Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Linejna, draga, :zag: nek si se ti nama vratila, knjiga je najmanji problem. Nadam se da su se kol'ko-to'lko sredile stvari u tvom životu, da ti je ćerka dobro....

Ali, pošto vidim da te ta moja knjiga "jede" možemo i da se dogovorimo da mi je vratiš, ali više jer bi mi bilo drago da te vidim nego što mi ta knjiga treba.

Poslednja izmena:
Svet posle rođendana - Lajonel Šrajver, Laguna 480 str. 6/10
http://www.laguna.rs/n1632_knjiga_svet_posle_rodjendana_laguna.html

Digla sam ruke. Došla sam do polovine, preskočila dobar deo sa namerom da pročitam 4-5 poslednjih poglavlja, ali ni to nisam mogla.
Smorila me totalno.
Da li je do knjige ili do mene ne znam.

- - - - - - - - - -

Ovih dana ću da pravim listu naj knjiga za 2014. god.
Biće mršav izbor ovo godine z;)

tu sam tu sam.... dobra je Aljende
Joj i ja. I moram da priznam da me ne vuče uopšte. Kako Kevina nisam mogla da ostavim, tako mi ovo svejedno hoću li da uzmem.

Znači isti su nam utisci o Svetu posle rodjendana. Ja još nisam razmišljala da je ostavim, ali sad ću da razmislim. Stvarno je nevidjeno razvlači, pa imamo poglavlja označena belim znakom gde ona njega ne vara i crnim gde ga valjda vara (jedva sam našla nešto po čemu treba da razlikujem poglavlja).
A sve te dileme sam ja davno prošla u svom životu tako da nema ona tu šta novo da mi kaže. Možda bi nekoj mladjoj ženi možda i bilo zanimljivo, ali meni nije. Mada ! ! ! možda ipak iskoči nešto zanimljivo kao kod Kevina. Ne bih baš da je ostavim, nego da je nekako preletim. Ali ja to ne radim. Ja knjigu čitam pošteno, svaki red, svaku reč, svako slovo. Neke knjige ipak ne zaslužuju toliko pažnje i vremena, a volela bih da znam šta je bilo, pa bih morala malo da usavršim to preskakanje...

Slažem se s tobom i za mršav izbor knjiga. Ali same smo krive, što smo dobre knjige pročitale ranije :zper:

‘’Grrrim’’ (Karen Duve; Laguna) – sastoji se od 5 bajki ispričanih na način drugačiji od onog na koji smo navikli. Ja sam mislila da će biti jezivije od pravih Grimovih bajki, ali je autorka, Nemica, sve okrenula na šalu i sprdnju. Smestila je likove u sadašnjicu, pa je tako u bajci o princezi i žabi, ‘’princezin’’ otac kriminalac koga hapsi policija, majka Uspavane lepotice nakon buđenja iz stogodišnjeg sna traži da joj donesu najnovije modne časopise, jedan od patuljaka spopada Snežanu i slično. Poslednja (o Crvenkapi) me je malo smorila jer se otegla. Ko voli bajke, a hoće malo da se razonodi i s vremena na vreme nasmeje, neka uzme ovu knjigu. Sama ideja je dobra, mada mi se čini da bi veliki broj ljudi mogao da na ovaj (ili bolji) način modifikuje bajke sa kojima smo odrastali.

''Indijski začin na francuski način'' (Ričard Č. Morais, Vulkan) – Priča o uspehu Indijca Hasana, koji počinje kao pomoćnik u indijskom restoranu svoga oca, da bi završio kao nagrađivani kuvar i vlasnik prestižnog restorana u Francuskoj. On lagano pripoveda o događajima, bez patetike i hvalisavosti. Moram da priznam da me je u dva-tri navrata obuzela mučnina dok sam čitala o pripremanju začinjene indijske hrane (kao da mi je bila tu ispred nosa), ili prilikom čitanja pasusa o čerupanju i klanju ptica koje završavaju na jelovniku, ali je to verovatno zbog trudnoće, pa bi trebalo da izbegavam ovakve 'gurmanske' knjige dok sam u tom periodu :)

