Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od 16.7. akcija u Laguni , 3 za 999. Evo ga spisak .
Moja preporuka za Anu Edeš/Ševu, a slobodno zaobiđite Volim Njujork. Ostalo nisam čitala.

Vratila sam onu Ruka koja je prva držala moju, do pola pročitanu, bila mi je dosadna.

Pahulljice, hvala za spisak. Izdvojila sam 6 naslova, ali ću ih redukovati na 3, ako uopšte budem kupovala! Mnogo sam se razmišljala oko Ruke koja je prva držala moju, pretražila utiske sa naše biblioteke, ali ova Djovanina "preporuka" je najkorisnija. :hvala:

Ja sam Mariju Jovanović čitala, Spletkarenje i Kao da se ništa nije dogodilo. Dopala mi ona koju sam prvu pročitala, ne znam koja je to bila, niti se sećam radnje. Ono čega se sećam je da sam pročitala tu drugu, koja god to bila i zaključila da su slične emocije, atmosfera, događaji. Stoga je i nebitno koja mi se dopala, jer mi je na kraju sve bilo bzv.

Copy-paste, a to ne volim.

Ja sam procitala jedno 3 i sve mi se izmesale.
Ona prva koju sam citala mi se dosta svidela, gde opisuje svoje studentske dane. Kao student filozofije bilo mi zanimljivo da citam o ljubavi prema Kjerkegoru itd.

Onda sam citala onu o dve najbolje drugarice, gde je jedna maltene devica marija a druga guja otrovnica i mesha neke ruske zime i duse i uglavnom knjiga me dobrano iznervirala koliko je pateticna.

I kapiram da sam jos nesto citala ali ne secam se ni sta.

E zivote

\juce konacno nakon duzeg vremena kupila knjigu..Od Olge Tokarcuk ' Pamtivek i druga doba'.
A juce sam imala peh i izgubila sam i pare i clansku kartu za biblioteku i tri kartice za bus plus i karmin, sve mi ispalo iz dzepa ranca....
Pa sam se vracala....srecom nasla sam sve osim para naravno....

I u ovommoru divnih vesti o upisima i svadbama, da ja kazem i jednu skromniju. Idem na more konacno. Sto samo po sebi i nije neka vest al kako sam zadnji put na moru bila 95-e, meni je to kao kad sam se popela na Mont Everest. U septembru tek ali misli su mi vec tamo..gde god, ne znam ni de idemo, nakon fijaska od ovog godisnjeg rekoh momku da je on zaduzen za organizaciju. Ja samo planiram da kupim kupaci, uzmem pasos, spakujem 10knjiga i idem

Vajld, to je divna vesta. Ne to sto su ti poispadale stvari iz ranca, nego sto ides na more. Posle toliko godina, to ima zaista skoro životnu važnost, kao upis. I divno je što imaš takvog momka kome možeš da prepustiš izbor i organizaciju, a ti samo da biraš knjige i budeš pozitivna.
Kod nas sam uvek ja ta koja bira, odlučuje, organizuje, a mm mi još pravi diverzije u celom tom poslu sa svojim izvoljevanjima, tipa neće u muslimanske zemlje itd... sreća pa je radio u inostranstvu malo, pa sam ja iskoristila da odem sa ćerkom u Tunis (divno iskustvo!) i Tursku. A godinama nisamo išli na more nego malo po Srbiji: Zlatar, Sokobanja, Bajina Bašta.... Jedne godine je predložio da ne idemo nigde na odmor nego da ostanemo kod kuće i pravimo svaki dan izleta negde. Pa to možemo svakog vikenda, ne treba nam odmor za to.
Dobro je otići negde. Ne mora daleko, ali treba prespavati par noći van kuće, tek onda imaš utisak da si bio negde. Prošle godine smo tri puta otišli tako na po 2-3 dana i značilo nam je, iako nismo išli na odmor. A jedne godine je ćerka (tada možda 8-9 godina) bila kod babe i dede koji su živeli 200 metara od nas. Pa je tamo jela i spavala, ali je dolazila da se igra oko zgrade jer su joj tu drugarice, pa svraćala kući u wc, da pije vode i slično. Ima i takvih letovanja. :)

Ne peče se. Četiri mala pakovanja piškota se umoče u nes kafu, umute se 4 slatke pavlake sa 400g šećera u prahu i 4 sirka i time se maže u dva reda. Odozgo se narenda jedna Milka. To je sve

Rado, hvala na receptu, imam slican ali umacem piskote u rum..

