Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne razumem potrebu ljudi da lažu. Neki lažu tako loše, i nije im zbog toga neprijatno. Ne kapiraju da tako lažu sebe. Šta mene briga da l' neko čita ili ne. Msm, briga me ako mi je od pomoći u nekoj odluci, ali, morala bih da odlično poznajem osobu koju ću eventualno da sledim.

Uzgred, muža su upravo otpustili iz bolnice. Sin mu je odneo stvari...:super: Kuvam mu pileću supicu. ;)
Apsolutno se slažem. Ja mogu da kažem da sam istrčala maraton, ali ako se desi neka situacija da treba da potrčim, videće se da ni 100 metara ne mogu da istrčim valjano. Ali verovatno su neki nesigurni u sebe pa im je lakše da ulepšavaju sliku o sebi, nego da budu dosledni sebi. (Ovo može da se primeni na naše pevačice koje su ubeđene da znaju da pevaju :hahaha:)

Lepo što ti se muž oporavio.:)

Можда и она узима са стола у библиотеци.

Više puta mi se desilo da na pultu ugledam nešto što sam priželjkivala, a u datom momentu mi ne bi palo na pamet da tražim da nisam videla. Prema tome, dabome... ne potcenjuj. :nono2:
To se uglavnom desi onda kad čvrsto rešim da ništa ne uzimam, već samo vratim pozajmljeno. :sad2:
E, zbog toga su mi potrebna još dva života da pročitam svoje knjige.:(

Говоримо о два различита случаја. Говорим о особи која врати књигу, а нема на уму никакву одређену коју би позајмила, већ узима насумице једну књигу са стола. Књигу за коју никад није чула и писца који јој је непознат, зато после и не зна који је писац био и како се звала књига.

........................................................

Него, што твој потпис тако избледео? Једва се види.

Poslednja izmena:
Pročitala sam I dalje Alis, Lisa Đenova
Knjiga ima moju preporuku ali ne morate da žurite ...nije za one mlađe od 40
Ima vremena za ovu knjigu.
Ispunite svoj život, ispunite sebe jer će možda doći dani kada nećete moći da uživate u plodovima svog života (porodica, posao, uspomene...zadovoljstva (knjige, filmovi , putovanja))
Ova knjiga je moj primat za 2014.
Strašno , imam knedlu u grlu. Naterala me je da se duboko zamislim.... o svom životu, vremenu
Znam šta su prave vrednosti života ali šta kad i bez njih ostaneš na neki način, čak i kad su pored tebe

Poslednja izmena:
Sad sam preko pretrage trazila sa kojom sam knjigom pocela ovu godinu i kad sam pogledala videh da sam ja najmanje citala..:rumenko:
Ove godine procitala sam samo 14 knjiga :rumenko: Bas malo..a imala sam utisak da sam bar malo vise..(to je izmedju ostalog i zato jer sporo citam :confused:)

Kasnije cu napisati kojih su to 14 :rumenka: :roll: :neutral:

Evo istine , za ovu godinu pročitala sam 16 knjiga ,30 knjiga manje nego prošle godine.

I jednu mesečno da smo čitale Vodopadu pa bi bile bogatije za 12 knjiga ove godine.

Moj spisak ide ovako:

Neverstvo za očeve početnike
Bujno leto
Prva damska detektivska agencija
Hirurg
Gladna plima
Knjiga očeva
Kita boli more
Strah od letenja
Tvrđava
Norveška šuma
Mlitave godine
Četiri ljubavna pisma
Srećan je ko ume da voli
Postanak
Krhotine
I dalje Alis

Počela sam Žarka Lauševića (drugu knjigu) ali je nisam završila kao i Rakovu obratnicu koja mi nije išla.

Sada na stolu imam Ničea sa kojim ako sve bude dobro završavam ovu godinu.

Pišem, a već treba da idem , srediću i editovati post kasnije.

Poslednja izmena:
Ove godine sam citala knjige razlicitih zanrova. Za mnoge procitane knjige zahvalna sam vama, mojim prijateljicama i prijateljima po citanju.
Naravno, nisam citala ciklite.
U poslednjih mesec dana nisam procitala ni slovceta zbog porodicnih problema, ali sam zadovoljna brojkom od 92 procitane knjige.
Kako se situacija sredila, pu, pu, pu, da ne ureknem, verujem da cu do kraja procitati jos barem tri.
Tamo pred Novu cu napisati moje ovogodisnje najdraze knjige iz kojih sam nesto naucila, ili prosto uzivala u njima.

Jesi l' ti to negde vani, kad pominješ "naše" pare?
Slovo srama je :super:. Moje se zove Skerletno slovo. To je valjda to...

Jesam Krasuljak.
Drago mi je da je suprug bolje...i da je kuci, sto je najvaznije.

Jeste, The Scarlet letter, Nathaniel Hawthorne
Little princess, Frances Hodgson Burnett
The mayor of Casterbridge, Thomas Hardy
Arabian nights

Sve knjige su iz edicije Collins classics, vrlo jeftine...recimo sve zajedno kostaju koliko jedna popularna, mislim da ih ima i kod nas u bolje opremljenim knjizarama.

