Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ko voli takvu vrstu literature i ko se zanima za patologiju i forenziku moze zaista mnogo da nauci iz njegovih romana.
Ne zezam se, nego ozbiljno zborim tj. pisem.
Ja obozavam D.I tj. onaj kanal o zlocinima u Americi, V. Brinatini i Australiji i mogu vam reci da sam se tako izvestila kao investigator da bih mogla da konkurisem u nasoj policiji.
Ali nemam zavrsenu odgovarajucu skolu, a sada mi je kasno da je upisujem. :)
Kome trebaju detektivske usluge, moze slobodno da mi pise na pepe. ;)

Uzivam u ``Upraznjenom mestu``. Obozavam tj. vec sam zavolela sve te likove, Roulingova je sjajna.
Ne citam ja samo trilere i krimice... ;)

- - - - - - - - - -

Bolje ćuti... Ni ti se nešto nisi načitala letos na moru... Mnogo ti je veći učinak kod kuće...:aha:

Oprostite, šta ste radili ovog leta? ;)

Ja sam se nacitala Rado. Celog bogovetnog leta (ako se letom moglo nazvati), citala sam i citala.
I nastavljam istim zarom i sad kad smo ``usetale`` u jesen.

Poslednja izmena:
Ne znam kako bih okarakterisala roman, ali je tako pitak i ne da mi da ga pustim iz ruku... opisuje malu englesku opstinu ciji je predsednik odbora naprasno umro.
I sada treba popuniti njegovo ``upraznjeno mesto``... Uzela sam je na predlog bibliotekara jer mi je rekao da citaoci hvale ovu knjigu.
Priznajem, uzela sam je sa skepsom. Nekako sam znala da ce nesto biti vezano za - hajde da kazem politiku (a ja takve teme ne volim), ali to nista ne smeta romanu. Ima puno likova, upoznajemo se sa ljudima koji su se kandidovali za to mesto, svi oni imaju i svoje dobre i lose strane, svoje male i velike tajne, opisuje razlicite porodice i njihove probleme, nezadovoljstva, ljubomoru... lepo Rouling opisuje ambijent male varosice, tu su i deca - tinejdzeri koja su napravila sav taj dar-mar pred izbor novog odbornika svojim mesanjem u celu tu stvar, samo ne znam kakav ce kraj biti...
Mozda moj opis nije dobar, nesto mi ovih dana nije dobro sto se zdravlja tice, pa sam zakazala sto se komentarisanja tice, ali ko je citao i kome se roman svideo, neka malo bolje iskomentarise ovaj roman.

Al ste se raspisal:i, nekako sam procitala usput pamteci i malo preskacuci..:z::z:
Dosla sam pravo s citanja :lol: rekoh da odmorim malo kad i ovde me saceka 10 str. citanja.

@Kerefeko, 'baci' spisak za sajam, a i ostali naravno - ko namerava da ide.

Ja cu ici kao i prethdonih godina, dakle - necu ici :mrgreen: ali mi je uvek slatka atmosfera pred sajam, ovde u biblioteci, ko ide, ko ne,
spiskovi...a posle i utisci sa sajma..

Citam i dalje Devojcicu na litici, i trazim neke knjige po netu (izmedju ostalog i Vodic u razuman zivot) ali nema..:sad2:

Al ste se raspisal:i, nekako sam procitala usput pamteci i malo preskacuci..:z::z:
Dosla sam pravo s citanja :lol: rekoh da odmorim malo kad i ovde me saceka 10 str. citanja.

@Kerefeko, 'baci' spisak za sajam, a i ostali naravno - ko namerava da ide.

Ja cu ici kao i prethdonih godina, dakle - necu ici :mrgreen: ali mi je uvek slatka atmosfera pred sajam, ovde u biblioteci, ko ide, ko ne,
spiskovi...a posle i utisci sa sajma..

Citam i dalje Devojcicu na litici, i trazim neke knjige po netu (izmedju ostalog i Vodic u razuman zivot) ali nema..:sad2:

Ja u svakom trenutku imam neu svoju listu želja šta kupiti, a šta samo pročitati ( kad jednom opet krenem u biblioteku) i to onako rangirano šta obavezno, šta manje, šta onako...
Medjutim, posle svih mojih dešavanja, odlučila sam ( na baš najčvršće) da ove godine ne odem na sajam....malo sam se zasitila kupovine, shvatila da nisam bila dovoljno selektivna... i tako...
Mislim da ću pratiti vaše izveštaje..uvek bude zanimljivih izbora, neočekivanih obrta, tipa iskrslo povoljno, a bogami i toplih susreta....

