Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj muž posebno ceni one stare s tvrdim platnenim povezom. Primetila sam, kad bira šta će da čita, uvek se uhvati za takvu. A i meni nekako lakše da čitam već čitanu knjigu. Žao mi da čepatim novu, sve pazim da je ne povredim...:)

Moj muž posebno ceni one stare s tvrdim platnenim povezom. Primetila sam, kad bira šta će da čita, uvek se uhvati za takvu. A i meni nekako lakše da čitam već čitanu knjigu. Žao mi da čepatim novu, sve pazim da je ne povredim...:)
Ja takve samo maznjavam:zcepanje:
Jos ako su zlatna slova, tu ne znam za dosta.
Ranije je zaista bilo takvih knjiga, sada je to nekako i neplativo i neisplativo, a zaista je veliki plezir barem drzati takvu knjigu u ruci.
Osecas se nekako uzviseno:)

Nema ništa novo, i dalje čitam isto što i juče, ali sam svratila da vam pokažem keksiće za Emin 1. rođendan, koji je danas. Moj je bio pre 3 dana i za njega sam imala medenjake u obliku knjige, ali su se pojeli pre nego što sam stigla da uslikam :)
ema_rodj.jpg

Bože, Elefteria, pa mi ti nismo čestitale rodjendan. Ja nemam običaj da gledam dole u spisak, a ti nisi prijavila. Svejedno kog dana, želim ti sve najbolje i da ti se ostvare želje.
cvece u smaji solji.jpg

A posebno čestitam rodjendan Emi, da bude dobra i zdrava i uveseljava svoju vlasnicu
srecan rodjendan kuca.jpg

Divni su joj kolači. Rekli su mi da ima da se kupe pseće torte, a mogu da se nadju i recepti na netu, pa da im pravimo.
Imam tri meseca da se raspitam :)
Jesi ti to negde kupila ili si pravila?

Ma nema veze, nisam ni slavila rođendan ove godine. Ali, hvala vam :)
Videla sam te pseće torte u pet centru, ali mi se nije dopala lista sastojaka, mislim da i nisu baš zdrave za pse. A ovi kolačići su za nas ljude, naručila sam ih preko neta. Ima da se izabere boja, oblik, natpis ko hoće itd. Ema je dobila novu ogrlicu i povodac i dodatno maženje danas, dosta joj je i to.

Nema veze što nisi slavila, i dalje je razlog za veselje.

Ja večeras dobih od komšinice Šlinkovog Čitača i nešto što se zove Jezavelj. Čitača, koliko znam je većina vas pročitala, a ove druge nema u pretrazi. Pa, nadam se lepom iznenađenju. Na knjizi piše da će se dopasti onima koji su čitali Crveni šator. 'Ajd, baš da vidim.

Nema veze što nisi slavila, i dalje je razlog za veselje.

Ja večeras dobih od komšinice Šlinkovog Čitača i nešto što se zove Jezavelj. Čitača, koliko znam je većina vas pročitala, a ove druge nema u pretrazi. Pa, nadam se lepom iznenađenju. Na knjizi piše da će se dopasti onima koji su čitali Crveni šator. 'Ajd, baš da vidim.
Jesmo, koliko znam nije bilo nezadovoljnih (ili sam nesto propustila), stavise, zaista ces se oduseviti(gledala sam i film, izuzetno sam iznenadjena koliko film nista nije pokvario sto je cesta pojava, naprotiv):)

Ja sam danas dobila knjugu od ujnine sestre na poklon, kaze da ce me, oduseviti.
Dijamantski trg- Marse Rududera, inace pise da je najprevodjenji roman katalonske knjizevnosti svih vremena!
Čudesna priča ispričana poetikom nostalgije, kao i primenom tanane ironije (citam s poslednje strane korica), radnja je smestana u Barselonu u doba kad biva zahvacen gradjanskim ratom, gde jedna bezazlena devojka izrasta u glavnu junakinju koja ce proci mnoga iskušenja, priča o zeni bliskoj svim zenama...

