Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Drage moje čitačice, porodica mi se prepolovljuje ovih dana (na odredjeno vreme), muž u subotu odlazi u inostranstvo na rad (mesec-dva, ne zna se), a ćerka na ekskurziju (na sedam dana). Nije ništa strašno da ovo s mužem nije došlo potpuno nenadano i još se poklopilo s ekskurzijom. Tako da nisam baš u fazonu čitanja.
Ipak sam završila Prvu damsku detektivsku agenciju. Ma šta ja znam, na momente je slatko, na momente toliko naivno da je bljutavo... ali imala sam želju da pročitam prvi nastavak tog serijala, pa eto, i to sam obavila.
Pa sam počela Kuća prašine i snova. Nije mi bio loš sam početak, a onda sam ponovo pročitala ono što je Pahuljica pisala o toj knjizi. I zaključila sam da mi je to dovoljno, pa sam odustala od čitanja knjige.
Onda sam počela Nevestu iz Mumbaja. Nije baš fah koji ja mnogo čitam, ali očekujem da me zainteresuje. Linejna ga maksimalno hvalila. I još neki

Bi, verujem da ti je tesko ali lepa su i povremena razdvajanja, znas kako osveze osecanja. Lupam, mozda tebi uopste nije frka zbog toga nego nekih prakticnijih stvari :)
Gde ti cerka ide na ekskurziju?

I ja slabo citam, greota kad se sretnu dobra knjiga i los momenat :confused:
I danas sam nesto mnogo tuzna i usamljena, fale mi moji ljudi. Ovdasnji poznanici i drugari su svi nesto zauzeti, u losim fazama, van zemlje trenutno i slicno. Sutra peta godisnjica braka a meni to uvek povezano sa tom velikom promenom (okruzenja) koju mi je brak doneo pa se sva preispitujem gde sam i koliko sam postigla. Moze virtuelni zagrljaj? :)

Kanela, srećna godišnjica pa da slavimo platinastu svadbu...:cmok:

Bi, ne tuguj, vratiće se oni brzo, i ne sumnjam da će im tamo biti dobro, inače ne bi ni išli...;)
A ti možeš da čitaš naglas...:lol:

Platinastu, nego kako! Srecna godisnjica, veeeeliki zagrljaj :zag:

Bi, znas da godina brzo prodje, kamoli mesec-dva. Doduse, priznajem da ja vec dvadeset godina pratim na teren i sacekujem sa terena i nikad se necu potpuno navici. Ja to vreme koristim da se vidim sa nekim ljudima i odradim stvari koje obilno ne stizem, posto definitivno imam vise vremena kada je on na terenu.

Kanela, veeeliki zagrljaj :zag: Srećna vam godišnjica i da slavite još puno godina.
Hvala svima na podršci i utesi. Nije nama ovo prvi put da se rastajemo, da on ide na teren, samo je iznenada. Ima to svojih dobrih strana. Baš to što kaže Kamenita, imam više vremena za sebe. Samo da prodje ta frka oko pakovanja, ispraćaja.... pa da predjemo na uživanje :zper: Važno da imam ovlašćenje za njegov račun! :zcepanje:

Bi, verujem da ti je tesko ali lepa su i povremena razdvajanja, znas kako osveze osecanja. Lupam, mozda tebi uopste nije frka zbog toga nego nekih prakticnijih stvari :)
Gde ti cerka ide na ekskurziju?

I ja slabo citam, greota kad se sretnu dobra knjiga i los momenat :confused:
I danas sam nesto mnogo tuzna i usamljena, fale mi moji ljudi. Ovdasnji poznanici i drugari su svi nesto zauzeti, u losim fazama, van zemlje trenutno i slicno. Sutra peta godisnjica braka a meni to uvek povezano sa tom velikom promenom (okruzenja) koju mi je brak doneo pa se sva preispitujem gde sam i koliko sam postigla
. Moze virtuelni zagrljaj? :)

:zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag::zag:
kaži kada da stanem

Sesirdzijin zamak, Arcibald Kronin, 600 str, Rad, Beograd, 1953.

Uprkos povremenoj naivnosti u radnji romana i prevazidjenosti stila pisanja, za mene je ovo jedna dobra i potresna knjiga, na vecitu temu nesrecnih porodica.
U sredistu price je sesirdzija Brodi sa porodicom, koju cine zena, dve kceri, sin i njegova majka. Otac je siledzija, despot i diktator, oholi i umisljeni praznoglavac, koji svojim postupcima dovodi do niza nesreca , na kraju i do propasti porodice. Nijedan clan ne ostaje postedjen. Kraj, odnosno scene na kraju svojom dramatikom podsecaju na holivudske crno-bele filmove, sa naglasenom teatralnoscu, ali meni to nije zasmetalo, samo primecujem.

Kako god, prica koja moze biti smestena bilo gde i bilo kada i, na zalost, uvek je aktuelna.

Ne, to sam čitala dok sam bila na odmoru. I meni se dopala.
Samo kažem ti, ne znam šta da mislim. Sad mislim kao Linejna, sad mislim kako ja mislim...

PS Ja sam Linejnu pitala u PP šta mi nije bilo jasno, i ona mi odgovorila.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back