‘’Bridžet Džouns: luda za njim’’ Helen Filding – čitala sam prva dva dela poodavno i dopali su mi se (prvi malo više), pa sam uzela i ovaj treći koji je kod nas objavljen ove godine. Uglavnom sam čitala pred spavanje, a sam početak mi je bio haotičan jer Bridžet odjednom ima 50 godina, decu i dečka 20 godina mlađeg od sebe, pa mi nije bilo jasno kako se tu obrela jer je u prvom nastavku bila u srednjim tridesetim i u vezi sa Markom Darsijem. Postepeno saznajemo šta se u međuvremenu dešavalo. Sve u svemu, još jedna priča o Bridžetinim mukama da smrša, lupanju glave o muškarcima, s tim što sad mora da vodi računa o dvoje dece i svojoj novoj opsesiji Tviterom. Predvidiv kraj.
Sećam se da sam nakon prve dve Bridžet Džouns knjige, pročitala još jednu iste autorke ‘’Olivija Džuls i previše bujna mašta’’, koja je bila neviđeno glupa, tako da je već tada trebalo da zaključim da Helen Filding više nije zanimljiva, potrošila se.

Sad čitam ''Osećaj gospođice Smile za sneg'' (Peter Heg, Plato), čini mi se da se dopala vama koje ste je pročitale. Ide mi nešto sporije jer me sad stalno hvata pospanost u toku dana (dakle, nije do knjige), tek sam prešla polovinu.

Čitali smo, pominjana je ovde još davno. Pretpostavljam da je najbolje da čitaš tako neku laganicu dok si u frci oko bebe, ne treba ti ništa u šta moraš da se udubljuješ.

Elefteria je postala nova "dana" (danasc80) u najboljem smislu reči. Piše o više knjiga istovremeno, lepo i pregledno, sa boldovanim naslovima. I u nekoliko rečenica lepo predstavi knjigu i svoj utisak o njoj.
Ovo sa bajkama je baš zanimljivo. Indijski začin... (film) su do besvesti reklamirali ne nekim televizijama, pa iako sam u početku dobila želju da ga gledam, (prvenstveno jer volim Helen Miren), kasnije mi se smučio jer su udavili s reklamama. A eto, ima i knjiga! Volela bih da je pročitam.

Ima pisaca od jedne knjige (ili 2-3) (kao i grupa sa jednim hitom), i tačno se vidi da su dalje samo varijacije na temu. Ova Helen Filding je baš takva.

- - - - - - - - - -

Ona akcija 3 za 499 i 3 za 999 u Laguni još traje. Imala bih ja još ponešto da preberem.

I ja ću ovih dana da svodim račune što se pročitanih knjiga tiče. Moram da ih razvrstam po grupama.
Lamar, nadam se da se nećeš ljutiti što ću od tebe da ''maznem'' ocene, čisto zbog nijansiranja, mada ću i da napišem opisno šta za mene ocene znače.

Ja sam pročitala Smisao noći, Majkl Koks. Priča počinje ubistvom i već tada saznajemo ko je ubica. Ali to ni najmanje ne kvari utisak prilikom čitanja. Kroz priču saznajemo sa čime se sve susretao Edvard Gliver i šta je dovelo do toga da učini zločin. Radnja se odvija u 19. veku. Odličan netipičan triler. Mislim da može čak i da se čita opet (za razliku od pojedinih trilera koje pročitaš pa ih zaboraviš kroz neko vreme). Preporuka.

Naredna dva-tri dana neću ništa čitati, a mislim da ću ove godine stići da pročitam još jednu knjigu (eventualno dve, ako budem vredna). Sad me čeka druženje sa ljudima, da pogledam neki film i sve ostale uobičajene stvari koje prate ovaj praznični period. Ta jedna knjiga koju ću sigurno čitati je Žena kuhinjskog boga, Ejmi Ten. Preporučena mi je kao dobra, pa je izbor pao na nju.

Linejna, glavu gore.

