Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako smem da primetim, Bibilioteka se uozbiljila...
Ja kao glavni spamer i akter "šarenih strana" samo da se svima zahvalim na čestitkama.

Bi, fotkice još nemamo, i sama jedva čekam da nam stignu...Ne znam koliko je primereno da ih ovde podelim, kao što rekoh, uozbiljilo se, ali volela bih..

Elefterija je pominjala "Posle smrti", knjigu koja se zaista svodi na raspadanje leševa na plaži i koja me podseća da ne moram baš sve da kupim i imam...
Kao hejterka ispraznih knjiga pomenute Patriše Kornvel, ne mogu da sakrijem da me je obradovalo što i Kamenita deli moje mišljenje..

Elem, kako je veliki dogadjaj, kojim sam se bavila prethodnih 8 meseci, iza mene, nadam se da ću se vratiti knjigama...koliko -toliko, jer je ostalo i nešto stručne literature koju treba obraditi..
Kad to završim, na konju sam i moćiću kako hoću...
Glupo i da pominjem, pored svih vaših knjiga,ali hoću da završim Dnevnik sludjene mlade, jer me je zabavljao dok sam bila u fazi priprema..

Što se sajma knjiga tiče, tek sam juče shvatila da je na pragu ( ja se ovih dana budim i osvešćujem da postoji život bez bidermajera, velova, dekoracije, torti, leptir mašni, burmi i ostalog čime sam bila okupirana) i mislim da ću ga ove godine preskočiti..
Malo sam posustala sa kupovinom knjiga, zatim, vikendom me izludi gužva,za odlazak u toku nedelje bih morala da uzmem slobodan dan, a nakon svega, to bi sada bilo previše...
Tako da ću čekati vaše utiske i spiskove...
Ne može niko da uozbilji ovu temu onoliko koliko mi možemo da je uneozbiljimo :lol:
Uostalom, ova tema se i održala ovoliko dugo kao vrlo aktivna jer nije suvoparna.
Razmenjujemo ovde osim o knjigam i mnoge druge utiske, ali se ipak na kraju vratimo osnovnoj temi. I tako treba i da ostane.

Mislim da će se na to navići i oni koji su se skoro priključili.

Smrtno ozbiljnim temama koje su isključivo o književnosti je mesto na pdf književnost.
Taj pdf i dalje postoji.

Ne može niko da uozbilji ovu temu onoliko koliko mi možemo da je uneozbiljimo :lol:
Uostalom, ova tema se i održala ovoliko dugo kao vrlo aktivna jer nije suvoparna.
Razmenjujemo ovde osim o knjigam i mnoge druge utiske, ali se ipak na kraju vratimo osnovnoj temi. I tako treba i da ostane.

Smrtno ozbiljnim temama koje su isključivo o književnosti je mesto na pdf književnost.
Taj pdf i dalje postoji.

Mnogo si u pravu. :heart:

Taj pdf i dalje postoji.

Ja ovde ne bih nista dodavala. :)

VanZandt uvek se odusevim kad vidim da pises, a i tvoj avatar mi se dopada, da sam mladja tako bih se sminkala (jer ja sam avanturista u dusi!, ne bi mi stojalo, ali nema veze), uvek me razveseli tvoj avatar...
Sto se tice Biljinog posta, ne znam sta se desilo sa njim. Ja ga nisam videla na temi.
I mene zanima kako ce se zavrsiti Upraznjeno mesto. Polako napredujem, moram da priznam da uzivam u samom tempu knjige, bas me privlaci kao da je triler, zaista nisam to ocekivala...
Htela sam da te pitam nesto, na prethodnoj strani si pomenula detektivski roman koji si porucila, je`l to Rouling ima jos neku knjigu za odrasle osim Upraznjenog mesta ili sam ja pogresno shvatila tvoj post?

VanZandt uvek se odusevim kad vidim da pises, a i tvoj avatar mi se dopada, da sam mladja tako bih se sminkala (jer ja sam avanturista u dusi!, ne bi mi stojalo, ali nema veze), uvek me razveseli tvoj avatar...
Sto se tice Biljinog posta, ne znam sta se desilo sa njim. Ja ga nisam videla na temi.
I mene zanima kako ce se zavrsiti Upraznjeno mesto. Polako napredujem, moram da priznam da uzivam u samom tempu knjige, bas me privlaci kao da je triler, zaista nisam to ocekivala...
Htela sam da te pitam nesto, na prethodnoj strani si pomenula detektivski roman koji si porucila, je`l to Rouling ima jos neku knjigu za odrasle osim Upraznjenog mesta ili sam ja pogresno shvatila tvoj post?

