Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste, koliko sam dramila. I nije ćerka zaslužila. Ali znala sam da će da se zavoli. Sinoć sam prebacivala neke slike, pa naišla na snimak kako je bio mali. Mnogi ljudi kažu da su nabavili psa da bi im se neko obradovao kad dodju kući. On istrči u predsoblje čim čuje lift. Onda stoji na kraju hodnika i čeka da vidi ko će da se pojavi, onda jurne iz sve snage, prvo skače na pristiglog, pa onda legne na ledja i namesti se da ga mazi.

''У Паризу сам видео једну пристојну жену'', рече. ''Вукла је пса који је мокрио уз електрични стуб: 'Хајде ,Паша, дођи!', говорила је. Ако ћете право, није да се, као син једног паше, нисам увредио. А ја сам онда овоме (псу) дао име Конт.''
Памук: Џевдет-бег и његови синови
:hahaha:
Moj je Romeo ( ali od sutra) i mokrice jedno vreme po kuci:zcepanje:
Meni je ova Pamukova knjiga mozda i njegova najdraza.

''У Паризу сам видео једну пристојну жену'', рече. ''Вукла је пса који је мокрио уз електрични стуб: 'Хајде ,Паша, дођи!', говорила је. Ако ћете право, није да се, као син једног паше, нисам увредио. А ја сам онда овоме (псу) дао име Конт.''
Памук: Џевдет-бег и његови синови
:hahaha:
Svarti Nautilus ovde, ajde povukao si nogu, nadam se da ce i Quentin da se pojavi.

Mila moja, ne ljuti se. Ništa nije uporedivo sa ULJKPLJ...:lol:
Pade mi ovo na pamet jer je htela nešto smešno. Meni je ovo bilo smešno, a čitale smo je sve odavde, bar mi starije forumašice. Imam i ja Dve prikolice, nepročitane.:(

Otmenost ježa je fantastična knjiga, ali za nas starije. Čini mi se da se mlađa populacija nije baš oduševljavala...

Rado, nisam ni ja mlada..:sad2: Pokusala sam da citam Otmenost jeza ali jednostavno nije mi se dopalo..mozda sam prerano odustala, ne znam,
ali eto..

Naravno, tesko je naci nesto slicno ULJKPLJ ali eto... ne bih neki isprazan humor, mada na kraju cu i to..Posteno govoreci,nimalo nije lako napisati duhovitu knjigu a da nije isprazna i bla-bla-truc.
Citala sam ja i takve..:aha:

Jeste čitali Dama i jednorog? Kakva je? Meni nešto smor na početku. Doduše, mnoge su takve na početku, ali me tako ne zanimaju neke spletke bogataša, muvanja služavki itd....
Ja u principu volim savremenu književnost, mislim da se dešava u nekom savremenom dobu, pod kojim podrazumevam 20. vek. Može i 19. ako su Tolstojevski, Tihi Don Kihot i tako to.

evo jedan spam:
Igi pre i posle sisanja. Sad mu je već malo porasla dlaka. Proslo je već 2 nedelje od sisanja.

pred sisanje3.jpg
posle sisanja.jpg

Drage moje.
Evo me.
Tu sam.
Okasnelo i neveselo se javljam.
Neveselo, jer, interentske muke ne prestaju, stoga sam i dalje prisiljena na neredovnost upotrebe Foruma.
Neredovnost ćaskanja.

Volim notu vaše prisutnosti.
Čitalački šareniš potreba i ukusa.

Ja sam, usled obaveza, slabočitajuća.
"Satori", Srđana Srdića, miris autistične priče koja teče vođena lutanjima.

Tišmin roman, koji niže speltogled povesti i boja.

"Moja ljubav Nikola Tesla", Ane Atanasković (autorke "Dueta duša" i "Jelene Anžujske"). Roman dnevnik, o Katarini zaljubljenoj u Teslu. Delo koje nije zablistalo žarom Aninog stila koji je prisutniji u navedene dve knjige. Više ispitivanja, istraživanja o Tesli ali manje živosti stila, manje nanosa Sopstva.

KIš, vazda Kiš.

Crnjanski, poeta, spojnik daljina, sumatraizam bez predaha.

Singerov "Rob", nanovni susret i nanovni žal u notama.

Još dosta štiva, naknadno se setitit hoću.

Mašem vam, letnje je doba, šarenilo.
Knjigoljubive ostajte sa hladnim napicima u hladovima leta.

Volim vas!

Moram da spamujem...
Ubijte me, ali moram.

Igi je toliko sladak da bih ga pojela.
Naravno, salim se, ali tako se kaze.
Prava pufnica. Pahulja mala.
I dobro je sto ste ga razmazili.
Ova moja je neka ``drvenseka``. Retko se mazi.
Takva valjda sorta.
A i kad je bila papi moj tadasnji muz nije dozvoljavao da nam ulazi u spavacu sobu, pa otud valjda taj nedostatak nekih dubljih emocija s njene strane.
Valjda mi tj. nam nikad nije oprostila to.
Ali je dobra, ona mi se jedino obraduje kada dodjem odnekud i prati me u stopu.
Kad joj kazem ``stomak`` odmah se prevrne na ledja i onda mogu da je sasoljim po trbuscicu. Oslabila je malo. Silom prilika.
A i bolje je tako. Ipak je ona kuca u nekim srednjim godinama. Ima 8. 12. avgusta puni osam. Ljubi je ``majka``.

