Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi, mislim da ništa nećeš propustiti ako ne pročitaš Kuću prašine i snova. To je jedna od najlošijih knjiga koje sam pročitala ove godine. A porodica će brzo da se vrati, to će da prođe očas posla.:)

Kanela, srećna ti godišnjica. :)

Mene sad i ovaj Šeširdžijin zamak vuče da ga čitam:think: Čeka mene dosta takvih starih knjiga, da čak mislim da pročitam još par komada od ovih savremenih i da onda malo zaređam sa ovim drugim. (Još uvek nisam završila Sagu o Forsajtima, koju sam počela pre par meseci! U tom periodu nisam imala dovoljno vremena da skoro 1000 strana sa vrlo sitnim slovima čitam u punoj koncentraciji, tako da sam mislila da ću nju čitati uz druge knjige. Ispalo je da sam sve drugo pročitala a to je ostalo. Skoro sam kupila sebi tu knjigu, pa ću verovatno nastaviti da čitam. Samo je pitanje da li ću da se setim šta sam sve pročitala ili ću morati ispočetka.)

A pročitala sam Purpurni hibiskus i Velikog Getsbija. Purpurni hibiskus je sjajan. Znaš da ima svakavih ekstrema, ali kao da nikad nisi baš spreman na ono što sve ljudima može da padne na pamet da urade (čak i svojim najbližima) zarad sopstvenih uverenja. A Veliki Getsbi mi je bio baaaaššš dosadan. Nekako mi deluje prazno. Amerikanci koliko znam i nemaju baš neke klasike, a ja i ovo ne bih u to uvrstila. Film nisam gledala, ali ću, možda još danas (mada me baš i ne oduševljava kako Leonardo DiKaprio glumi).

Poslednja izmena:
Bi, mislim da ništa nećeš propustiti ako ne pročitaš Kuću prašine i snova. To je jedna od najlošijih knjiga koje sam pročitala ove godine. A porodica će brzo da se vrati, to će da prođe očas posla.:)

Mene sad i ovaj Šeširdžijin zamak vuče da ga čitam:think: Čeka mene dosta takvih starih knjiga, da čak mislim da pročitam još par komada od ovih savremenih i da onda malo zaređam sa ovim drugim. (Još uvek nisam završila Sagu o Forsajtima, koju sam počela pre par meseci! U tom periodu nisam imala dovoljno vremena da skoro 1000 strana sa vrlo sitnim slovima čitam u punoj koncentraciji, tako da sam mislila da ću nju čitati uz druge knjige. Ispalo je da sam sve drugo pročitala a to je ostalo. Skoro sam kupila sebi tu knjigu, pa ću verovatno nastaviti da čitam. Samo je pitanje da li ću da se setim šta sam sve pročitala ili ću morati ispočetka.)

A pročitala sam Purpurni hibiskus i Velikog Getsbija. Purpurni hibiskus je sjajan. Znaš da ima svakavih ekstrema, ali kao da nikad nisi baš spreman na ono što sve ljudima može da padne na pamet da urade (čak i svojim najbližima) zarad sopstvenih uverenja. A Veliki Getsbi mi je bio baaaaššš dosadan. Nekako mi deluje prazno. Amerikanci koliko znam i nemaju baš neke klasike, a ja i ovo ne bih u to uvrstila. Film nisam gledala, ali ću, možda još danas (mada me baš i ne oduševljava kako Leonardo DiKaprio glumi).

Pahuljice, moja ti je preporuka da protrazis stariju verziju Velikog Getsbija sa Robertom Retfordom. Nisam gledala ovu novu, ali znam da je stara dobra. A i Retford je spram DiKarpija supersonicna super mega faca :rumenko:. Ako ima ljubitelja DiKaprija :zzzz:, neka mi oproste. A mozda mi se ne svidja jer je mlad.

Lamar, ti bese citala Marinjinu i svidela ti se? Pokupila sam negde PDF, Ime zrtve niko. Cini mi se da si je ti pohvalila, da znam da li da se upustam.

Pahuljice, moja ti je preporuka da protrazis stariju verziju Velikog Getsbija sa Robertom Retfordom. Nisam gledala ovu novu, ali znam da je stara dobra. A i Retford je spram DiKarpija supersonicna super mega faca :rumenko:. Ako ima ljubitelja DiKaprija :zzzz:, neka mi oproste. A mozda mi se ne svidja jer je mlad.