- - - - - - - - - -

Rado, držimo palčeve tvom mužu da izađe što pre.
A onda moraš da ga baciš na neku dijetu, neku posebnu ishranu, šta li.

- - - - - - - - - -

Split sam čitala davno. Dobra je i brzo se čita .

Sad me čeka druženje sa ljudima, da pogledam neki film i sve ostale uobičajene stvari koje prate ovaj praznični period. Ta jedna knjiga koju ću sigurno čitati je Žena kuhinjskog boga, Ejmi Ten. Preporučena mi je kao dobra, pa je izbor pao na nju.

Ako si citala Iscezlu eto ti prilike da pogledas Gone Girl, pojavio se dobar snimak pre par dana. Dobar je, kao i knjiga. Malo me je naravno razocarao sam kraj knjige pa samim tim i filma

Toliko sam očekivala od ovog vikenda, ali, sinoć sam smestila muža u bolnicu. Ponovo mu je perforirao čir na želucu...:(

Inače, juče sam malo čitala Split Slavoljuba Stankovića. Lepo... Faca napravio istovremeno dvema devojkama dete, u Beogradu i Splitu. Rođeni su u razmaku od tri dana. Oženio je Beograđanku. Onda rat...

držimo ti palčeve (da se pridružim Lamariti) da muž što pre stigne kući. Mada on to možda i ne želi. Sećam se prošli put da mu je bilo lepo u bolnici, sestre brinule o njemu...

Zanimljivo deluje taj Split.

Bi, hvala na lepim rečima. Ja inače ne volim da ''nagomilavam'' utiske, više volim da prijavim po jednu, dve knjige jer ni ja ne mogu da ispratim ako neka od vas dođe i odjednom istrese 10 knjiga, sve mi se pobrka :rumenko: Mada, to zavisi od toga koliko često svraćam na forum; trenutno mi najviše odgovara vikendom pa se taman nakupe 2-3 knjige u međuvremenu.

Ova Smila mi se sviđa više od ovih koje sam navela danas (mada joj i nije neka konkurencija :mrgreen: ), ali me nervira što u scenama na brodu neki lik svako malo ubacuje nemački u govor, a to je pisac, odnosno prevodilac, ostavio tako pa ja sad pola ne razumem. Učila sam nemački u školi, ali ga nikad nisam volela te sam dopustila da to znanje iščili, tako da sad razumem tek ponešto. Nema tu mnogo teksta, ali eto smeta mi ta lenjost. Mogao je Heg to u fusnotama da napiše na danskom, a onda naš prevodilac to prebaci na srpski, nije valjda toliko teško.

Propustila sam odlazak na 2 slave juče i danas jer izbegavam gužve (i potencijalne viruse koji vrebaju kadgod se skupi mnogo ljudi), tako da mi ostaju knjige. :mazipsa:

Ove nedelje mi se opet omaklo da onlajn naručim 4 knjige; dva sata kasnije sam prošla pored kioska i Vivegov ''Roman za žene'' mi se prilepio. Mama je bila sa mnom, išla je par metara ispred mene jer sam ja usporila, i dok se okrenula, ja držim knjigu u ruci. Ali, TO JE TO, ne kupujem više ništa do kraja godine. Mada je ostalo samo deset dana, jaka mi odluka.

Javljam se i ja uskoro sa svojom godišnjom rekapitulacijom; moram reći da je vrlo razočaravajuća. Malo sam knjiga pročitala, a da mogu da kažem da su dobre.

Hvala Bi, lakše je mnogo kad podelimo tugu s nekim, baš kao i sreću. Zaustavili su mu krvarenje i to je super. Bila su tri čira. Primio je transfuziju, sada je na infuziji. Osoblje je ljubazno, ali je gužva nemoguća. Odnela sam mu Kainov ožiljak, možda ga konačno završi tamo.