Inace citam Ijana Pirsa - Slucaj putokaza. Radnja se desava u 17. veku, poceci ``stvaranja`` medicine, eksperimenti, to volim... a usput su tu i elementi trilera.
Nesto izmedju Agate Kristi i Imena ruze - tako bar kazu kritike - bez obzira kako to zvucalo.

Poslednja izmena:
Rodo, mojoj mami je rodjendan tada, 12. avgusta. Slavicemo zajedno...:)
Imam ja tog pisca kog pominjes i knjigu Slucaj putokaza. Ogromna je, odlazem je stalno zbog toga, a neka je mnoogo hvalila...

I moram da primetim koliko me Moonlight podseca na Dragonfly, svojim stilom... Kao da su studirale u istoj klasi. :) Moonlight, znas li sta je s njom? :think: I, da, lepe si knjige citala. :cmok:

Čestitam vam rođendane, upise fakulteta, Radi pročitanog Uliksa itd.

Znam kako je Mrs.Bi kad te veseli repić dočeka kad dođeš kući. Neprocenjivo. Baš je sladak Igi, meni se više dopada u čupavijoj varijanti, ali znam da je sad leto pa mu je verovatno bolje ovako ošišanom. Mi smo Emu juče sterilisali - i suprug i ja smo se bojali i neprestano brinuli (mogu misliti kako je tek ljudima koji imaju decu pa moraju da ih ostave doktorima u bolnici). Zasad se dobro oporavlja, mada je iscrpljena i dalje. Mi smo uz nju sve vreme, budila sam se sinoć 2-3 puta da proverim da li diše. :ceka:

Završila sam ''Hrana ljubavi'' (u originalu je Der Koch Martin Zuter, Mono i Manjana) i ne mogu reći da mi se svidela. Mnogo mi je bolja njegova Lila, Lila. Ovde je reč o Maravanu, kuvaru sa Šri Lanke koji radi u Švajcarskoj, pa se umetnost spremanja hrane prepliće sa politikom, odnosno, ratnim stanjem u njegovoj domovini. Meni taj spoj nije legao, a pritom mi je još nešto smetalo - ne znam da li je do prevoda ili do piščevog stila.

''Dama i jednorog'' je prva Trejsina knjiga koju sam čitala, meni nije bila loša.
Od tog Ijana Pirsa sam pročitala jednu knjigu i nije mi bila preterano zanimljiva.

Kad se Munlajt javi, kao i Dragonflaj, neko posebno poetsko sunce ozari ovu našu divnu Biblioteku. Šteta što obe svraćaju tako retko. Ali neka, svako koliko može, stiže i koliko mu pričinjava zadovoljstvo.

Zahvaljujem u Igijevo ime na pohvalama.
Ja sam bila protiv toga da se penje na naš krevet, ali sam bila usamljena u toj ideji. Tako da sad uglavnom spava s nama, pa tako usred noći kad pokušam da se okrenem, osetim neku težinu na nogama, pa moram da vodim računa da ga ne pričvrljim.... Dešavalo se da ga po tri puta nosim u ćerkinu sobu, a on se uvek vrati kod nas u neko doba.
Ali ta radost i ritual oko dolaska su zaista nešto posebno. Malopre ulazim u stan, vidim nema ga da skače, ali stiže sav bunovan, tetura se i samo se izvrne predamnom. On se probudi da pozdravi došljaka. Usred noći neko krene u wc, ide i on. Da li se plaši da ga ne ostavimo i ne odemo ili brine za nas, ko zna šta se kuva u toj njegovoj slatkoj glavici, nemamo pojma.
Jeste sladji kad je dugodlak, to mu je valjda prirodan izgled.

Rodo, i tvoja Milica je preslatka, a sad što nije uvek prijateljski raspoložena i prema svima, možda ni to nije loše.

Elefteria, i mi bi njega trebalo da sterilišemo, to su nam odmah preporučili, ako ga nismo kupili za parenje i izložbe (a nismo) jer duže živi, manje je sklon nekim bolestima i, naravno, ne predstavlja opasnost za keruše u okolini. A vidim da vlasnici odmah pitaju jel muško ili žensko. Pa do sad je bio "beba", a sad već ima 7,5 meseci i uveliko je u pubertetu.
I verujem da će nam biti traumatično.
Elefteria, mogla bi i ti da staviš Eminu sliku.
Nadam se da se ostali članovi Biblioteke koji nemaju ljubimce ne ljute što pišemo o njima.
Vidim da se tamo na kuvanju ljute kad neki pišu šta su kuvali za pse. Pa tema je Šta kuvamo danas. Nije precizirano za koga.

