Supermodel za ubistvo, Verica Vinsent Kol, Pandora, 278 str.
Naša draga Bijićka je onomad sasvim lepo opisala knjigu:
"Domaći krimić, po meni, sasvim dobar. Zašto ja više ne čitam ovaj žanr!? MOžda bi mi dosadio ili bih ga provalila, pa bih odmah znala ko je ubica, što ovako ne mogu.
U jednoj vili u Beogradu nekoliko devojaka u rijaliti programu Ko želi da bude supermodel, pokušava da se pobedom domogne boljeg života. Jedna od njih nestaje, a zatim je nadjena mrtva. Organizatorka programa Kaća Karamarković angažuje privatne detektive Kuma i Alinu da pomognu u otkrivanju ubice jer je od policije slaba vajda. I oni tapkaju u mestu, kako god krenu, naidju na "ćorak". Kad su prestali da sumnjiče devojke da su u cilju eliminacije konkurencije bile u spremne na razne pakosti, čak i do ubistva, i obezbedjenje vile za saučesništvo, otkrivaju neke stvari koje nemaju veze sa samim takmičenjem.
Uzbudljivo i neizvesno do kraja. Svi deluju i krivi i nevini. ... a sve to uz glamurozne revije, fotosešne, haljine, cipele, frizure... i sa druge strane, čekanje u zasedi, jurnjava kolima, napadi, tuče, pa opuštanje na splavu na Savi. Bio bi to dobar film. "
Dakle, sasvim ok za pročitati. Zanimljiva, drži pažnju, u maniru klasičnih krimića gde čitalac sve vreme traga za ubicom, Relativno neobična knjiga za domaćeg autora. Trivijallno mesto dešavanja, ali potpuno korektno napisano za žanr kome pripada. Ovaj Kum je neki naš Hari Hole, ili kako se već zove onaj Nesbeov junak.