Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala još jednom svima na čestitkama. Danas je i junoši 15. rođos. I moj i njegov su simbolično obeleženi (čitaj neobeleženi), jer smo išli u zavičaj da ubijemo gicu. :koto:

Bi, da, nas deli samo jedan dan. Strelice, tri komada, u ovoj biblioteci. Barem je tako prijavljeno. I da, torte su ti mnogo lepe, svaka čast za dekoraciju.

Kerefeko, veliko hvala za tu đusku.:)

Pahuljice, hvala puno za recept. Pošto smo se ovako proveli kako smo se proveli za rođose, verovatno ćemo da malo bolje obeležimo NG, da pozovemo bližnje. Taman da ih šokiram minjonima. Bilo bi super nešto.:kolac:

Wild child, tebi hvala za ovo devojčice.:flert:

Hvala svima na čestitkama, evo još jedna torta

Pogledajte prilog 343317

I proslava je super prošla, svi su bili zadovoljni, a i ja. Naradila sam se, ali je vredelo. Sad sam mirna narednih 50 godina :D
Maco, svaka čast. Obe su ti torte :super:

:cmok:

- - - - - - - - - -
Mom pok, svekru je juče bio rođendan, i njegov prijatelj (moje jetrve otac) mu ode na žurku... Bliziu su, nema 20 metara... Tužna koincidencija... :(

- - - - - - - - - -

Pročitala sam Modianoa, Izgubljeni kraj. Za jednog Nobelovca, tanko... Dobro je što se lako čita, iako prepliće prošlost i sadašnjost. Loše je što ima puno stranih imena, a to najviše mrzim. Uvek zaboravim da ponesem olovku i papir, pa vrtim stranice da se podsetim ko je ko... :sad2:

Krasuljak, baš tužna koincidencija
Samo da se zna, drugu tortu nisam ja pravila, naručila sam! Neću da se kitim tudjim perjem.
Dobila sam lepe poklone i divno cveće

DSCF0392a.jpg
Pogledajte prilog 343375 Pogledajte prilog 343376 Pogledajte prilog 343378 Pogledajte prilog 343377

Poslednja izmena:
E pošto sam se ispamovala za sve pare poslednjih dana, konačno da prijavim i nešto što ima veze sa temom. A to je da sam dobila i jednu knjigu:

Skandalozno, Tili Bagšo. Od ćerke.

Nisam čula za tu spisateljicu, a ime me neodoljivo podseća na Keri Bredšo. A onda sam malo izguglala i našla da ima vrlo zanimljivu biografiju http://www.glas-javnosti.rs/aktueln...nica-seldona-tili-bagso-potpisala-skandalozno

I mislim da ću uzeti odmah da je čitam. Jer moram da priznam da me onaj Svet posle rodjendana, iako sam imala snažnu želju da ga čitam, pomalo smara. Pored toga što su neprijatno sitna slova, nekako se nepotrebno razvlači.

Poslednja izmena:
Kamenita i Bi, srecan rodjendan!!
Pahuljice, hvala puno za recept! I napisala si ga bas onako kako volim, sa korisnim napomenama :)

Procitala sam 'Narandzasta je nova crna' Pajper Kerman. Sta znam, mogla sam i bez toga a opet nije mi lose legla u ovom zauzetom periodu. Ona definitivno nije pisac i to se vidi, ispricala je to svoje iskustvo o godinu dana u zenskom zatvoru a i to nekako sve sladunjavo, potpuno nestvarno. Sad imam jos dve nacete da zavrsim.

