Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NE znam ,da li neko od Vas mozda "skuplja" knjige za decu koje se prodaju uz blic zenu. Htela sam da vas zamolim ako neko ima knjigu o dzungli iz te serije knjiga, a nije mu potrebna, i zeli da je pokloni ili proda da mi javi.

Ja ne kupujem novine.
Citam samo elektronske vesti.
Mozda mozes da pronadjes na vockama (Limundo, Kupindo), po nekoj razumnoj ceni.

- - - - - - - - - -

A za zubara tj. zubarku nemojte nista da me pitate.
Ja sam zaboravila kako je to popravljati zub bez injekcije protiv bolova.
qq

Koji bre krasuljak pisao na Am. književnosti? :malav: Verovatno u prošlom životu... :rotf:
Čitala sam iz tvog kompleta Sunce se ponovo rađa, ustvari, pročitala sam celog Hemingveja pre udaje, jer ga je tata kupio sestri, pa da iskoristim (ko da ću da odem nakrajsveta :zcepanje:). Mnogo sam volela Hemingveja...:aha:
Čitala sam i Vulfa po preporuci Meše Selimovića, negde sam pročitala da mu je bio omiljeni, a imam i nekoliko Rakovih obratnica, kao i komplet Milera, ali nisam čitala... :( Ne znam kako je to ispalo... Sad sam verovatno to prerasla...:think:

Pisao Krasuljak na Am. književnosti i to o Kevinu!!! Nije čak bilo ni tako davno http://forum.krstarica.com/showthre...njiževnost?p=27834218&viewfull=1#post27834218

Bila sam sigurna da imaš nešto od tih američkih romana, čak možda i ceo komplet. Verovatno ima tvoj dever koji je prodavao knjige kad je mm kupovao :)

Dever je radio za Prosvetu, ali je imao još ponešto... On ima one Hispanoamerikance kao ti, sećam se... Inače, nije on lud kao ja. On čita knjige iz biblioteke ili mu ja dajem...

- - - - - - - - - -

A to za Kevina, Quentin me povuko za reč...:lol: Ne bih se ja usudila da komentarišem. :nono2:

Na predlog Rayele sam juce svratila do biblosa i uzela Stajnbeka Izgubljeni autobus. Taj roman ce mi biti sledeci cim procitam Markesa i Ljubav u doba kolere, negde sam na polovini.
Uliksa se ne usudjujem da `vatam ;) po ovoj sparini, jer bih se sigurno rascesala od muke - komarci - ako ga ne bih ukapirala.
Bila sam ti danas u biblioteci, mojoj bivšoj :heart: Vratila neke knjige koje je ćerka uzela, a nije pročitala, a nije ni vratila... nisu imali Kinselu Devojka iz dvadesetih, pa nisam uzela ništa :roll:
Ali sam pre toga bila kod roditelja, počupala ocvalo cveće u dvorištu. Majka je i dalje ukočena, ne može da se saginje, ali ni da se penje, pa sam u gornjim delovima plakara tražila Sajonaru, Džemsa Mičenera jer se dosetila da bi to mogla da pročita ponovo posle srednje škole kad je čitala. Čitala sam i ja davno, valjda je o ljubavi američkog vojnika i japanske, da l' gejše ili koga, a možda sam i pomešala sa Perl Bak ili nekim od gorepominjanih pisaca. Bila je to česta tema.
A onda sam u istom plakaru našla i uzela za sebe Grobnicu za Borisa Davidoviča, Danila Kiša i Portret umetnika u mladosti, Džemsa Džojsa, dok ne sazrim za Uliksa.
Bila je tamo i Sto godina samoće i sad mi krivo što nisam i to uzela, nisam odavno čitala. Moguće da to imam u kompletu hispanoamerički roman, ali i ako ima to je hrvatsko izdanje, a ovo je BIGZ-ovo.
Ja ko da ću sve ovo pročitati do sutra, pa će mi faliti baš Markes.

Kako se tebi dopada Ljubav u doba kolere?. Ide ti...već si na polovini

Ona Tigrova žena mi dosadnjikava.

Bila sam ti danas u biblioteci, mojoj bivšoj :heart: Vratila neke knjige koje je ćerka uzela, a nije pročitala, a nije ni vratila... nisu imali Kinselu Devojka iz dvadesetih, pa nisam uzela ništa :roll:
Ali sam pre toga bila kod roditelja, počupala ocvalo cveće u dvorištu. Majka je i dalje ukočena, ne može da se saginje, ali ni da se penje, pa sam u gornjim delovima plakara tražila Sajonaru, Džemsa Mičenera jer se dosetila da bi to mogla da pročita ponovo posle srednje škole kad je čitala. Čitala sam i ja davno, valjda je o ljubavi američkog vojnika i japanske, da l' gejše ili koga, a možda sam i pomešala sa Perl Bak ili nekim od gorepominjanih pisaca. Bila je to česta tema.
A onda sam u istom plakaru našla i uzela za sebe Grobnicu za Borisa Davidoviča, Danila Kiša i Portret umetnika u mladosti, Džemsa Džojsa, dok ne sazrim za Uliksa.
Bila je tamo i Sto godina samoće i sad mi krivo što nisam i to uzela, nisam odavno čitala. Moguće da to imam u kompletu hispanoamerički roman, ali i ako ima to je hrvatsko izdanje, a ovo je BIGZ-ovo.
Ja ko da ću sve ovo pročitati do sutra, pa će mi faliti baš Markes.