I u ovommoru divnih vesti o upisima i svadbama, da ja kazem i jednu skromniju. Idem na more konacno. Sto samo po sebi i nije neka vest al kako sam zadnji put na moru bila 95-e, meni je to kao kad sam se popela na Mont Everest. U septembru tek ali misli su mi vec tamo..gde god, ne znam ni de idemo, nakon fijaska od ovog godisnjeg rekoh momku da je on zaduzen za organizaciju. Ja samo planiram da kupim kupaci, uzmem pasos, spakujem 10knjiga i idem

To je bas lepa vest :ok: Ni ja nisam bila na moru priblizno toliko tako da te potpuno razumem, lep provod,
ali videcemo se ovde jos do septembra :)

Sto se spiska tice, uvek volim da bacim pogled iako nemam u planu kupovinu..
Nisam citala nista sa spiska, ali sam po Esterkinoj preporuci uzela Americki dervis iz biblioteke, on mi je jedna od narednih za citanje.

Uvek imam utisak da stavljaju knjige koje (skoro) niko ne kupuje..Vesna Radusinovic, Isidora..itd.

Rado, hvala na receptu, imam slican ali umacem piskote u rum..

To je bas lepa vest :ok: Ni ja nisam bila na moru priblizno toliko tako da te potpuno razumem, lep provod,
ali videcemo se ovde jos do septembra :)

Nema na čemu. Volim ja rum, probaću nekad, verujem da je super.;)

A što se mora tiče, ni ja ga nisam videla 11 godina. Lažem, pipnula sam ga proletos u Solunu, ali na letovanje sam poslednji put bila kad mi je sin završio VIII razred. Ranije smo bar na ekskurzije vodili osmi razred, milina jedna, septembra, oktobra, nigde nikoga, a voda topla...:zaljubljena:

Kako sam se lepo smejala citajuci SFRJ za ponavljace!
Ludilo od ``turistickog vodica``.
Moze da se procita za maltene 2 sata, a toliko toga sam se setila sto sam vec zaboravila i jos sam se slatko nasmejala i produzila sebi zivot!

Nego, nikako da dođem do kompa da se pohvalim, prešišala sam Uliksa...:zskace:
Tek sad shvatam komentar Šejd da je Jung počeo od pozadi. Jedino mi se poslednja glava sviđa. :lol: Ko da su je pisali Saramago, Vidojković i De Sad zajedno, konačno nešto razumljio. :lol:

Malo me je utešila Džojsova izjava da je u Uliksu ostavio "toliko tajni i zagonetaka da će profesori vekovima moći da se zanimaju raspravljanjem o tome šta sam hteo da kažem, a to je jedini način da čovek sebi obezbedi besmrtnost."

Eto, mogu da se pohvalim da sam je pročitala, ali ne mogu da lažem da sam ukapirala, tako da mi je pametnije da ćutim. Tek mi je najgora varijanta da se proseravam kako je suuuper knjiga.
Kako bilo, nikome ne preporučujem čitanje.

Ruski je njena ljubav, prava su bila rezerva. :lol:

Imam. :super: Sad me i ti mamiš, ne znam šta bih pre. :sad2:
Ana Edeš je meni mrvicu bolja od Ševe, ali svakako su lepe obe novele. :) I svaka čast za Uliksa, istrajala si :)

Pahulljice, hvala za spisak. Izdvojila sam 6 naslova, ali ću ih redukovati na 3, ako uopšte budem kupovala! Mnogo sam se razmišljala oko Ruke koja je prva držala moju, pretražila utiske sa naše biblioteke, ali ova Djovanina "preporuka" je najkorisnija. :hvala:

Šta si izdvojila od naslova?
Ja sam gledala Turketo, Devičanski plavo, Kraj jedne porodične priče, Mojsijevo zaveštanje i još nešto ali sad ne mogu da se setim šta.. Valja li nešto od ovoga? I generalno šta valja od onih naslova ? A još bih i da kupim svašta nešto što sam već odavno planirala.. Kako ću sve??:dash:

I ja ću da se hvalim da sam nešto pročitala, nisam odavno.:mrgreen: Pročitala sam Igru prestola. Dosta sam razvukla čitanje iz objektivnih razloga, ali krajnji utisak je da je knjiga dobra i da ću rado čitati nastavke :)
Sad ću da nastavim Kuću prašine i snova.