otisla u petak na noc knjige
vratila se sa 7 knjiga kuci, medju njima bas ono sto sma htela vec duze vreme
dopunila sma plavi bicikl svim delovima, toboze za kevu, ali cu ja da se bacim u tu poluljigavstinu tako rado sad za novogodisnje praznike, da nemate pojma
kupila Dzonatana Frenzena "Sloboda", koju sma merkala godinu i nesto dana, sve mi je bilo mnogo da za jednu knjigu dam 1400, a nije Lagunino izdanje, pa nemam popust..elem, kupih je, kaze prodavacica zadnju te evceri koju su imali i stoji mi na simsu prozora spavace sobe, merkam je sva radosna a pomalo se plasim da pocnem da je citam, jer sta ako me nakon "Korekcija" (sto je nesto najbolje sto sma citala u zadnjih 10 godina) Frenzen razocara??? Inace, bzv mi jesto na kraju knjige nema bas nista o piscu, volim d aprocitam ponesto o njima, obaska sto na korekcijama ima i njegova slika, pa malo malo, pa ga pogledam, kakav dasa i kakav um!
sve u svemu, "slobodu" ostavljam za ne znam kada, za sad sam srecna sto je imam
Kupila sma i "Lakunu" Barbarinu, i to sma i pocela da citam, zato sto mi je "Biblija" bila fenomenalna, a "Bujno leto" skroz bzv, i pored toga sto sma iz struke, smorila me je za medalju beskrajnim opisima prirode, elem, kupih ovu da konacno odlucim da li mi se Barbi svidja, ili ne, i negde sam na 50toj strani, i po svemu sudeci presudice ono "Ne".
kupila sam jos i "knjigu o ludilu i lekovima", svideo mi se naslov i "sveta reka" koja je nastavak serijala "odgovarajuci momak", meni je bila slatko smesna, taman za zimske dane...eto, kupila sma prave zenske knjigice za predstojeci zimski odmor

E, što je lepo kad tako sebi učiniš zadovoljstvo, pa pokupuješ ono što si želela, pa uživaš i u samom pogledu na željenu knjiu.

Možda ti se Bujno leto nije svidelo baš zato što si iz struke, pa znaš to malo bolje od nas koji nismo. Meni se mnogo dopalo. A i ja sam kupila Lakunu na nedavnoj akciji 3 za 499.

Počela sam da čitam Skandalozno, Tili Bagšo, što sam dobila od ćerke. Prava knjiga za bus, mada bi mogla da ima malo veća slova.
Definitivno moram da odem kod očnog da mi da neka uvećala.

dopunila sma plavi bicikl svim delovima, toboze za kevu, ali cu ja da se bacim u tu poluljigavstinu tako rado sad za novogodisnje praznike, da nemate pojma
kupila Dzonatana Frenzena "Sloboda", koju sma merkala godinu i nesto dana, sve mi je bilo mnogo da za jednu knjigu dam 1400, a nije Lagunino izdanje, pa nemam popust..elem, kupih je, kaze prodavacica zadnju te evceri koju su imali i stoji mi na simsu prozora spavace sobe, merkam je sva radosna a pomalo se plasim da pocnem da je citam, jer sta ako me nakon "Korekcija" (sto je nesto najbolje sto sma citala u zadnjih 10 godina) Frenzen razocara??? Inace, bzv mi jesto na kraju knjige nema bas nista o piscu, volim d aprocitam ponesto o njima, obaska sto na korekcijama ima i njegova slika, pa malo malo, pa ga pogledam, kakav dasa i kakav um!

Čitaj slobodno. Meni je Sloboda još bolja knjiga od Korekcija.
Inače, u septembru 2015. izlazi novi Franzenov roman Purity. Budući da uskoro izlazi i njegova autorizovana biografija, 2015. će po svemu sudeći biti godina Džonatana Franzena.

sve u svemu, "slobodu" ostavljam za ne znam kada, za sad sam srecna sto je imam
Kupila sma i "Lakunu" Barbarinu, i to sma i pocela da citam, zato sto mi je "Biblija" bila fenomenalna, a "Bujno leto" skroz bzv, i pored toga sto sma iz struke, smorila me je za medalju beskrajnim opisima prirode, elem, kupih ovu da konacno odlucim da li mi se Barbi svidja, ili ne, i negde sam na 50toj strani, i po svemu sudeci presudice ono "Ne".
kupila sam jos i "knjigu o ludilu i lekovima", svideo mi se naslov i "sveta reka" koja je nastavak serijala "odgovarajuci momak", meni je bila slatko smesna, taman za zimske dane...eto, kupila sma prave zenske knjigice za predstojeci zimski odmor