Kako se tebi dopada Ljubav u doba kolere?. Ide ti...već si na polovini

Ona Tigrova žena mi dosadnjikava.

Svidja mi se Ljubav... stalno razmisljam sta ce se sledece desiti. Nisam nista smela da napisem za Tigrovu zenu...
Ja nemam pojma zasto je ta knjiga podigla toliku prasinu?
Jer je i meni bila ne dosadnjikava vec dosadna.

Svidja mi se Ljubav... stalno razmisljam sta ce se sledece desiti. Nisam nista smela da napisem za Tigrovu zenu...

Ja sam Tigrove žene pročitao možda desetak strana, ne znam koliko je dugo to prvo poglavlje s dedom i tigrom, i nije mi se dopalo. Ta djevojka ima talenta, ali bolje će pisati kad napuni nekih 40 godina.
I Zejdi Smit je važila za vunderkinda (Bijeli zubi s 25 godina), ali što je starija, to bolje piše.

samo da javnem da mi je do ruku došla knjiga ''tajne snevane u istanbulu'' nermina jildirma.
ne znam da li ste čitali?
moja malenkost pročitala skoro sve, mnogo mi se sviđa...brak španjolke i turčina, oboje u srednjim tridesetim...on nestaje jedno jutro i ona počinje potragu...sasvim mi je ok knjiga, preporučujem ako vam dopadne do ruku :)

Zato što je mlada autorka i zato što je poreklom sa naših prostora... Dobro, nije knjiga ni previše bljak. Ne mari, što bi se reklo na jugu...;)

Ja mislim najviše jer je dobila nagradu Orindž za najbolji roman godine. Kakvi li su bili ostali u konkurenciji. A i ne znam te belosvetske nagrade, samo Nobela.

Mogla bih ja fino da odustanem, pogotovo što znate moj stav prema literaturi koja obradjuje poslednje ratove na ovim prostorima. NE VOLEM ! ! ! A ovde se to provlači. Malo ovi ratovi iz 90-ih, malo Drugi svetski iz 40-ih.

Prilozi

• GABRIJEL-GARSIJA-MARKES-SABRANA-DELA-1-5_slika_L_16762249.jpg
    GABRIJEL-GARSIJA-MARKES-SABRANA-DELA-1-5_slika_L_16762249.jpg
    47,4 KB · Pregleda: 21
  • HISPANOAMERICKI-ROMAN-1-11_slika_XL_9002809.jpg
    HISPANOAMERICKI-ROMAN-1-11_slika_XL_9002809.jpg
    42,9 KB · Pregleda: 24
A našla sam i kod kuće u mojoj kutiji na kojoj piše "Drugovi Markes i Borhes" 2 komada Sto godina samoće. Jedna je iz kompleta sabranih dela Markesa (hrvatska),
Pogledajte prilog 334711
a druga je iz kompleta hispanoamerički roman (nekoliko naših izdavača)
Pogledajte prilog 334712
od kojih mi iz bele serije fale Školice, a iz plave imam samo Sto godina samoće.
Mada, koliko god volela tu knjigu i imala nameru da je pročitam ponovo, 3. ili 4. put, nekako bih ipak radije čitala nešto što još nisam.

Volim ovako ove stare knjige, mislim stara izdanja :heart:

- - - - - - - - - -

samo da javnem da mi je do ruku došla knjiga ''tajne snevane u istanbulu'' nermina jildirma.
ne znam da li ste čitali?
moja malenkost pročitala skoro sve, mnogo mi se sviđa...brak španjolke i turčina, oboje u srednjim tridesetim...on nestaje jedno jutro i ona počinje potragu...sasvim mi je ok knjiga, preporučujem ako vam dopadne do ruku :)

Procitala Pamtivek i druga doba, Olge Tokarcuk.
Toplo preporucujem za ove letnje dane.
Videcu da ispisem nocas malo vise, svejedno planiram da nazvrljam neki rivju za Goodreads
Nikad čula za ove knjige, odoše na spisak :D

Obavezno, mislim da ce se tebi svideti :)

Uvek se radujem ko dete kad otkrijem neku sjajnu knjizevnicu:)
Ukratko sa GR-a dok ne napi[em svoje
Tokarczuk's third novel, Primeval and Other Times was awarded the Koscielski Foundation Prize in 1997, which established the author as one of the leading voices in Polish letters. It is set in the mythical village of Primeval in the very heart of Poland, which is populated by eccentric, archetypal characters. The village, a microcosm of Europe, is guarded by four archangels, from whose perspective the novel chronicles the lives of Primeval's inhabitants over the course of the feral 20th century. In prose that is forceful and direct, the narrative follows Poland's tortured political history from 1914 to the contemporary era and the episodic brutality that is visited on ordinary village life. Yet Primeval and Other Times is a novel of universal dimension that does not dwell on the parochial. A stylized fable as well as epic allegory about the inexorable grind of time, the clash between modernity (the masculine) and nature (the feminine), it has been translated into most European languages.