Devičanski plavo je predivna, ali tužna knjiga. Ko ima slab želudac, nek ne dira.

Odvojila sam Knjigu o blamu, mislim da ću nju sledeću, kratka je. Onda ću Ševu. Odvojila sam i Ptičjak, moja ćerka je u dahu pročitala, a i Osmica je tu. Nemam živaca za Zlatno runo, koje sam mislila za raspust da pročitam.

Devičanski plavo je predivna, ali tužna knjiga. Ko ima slab želudac, nek ne dira.

Odvojila sam Knjigu o blamu, mislim da ću nju sledeću, kratka je. Onda ću Ševu. Odvojila sam i Ptičjak, moja ćerka je u dahu pročitala, a i Osmica je tu. Nemam živaca za Zlatno runo, koje sam mislila za raspust da pročitam.

Krasuljak, nemoj Zlatno runo odmah posle Uliksa.
Preseci Dzojsa sad sa necim citljivijim.
Mene Uliks tek ceka.
Inace, svaka cast za procitanog Uliksa.

Kako sam se lepo smejala citajuci SFRJ za ponavljace!
Ludilo od ``turistickog vodica``.
Moze da se procita za maltene 2 sata, a toliko toga sam se setila sto sam vec zaboravila i jos sam se slatko nasmejala i produzila sebi zivot!
E to je super, imam i ja mogla bih ponovo da čitam. Boje nego Uliksa :zcepanje:
Nego, nikako da dođem do kompa da se pohvalim, prešišala sam Uliksa...:zskace:

Eto, mogu da se pohvalim da sam je pročitala, ali ne mogu da lažem da sam ukapirala, tako da mi je pametnije da ćutim. Tek mi je najgora varijanta da se proseravam kako je suuuper knjiga.
Kako bilo, nikome ne preporučujem čitanje.
Bravo, Krasuljak, brzo si ti to sredila.
Krasuljak, nemoj Zlatno runo odmah posle Uliksa.
Preseci Dzojsa sad sa necim citljivijim.
Mene Uliks tek ceka.
Inace, svaka cast za procitanog Uliksa.
Ma Rodo, nećemo valjda to da čitamo!? Vidiš da Krasuljak nikom ne preporučuje. Zaista mislim da nemam višak vremena u životu da ga trošim na nešto što će me smoriti. A toliko divnih knjiga uz koje ću uživati ne stižem da čitam. Krasuljak, ti si heroj, ali ja ne moram da budem!

Ana Edeš je meni mrvicu bolja od Ševe, ali svakako su lepe obe novele. :) I svaka čast za Uliksa, istrajala si :)

Šta si izdvojila od naslova?
I ja ću da se hvalim da sam nešto pročitala, nisam odavno.:mrgreen: Pročitala sam Igru prestola. Dosta sam razvukla čitanje iz objektivnih razloga, ali krajnji utisak je da je knjiga dobra i da ću rado čitati nastavke :)
Sad ću da nastavim Kuću prašine i snova.
E baš si razvukla tu Igru prestola, ali važno da si savladala. Zavidim ti na ovoj Kući prašine i snova. To mi deluje jako interesantno.
Kod kuće sam upisala šta sam izdvojila sa Lagunine akcije, sad ću (na poslu) nešto po sećanju, a za nešto ću ponovo pogledati spisak. Tako sam sinoć u prodavnici, znam da treba da kupim 5 stvari, a setila se samo 4, pa sam zvala kući da mi pročitaju spisak sa frižidera. Nema, godine, sve moram da pišem. :rtfm: Onda zaboravim spisak :zcepanje:

Kako da kažem hvala, kad ništa nisam postigla time što sam ga pročitala...:rumenka:
Rodo, nikako se ne bih još jednom zaebala s teškim štivom po ovoj vrućini. Runo će dočekati zimu, a možda i penziju...:rotf: Sad cepam samo lagane stvari, malo dušu da odmorim. Dosta sam bila u grču poslednjih mesec dana.

