Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislim na Igijev rođendan i najdražeg mu gosta, nemo' se praviš blesava...:zcepanje:
A pa to je prošlo, o tome više ne razmišljam, sad mi predstoji ovo, a u stvari pre toga je mm rođendan, već u ponedeljak... mi smo se svi naredjali, posle ćerka u januaru, jedino sin u julu.
Biki, čim proslavimo tvoj, ide moj... Lele, al smo matore... :sad2:
Možemo da osnujemo Klub poluvekovnih gospodža...:zcepanje:
Ništa nećemo da osnivamo, da se odvajamo od ostalih i skrećemo pažnju

Pa ja sam ranije počela Francuskinje se ne goje, a još ranije Projekat sreća. A pošto imam nameru da ih nastavim... valjda se računa.

Kako ti se dopada Projekat sreca? Ja ne mogu da se nateram da procitam do kraja, jako mi je nesimpaticna autorka. Ostala su mi jos dva ili tri meseca, zavrsicu, al nikad vise nista od doticne.

Procitala sam "The Borrower", Rebecca Makkai, ima vec dve nedelje sigurno ali nikako da sredim utiske :lol: Jedna od knjiga koje bas okupiraju, nema prekida dok se ne dodje do kraja. Prica je o bibliotekarki koja radi na decjem odeljenju i tamo upoznaje jednos simpa deckica koji voli da cita knjige i trazi preporuke a i ona mu bira knjige po uzrastu, i sve ide Ok dok on jednog dana ne resi da pobegne od kuce i to njenim kolima i da ga ona vozi, a ona pristane, kao idu da posete njegovu baku. Pri tome svi misle da je on gej (dete od 10 god koje ni jednom nista na tu temu nije prozborilo u celoj knjizi) a majka ga je upisala na neke casove za prevaspitavanje na uzas nase mlade bibliotekarke :) I tako oni putuju po Americi.
Dakle tih par dana sam se osvrtala oko sebe kao da sam ja nesto lose uradila :lol: posto se i ona strecala od policije i uopste od sumnjivih faca, tako da sam se bas uzivela u ulogu sto je verujem zasluga pisca a ne moja :lol:

Ali u isto vreme odlican roman za razmisljanje, ko je u stvari bitan i cije odlike su bitne, tj koliko je roditelj taj koji odlucuje i da li je u redu da biblioteraka daje knjige koje roditelj ne odobrava samo zato sto je (majka) uplasena da dete ne postane gej i sl. a bibliotekarka ima drugaciji tj liberalan stav. (u stvari se uopse ne zna da li je to istina ili ne)

Kazuo Išiguro je japanskog porijekla, ali od djetinjstva živi u Engleskoj i piše na engleskom. Poznat je njegov roman Ostaci dana. Dobio i Bukerovu nagradu.

Samo film znam, jedan od najboljih filmova koje sam gledala.

Jedan Japanac nikada ne bi mogao da udje u dushu tih Engleza;)
Citala bih i knjigu, ali me je vec film nekako "razboleo"tako da cu ostati kod i sa filmom.
Podseca ( barem film) na Forstera, ali mozda samo zbog rezisera koji je i sve Forsterove knjige
rezirao.

20242291rd.jpg

[

Kako ti se dopada Projekat sreca? Ja ne mogu da se nateram da procitam do kraja, jako mi je nesimpaticna autorka. Ostala su mi jos dva ili tri meseca, zavrsicu, al nikad vise nista od doticne.
Ja sam zastala kod petog meseca. Nije me smorila, nego sam prosto uzimala druge knjige iz biblioteka, a ova je moja pa sam je ostavila na čekanju. Evo mojih prvih, prvih utisaka
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=28686460&viewfull=1#post28686460
Moram da priznam da sam kasnije bila iznenadjena jer ima korisnih stvari. Obično mi je ta popularna psihologija i knjige za samopomoć gomila gluposti, kako sve može da se reši u idealnim uslovima i kad se sve dešava kako je opisano u knjizi, a u životu, naravno, ne ide tako. Ali sa samog početka oni saveti da se stan rastereti suvišnih stvari, da se sklone stvari sa vidljivih mesta, a naročito ono pravilo, nazvala ga je neštoa kao "manje od jednog minuta", da odmah uradi ono što može da se uradi za manje od jednog minuta. Možda mene to najviše tišti pa mi je bilo interesantno, mada tu teoriju i ja dobro znam, a praksa je ipak nešto drugo), a ono dalje brak, roditeljstvo, posao (ona ipak radi od kuće, pa većina tog ne može da se primeni) nemam nameru da menjam, pa me i nije dotaklo. Ne očekujem više bogznašta do kraja.

Posetila sam SK juče.
Žao mi je što organizatori kod nas to ne naprave malo bolje.
Čini mi se kao da sam već bila ...(da li je malo kreativnosti suvišno da se sam događaj napravi drugačijim, da osetiš sajam iznova...)
Prvi utisak je krenuo razočaranjem kročivši na "tepih" između štandova.
Ili ja nisam osoba rođena za "crvene tepihe" što znam da nije tako ili su oni "tepih " namestili da ne znaš da li da gledaš naslove ili kuda hodaš.
Da ne bih kvarila utisak rešila sam da ignorišem tepih "zakačen za đon čizme" i uskladila kretanje sa podom kako bi mogla da se posvetim knjigama.
Isreno, falila mi je Rada, bez nje nije isto ...
Falila mi je njena energija, let od štanda do štanda , onako sva ubrzana da me podseti na komentare odavde sa teme...i da spomene svaku od vas. Kojoj se šta dopalo.
Videla sam , obišla i nisam se vratila praznih ruku ...
Bilo je i jakih cena a mogli su da se nađu naslovi i za 200 ili 260 din (Lajoš Zilahi, npr)
Priemtila sam, da su knjige koje sam prošle godine kupila, sad znatno skuplje.
Da, kupila sam Psihijatri, psiholozi i drugi bolesnici,Rodrigo Munjos Avia. Ne znam zašto ali posle Daninog komentara rešila sam da imam tu knjigu.
Eto , pozdravljam vas ovim malim izveštajem i odoh da čitam
P.S. Knjiga mi je zabranjena, kako ne bih i nju počela da čitam ...znaju me moji bolje od mene.

Ja ispazarih na sajmu Dervis i Smrt i Rat i Mir II. Obe 500 kinti...ima i jeftinih knjiga ali ipak treba za vec dve nedelje dati par hiljada u noci knjiga pa da ne preterujemo :D

Jeste japanac..Tema ovog romana je potresna, opominjuca i aktuelna, ispricana kroz decu klonove
kroz prijateljstvo, ljubav, ljubavni tougao.Prica o ljudskom bicu i njegovom smislu..
...ukratko dobra knjiga, tj ovo pola knjige sto sam do sada procitala.. :)

Je l' ovo tvoje misljenje ili...?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back