Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ua pravni, ua ua ua...let's go ruski, go go go:lol:

Ne poznajem devojcicu ali pravni znam odlicno...ja bih savetovala ruski + nemacki + engleski...nikada nece biti bez posla, bez para, nece joj trebati veze ni poznanstva, nece biti u ljudskim nesrecama niti ce morati da ulazi u kontakt sa raznim svetom. Ako je devojcica fina, a po ljiljan beloj haljini osecam da jeste, nadam se da ce sebe postedeti.

Zavrsavam Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, pisac je Nikolo Amaniti.
Dopada mi se...otkucacu nesto duze kada zavrsim...

Može, što da ne. :lol:

Izašli su rezultati, moja ćera je i na pravima upala na budžet. Al' će nekoga svojim odustajanjem da usreći...:lol:

tako sam ja tešila koleginicu da će možda će njen sin upasti na budžet kad odustanu oni kojima je pravo bilo druga opcija. Ali mnogo je ispod crte...

Bravo za ćerku. Ko zna - zna!

Ja sam pri kraju sa I planine odjeknuše, pa sam htela da pročitam Portret umetnika u mladosti, pre nego što krenem sa Uliksom. A ne znam gde mi je, a znam da je imam!

Ua pravni, ua ua ua...let's go ruski, go go go:lol:

Ne poznajem devojcicu ali pravni znam odlicno...ja bih savetovala ruski + nemacki + engleski...nikada nece biti bez posla, bez para, nece joj trebati veze ni poznanstva, nece biti u ljudskim nesrecama niti ce morati da ulazi u kontakt sa raznim svetom. Ako je devojcica fina, a po ljiljan beloj haljini osecam da jeste, nadam se da ce sebe postedeti.

Zavrsavam Dolazim po tebe i vodim te sa sobom, pisac je Nikolo Amaniti.
Dopada mi se...otkucacu nesto duze kada zavrsim...

Izborni su, pored englesog, bugarski i grčki. Možda se sretene s Nemesis...:lol:

Amanitija imam, prosto me mamite predlozima, ne znam šta bih pre. :)

tako sam ja tešila koleginicu da će možda će njen sin upasti na budžet kad odustanu oni kojima je pravo bilo druga opcija. Ali mnogo je ispod crte...

Bravo za ćerku. Ko zna - zna!

Na mamu...:rotf:
Inače, njen kum je ispot budžetske crte na pravima, molimo Boga da odustane njih tridesetak..:sad2: Zvuči malo verovatno... Mnogo mi je krivo.:(

Da znas da hoce :D

Rado, sta bi sa tiramiusom? :lol: :mrgreen:

btw, da ne bude skroz off, jako slabo citam, zato tako sporo ide inace knjigu sam mogla da zavrsim za par dana..
Tiramisu je degustiran još sinoć, sin nije mogo da dočeka sutra, tj. danas...:lol: Čekamo goste večeras. Biće sendviči, ne mogu da uključujem rernu, nemam klimu.:(

- - - - - - - - - -

Pametnica mala.
Hvali kćerku: )... jedno od mojih ružnijih sjećanja je na taj glupavi prijemni i tatu koji se nije sjetio da mi ni čestita: ( Kakva ljutnja i uvrijeđenost.

A, ja sam mislila na sve. Kupila sam joj nedavno jednu knjigu na ruskom, juče sam joj je poklonila s posvetom. :heart:

Tiramisu je degustiran još sinoć, sin nije mogo da dočeka sutra, tj. danas...:lol: Čekamo goste večeras. Biće sendviči, ne mogu da uključujem rernu, nemam klimu.:(

A, ja sam mislila na sve. Kupila sam joj nedavno jednu knjigu na ruskom, juče sam joj je poklonila s posvetom. :heart:

Stvarno na sve misliš, naročito kad je kupovina knjiga u pitanju :zper:
Ma divna si! I častiš, primaš goste, za svaku pohvalu.
Ja se nešto ne sećam kako smo mi kad je sin pre četiri godine upao na budžet na FON-u što je zaista bio uspeh.
Nadam se da nismo omašili kao PIL-in tata. Jesmo strepeli i prebrojavali. On se pomerio za mnogo mesta. I uspeo je da ostane na budžetu sve vreme.
Da se i ja malo hvalim. Sledeće godine ćerka treba da se upisuje, to će biti DRAMA, sa njom je sve drama. Naravno, nema pojma šta će, ništa je ne zanima, a nema ni neki uspeh.
Nadam se da ćemo ostati u istom sastavu ovde jer će mi biti potrebna sva podrška i uteha koju ću moći da dobijem!

