu nagradu 1905.

Alberto Moravija - Svetlosti Rima i dr. price; on ima dva I po dobra romana, ali je u kratkoj prici majstor. Citala sam one u izdanju Rada. Sjajne!

Dzon Apdajk - Golubije perje; u pitanju je sesnaest novela koje su izdate '66. kao reprezent Apdajkovog stvaralastva, kako bi se priblizio jugoslovenskoj citalackoj publici po prvi put. Ja ga nisam ranije citala, stoga mi se ovo dojmi kao dobar pocetak.

Judzin O'Nil - Crnina prilici Elektri; "Dugo putovanje u noc" vec posedujem, a ovde me privukao naslov. :-) Srpska knjizevna zadruga je izdavac. Godina 1984.

Vidosav Stevanovic - Nisci; jedan od klasika nase stvarnosne proze. Svekrva ima njegov "Testament", tako da me sad cekaju obe knjige da ih procitam.

Gojko Djogo -Pesme; covek koji se svojevremeno drznuo da 'dirne' velikog vodju u zbirci "Vunena vremena" i ostao dosledan sam sebi i u starosti. Opis citave hajke sam citala u Zubanovicevoj knjizi u izdanju Sluzbenog glasnika. A ovde resih da iscitam i ostalu njegovu poeziju.

Filip David - Zapisi o stvarnom i nestvarnom; sem one nagradjene NINovom(prosecne, mlake) nisam se upoznala sa drugom njegovom prozom. Odlucila sam da vidim koje su te 'stare zasluge' zbog kojih je zapravo i nagradjen.

Rumunske poeziju sam kupila zato sto volim poeziju. :-))))

Bonzels - Pcelica Maja; za Adu, iz cuvene edicije Plava ptica koju sam volela i citala u detinjstvu.

Josic - Visnjic - TBC; konacno sam je nasla!!!!! I to u vidu Masicevog Nezavisnog izdanja!!!! Cuvene kvadrataste knjizice.

Bulatovic - Heroj na magarcu; imam "Crvenog petla", "Ljude sa 4 prsta", "Peti prst" pa rekoh, da upotpunim kolekciju. Izdanje je, naravno, ono staro BIGZovo sa mekim koricama. Volim Bulatovica, svidja mi se njegova "moralno iscasena" proza.

Tomas Man - Doktor Faustus; klasik koji ja, sram me bilo, jos nisam procitala.

Zoran Zivkovic - Biblioteka; konacno!!!! Nikako da naletim na njega. Jedan od nasih najprevodjenijih pisaca. Postovan. Nagradjen. Sama "Biblioteka" je dozivela 14 izdanja u prvih deset godina.

Viktor Igo - Zvonar Bogorodicine crkve; nemam o njoj puno sta, takodje jedan klasik. Valja da se cita i bude prisutan. Igo mi, ipak, ostaje najbolji u "Coveku koji se smeje".

Mopasan - Neobicne price; mislim da ga uopste ne posedujem pa sam ga kupila.

Dz.F.Kuper - Kozna carapa; za Adu, knjiga koja je bila prisutna u jednoj drugoj knjizi o prijateljstvu devojcica koju sam volela - "Djavo u Becu" od Doris Orgel. Pobratimstvo. Indijanci. Vec vidim da ce je voleti. :-))))))

Selindzer - Freni I Zui; I nju sam konacno dograbila! Nije u pitanju Lomovo izdanje, ni Rigonatov prevod, vec jedno mnogo starije, iz '65. u izdanju Prosvete. Dakle, razgovor najmladjih vunderkinda porodice Glas, mahom o teologiji.

Imre Kertes - Besudbinstvo; mnogo ljudi da odlicnim knjizevnim ukusom mi je hvalilo I autora I ovu knjigu.

Stanislav Lem - Nepobedivi; SF, klasik. Nju sam kupila muzu.

Selenic - Timor mortis; nju jos nisam citala. Unapred se radujem.

Konrad - Crnac sa Narcisa; ovo bese Kventin hvalio? Kupila sam je bas zato sto sam odlucila da ne citam prvo "Srce tame". Izdavac ove i naredne dve je Rad.

Sol Belou - Srebrna cinija; njega nikad dosta.

Karel Capek - Kompozitor Foltin; o njoj sam takodje cula hvalospeve. Dugo je na spisku.

- - - - - - - - - -

Zaboravila sam da dodam da su nas sve te knjige i onih osam super ocuvanih stripova kostali 3000 rsd. :-)

- - - - - - - - - -

B, hvala. :-****

Tomas Man - Doktor Faustus; klasik koji ja, sram me bilo, jos nisam procitala.
To je prilicno komplikovana knjiga, mozda je trebalo da pre tog njegovog dela procitas novele Tonio Kreger i Smrt u Veneciji.
Mopasan je meni jako drag, Bel Ami jedna od omiljenih knjiga.
Igoa ja ne mogu da citam, mnogo nekako opsirno pise, nije "moj slucaj".
Imre Kerstes ce te oduseviti:)

H. mlada dobre knjige si kupila, Besudbinstvo sam čitao, dobra je. Ni ja još nisam čitao Doktora
Faustusa, a i Ispovesti varalice Feliksa Krula od Mana takođe već duže vreme planiram, ali nikako
da dođ na red.
Mopasan je najbolji upravo u kratkoj formi, svakako je među najvećim piscima priča, meni je bila najbolja
njegova zbirka Umiranje duše, gde se nalaze priče iz poslednjeg perioda njegovog života, kada on polako
tone u ludilo i paranoju, paranoja je u tim pričama dovedena gotovo do opipljivosti, i te priče su na granici
horora.

Hvala Bodrijaru na divnim ružama.

Eee, koliko knjiga bismo voleli da pročitamo. A stalno izlaze nove i nove.
Odlične knjige, Mlada, i još bolja cena. Ko nije gadljiv na antikvarne knjige (a ima i takvih) može odlično da se snabde.

Hvala Bodrijaru na divnim ružama.

Eee, koliko knjiga bismo voleli da pročitamo. A stalno izlaze nove i nove.
Odlične knjige, Mlada, i još bolja cena. Ko nije gadljiv na antikvarne knjige (a ima i takvih) može odlično da se snabde.

Ja sam trecu i cetvrtu knjigu Ferante kupila kao polovne, (ali samo jednom citane, kao nove) za velike pare, procitala i upravo sam
ih za iste pare i prodala:) Kupujem iskljucivo polovne knjige, ali ne i pozutele i raskupusane.

U Nemackoj niko i ne zna za 8.mart, ja moram Nemcima ( i to svake godine) da objasnjavam da je zapravo jedna Nemica
inicijator tog praznika. Slavio se u DDR-u, ali se ovde vazio kao komunisticki.
Doduse svake godine socijalisti dele crvene karanfile , a u Italiji se deli martovsko cvece pa je to i dan mimoza.

32035860fp.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back