P.S. Meni se desi da ne pogledam ime pisca...ne znam zasto ali retko obratim paznju...a trebalo bi.:zstidljivko:

Ove godine sam citala knjige razlicitih zanrova. Za mnoge procitane knjige zahvalna sam vama, mojim prijateljicama i prijateljima po citanju.
U poslednjih mesec dana nisam procitala ni slovceta zbog porodicnih problema, ali sam zadovoljna brojkom od 92 procitane knjige.
Kako se situacija sredila, pu, pu, pu, da ne ureknem, verujem da cu do kraja procitati jos barem tri.
Tamo pred Novu cu napisati moje ovogodisnje najdraze knjige iz kojih sam nesto naucila, ili prosto uzivala u njima.

Au kolko knjiga.... E, ja ću da ti poželim da se u Novoj godini zaposliš i da više ne stižeš da čitaš toliko! z:)

I mi zahvaljujemoz:)
I jedva cekamo spisakz;)

- - - - - - - - - -

Au kolko knjiga.... E, ja ću da ti poželim da se u Novoj godini zaposliš i da više ne stižeš da čitaš toliko! z:)
Ja sam sigurna da sam procitala ove godine barem 92 ( ima veze sa b92z;))

A i ja se pridruzujem zeljama da se Linejna zaposli, da ne mora vise da razmislja kako ce platiti clanarinu u biblioteci.:heart:

Child, ja sam imala preko 40 kad sam čitala Hari Potera i uživala. Makica je skoro čitala Orlovi rano lete, a ko beše čitao Adriana Mola-dečački deo-ne mogu da se setim. Dakle, uživaj. Velmar Janković je to sigurno lepo odradila.

Kamenita i Krasuljak, hvala na ovoj želji :heart:

Ja podržavam čitanje knjiga za decu. Sve hoću pa nikako da opet pročitam Kroz pustinju i prašumu. Kupila sam nedavno Koralinu, a u planu mi je i Hari Poter (možda ću da se častim prvom knjigom ovih dana, sama sebi da spakujem paketić).
Sestra jedna će mi doneti Šešir profesora Vujića, doduše ne ovih dana. Nisam čitala a baš bih, pa kad knjiga stigne do mene verujem da ću uživati.

Kamenita i Krasuljak, hvala na ovoj želji :heart:

Ja podržavam čitanje knjiga za decu. Sve hoću pa nikako da opet pročitam Kroz pustinju i prašumu. Kupila sam nedavno Koralinu, a u planu mi je i Hari Poter (možda ću da se častim prvom knjigom ovih dana, sama sebi da spakujem paketić).
Sestra jedna će mi doneti Šešir profesora Vujića, doduše ne ovih dana. Nisam čitala a baš bih, pa kad knjiga stigne do mene verujem da ću uživati.

I ja ti zelim zaposlenje u Novoj i da volis svoj posao i sto je najvaznije da mozes da zivis dobro od njega.
Sad kad pisete o decijim knjigama, pade mi na pamet roman Karik i Valja koji sam citala kao devojcurak.
Boze, sto sam volela tu knjigu! Naravno, ljubav nije prestala... Svuda sam je nosala sa sobom.

Moja mama kupila juče na sajmu u Domu Sindikata "Paviljon žena". Hoćeš ti prva da čitaš? Hoću, hvala.

Ja ga tek pre dva meseca procitah ( taj paviljon), a onda opalih jos dve, tri od nje u tom pravcu ( kineskom).
Nije me nesto raspametila, ali sam pre nje citala Nobelovca i shvatila da stranac nikada ne moze da pise o zemlji o kojoj pise, a u kojoj neko vreme i zivi
kao sto to moze domorodac. Nije mi jasna ni ta Npbelova nagrada koju je ona dobila, ali nije ni prva ni poslednja ( koja meni nije jasna).

Hoćeš, sigurno. Zimus sam je pročitala u busu kad sam putovala do Bgd-a. Povod je bio sastavljanje pitanja za takmičenje "Čitalići". Koleginica koja je bila glavni organizator je pohvalila moja pitanja...:zbanana:
Sad sam videla ovo za takmičenje. Super stvar :ok:

Moja mama kupila juče na sajmu u Domu Sindikata "Paviljon žena". Hoćeš ti prva da čitaš? Hoću, hvala.
Ništa od Perl Bak nisam čitala. Jednom ću.

I ja ti zelim zaposlenje u Novoj i da volis svoj posao i sto je najvaznije da mozes da zivis dobro od njega.
Sad kad pisete o decijim knjigama, pade mi na pamet roman Karik i Valja koji sam citala kao devojcurak.
Boze, sto sam volela tu knjigu! Naravno, ljubav nije prestala... Svuda sam je nosala sa sobom.
Hvala ti :) Moje želje vezane za istu stvar idu i tebi :)

Čitucam maaalooo. Znala sam da ovih dana neću imati puno vremena za to.
Imam maskenbal večeras, spremila sam kostim i radujem se kao malo dete z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back