Poslednja izmena:
Kevin je meni najknjiga 2012. (tad sam je čitala), ali vrlo moguće da će mi biti i knjiga decenije. Još uvek nisam pročitala ništa što je ostavilo snažniji utisak na mene.
Kevin je opasno upečatljiv, ali ta knjiga je na mene ostavila izuzetan utisak samom radnjom, ali nešto mi sa njom debelo ne štima.
Ne dopada mi se kako su profilisani likovi.
Muž mi je problematičan. Davno sam čitala,jedva se prisjećam, ali njih dvoje su mi bili nespojiv par i sva njena ljubav prema njemu mi je bila neuvjerljiva.
Čak je i za film uzet glumac koji je onako pomalo mrcina debela, a Eva prezire debele ljude, njen muž u romanu nije bio takav... kao da ni pri podjeli uloga nisu znali šta je i kakav je taj čovjek.
Baš me čudi da ga uvrštavaju među bolje američke romane.

Nemojte me hvatati za jezik, ali Eva dok je jos nosila Kevina u stomaku, nije imala bas neku vezu sa njim, hajd` da tako kazem...
Ja kad se setim, stalno sam pricala sa mojim stomakom, mazila ga, citala sam samo pozitivne knjige, slusala lepu muziku, jela bademe, orahe, mislim te kostice, ima u tome istine, dete mi nije ovako bledo kao ja sto sam, nego ima bas lepu boju tena.
A i otac je problematican, uvek je verovao Kevinu, nikada Evi.
Eva je bila potpuno drugacija sa drugim detetom. To se bas oseca.
Da sad ne otkrivam, ovde cu stati.
Za razliku od Kevina, njen drugi roman kao da nije ona pisala. Znate na koji mislim - Svet posle rodjendana.

Linejna, opet imaš novi avatar. Ovaj mi je zgodniji za obraćanje, ono vratiće se rode (ako si to ti :zcepanje:) mi je bilo nezgodno.

ja nisam to tako analizirala kao PIL, prosto je ceo dogadjaj upečatljiv, a pogotovo to kako je vodjena radnja. Sve vreme znamo šta se dogodilo, a onda do kraja ipak uspemo da se šokiramo.
Meni su glavni glumci u filmu baš odgovarajući.

Linejna, opet imaš novi avatar. Ovaj mi je zgodniji za obraćanje, ono vratiće se rode (ako si to ti :zcepanje:) mi je bilo nezgodno.

ja nisam to tako analizirala kao PIL, prosto je ceo dogadjaj upečatljiv, a pogotovo to kako je vodjena radnja. Sve vreme znamo šta se dogodilo, a onda do kraja ipak uspemo da se šokiramo.
Meni su glavni glumci u filmu baš odgovarajući.

Aposolutno stopostotno saglasna sa navedenim :ok:

Jao, ljudi, nisam pročitala slovce od ponedeljka...:( Krečila, ribala, sad pravim kolače za vikend, mrtva sam umorna. Plašim se, ako bih sad uzela knjigu, momentalno bih zaspala...
A vi, kako te?

Jao, ljudi, nisam pročitala slovce od ponedeljka...:( Krečila, ribala, sad pravim kolače za vikend, mrtva sam umorna. Plašim se, ako bih sad uzela knjigu, momentalno bih zaspala...
A vi, kako te?

Ja dobro, citam Juliju,, svidja mi se jer pronalazim u knjizi neke situacije sa starackim domovima i svojom majkom, a Quentina ima ubijem cim ga sretnem:D
Ona knjiga ( koju doduse on nije preporucivao jer je nije ni citao) od Frencena ( 27.grad ili vec kako se zove) ima takodje 700 strana ( ali krupna slova) i kako stvari
toje krenucu na nju jos kolko veceras. Kritike su genijalne, kazu da je "uzbudljivaja" od Korekcija , a mene je vec ta oborilla s nogu.

Poslednja izmena:
Ja dobro, citam Juliju,, svidja mi se jer pronalazim u knjizi neke situacije sa starackim domovima i svojom majkom, a Quentina ima ubijem cim ga sretnem:D
Ona knjiga ( koju doduse on nije preporucivao jer je nije ni citao) od Frencena ( 27.grad ili vec kako se zove) ima takodje 700 strana ( ali krupna slova) i kako stvari
toje krenucu na nju jos kolko veceras. Kritike su genijalne, kazu da je "uzbudljivaja" od Korekcija , a mene je vec ta oborilla s nogu.

:sad2:

Usput, dobro si prošla. Onaj Tomas Vulf (Of Time and the River) ima oko 900 strana. I nisu naročito krupna slova.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Slične teme

Back