Hambertova mlada
Zainteresovan član
- Poruka
- 486
Ja sam tu svaki dan, cekam! :-D
Bravo za Krlezu. Mene ove godine ceka "Banket u Blitvi".
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja sam tu svaki dan, cekam! :-D
Da odličan je Krleža, Banket u Blitvi nisam čitao, iako imam knjigu i to sva tri toma u jednoj knjizi.
Čitao sam još Povratak Filipa Latinovića i Na rubu pameti ta mi se najviše dopala.
Ovde u Davnim danima koje čitam sada, piše na jednom mestu kako nikada nije voleo Dostojevskog i
ljude koji vole Dostojevskog.
zanimljiva stavka
pokushaj povezivanja Pisca i chitalaca istog, da bi sve to milozvuchno bilo sabijeno u isti kosh straha i malenkosti u pokushaju dostizanja Velichine
a danas je moderno ne voleti Dostojevskog, ne?
Većina velikih pisaca (a Krleža je svakako veliki pisac) ne voli druge velike pisce, jednostavno to je tako ljudski,
sujeta, taština... Ni umetnici nisu bez toga.
Citam vise knjiga uporedo, pisacu kad bude nesto vredno pomena ili kad ih zavrsim.
Pratila sam umetnicko klizanje ovih dana, to bas volim.
Gde ste svi, nešto utihnula tema?
I oni su samo ljudi, nisu oni nešto posebno da bi bili drugačiji, ali potpuno je nebitno kakvi su kao ljudi,
bitna su njihova dela. Jer nećemo se družiti sa njima, već ćemo čitati njihova dela.
Sad videh na tv'u prilog o novoj biblioteci gimnazije u koju sam svojevremeno islaToliko moderno a toplo izgleda, ja sam se odusevila.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/svi-pricaju-o-srpskoj-biblioteci-koja-je-kao-iz-svetskih-casopisa-a-nije-u-beogradu/gzx9y23
Kontroverzna Elena Ferante izgleda da nema baš pokonika u ovoj našoj Biblioteci, jer niko nije obavestio da je izašao i treći nastavak Moje genijalne prijateljice: Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju.
Ne bih ni ja znala da mi nije (moja genijalna) prijateljica jutros teatralno poslala link i obavestila me da ima jedna "mnogo dobra knjiga", a ima i još tri nastavka. E, da si ti živa i zdrava, od kad sam ja pročitala prva dva nastavka, a treći i četvrti kod nas nisu još izašli. Ali onda odem na sajt Booke i vidim da je treći nastavak ipak izašao. Pa pošto sam bila u gradu, a pošto već imam prva dva, kupila sam i treći. I pitala kad je izašao, kaže na Badnje veče!
Evo tog linka ako nekom treba, nisam sigurna šta tu tačno može, da se skne ili samo da se čita online ili ništa, kao što ponekad biva http://www.skripta.info/elena-ferante-moja-genijalna-prijateljica-pdf-download/
Ima kod Basare u jednoj knjizi kako Krleza reaguje na AndricaNije on voleo ni Andrića... Ljubomoran je bio zbog Nobela.
Mislim da smo vec pretresli pojavu da pisci ne vole i blate druge pisce. Kao sto je B rekao i oni su ljudi, nisu emocionalno tupi. Dodajem jos da ih ne treba romantizovati samo iz razloga sto su stvarali velika dela.
Ima kod Basare u jednoj knjizi kako Krleza reaguje na Andrica
Nece me mrzeti, naci cu pa cu prepisati taj pasus
Najbollja je ( za moj ukus) njegova Na rubu pameti ( ili bese Na ivici razuma?)
E fala ti ko sreskom nacelniku
Kod mene je izasla ( ima valjda i pola godine), al bre skupa do zla boga.
Nikako mi se ne daje dvajes evra,