Da, ima jos dva romana, The Cuckoo's Calling a izasao je i nastavak, The Silkworm. Prvu knjigu sam citala i nije los krimic, a sad mi stize i druga za neki dan pa kad procitam javicu. (mozda je za tebe suvise naivno ali meni je bilo zanimljivo)

Hvala za avatar, ni ja se ne sminkam tako al na avataru sve moze :lol:

Taj pdf i dalje postoji.

Sve si rekla! :heart:

Onda fotkice, čim stignu... :D

Da, ima jos dva romana, The Cuckoo's Calling a izasao je i nastavak, The Silkworm. Prvu knjigu sam citala i nije los krimic, a sad mi stize i druga za neki dan pa kad procitam javicu. (mozda je za tebe suvise naivno ali meni je bilo zanimljivo)

Hvala za avatar, ni ja se ne sminkam tako al na avataru sve moze :lol:

Te knjige jos nisu prevedene na srpski, bar ja nisam cula, ali raspitacu se.
Hvala VanZandt.

Ne znam da li da idem do one dalje biblioteke da vratim knjige.
Kod mene se gradi ona zaobilaznica vec mesec dana, pa mi mnogo vremena treba da dodjem do nje, jos mi nije rok istekao, ali necu da ih zadrzavam kada sam ih sve procitala, a i interesuju me neki naslovi...
Kad bih ih nasla bilo bi dobro, ali cisto sumnjam.

Taj pdf i dalje postoji.

Tako je , ali ne treba preterivati sa nekim pricicama koje tri veze nemaju sa naslovom ovog topika.

I ja sam ovde "novoprikljucena", a razlog je da onaj PDF o smrtno ozbijnim temama o knjizevnosti zapravo i ne postoji.

Meni je licno svejedno da li neko pise utiske o dobrom vinu, vaspitavanju dece, guzvi u saobracaju, ali mi nece biti nimalo svejedno ako
neki " novoprikljuceni" batale ovo mesto jer su ovde i dosli bas zbog knjiga.

Ja stvarno nisam shvatila koji je problem tamo na književnosti, naročito za one koji žele da pišu samo o knjigama. Ja pišem, kad pročitam neku ozbiljniju knjigu jer tako doživljavam taj pdf. Neću tamo prijaviti Nikolasa Sparksa, a sigurno ni Aleksandra Mekol Smita. Počela sam Prvu damsku detektivsku agenciju i konačno sam shvatila da su to knjige za decu. Toliko su svi divni i fini, moram da se ponovim, pa da te knjige uporedim sa crtanim filmom Cipelići.
Mislim da je ovo poslednje od Mekol Smita što ću pročitati.

Novopridošli kojima se ne dopada ono o čemu mi ovde pišemo, neka traže mesto gde im se dopada

Poslednja izmena:
Хахаха, Ципелићи :zcepanje: У последњој његовој књизи коју сам прочитала, био је један врло иритантан лик тј. жена (Мисти), тако ме је нервирало што је главна јунакиња ниједном није одаламила или јој до краја спустила.

Што се тиче теме, ја волим што је овако шарена. Разумем потребу да понекад поделимо своју срећу или тугу са форумашицама, докле год се не претерује у томе (нпр. не могу ја сад у сваком другом посту да пишем шта ми се дешава у животу, нема смисла). Туђи приватни живот ме баш и не интересује.
Нисам ни за то да се дискутује искључиво о ''озбиљним'' књигама и да се пада у ватру приликом разилажења у ставовима.
Најбоље је једноставно прескочити постове за које осетимо да нам неће пријати;
овде ипак има сувише финих и занимљивих људи да бих тек тако напустила тему.

- - - - - - - - - -

Нећу више да паметујем, одсад се јављам кад прочитам нешто конкретно :D

Te knjige jos nisu prevedene na srpski, bar ja nisam cula, ali raspitacu se.
Hvala VanZandt.
Та два романа је објавила под псеудонимом Robert Galbraith - можда их је тако лакше наћи. Први је преведен код нас, "Зов кукавице", чим се појавио; издавач је "Evro-Giunti".

Хахаха, Ципелићи :zcepanje: У последњој његовој књизи коју сам прочитала, био је један врло иритантан лик тј. жена (Мисти), тако ме је нервирало што је главна јунакиња ниједном није одаламила или јој до краја спустила.

Што се тиче теме, ја волим што је овако шарена. Разумем потребу да понекад поделимо своју срећу или тугу са форумашицама, докле год се не претерује у томе (нпр. не могу ја сад у сваком другом посту да пишем шта ми се дешава у животу, нема смисла). Туђи приватни живот ме баш и не интересује.
Нисам ни за то да се дискутује искључиво о ''озбиљним'' књигама и да се пада у ватру приликом разилажења у ставовима.
Најбоље је једноставно прескочити постове за које осетимо да нам неће пријати;
овде ипак има сувише финих и занимљивих људи да бих тек тако напустила тему.