Bi, nisam ja heroj.:lol: Samo sam imala višak slobodnog vremena, moji najbliži su se bavili svojim problemima, gde nisam mogla mnogo da pomognem sem da im se sklonim s puta. Evo, već se stvari menjaju. Moja ćerka čita na terasi, uzurpirala je moju fotelju...:dash:

Dakle na mom spisku su: ona
Ana Edeš/Ševa, koju svi hvalite, Tigrova žena, Tea Olbraht, Dom, Toni Morison (nobelovka, ali se ipak razmišljam, nešto mi tema mračna), Bar kod mog života, Ana Sam (dogodovštine iz samousluge, moglo bi da bude zanimljivo i smešno, ako nije suviše glupo i plitko), Čovek je veliki fazan na ovom svetu, Herta Miler (Krasuljkova preporuka, a i dobra joj je Ljuljaška daha) i Uhvaćen, Harlan Koben (dobri su mu neki trileri koje sam čitala).
Ali, npr. sinoć mi je promakla Lekcije o zaboravljanju, Anite Nair, pa sad kad je Krasuljak pomenula, obratila sam pažnju i dodajem na spisak.
Vidite kako je korisno da napišemo šta bismo kupile.
Nego, ja sam kupovala na onim akcijama 10 za 999 i 5 za 499 (jel tako beše?) tako da je meni ovo sada skupo. Možda opet bude tih akcija pa da me izadje knjiga 100 dinara. Ništa od ovoga nije epohalno da moram da imam.
Ali, eto interesantno mi bilo da vidim šta ima.

Bi, nisam ja heroj.:lol: Samo sam imala višak slobodnog vremena, moji najbliži su se bavili svojim problemima, gde nisam mogla mnogo da pomognem sem da im se sklonim s puta. Evo, već se stvari menjaju. Moja ćerka čita na terasi, uzurpirala je moju fotelju...:dash:

čeznem za malo više slobodnog vremena. U petak nisam radila pa sam sašila platno za onu stolicu na sklapanje za terasu, što meseci nisam stigla da sašijem. Ostalo mi još jedno za drugu stolicu.. Danas pričam s nekim društvom, svi nezadovoljni na poslu, a ja kažem da sam zadovoljna, samo kad bih mogla da ne radim jedno 2-3 meseca, da pozavršavam tako neke stvari. Sašijem neke posteljine, ofarbam radijatore što nisam prošle godine, sašijem sebi 3-4 stvari. To ne stižem godinama. Kaže jedan prijatelj, kompjuteraš - da se restartuješ! E, upravo!

I ja smatram da je skupo. Pa, 333 dinara nije uopšte malo, pogotovo za vas iz Bgd-a, koje možete da nađete polovne na Limundu, bez da plaćate poštarinu. A u pravu si, sad će odmah posle ovoga 10 za 999...;)

- - - - - - - - - -

Kad budeš farbala radijatore, da mi kažeš koju boju koristiš. I ja treba da ofarbam TA peć.

I ja smatram da je skupo. Pa, 333 dinara nije uopšte malo, pogotovo za vas iz Bgd-a, koje možete da nađete polovne na Limundu, bez da plaćate poštarinu. A u pravu si, sad će odmah posle ovoga 10 za 999...;)

- - - - - - - - - -

Kad budeš farbala radijatore, da mi kažeš koju boju koristiš. I ja treba da ofarbam TA peć.

Već smo jesenas pisale o tome kad sam farbala. Neku domaću, valjda Zorka.Ne znam jel mi ostalo da pogledam.

Moguće, zaboravila sam. Ja se godinama spremam da je farbam.:lol:

Kako sam se izblamirala... Nije Knjiga o blamu, već o Blamu. Čovek se preziva Blam. :rumenka: I dešava se u Novom Sadu. Možda i Smokvu prepoznam...:lol:

Slušaj, u moru raznih loših dešavanja i svačeg nečeg ružnog oko nas, svaka lepa vest je velika vest. :klap:

A tvoja vest nije mala. I to sa momkom koji se o svemu brine. Ne, to nikako nije mala vest.

Cenim da se sve devojke raduju zbog tebe.:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back