Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lutke jedne...:heart2: :lol:

Dobra ti fora s ovim stazama. I ja bih tako da imam veliku sobu...;) Tepih je najveće zlo koje postoji u kući.

Sad bih se bacila na Korekcije, ali se na terasi suši ofarbana polica, smrdi pa rastura, samo čekam kad će komšije da reaguju.:sad2:

Tepisi nisu zlo u kuci, pa gde bi i kako ovaj maleni pishkio:zcepanje:
Velika je moja dnevna soba, skoro pa i 50 qm , ima mesta i za Pceta, tepihe

- - - - - - - - - -

Lutke jedne...:heart2: :lol:

Dobra ti fora s ovim stazama. I ja bih tako da imam veliku sobu...;) Tepih je najveće zlo koje postoji u kući.

Sad bih se bacila na Korekcije,
ali se na terasi suši ofarbana polica, smrdi pa rastura, samo čekam kad će komšije da reaguju.:sad2:
Valjda ces nekada i da procitas Korekcije, ja cu izgleda morati ponovo da bih mogla s tobom da diskutujem ( oko Bozica;))

E, kako sam se sad iznervirala... Čitam 424. stranu Korekcija, kad vidim nelogični nastavak na sledećoj, a ono 177-182. pa 431. Fali 6 strana...:besna:
Sutra idem u Lagunu da reklamiram knjigu. :malav:

Nigde nikog... Gde ste svi? :think:

Linejna, opet imaš novi avatar. Ovaj mi je zgodniji za obraćanje, ono vratiće se rode (ako si to ti :zcepanje:) mi je bilo nezgodno.

ja nisam to tako analizirala kao PIL, prosto je ceo dogadjaj upečatljiv, a pogotovo to kako je vodjena radnja. Sve vreme znamo šta se dogodilo, a onda do kraja ipak uspemo da se šokiramo.
Meni su glavni glumci u filmu baš odgovarajući.
I ja ne mogu da ignorišem osećaj da toj knjizi fali jedno zrnce nečega. A čega ne znam :think:
Mislim da ne fali to zrnce, knjiga bi bila bez premca.

A boldujem isto što i Damajanti jer sve se slažem.
I meni je ova kniga bila knjiga godine, a možebiti da će biti i decenije ili tako nečega.
I film mi je bio odličan.

Dakle i pored tog nedostajućeg zrnceta, knjiga je vau! Ko je pročita taj je ne zaboravlja.

Divni su :D

- - - - - - - - - -

Evo tu sam ne paniči :cmok:

- - - - - - - - - -

Kako od 188 do 431 ima 6 strana? :think:

Jao, kakve kuce! Preslatki. Ja nisam pristalica tepiha, u stanu imamo samo 2 i njih urolam i sklonim čim otopli. Lakše mi je za održavanje.
Mm je otputovao i, mada uglavnom ja vodim računa o psu, i te kako se oseća njegovo odsustvo jer je izvede napolje kad sam ja umorna, a sad nema ko da pripomogne. Šta ću, sama sam tražila živahnu rasu.

Počela sam da čitam Asam (Žerar de Kortans, Laguna), imam ga već neke tri godine na polici i tek sam se sad udostojila da mu posvetim pažnju. Sve čekam da glavni lik konačno otputuje u Indiju, evo sad sam na 200.strani i još uvek ništa, a nije mi zanimljivo da čitam o previranjima u Italiji krajem 18. veka, odnosno, ne na način na koji su ovde opisana.

Ni ja neću tepihe. Samo moram da sredim parket. Pometem, obrišem, i znam da je čisto. Tepisi su uvek puni prašine, koliko god da se usisavaju (što ne može baš da se radi u bilo koje dana jer je bučno) i peru. A na IV sam spratu, imam dobro grejanje, ne trebaju mi da bude toplije. Samo da je što jednostavnije i praktičnije.

Nisam odustala od Tigrove žene. Na momente je interesantna, ali sa neki delovima, kao onim o besmrtnom čoveku, baš tupi.

A što se kučeta tiče, opet ga ja izvodim ujutru, jer gospodjica spava i misli da je dovoljno što ga je izvela sinoć u deset, pa ne mora do podne. A on jadničak sedi pred vratima i jedva dočeka da se dočepa prvog jadnog drvceta ispred ulaza. Ja nisam želela kuče jer znam svoje dete i znala sam da će to tako biti, jer ja ne mogu da dozvolim da bespomoćna životinja pati. A ako nastavim da kasnim na posao, moguće da se patnja proširi ....