Meni je clanska karta biblioteke skroz popunjena.
Jedino da mi stave pecat na celo.
A bas sam procitala knjige iz moje biblioteke, tamo gde sam uzela Upraznjeno mesto i trebalo bih da ih vratim, ali sam kao po obicaju procitala knjige pre roka vracanja.
Sada bih trebalo onako nonsalantno da udjem u istu, da izvadim money i da platim za produzenje clanarine i da se opustiiiiiiim.
Ali... uvek to ali.

Volela bih da mogu da kupim Grad lopova. Ali...
To je knjiga koja me sada zanima veoma. Opet, ali...

A bas sam procitala knjige iz moje biblioteke, tamo gde sam uzela Upraznjeno mesto i trebalo bih da ih vratim, ali sam kao po obicaju procitala knjige pre roka vracanja.
Sada bih trebalo onako nonsalantno da udjem u istu, da izvadim money i da platim za produzenje clanarine i da se opustiiiiiiim.
Ali... uvek to ali.

Hoceš da ti knjigu pošaljem na mejl? Pošto je imam skinutu na kompu, u pdf-u.

ovo pod jedan bese film sa Ricardom Girom? primal fear u originalu. Nisam naleteo do sada na tu knjigu
Dete 44 citao. Dobra je iako pri kraju ima nekih jeftinih fora kao iz holivudskih niskobudzetnih akcija. Imam i drugi deo, Tajni govor.
Nevestu iz Mumbaja kupio i citao na preporuku neke od vas cini mi se :)
Od Nesbea sam citao Spasilac, odlicna, svaka preporuka. Nije stura, ima dubinu, dobro se razradjuju likovi i radnja... tako da cekam i ostale njegove ali nikako da naletim na vockicama da je povoljnije nego u knijzari

Ja sam od trilera citao jos od Roberta Herisa Ahangelsk. A imam i jos 4 njegove neprocitane, preporuka i za njega kao i takodje Kobena - Uhvacen, nije losa i Vektor trido, geopoliticki triler/drama
Imam jos U Sumi Tane Frenc, Najmracnije mesto, Andaluzijski prijatelj i jos sto sta, ne secam se, ali nista nisam citao...ne stizem :) Tako da dajte jos preporuka na tu foru, slicne ovima koje spomenuh :)

Taj berkut trazim dugo ali je uglavnom paprena ili ako nije sva je raskupusana

Jeste, Ricard Gir je glumio advokata optuzenog. Mene je sokirao kraj. Bas je ono - psiho triler. I roman je takav.
Nekad se na tim vockicama mogu naci i potpuno ocuvane knjige (bez neprijatnih mirisa, samo treba dobro procitati opis i naravno pogledati fotke).
A ima i potpuno novih knjiga za upola manje novca nego po knjizarama.
Moj Berkut je bio iz moje biblioteke i bio je u sasvim citljivom stanju, knjiga je bila ocuvana.
Kad u biblioteci vidim da imaju vise primeraka iste knjige, uzmem onu koja je najmanje citana, tj. koja najbolje izgleda.

Ali... uvek to ali.

Sve vreme razmišljam kako ona tvoja bibliotekarka nije znala kolika je članarina...
Mislila sam da je to neka fiksna tarifa i šta ima tu da ne zna...nije mi jasno...
Kako se to sad odredjuje i od čega zavisi?

Sve vreme razmišljam kako ona tvoja bibliotekarka nije znala kolika je članarina...
Mislila sam da je to neka fiksna tarifa i šta ima tu da ne zna...nije mi jasno...
Kako se to sad odredjuje i od čega zavisi?