- - - - - - - - - -

Нећу више да паметујем, одсад се јављам кад прочитам нешто конкретно :D

Mene zanimaju tudji životi u onoj meri u kojoj neko želi da podeli sa nama ovde. Pa tako jako volim da pročitam da je nečija svadba prošla super, da je nečiji pas napunio godinu dana, da je neko rodio bebu.... :heart:

Ja se samo nadam da sva ova priča o ozbiljnosti i neozbiljnosti ne znači da ovdje ne smije da se piše o knjigama koje su po nečijem mišljenju ozbiljne. :neutral:

Inače, ne smeta mi štagod da se ovdje piše. Šta me ne interesuje, ne čitam.

Veliki broj nas je ovde prilično dugo i tema je bila posebna baš zbog toga što smo se vodjene ljubavlju prema čitanju i knjigama,upoznale i sa nekim prilikama i neprilikama svake od nas.
Nikad nas niko u tome nije sputavao, niti opominjao,a kamoli brisao postove - mislim na moderatore.
Ovo je bila tema dobrog duha.Takodje smo nove članove dočekivale otvorenog srca i vrlo brzo su postajale važan deo ove teme.
Ne želim da to prestane, samo zato što tamo neki pdf nije opstao...
Ako se ovako nastavi, neće opstati ni ovaj ( neke članice su se prećutno povukle)...
Uvek su svi bili dobrodošli,ali je red da se prilagode temi,a ne tema njima...
Kada idem kod nekoga u kuću, poštujem pravila te kuće..ili , ako mi se ne dopadaju, više ne idem...

U ovo doba se uveliko ćaskalo o spiskovima za sajam, i kalkulacijama šta kupiti,a šta ne.....kako je na kraju ispalo nije važno,ali radovale smo se, planirale...
Ove godine su i utisci o knjigama sa odmora, nekako mršavi..ne zato što ih nije bilo, nego imam utisak da je bilo strepnje kako će te "plažne" knjige biti dočekane...
Žao mi je zbog toga.Nedostaje mi.
Ovo nije tema Književnost, niti su ovde veliki poznavaoci svega što književnost podrazumeva..neko je pročitao više, neko maje, neko čita "priznatiju" literaturu, neko limunade,ali nam to nije smetalo..
Sada se sve svodi na diskusiju nekoliko članova, kojoj mi osećamo da nismo dorasle ili nam na taj način nije interesantna...zato se i nismo pronalazile i prelauile na temu Književnost.
Volela bih da Biblioteci vratimo stari sjaj i šarm koji je imala, baš zato što je bila drugačija i neposrednija od drugih..

Veliki broj nas je ovde prilično dugo i tema je bila posebna baš zbog toga što smo se vodjene ljubavlju prema čitanju i knjigama,upoznale i sa nekim prilikama i neprilikama svake od nas.
Nikad nas niko u tome nije sputavao, niti opominjao,a kamoli brisao postove - mislim na moderatore.
Ovo je bila tema dobrog duha.Takodje smo nove članove dočekivale otvorenog srca i vrlo brzo su postajale važan deo ove teme.
Ne želim da to prestane, samo zato što tamo neki pdf nije opstao...
Ako se ovako nastavi, neće opstati ni ovaj ( neke članice su se prećutno povukle)...
Uvek su svi bili dobrodošli,ali je red da se prilagode temi,a ne tema njima...
Kada idem kod nekoga u kuću, poštujem pravila te kuće..ili , ako mi se ne dopadaju, više ne idem...

U ovo doba se uveliko ćaskalo o spiskovima za sajam, i kalkulacijama šta kupiti,a šta ne.....kako je na kraju ispalo nije važno,ali radovale smo se, planirale...
Ove godine su i utisci o knjigama sa odmora, nekako mršavi..ne zato što ih nije bilo, nego imam utisak da je bilo strepnje kako će te "plažne" knjige biti dočekane...
Žao mi je zbog toga.Nedostaje mi.
Ovo nije tema Književnost, niti su ovde veliki poznavaoci svega što književnost podrazumeva..neko je pročitao više, neko maje, neko čita "priznatiju" literaturu, neko limunade,ali nam to nije smetalo..
Sada se sve svodi na diskusiju nekoliko članova, kojoj mi osećamo da nismo dorasle ili nam na taj način nije interesantna...zato se i nismo pronalazile i prelauile na temu Književnost.
Volela bih da Biblioteci vratimo stari sjaj i šarm koji je imala, baš zato što je bila drugačija i neposrednija od drugih..

OK onda.