Neko te silno prevario. Ja sam Slobodu prošle godine u Noći knjige platila 840 dinara, kao da je Lagunina, sa 40% popusta. Kako, ne znam. Inače, evo, tretiraju je kao svoje izdanje...
Inače, knjiga je super, kao i Korekcije. :super:

Danas u busu pročitah pola knjige Sibir Vladimira Kecmanovića. Pisana maltene kao da su aforizmi, jedan red ima, pa jedan nema, pa ima, pa nema... Inače, krimi roman, mafija, otmica (možda lažna, videću). Kad sam sa navikla na ovaj prored, stranice su samo letele...:lol:

Danas u busu pročitah pola knjige Sibir Vladimira Kecmanovića. Pisana maltene kao da su aforizmi, jedan red ima, pa jedan nema, pa ima, pa nema... Inače, krimi roman, mafija, otmica (možda lažna, videću). Kad sam sa navikla na ovaj prored, stranice su samo letele...:lol:

Pa Kecmanović ima fetiš na tipku enter, ti proredi su mu zaštitni znak.
Čitao sam Top je bio vreo, što je, po opštim ocjenama, njegov najbolji roman, i nemam želju da se dalje bavim tim piscem.

Krasuljak, baš tužna koincidencija
Samo da se zna, drugu tortu nisam ja pravila, naručila sam! Neću da se kitim tudjim perjem.
Dobila sam lepe poklone i divno cveće

Pogledajte prilog 343374 Pogledajte prilog 343375 Pogledajte prilog 343376 Pogledajte prilog 343378 Pogledajte prilog 343377

Ne znam gde pre da ti čestitam jubilarac (pokloni , torte, jela, rolati )
Sve najbolje u životu ti želim Bi ...srećan rođendan! :heart:

Pročitala sam Psihijatri , psiholozi i drugi bolesnici, Rodrigo Munjos Avia
Iskreno , nije loš roman, par puta me nasmejala ali kako stoji na koricama "ovaj roman će vas naterati na smeh" , očekivala sam više.
Knjigu vredi pročitati ali ne i kupiti...

Lik koji je na mene ostavio utisak je otac glavnog junaka.Njegov karakter ---duhovitost , odnos prema sinu čak i na kraju knjige ali ne bih odavala zašto.

Izdvojiću meni zanimljiv odlomak iz knjige :
"Jedno postojanje zamenjuje drugo,jedna misao zamenjuje drugu,sadašnje emocije kamufliraju prošle emocije, i, čak i bez truda naša intelegencija nauči da zaboravi ono što ju je nekad najviše opterećivalo."

Poslednja izmena:
Htela sam da pročitam Top je bio vreo, ali, ti mi ubi želju...:sad2: Ko zna zašto je to dobro...:)

Top je bio vreo se može pročitati. Nije u pitanju neka izrazito loša knjiga.
Samo što i oni kojima se knjiga sviđa i oni kojima se ne sviđa uglavnom imaju pogrešne razloge za svoje afinitete i animozitete, kako to kod nas već ide sa knjigama koje tematizuju nedavnu prošlost.

Top je bio vreo se može pročitati. Nije u pitanju neka izrazito loša knjiga.
Samo što i oni kojima se knjiga sviđa i oni kojima se ne sviđa uglavnom imaju pogrešne razloge za svoje afinitete i animozitete, kako to kod nas već ide sa knjigama koje tematizuju nedavnu prošlost.

Po njemu je snimljen i film, pa je reditelj imao neko svoje vidjenje, koje se piscu nije svidelo, pa se naljutio.... Baš neka ružna priča, nisam pažljivo pratila... Očigledno roman izaziva različite kontroverze.

Juuu, prazna Biblioteka od juče. Ili svi čitaju ili niko ne čita, trećeg nema :mrgreen:

Da vam kažem da je danas u Domu sindikata počeo Sajam knjiga i traje do 16.januara 2015. Ne znam ko sve izlaže, ali pretpostavljam da nema većih promena u odnosu na prethodnu godinu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back