I ja sam razmisljala kako ne zna, a ovamo trazi da se plati.
I koliko bi mi naplatila da sam kojim slucajem imala novac pri ruci?
Bila sam na sajtu Biblioteke grada, ali su me zbunili sa informacijama o individualnoj karti koja kosta 1500 i kolektivnoj karti koja kosta manje?
To nisu bas najbolje objasnili ili meni nisu radili klikeri.
O nekom popustu za nezaposlene nije nista pisalo.
Cekacu da mi dodje taj zadnji dan clanarine, pa cu da vidim sta ce mi reci u mojoj maticnoj biblioteci.
Prosle godine su znali vec pocetkom oktobra i za popust za nezaposlena lica, pa nisam platila punu cenu od 1500,00 dinara, vec mi je receno da idem u Biro za nezaposlene i da trazim potvrdu da sam nezaposlena i na osnovu te potvrde sam ostvarila popust na clanarinu i platila ``samo`` 1000,00 dinara.
Ove godine su se nesto svi pogubili u toj ustanovi, ne znam koji im je djavo...

- - - - - - - - - -

Ne štrumpetaj. Ček da nađem gde mi je pa ti šaljem.

Poslato.

I kad ti se ne[to čita pusti mi pp ili napiši na temi, pa ako i nemam mogu da nađem i pošaljem ti.

Hvala ti miko moja!

I ja sam razmisljala kako ne zna, a ovamo trazi da se plati.
I koliko bi mi naplatila da sam kojim slucajem imala novac pri ruci?
Bila sam na sajtu Biblioteke grada, ali su me zbunili sa informacijama o individualnoj karti koja kosta 1500 i kolektivnoj karti koja kosta manje?
To nisu bas najbolje objasnili ili meni nisu radili klikeri.
O nekom popustu za nezaposlene nije nista pisalo.
Cekacu da mi dodje taj zadnji dan clanarine, pa cu da vidim sta ce mi reci u mojoj maticnoj biblioteci.
Prosle godine su znali vec pocetkom oktobra i za popust za nezaposlena lica, pa nisam platila punu cenu od 1500,00 dinara, vec mi je receno da idem u Biro za nezaposlene i da trazim potvrdu da sam nezaposlena i na osnovu te potvrde sam ostvarila popust na clanarinu i platila ``samo`` 1000,00 dinara.
Ove godine su se nesto svi pogubili u toj ustanovi, ne znam koji im je djavo...

- - - - - - - - - -

Hvala ti miko moja!

Članarina za nezaposlena lica ti je 1000din. Imaš info ovde: http://bgb.rs/centralna/vodic.html

Članarina za nezaposlena lica ti je 1000din. Imaš info ovde: http://bgb.rs/centralna/vodic.html

Povoljnije je ipak kad je medjunarodni dan knjige, krajem aprila 750 din,
a prosle godine su imali akciju oko Nove god. isto 50 % na uclanjenje. Ako bude nesto top tipa - obavesticu.

Ja obicno tako radim, prosle god. sam iskoristila tu akciju, a pretprosle medjun. dan knjige.

Што су каваљери: пензионерима 600 дин. а незапосленима 1000 динара. Сад замисли неког пензионера који сваког месеца прима пензију 50000 динара, а чланарина му је свега 600 динара. A незапосленом примања 0,00 дин. (Можда рачунају на то да ће и они једног дана у пензију а за незапослене их није много брига)
Него, где је Квентин, стварно отишао/отеран? Шта вам је учинио, побогу?!
Ја сам у једном тренутку помислио да се хајка односила на мене (због оштре примедбе онима који прекомерно задржавају књиге, а и још понечег), али хвала Богу што то нисам био ја.

Ako smem da kazem (samo ovo) - niko nije oteran, proteran..a kako pitas - sta vam je ucinio pobogu? ispade kao da je bio izlozen mucenju za vreme inkvizicije :lol:

Nisam PR ali stvarno nije bilo hajke, izneto je misljenje i to je sve, msm da niko nije uvredjen, proteran, oteran..

Uzeh da čitam Šeširdžijin zamak, iz biblioteke. Godina izdanja 1953. Knjiga je prekoričena, svi listovi su tu, ali su mnogo pohabani, tako da je morala da bude, da kažem restauirana. Dodavane su neke trake od belog papira, na nekim delovima je lepljena ona papirna skoč traka, koja je kao prozirna, ali baš i nije. Ove početne stranice su u tako lošem stanju, uprkos trudu da se očuvaju, tako da nisam sigurna da mogu da se čitaju. Ispod te papirne, šatro prozirne trake slova se jedva vide.

I onda pomislim, jadna ova knjiga, u raspadu je. Mada, možda je bolje, blago njoj, imala je očigledno vrlo bogat život. Odavno je za penziju.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back