:bye:

Danima obilazim Delfi knjižare jer mi Laguna nikako nije bila usput, a računam drže Lagunina uzdanja, nije mi prvi put da kod njih kupujem i ladno ništa od novih knjiga nemaju, kažu ne dobijaju to odmah...nađem knjigu u Platou al nemam popust... i nađem sinoć na Miljakovcu u Roda marketu laguna klub književnika (od sad,tamo po namirnice za stomak i za dušu), i kupim 3
- Istina o slučaju Harija Keberta ( nju sam tražila i tražila...)
- Brodolom - Vlada Arsić
- I treća da bih dobila dodatni popust mada sam se zeznula, najnovija Kobenova Drži me...zbrzala sam se jer me mm čekao u kolimo žurili smo ja kao na sekund ušla samo ovu prvu da kupim. Trebala sam Andrića (komplet od 4 romana) al je nisam videla.. .a znam da sam nešto 'tela.Kad mi mozak stane (kao u kafani, uvek znam koju pesmu volim na uvce, a kad treba da naručim nema sile da se neke setim :-) ). Bdw Andrić jeftiniji od Kobena :confused:
I dobro sam prosla, 25% + 10%. Ok zadovoljna sam.
Želim i Beograd večiti grad....ko zna, na sajmu postoji još neki popust u odnosu na ove ili ne?

A quentin je ionako pronašao savršeni način. Ostavi link ka svom dnevikucitanja pa ko želi može da ode, a ne zauzima ni mesto ni vreme onome koga to ne interesuje.

Ovo o Parovima je tako dobro napisano i tako me zainteresovalo da sam odmah poželela da pročitam knjigu. Sigurno će biti jedna od prvih koju ću potražiti u biblioteci. Moguće da je imam kod roditelja, ali je lakše uzeti iz biblioteke nego pronaći tamo.

Moj post nije bio odgovor na tvoj...niti išta lično.
Sasvim slučajno je ispod.
Napisala sam šta osećam, jer se posle 4 pune godine primarnog postovanja ovde, osećam komotno da to mogu da kažem.
Naša Rada je bila na Kniževnosti, uredno nas je pozivala tamo,ali nama se nije dopadalo...Ne želim da ova tema sada postane Književnost...verujem da to ne žele ni ostale članice,ali neka me isprave ako grešim...svakako da ne treba da postane ni lični dnevnik svake od nas,ali mislim da smo imale meru...

Da ne bude zabune, JA sam obrisala svoj post, shvatila sam da nema nikakve svrhe...Ostace kako jeste...
U sustini sam htela reci da ne mora Knjizvenost da bude smrtno ozbiljna, stavise, navela primer, ali nije moje da uredjujem nijedan pdf. niti odredjujem sta i kako, moje je da prihvatim ili ne...

JEDAN forumas jednostavno gasi taj pdf. i tera iole mislece ljude da tamo ne ucestvuju u bilo cemu. Tamo nema diskusije, svaku ce da zagadi, nema "zive" reci, suceljavanja misljenja o bilo cemu, takmicenja se svela na tri rada, od kojih je jedan njegov, i uvek znas koji i on uvek zna ciji je koji...Uzeo je novi nick, Krasuljak ga je prepoznala, dao naznake za koga treba glasati od ta tri, nije glasao sto znaci da je jedan bio njegov. Vidim da je pocrneo, ali nema pisanog traga o tome.
Mogao bi i sam Dostojevski da vaskrsne i napise pricu ili pesmu, nema sanse.

Da, ovde sam videla da neki zameraju na prevelikoj privatizaciji, pa, kako rece cenjena Mrs. Bi, zasto da ne?
Meni je zasmetalo samo sto je pitano zasto ulica Knez MihaJlova, objasnila sam da nije, zasto nije niti moze biti MihaJlova, potrudila se i to se jednostavno preskocilo, bilo je zanimljivijih stvari, pa sam obrisala. Nista lose u tome nema, nista bas.

Ucestvovala sam na prvom konkursku na Knjizevnosti (stara postava moderatora), skoro proglasena za najgoru. Postiram na drugom sajtu, bese izdvojena, neko je dodao nesto svoje, sta se htelo pesmom, moze li losa sadasnjost stalno vuci coveka u proslost, bukvalno je prosirena. Svako je imao svoje misljenje, ili recimo secam se pitanja: Sta biste voleli da budete (koga vise zalite) Nataliju ili Aksinju, Stranac od Kamija, ko ga je branio, ko napadao, ali tece diskusija bez vredjanja.

Sad cu dati primer kako je Krasuljak prepoznala forumasa koji je od Knjzevnosti napravo sopstveni poligon za baljezgarije (izvinjavam se) ali on to nije mogao da mu nije dozvoljeno. Posle quentina i Krasuljka, ostisla je jos jedna postava moderatora, klipan je odao ko je ciji muz, nisam znala niti me zanimalo, onda se tu stvorila guzva, nova postava. Stanje nepromenjeno

Ako neko ima zivaca da procita ovaj "roman", ima, ako ne, prskoci, a primer sledi, samo da ga pronadjem:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back