Da li je neko čitao ovu knjigu?!

Za more glat mogu da ti preporučim njegovu zbirku pripovetki. Ne znam da li zbirka ima neki naziv, mislim da nema, ali znam da mora da sadrži pripovetke Pismo nepoznate žene i Novela o šahu.
Čitala sam ih pre ko zna koliko godina i još ih pamtim. Što i nije baš uobičajeno za mene.

Dobre su mu još biografije koje je pisao. To nije za more ali kad se vratiš.
Ja sam čitala Mariju Stjuart i Magelana. Obe jako davno i obe su jako dobre.
Čitala sam još par biopgrafija koje je pisao, o Tolstoju čini mi se i još neke, to mi nije ostalo u sećanju i mislim da i nije baš nešto naročito.

Nece da mi da da ti dam reputaciju pa evo hvala ovde a reputaciju kad opet budem mogla <3
Potrazicu te pripovetke:)

Ne znam da li ste videle, Erlend Lu na vockama skoro pa 2.000,00 dinara.
Sto je mnogo - mnogo je. Pa knjiga nema ni 200 strana. Znaci svaka strana po stotinu dinara.
Da li je neka citala taj njegov ``Mulej``?
To je jedina knjiga gde mu je glavni lik - zensko.

Ne znam dal je to ta ista, secam se svojevremeno da sam na Kupindu videla Lu-a po nekoj bas basnoslovnoj ceni al ne mogu da potvrdim da je to to....posto mi isparilo koja je knjiga bila. Znam da sam pokazivala momku i umirala od smeha, reko ovaj il troluje ili je stvarno neupucen u to kako se cene krecu.
Za Mulej je, IZVINI LU, vise od 600 previse. To mu je najlosija knjiga.

Vi se mene toliko naplašile sa tom Gradskom, da ja tamo svojom voljom bogme kročiti neću :manikir:

- - - - - - - - - -

Pa pisalo je u četvrtom redu :lol:

Uclani se.
Mada sam ja prva graktala na Gradsku....
Navikla sam na moju u NS,udjes, imas dobru staru kartonsku clansku kartu, udjes, razgledas knjige u miru, niko te ne dira. J asam znala po dva sata da se zavucem u cosak i njuskam. Onda se secam najboljeg bibliotekara, cika Danila. Covek sa sjajnim ukusom. Pa kad uzmem nesto a on me pohvali kako imam dobar ukus a meni nos za oblake.
Onda dosla u Beograd, seljak, ja to zamisljala kao ogromnu zgradurinu sa 5 osoba, reko kad udjem necu 5 sati izaci, uvaljam se u knjige ko svinja u blato. A ono dodjem, posednu me za komp, moram sama da ispisem knjige koje ocu na papir i da napisem signature....onda dam papirice i cekam da me prozovu, ko u bolnici jbt.
Nije to do bibliotekara, koji su simpaticni svi..ali takav sistem bibliotekara unazadjuje na salterskog radnika a citaocu oduzima svu slobodu i , bar za nas njuskala, oduzima sve ono sto biblioteku cini utocistem.
Elem kako sam se odselila iz NS-a, drugarica mi javila da su i tamo presli na elektronski princip..a i cika Danilo ce dogodine u penziju

Ali moram da priznam da u BG-u imaju solidan izbor te se ipak valja uclaniti.
Takodje clanarina je skupa ( 1500 u odnosu na 500 u NS) ali mozes izneti 10 knjiga sto je ok.

Poslednja izmena:
Uclani se.
Danilo ce dogodine u penziju
Ако је чика Данило онај који мислим да јесте, једном смо у кафани Липа, имали жестоку расправу о кжижевности и поезији, Пери Зубцу... Били смо бучни и звезде вечери, знам по реакцијама суседних столова, али се не сећам ко је победио у расправи, јер смо обојица били у поодмаклом стадијуму блаженог стања, узрокованог злоупотребом алкохола. Мада, не сумњам да сам ја победио. Ипак сам млађи и имам јаче грло.