Paaa za slučaj da sam nekom nedostajala, evo samo da virnem...
Najpre čestitke svima na upisanim školama i fakultetima...

Kod mene haos na svim poljima...
Tri dana po Bgd jurila venčanicu koju nisam najurila, idem sutra ponovo..hoću da blistam i tačka!
Da ne pričam o ostaloj organizaciji...radimo po ceo dan, ne stižemo da najurimo sve za venčanje, vikendom koliko se stigne,sad u subotu na vikendici ekipa vrti jagnje,a ja čuvam i sestrića, jer svi idu na neku svadbu...
Majstor bio juče, uzeo mere za kuhinju,a namestilo mi se da mladoženja pristaje na nove pločice, pa ćemo i to da lupamo...jes' da uopšte nije momenat, al ' je prilika....sve će biti u onim nežno bež tonoovima , pa u provansalskom stilu...sa sve trpezarijskim ormarom u staklu za fini servis u istom stilu...jooooj koliko se radujem!
27. idemo na Krit ( uplaćeno pre nego što smo ušli u celu frku oko svadbe), pa sam razmišljala o knjizi koju Pahuljica pominje , Kuća prašine i snova...volim da ukopim mesto radnje...
Srećna sam i premorena... i ne znam šta bih pre..i samo sam svratila da me ne zaboravite...

Poljubac!

Kerefeko, videla sam tvoj postu jutros, ali nisam stigla da prokomentarišem. Volim kad se javiš i uneseš medju naše redove uzbudjenje druge vrste, biranje venčanice, sredjivanje kuće, putovanja.
Jedva čekam da vidim i slike tvoje nove kuhinje u provansalskom stilu, mora da će biti divna. Iako sam ja svoju kuhinju sredila i dalje volim da gledam slike.
Nadam se da ćeš naći pomenutu knjigu koja odgovara Kritu!

Kritu odgovara Marija Jovanovic i Spletkarenje sa sopstvenom dusom.
Verujem da je Kerefeka vec citala ali ja pomislim na Krit/Santorini i Iraklion kada se setim te knjige.
To je jedina knjiga, uverena sam kao sto sam uverena da je sada dan a ne noc, za koju se Marija Jovanovic potrudila i kao pisac, i kao filozof, i kao covek:heart2:

Imam neke dve Marijine nepročitane, kupila sam ih u paketu sa Spletkarenjem koju sam pročitala, a ove ni ne znam gde su... Prevazišla sam je, izvikana je jako...:(

Bijićka, tu smo dušo da delimo savete, ne da te tešimo... Vidiš da nam sve ide kako treba, jer nas vodi ljubav...:ok: Je l' tako Kerefekice? ;) :cmok:

Karsuljak, svaka čast ćerki! 2/2 što bi se reklo :D Koliko shavtam ona bi pre ruski, da čita lepe knjižice ( i meni se ta opcija više dopada :lol: ). :)

Bi, ovo što kažeš za nezainteresovanost je izgleda postalo baš rasprostranjeno, i meni je baš žao zbog toga. Imam jednog rođaka (sad je drugi gimnazije završio), a to dete nema ama baš nikakva interesovanja. Ništa ga ne zanima, sve mu je može i ne mora. Na polugodištu prvog gimnazije nije znao kako mu se preziva razredni starešina kao ni imena svih profesora. :dash: Ovo sam navela kao najbanalniji primer, jer je meni neshvatljivo da ideš u školu i da te ne zanima da zapamtiš 15 imena ljudi sa kojima se svakodnevno srećeš... Ja verujem da će tvoja ćerka ipak da nađe nešto što joj je interesantno:)

Kerefeko, ja ću, nadam se, da Kuću prašine i snova pročitam do tvog odlaska na put, pa ću da napišem da li da je čitaš ili ne. Ima i nastavak ove knjige , Povratak na Krit. Ako stignem i nju ću pročitati uskoro.