Linejna, biće sve u redu. Sve živ čovek istrpi. Tu smo da se podržimo međusobno. :cmok:

Elefterija, koliko je bio Roman za žene? Volela bih da ga imam... :rumenka:

Poslednja izmena:
Rado draga, saljem pozitivne vibracije! :heart:
Ta knjiga 'Split' dobro zvuci, bas mi se sad cita :)

Elefteria, i ja citam Hega, 'Deca cuvara slonova'. Sutra mi stizu mama i tata, pala sam na nos od sredjivanja i nabavke. Jos danas radila, ali sad dve pune nedelje odmor :)

Ako si citala Iscezlu eto ti prilike da pogledas Gone Girl, pojavio se dobar snimak pre par dana. Dobar je, kao i knjiga. Malo me je naravno razocarao sam kraj knjige pa samim tim i filma
Nisam čitala, ali mogla bih da pogledam film. :hvala:
Ove nedelje mi se opet omaklo da onlajn naručim 4 knjige; dva sata kasnije sam prošla pored kioska i Vivegov ''Roman za žene'' mi se prilepio. Mama je bila sa mnom, išla je par metara ispred mene jer sam ja usporila, i dok se okrenula, ja držim knjigu u ruci. Ali, TO JE TO, ne kupujem više ništa do kraja godine. Mada je ostalo samo deset dana, jaka mi odluka.
Koje?

Ja planiram jedan dan da prošetam do Doma sindikata, čisto da vidim šta ima. Pre neki dan sam smislila da kupim serijal Hari Potera, jedino što sam videla da su pojedine knjige u broš povezu a pojedine u tvrdom. To ću od naredne godine kupovati.
Napravila sam spisak za sledeću godinu šta mi je ''neophodno'' za kupovinu. I to sam pored nekih već napisala ''sajam''. :roll: Ni manje ni više nego 38 komada i to samo ono što mi je odmah palo na pamet. Još ću i da dopisujem tokom godine. :roll: :dash:

Linejna, nadam se da ti ćera je bolje i da će uskoro sve doći na svoje.

Kanela, uživaj maksimalno.

Ja sam još jedna sa vrrrlo razočaravajućim saldom pročitanih knjiga. Nikada dosad nisam toliko knjiga započela i ostavila. A one koje nisam ostavila... pa, onako. Tek nešto valja. Tja...

Poslednja izmena:
Ja sam danas gledala svoj spisak, biće 60 ili 61 pročitana ove godine, a čak polovina od njih mi se baš dopala. Da li su te knjige stvarno bile dobre ili sam ja bila raspoložena za njih, pa je rezultat takav kakav je, ne znam. Ne mogu da kažem da sam nezadovoljna. :)

Rado draga, saljem pozitivne vibracije! :heart:
Ta knjiga 'Split' dobro zvuci, bas mi se sad cita :)

Elefteria, i ja citam Hega, 'Deca cuvara slonova'. Sutra mi stizu mama i tata, pala sam na nos od sredjivanja i nabavke. Jos danas radila, ali sad dve pune nedelje odmor :)

:zag: :hvala:
Nisam takla knjigu danas, a i mene interesuje šta je dalje... Dan sam provela s telefonom u ruci, samo me zivkaju svi... A nemam ni koncentraciju baš...:(

Dobra ti ova za sređivanje. I ja se mame najviše plašim, a moj sin devojke. Kad one dolaze, generalka...:rotf:

- - - - - - - - - -

Nemam neku orjentaciju koliko sam knjiga pročitala ove godine, nemam nameru ni da brojim. Brojke su mi preko glave...:( Znam samo da sam uglavnom uživala, jer čitam ono što mi vi preporučujete. Znamo se već dovoljno da retko može da omane. :)

Uvek isto.... Tračara, Vampirski dnevnici, Prava krv i sad još dva serijala: Privatna škola i Klika.... lajkovala neka moja prijateljica na fejsu pa sam pogledala...
Jedino što se pominjalo Umetnost vožnje po kiši....

Evo jos jedna akcija http://knjige.pravac.com/rasprodaja-knjiga/
A inace beogradjani su dobili u skc outlet knjizaru u kojoj ce biti stalnih popusta cele godine, i do 75%

Ovde ima boljih naslova, ali su skupi. U proseku 800 dinara knjiga... znači jedna 400. Mi navikli na kioscima uz časopise i akcijama da plaćamo 100

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back