Lamar, ti bese citala Marinjinu i svidela ti se? Pokupila sam negde PDF, Ime zrtve niko. Cini mi se da si je ti pohvalila, da znam da li da se upustam.
Jesam :flert:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/555759-Biblioteka-2?p=27943618&viewfull=1#post27943618

Mrs. Bi ce nam napisati sta ona misli kad procita, molim te Bi!

Ih, pa znaš mene, ja napišem, ne samo šta ja mislim, nego šta misle i drugi koje poznajem
Bi, napiši nam u PP da ne kvarimo drugima koji hoće da čitaju.
Ih, što me zanima šta će Bi da kaže pošto se Linejna i ja nismo usaglasile oko ubice.
A ja verujem da je ona u pravu, a opet sve mislim da sam ipak ja. I sve tako u krug :lol:

Bi
, mislim da ništa nećeš propustiti ako ne pročitaš Kuću prašine i snova. To je jedna od najlošijih knjiga koje sam pročitala ove godine. A porodica će brzo da se vrati, to će da prođe očas posla.:)

Utisci nam se podudaraju i u vezi Getsbija i u vezi Hibiskusa :D
A što se tiče RR vs Di Kaprio, triput ura za RR.
(To samo znači da smo mi što glasamo za RR malo... khm, khm...:cistinaocare: )

Meni 'Ime zrtve niko' nije nista posebno. Skroz naivan zaplet, rasplet i nikakav upecatljiv stil. Mozda da je nazovem ruskom verzijom 'Prve damske detektivske agencije', ali ne bih jer nije tako zabavna.
Posto od Lamar imas glas za, verujem da smo ti zadale lep izazov da knjigu procitas i steknes sopstveni sud :)

Pre nedelju dana sam uzela iz biblioteke:
Bela kraljica - Filipa Gregori
Plameni inkvizitori - Zagorka (vec citala, ali obozavam :heart:)
Nova sansa za ljubav - Karen Svon
Put kroz planine - Elizabet Makgregor
Drvo izgubljenih ljubavnika - Santa Montefjore

Poslednje dve su po preporuci bibliotekarke, tako da predpostavljam da mi se nece svideti. Ne znam zasto je uvek poslusam.
Pocela sam Novu sansu za ljubav. Prava zenska knjiga, cik-lit, nista novo, ali jako zanimljiva za razliku od mnogih, pa ko voli takve knjige, samo napred.

Videla sam da pricate o Sesirdzijinom zamku. Kroninove knjige sam sklonila kod mog dragog, nemam gde da drzim, a bas bih mogla da se podsetim malo.
Davno je bilo kad sam ih citala, znam da su mi se svidjale (ne bih ih kupila da nisu) alije cika Alchajmer je izgleda kod mene u poseti, pa trenutno nemam pojma zasto su mi se svidjale.

Ime zrtve niko, Aleksandra Marinjina, 163 str., Paideia

Upustila sam se i provela prijatno veče. Ništa specijalno, ali sasvim ok. U centru radnje su dve inspektorke, koje vode svoje istrage, a u korenu svega je borba za stan. Pretpostavljam da nikom nisam pokvarila neko buduće čitanje.
Ali, ono što je meni utisak nad utiscima je opet priča o stanovima u Moskvi.

Kao uvod u knjigu dat je ovaj isecak:

“...U Rusiji svake godine nestaju bez traga desetine
hiljada starijih ljudi čija je isključiva krivica sadržana u
činjenici da su jedini vlasnici stana u kojem žive. Prema
veoma nepotpunim podacima, krajem marta tekuće
(1996.) godine, više od 3,5 hiljade Moskovljana se nije
pojavilo na novim adresama posle zakonski obavljene
razmene stanova. U Sankt*Peterburgu ta cifra dostiže
skoro 1,5 hiljadu ljudi. Oni kao da nestaju bez traga...”

Podsetiću, i kada sam čitala Moskva suzama ne veruje jedan od najvećih utisaka bila mi je ta muka sa stanovima, koliko je teško doći do svog kvadrata. Iz te muke proizašao je kriminal i ono što uz njega ide.

Drugi, meni značajan utisak je razlika u načinu pisanja krimića na zapadu, i ovog, koji dolazi iz Rusije (verovatno joj ni druge knjige nigu stilski preterano različite). Drugačije je sve, baš sve, obrada likova, atmosfera...možda mi se zato dopao. I poslednje, ko je baš fan onih krimića sa prosutim crevima i drugim brulatnostima, neka ne uzima, jer ih ovde neće naći.