Vikend je pa ništa ne čitam.
Sad sam posetila roditelje. Mama mi se ukočile pre skoro mesec dana, pa mora da miruje. To joj jako teško pada, jer je aktivna i vredna žena i stalno nešto radi po kući i dvorištu. A sad kaže, pročitala je već 4-5 knjiga, što ne pročita za godinu dana. Taman joj se našla tilogija Gordane Kuić, koju sam im kupila za Uskrs, pa sam joj sad ostavila A planine odjeknuše, što je ionako knjiga naše zubarke, koja je njena ortakinja za šetnju kad je zdrava.
Ali gledam je, kako se začas pretvorila u babu. Ima ona 71 godinu, ali je baš vitalna i aktivna, vodi računa o ishrani, kreće se, radi. I to je bio momenat, sredjivala je noge i kad se uspravila samo je preseklo. I sad muku muči, boli je, miruje, pogrbila se. Baš mi tužno, prosto to nije ona.

evo jedan spam:
Igi pre i posle sisanja. Sad mu je već malo porasla dlaka. Proslo je već 2 nedelje od sisanja.

Pogledajte prilog 334041 Pogledajte prilog 334042

Presladak je :zaljubljena: I ja stajem u red da ga gnjavim :lol:

Elem, sto kaze krasuljak i mene moonlight pods
eca na Dragon (i ja sam vise puta pitala sta je sa njom)

Završila sam ''Hrana ljubavi'' (u originalu je Der Koch Martin Zuter, Mono i Manjana) .

I ja sam citala Hrana ljubavi, ali ne tu, vec ovu :lol:
http://www.vulkani.rs/7bc7df4a-1def-4f0d-a1c5-422d37b050db/HRANA-LJUBAVI.aspx#.U8EY2kAm6hp
Simpaticna knjizica, laganica..ima dosta i o ital. kuhinji..ali nije za one na dijeti :lol:

Sto se tice Trejsi Sevalije citala sam Devojka sa bisernom mindjusom. Nista posebno..
Jednom drugom prilikom kad u biblioteci nisam uspela da nadjem nista sa spiska uzela sam ''Ta divna stvorenja''
(ako se dobro secam..:think:) Nisam je procitala ali mama jeste i vidim da j i ona bila u fazonu - nije losa ali nista posebno.

Poslednja izmena:
Kakvo spamovanje, pa nase smo...Zato smo ovde, da podelimo radost i tugu... Dajte slike kuca, lepote nikad dosta. Ko zameri, taj nije normalan. :aha:
Mom tati je u ponedeljak rodjendan, sutra idemo da ga proslavimo, ujedno i upis njegovih unuka na faks i gimnaziju, sve cemo proslaviti...:)

Dopada mi se Tisma, valjda zato sto je nas, pa mi je mentalitet blizak...

Elefteria, i mi bi njega trebalo da sterilišemo, to su nam odmah preporučili, ako ga nismo kupili za parenje i izložbe (a nismo) jer duže živi, manje je sklon nekim bolestima i, naravno, ne predstavlja opasnost za keruše u okolini. A vidim da vlasnici odmah pitaju jel muško ili žensko. Pa do sad je bio "beba", a sad već ima 7,5 meseci i uveliko je u pubertetu.
I verujem da će nam biti traumatično. [/SPOILER]

Uh, jeste traumatično, ja sam neko vreme razmatrala šta da radim i odlagala odlazak veterinaru, ali i dalje mislim da je sterilizacija jedina opcija za nas koji ne nameravamo da redovno parimo pse jer je za njih užasan stres kad imaju nagon koji ne mogu da ispune. Rekli su mi da se mužjaci brže oporave od ženki.
Mi smo evo ceo dan presedeli kod kuće i već je živnula prilično. Pošto smo je sterilisali pre prvog teranja, po svoj prilici će zauvek ostati tinejdžerka.
Ovih dana joj sve dozvoljavamo pa spava i s nama u krevetu (to planiram da ukinem čim se potpuno oporavi), evo sličice
emica.jpg

Waterfall, čitala sam i ja tu italijansku Hranu ljubavi, bolja je od ove švajcarske i mnogo gurmanskija, baš te lepo provede Italijom posredstvom hrane.
p.s. Sad sam preko pretrage videla da su Ludo pile i Night pohvalile ovu knjigu, tako da ne odustajte zbog toga što meni nije bila preterano zabavna.

Započela sam Kćerku Toskane, pročitala oko 100 strana, nije ništa spec. Ovih par dana sam stalno kod kuće pa više i čitam.

Poslednja izmena:
Lepotica Ema. Zlatni koker španijel? Takvog sam ja želela kad sam bila kao moja ćerka. Ali nisam imala hrabrosti da roditeljima priredim iznenadjenje kao ona nama. Ipak smo se mi naših više plašili, a rekla bih i poštovali ih.
Koliko je ona sada stara? Mislim da je malo starija od Igija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back