A što se kučeta tiče, opet ga ja izvodim ujutru, jer gospodjica spava i misli da je dovoljno što ga je izvela sinoć u deset, pa ne mora do podne. A on jadničak sedi pred vratima i jedva dočeka da se dočepa prvog jadnog drvceta ispred ulaza. Ja nisam želela kuče jer znam svoje dete i znala sam da će to tako biti, jer ja ne mogu da dozvolim da bespomoćna životinja pati. A ako nastavim da kasnim na posao, moguće da se patnja proširi ....

Svakog drugog psa koga sretnem ( a srecem ih stalno) vlasnica mi objasnjava da to nije njen pas nego pas njene cerke pri cemu ja za 14,5 godina ( toliko ima ovaj matori)
to zensko dete nikada nisam upoznala:zcepanje: Ovde je svet malo imucniji pa te devojcice od 13-14 godina ne samo da zele psa nego i konja i tek onda nastaje
dzumbus jer naravmo svaki roditelj detetu "izlazi u susret" pa se tako imaju i konji, a to je hobi koji kosta i hiljade evra.

Problem s knjigom rešen, ne baš na način koji sam želela, ali rešen. Naime, čim sam ustala jutros, krenula sam put Lagune, uverena da će mi moji drugari izaći u susret i zameniti knjigu. Ali, nema, rasprodato davno... :rida:
Onda lepo produžim do biblioteke, uzmem jedan raskupusan primerak i pročitam na licu mesta mojih 6 stranica. Čak se zaneesem pa nastavim da čitam i ono što imam...:zcepanje: Joj, kako je lepo na klupi ispod drveta, bolje nego na mojoj terasi...;) Onda vidim na pultu Ljubav u doba kolere, ganc nova, pa uzmem...:confused: Eto, gledala sam film, pa da uporedim. A i volim nekako da čitamo istovremeno. :lol: Sad bar ne moram da mozgam šta ću, šta ću...:zkez:

Super, Krasuljak, kako si se dobro snašla. I divnu si knjigu izabrala. Tako ja kad vidim nešto, ne mogu da odolim.

Svakog drugog psa koga sretnem ( a srecem ih stalno) vlasnica mi objasnjava da to nije njen pas nego pas njene cerke pri cemu ja za 14,5 godina ( toliko ima ovaj matori)
to zensko dete nikada nisam upoznala:zcepanje: Ovde je svet malo imucniji pa te devojcice od 13-14 godina ne samo da zele psa nego i konja i tek onda nastaje
dzumbus jer naravmo svaki roditelj detetu "izlazi u susret" pa se tako imaju i konji, a to je hobi koji kosta i hiljade evra.
Zar su i mlade Nemice takve? Ova moja ga vodi preko dana i uveče, ali je teška za ustajanje ujutru.
"Sreća" pa smo siromašni, pa deca još ne traže konje

I tako, ja završila Korekcije. :lol:
Divan, slojevit roman, prati stariji bračni par sa troje odrasle dece, kao i njihove živote ponaosob. Svaki član ima svojih vrlina i mana. Svako od njih traži način da ih koriguje. Otac strog, bolestan, dementan, majka željna da okupi svu svoju decu za Božić, snaja ko snaja, smišlja način da s unucima izbegne susret, gej ćerka sa svojim propalim vezama i problematični mlađi sin, koji je i najvoljeniji.
Ni jednog momenta nije bilo dosadno čitati ovu porodičnu sagu koju je neki kritičar uporedio s Manovim Budenbrokovima.
Još da su slova krupnija... :lol: Preporučujem. :ok:

Pokušavam da se odlučim koji je roman bolji, ovaj ili Soboda, i mada su mi draga oba, jedan glas više dajem ovom. Razuđeniji je, a ja to volim.

I tako, ja završila Korekcije. :lol:
Divan, slojevit roman, prati stariji bračni par sa troje odrasle dece, kao i njihove živote ponaosob. Svaki član ima svojih vrlina i mana. Svako od njih traži način da ih koriguje. Otac strog, bolestan, dementan, majka željna da okupi svu svoju decu za Božić, snaja ko snaja, smišlja način da s unucima izbegne susret, gej ćerka sa svojim propalim vezama i problematični mlađi sin, koji je i najvoljeniji.
Ni jednog momenta nije bilo dosadno čitati ovu porodičnu sagu koju je neki kritičar uporedio s Manovim Budenbrokovima.
Još da su slova krupnija... :lol: Preporučujem. :ok:

Pokušavam da se odlučim koji je roman bolji, ovaj ili Soboda, i mada su mi draga oba, jedan glas više dajem ovom. Razuđeniji je, a ja to volim.

I meni je ovaj drazi, valjda covek pronalazi u likovima i radnji neke sebi bliske situacije, a mozda je jer sam taj prvi i citala.
Najmladji sin nije bez razloga voljen, ipak se on stara o ocu na kraju.

Genijalni su i likovi roditelja, a i likovi sve troje dece.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back