Bre, kolišna knjiga, a ja se ovoliko raspisala.

Poslednja izmena:
Eto, 2:1 za Marinjinu :)
Ja juce procitala 30 strana Oza. Malo sam se udubila, taman kad vise nisam znala ni sta citam, ni sto citam.

Od sutra pocinjem da radim, ali jedan privremeni part time. Mada, srecna sam kao da sam dobila posao u drzavnoj sluzbi recimo... :)

I uz pozdrav iz Soluna, evo i jednog kolaza iz jucerasnje setnje sa Jocom i mm. To su plocice sa brojevima kuca, a u ovom starom delu grada su tako posebno ukrasene :)
10454499_10153272034204816_3417547532966787024_o (1).jpg

Ne, nije 2:1, nego 1.5:1.5 :per:

Rekoh nije ništa posebno, ali se lako čita, ok je prava reč. Meni su ovi da kažem pobočni utisci mnogo jači od utisaka koji je ostavila sama knjiga.

I za Bi, znaš kad bih stigla da pročitam knjigu, čak i tako neveliku za jedno veče da je mm tu. Ovako, deca svak na svoju stranu, on tamo negde, ja i Marinjina same.

Kanela, ovo je tako lepo, da nemam reči. Bravo za one koji su napravili te lepe pločice. I za tebe što si nam pokazala tu lepotu.

Jel zna neko dal mogu e-knjige da se citaju na androidu?
Posto vise vremena provodim sa telefonom bilo bi mi lakse da citam tako.. a i citala bih bebi naglas jer je sad u fazi kad me gleda dok pricam. Ili ako ne moze onda na lap topu. Tablet nemam..
quentin cita e-knjige ako me secanje dobro sluzi? Nemam iskustva sa time, znam da su pdf fajlovi u pitanju na lap topu mogu da ih citam sa total commandera ne znam kako bi to islo sa telefonom i dal' je moguce uopste.
Ruzno mi je da listam strane, a i ne zelim da prljam knjige. Unapred hvala :)

Posto vise vremena provodim sa telefonom bilo bi mi lakse da citam tako.. a i citala bih bebi naglas jer je sad u fazi kad me gleda dok pricam. Ili ako ne moze onda na lap topu. Tablet nemam..
quentin cita e-knjige ako me secanje dobro sluzi? Nemam iskustva sa time, znam da su pdf fajlovi u pitanju na lap topu mogu da ih citam sa total commandera ne znam kako bi to islo sa telefonom i dal' je moguce uopste.
Naravno da mozes. I tablet je android.
Ima mnogo aplikacija za citanje pdf fajlova.
Moze i u wordu.
Izabees koji ti se najvis svidja, i uzivaj.

Ja citam mnogo elektronske knjige, ali stampanu verzijune moze nista da zameni

Znaci instaliram word, a gde nalazim/kupujem knjige?

Istaliras bilo koju aplikciju za citanje elektronskih knjiga.
E sad, ja sam skidala ranije beslatne varijante knjiga na srpskom/hrvatskom, ali brzo zabrane te sajtove. Moras da trazis.
Na engleskom je lakse, ima aplikacija za skidnje besplatnih knjiga. Nisu nove ali klasika ima koliko hoces.
Mozes i ovde da pitas mozda ima neko da ti posalje to sto hoces.

A za kupovinu preko interneta ima mnogo mesta, google i naci ces.

P.S. ubi me ovo kucanje na tabletu, samo promasujem slova. A internet na racunarumi ne radi, upucacu oveiz Oriona :azdaja:

Poslednja izmena:

Ja čitam knjige na Androidu, istina na tabletu. Pretpostavljam da može i na telefonu, ali nikad nisam pokušao. Koristim aplikaciju Mantano Reader, besplatna varijanta, ali ima i raznih drugih. Pogledaj malo koja najbolje odgovara tvom uređaju.
Što se formata tiče, postoje specijalizovani e-book formati koji su uglavnom bolji od PDF-a, recimo epub. PDF uglavnom funkcioniše, ali, u nekim slučajevim, ako je dokument urađen samo iz obične slike skeniranog teksta, ne možeš regulisati veličinu slova, a vjerujem da će ti to biti bitno, pošto ćeš čitati preko telefona.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back