Od 16.7. akcija u Laguni , 3 za 999. Evo ga spisak .
Moja preporuka za Anu Edeš/Ševu, a slobodno zaobiđite Volim Njujork. Ostalo nisam čitala.

Poslednja izmena:
Tushta i tma ( ili u prevodu Sve i svasta) Jergovic-Basara

Basara i Jergović su među najvećim živim proznim piscima ovog našeg mučenog jezika, a njihov pažljiv čitalac (među kakve neskromno ubrajam svoju malenkost) dobro zna i da su sjajni esejisti, naročito kad se udalje od tih svojih verbalnih tikova, koje im opet ni ne treba strogo zameriti, jer teško da smo ih i sami lišeni, samo ih usebe teže prepoznajemo. U celini & celosti, Tušta i tma je odličan dezert za ljubitelje njihove književnosti, prava drum’n’Bas(s) vožnja za ove žege!

Teofil Pancic (Kratka pisma za dugo citanje)

http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1200898
U celoj ovoj koreshpondenciji pisanoj sa puno ljubavi i duha ne sme da zafali ni Bernhard:)

Recimo, ovdje je medju uchenom bagrom , piscima lokalnim, a narocito nezamjerajucim postmodernistima, vec neko vrijeme u modi Thomas Bernhard,
pisac kojeg i sam jako volim, pa me ova moda tim vise nervira. Naime, taj olosh lazljivi cita Bernharda i orgazmira nad njegovim obracunom sa
Austrijom i austrijuanstvom, dok Salzburg pri svakom spomenu Mozartovog grada svodi na spoj katolicizma i nacionalsocijalizma, pri cemu katkad
nije siguran sta je od to dvoje gore.Ali u isto vrijemekada se netko, evo naprimer ja, odvazi primijetiti kako je hrvatska provincija ponesto strashnija
od austrijske, dok je Zagreb u svakome pogledu inferiorian Salzburgu, a hrvatsko je katolishtvo danas uno blize 1941, nego austrijsko, sve te
bernhardovce spopadne napad captriotizma, preko cela im iskoci zila serusha, pa bi domacim izdajnicima ****** majku majcinu.

Thomas Bernhard je njima dakle samo stilizirana figura jednoga mjesnog socio-kulturnoga-ceremonijala, a ne pisac koji je, mozda, pisao
i o njima samima i njihovome gradu.Kada pise Thomas Bernhard on kao da pise o Hrvatskoj. prepoznajem iste tipove, skoro da ih znam u dushu,
u maticni broj u licnoj karti.

M

:

Znaci to je neki sto se pece? :think: Ja imam neki recept bez pecenja..meni se dopada..

Sto se studiranja jezika tice ne sumnjam da je Radina cerka odabrala pravu stvar. Nekada, kad sam bila mlada :sad2: moje studiranje jezika je bilo i moje razocarenje jer je, tada, bilo dosta suvoparnih stvari, tesko naci knjige za citanje..za seminarske radove. itd.
Ja sam u tim godinama studiranje jezika zamisljala mnogo romanticnije :roll:

Btw, sad cu da bacim pogleda na ovu Laguninu akciju sto je pahulja ostavila..

Ovaj toliko hvaljeni Sneško mi je onako. U stvari sasvim solidan, ali obzirom na glas koji ga prati-mislila sam da ću da se apsolutno oduševim. Ponovo prevelika očekivanja. Čitam ga već pet dana, što je za roman od 170 str. mnogo dugo za mene.

Draga Lamar:heart:, lepo si mi rekla. Dobar, i to je to.

Tako sam čitala i onog Patersona, a lepo mi je rečeno da je on se skroz potrošio. :rida:

Ja sam Mariju Jovanović čitala, Spletkarenje i Kao da se ništa nije dogodilo. Dopala mi ona koju sam prvu pročitala, ne znam koja je to bila, niti se sećam radnje. Ono čega se sećam je da sam pročitala tu drugu, koja god to bila i zaključila da su slične emocije, atmosfera, događaji. Stoga je i nebitno koja mi se dopala, jer mi je na kraju sve bilo bzv.

Copy-paste, a to ne volim.

Kamenita i ostali. Ako hocete dobar triler a jos i da nije samo triler vec kompletno dobra prica, uzmite Nevestu iz Mumbaja. Savrsena prica :ok:

A kako sye bile u pravu za Izgubiti Juliju! Dakle uziiiivam :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back