Ne znam dal je to ta ista, secam se svojevremeno da sam na Kupindu videla Lu-a po nekoj bas basnoslovnoj ceni al ne mogu da potvrdim da je to to....posto mi isparilo koja je knjiga bila. Znam da sam pokazivala momku i umirala od smeha, reko ovaj il troluje ili je stvarno neupucen u to kako se cene krecu.
Za Mulej je, IZVINI LU, vise od 600 previse. To mu je najlosija knjiga.

Stvarno?
A ja cula potpuno drugaciju pricu.
A Lua nesto preterano ne volim.
Moj prvi susret sa njim je bio onaj njegov Miksing park, i nije mi se dopao.

Juce je Mulej neko capio na ljubicastoj vocki valjda za 700 kinti, tek je bilo 9 pregleda i neko ga kupio.
Ma taj sto je postavio cenu racuna na to da se knjiga nigde ne moze naci pa nabio cenu.
Taj Mulej od 1900 i dalje stoji, a onaj na zutoj vocki i dalje ceka da bude licitiran.

A ja ovakva kakva sam, pod parolom ``hocu sad`` bih poludela od srece da je nadjem za neku razumnu cenu, jer te knjige nema po bibliotekama.
Izgleda da ce mi ostati samo pusta zelja, kao uostalom i sve sto mi se dogadja mnogo godina unazad . :(

Stvarno?
A ja cula potpuno drugaciju pricu.
A Lua nesto preterano ne volim.
Moj prvi susret sa njim je bio onaj njegov Miksing park, i nije mi se dopao.

Juce je Mulej neko capio na ljubicastoj vocki valjda za 700 kinti, tek je bilo 9 pregleda i neko ga kupio.
Ma taj sto je postavio cenu racuna na to da se knjiga nigde ne moze naci pa nabio cenu.
Taj Mulej od 1900 i dalje stoji, a onaj na zutoj vocki i dalje ceka da bude licitiran.

A ja ovakva kakva sam, pod parolom ``hocu sad`` bih poludela od srece da je nadjem za neku razumnu cenu, jer te knjige nema po bibliotekama.
Izgleda da ce mi ostati samo pusta zelja, kao uostalom i sve sto mi se dogadja mnogo godina unazad . :(

Pošto do tog Muleja očito nije lako doći, evo jednog prikaza da vidimo o čemu se tu zapravo radi.
Ovaj Janković nije bio oduševljen, iako inače očito voli Lua. Meni se pretjeranim čine i svi oni komplimenti ostalim njegovima romanima.

Poslednja izmena:
Pošto do tog Muleja očito nije lako doći, evo jednog prikaza da vidimo o čemu se tu zapravo radi.
Ovaj Janković nije bio oduševljen, iako inače očito voli Lua. Meni se pretjeranim čine i svi oni komplimenti ostalim njegovima romanima.
Pa tako je kad neko izbije u prvi plan ( razloge niko i ne zna) i onda su sve knjige od tog psica nekako kultne, ko ih nije citao taj
nije jel u nekoj formi i nije apdejtovan.
Ja to ne volim, izbegavam te knjige, mada cenim da cu barem ejdnu knjigu ( bice Doppler verovatno) od njega procitati,. ali
kad vec unapred imas neku odbojnost , onda ce i rezultati citanja biti takvi.

- - - - - - - - - -

Mole se svi clanovi da ne pisu preporuke na temi dok Rada ne zapocne Kucu u Kairu :mrgreen:

Elefteria, srecan rodjendan i tebi i Emi :heart:
Rada cita knjigu za dva sata, nema to veze.
Ja tu knjigu necu citati:)

Hvala na odgovoru na postavljeno pitanje, mozda je glupo, mozda Marse Rududera nije Dostojevski, Koeljo, Basara........ali, knjiga je vise nego odlicna!
Procitala već 30 od 197, stranica, i jedan citat kao "zahvalnost": A u svakoj barici, ma kako malena bila...bice nebo...":cool:

:ogledalo:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back