Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mi večeras idemo na matursko veče. Mislim, ide ljubi ga majka. A jutros je ustao sa osmim putnikom na nosu. Ja se ubih od smeha, a on od pokušaja da ga uništu. Ako večeras uopšte bude imao nos biće dobro.

Pročitala Slučaj čoveka koji je umro smejući se. Kasnije pišem.

Lep provod želim. :heart2: Moja ćera ima sutra...:)

Meni je stigao DVD pa sam do sada gledala naše drugarsko veče. Zlatana dečica...:heart:

Nadamo se lepom provodu na maturi :D

- - - - - - - - - -

Jovan dobi 5 iz Isidorine Gospa Nole. Ljubi ga tetka:flert:

Ja bih mu dala verovatno jedva 2 :lol:
A to mu je inače treća pročitana knjiga u njegovom osamnaestogdišnjem životu. Tuga :sad2:

Ala si stroga tetka :p. Naša tetka je njihov drveni advokat (mada se uvek slaže sa mnom).

- - - - - - - - - -

Lep provod želim. :heart2: Moja ćera ima sutra...:)

Meni je stigao DVD pa sam do sada gledala naše drugarsko veče. Zlatana dečica...:heart:

Lep provod ćeri. Nisi se pohvalila da ste kupile haljinu. Je l' drugarsko veče u stvari to matursko za klince?

Nemam šta da prijavim kao pročitano pa evo nešto lepo a na ovu našu temu :D
190766630053772345553252-1.jpg

Istanbulsko kopile rastezem, ocekivala sam vise.
Pocela od Zveve Kazati Modinjani 'Nesto dobro', lepa laganica, dobila sam sta sam i ocekivala, barem za sad.

Merkam neke knjige preko Limunda, ne znam sta cu :)

Sramota me je da sam tek juce procitala Djampu Lahiri i njenog Imenjaka.
Pa ta zena je genijalna. Nisam mogla da ispustim knjigu dok je nisam procitala.
Kako lepo pise, pa to je umetnost.
I sebe sam nasla u knjizi, jer pise o zivotu u drugoj drzavi, jer sam i ja imala kratak izlet ziveci malo u Americi.
Ovo je prava knjiga o ljubavi.
Danas moram da idem u ovu najblizu biblioteku da vidim da li imaju Novu zemlju ili Tumac bolesti.
Prosto sam se navukla na Djampu.
Videla sam je na slici, jer ja moram da znam i sve cinjenice o samom piscu (to mi ostalo valjda iz skole da moramo da znamo i piscevu biografiju), pa sam se iznenadila i njenom fizickom lepotom.
Neka vam se deca lepo provedu sto na malim, sto na velikim maturama!

Hvala na lepim željama.

Dete se lepo provelo. Uspeo je da osmom putniku dođe glave, nos je ostao ceo. Da ispričam i njegovu bruku. Elem, žurka je trajala do 1h. Junoša nije navikao ni blizu tog vremena da ostaje budan.

Noćas kad je došao, tetka ga dovezla (bravo za tetku, ona ga je i odvezla, to je bila njena želja) kaže mi: mama ja sam malo zaspao, možda deset minuta.

Pa kako?

Kaže: samo sam sedeo i shvatio da se budim.:heart:

E baš, ljubi ga majka. :D

Ja obozavam Djampu :) Bas mi drago da ti se svidela. Knjigu 'Tumac bolesti' imam u pdf'u ako ti nesto znaci.
Mada sam je citala iz biblioteke, a ako imaju u mom malom mestu verujem da ces je i ti naci. Imaju je i kod Rade, uzimala sam je i iz njene biblioteke dok sam boravila u Nisu (da, dvaput sam je citala). 'Novu zemlju' imam u Solunu, citala sam i nju. A imam i ovu najnoviju u pdf'u (The Lowland) ali samo na engleskom. Merkala sam nesto da je kupim skoro u prevodu na grcki ali mi bila skupa (dole su knjige inace skuplje, ta je bila oko 16-17e :/ ). Mislim da jos nije izasla kod nas.

I ja se pridruzujem zeljama za lep provod na maturama :)

I sebe sam nasla u knjizi, jer pise o zivotu u drugoj drzavi, jer sam i ja imala kratak izlet ziveci malo u Americi.
Danas moram da idem u ovu najblizu biblioteku da vidim da li imaju Novu zemlju ili Tumac bolesti.
Videla sam je na slici, jer ja moram da znam i sve cinjenice o samom piscu (to mi ostalo valjda iz skole da moramo da znamo i piscevu biografiju), pa sam se iznenadila i njenom fizickom lepotom.

Ni ja nisam ništa pročitala od Djampe. Ima već neko vreme da je neko toplo preporučivao ovde, poodavno, tada sam samo špijunirala iz prikrajka.Otada pokušavam da je uzmem iz biblioteke, ali je uvek na čitanju. Mada, ljubavne knjige i nisu mi baš omiljene. Ali, pokušavaću i dalje.

Evo i mene, udala sam sestru, najzad :mrgreen: Bilo je lepo venčanje, mada veliko za moj ukus. Bidermajer je uhvatila neka baba.
Otišli su juče u Pariz na medeni mesec i već im ukradoše laptop. Valjda im neće pokvariti boravak tamo, ali poznajući svoju sestru...ne bih se baš kladila.

Dva dana sam samo jela torte i pila alkohol, sad se valja oporaviti.

Mislila sam danas da odem i pogledam taj tron jer je poslednji dan, tj. svratiću jer ionako vodam rođaku koja živi u SAD po gradu, pa ako bude predugačak red, ništa.

Naručila sam par knjiga sa Vulkanove akcije (1 za 199), ko zna na šta sam kliknula onako mamurna.

Sad vidim da ovaj moj post uopšte nema koncept :super:

Ni ja nisam ništa pročitala od Djampe. Ima već neko vreme da je neko toplo preporučivao ovde, poodavno, tada sam samo špijunirala iz prikrajka.Otada pokušavam da je uzmem iz biblioteke, ali je uvek na čitanju. Mada, ljubavne knjige i nisu mi baš omiljene. Ali, pokušavaću i dalje.

Kamenita, ni ja ne volim ljubavne romane.
Ali ovo Djampino delo je nesto posebno. Ja sam prosto odusevljena.
Pokusavaj da je nadjes, ja evo danas idem da trazim te dve knjige, pa cu valjda uspeti. Bar se nadam.
Znam da ima i cetvrtu, ali ona je najnovija tj. tek je izasla i nemam lovu da je kupim.

meni je tumac bolesti bio znatno bolji od imenjaka...mozda mi vise odgovara njen stil kad je u formi price, ne znam...imenjaka sam skoro i zaboravila da sma citala, a tumaca bolesti malo-malo, pa dohvatim opet..meni je sinonim za dobru knjigu upravo to sto mogu i zelim da 1. je citam vise puta i 2. da je imam u svojoj biblioteci

Ovde, hvala Bogu, sve lepe vesti :) (da kucnem u drvo) Udaje, mature..more :)

Treba li da kazem da i dalje citam Sasenjku..? :lol: Knjiga je beskrajno zanimljiva, vuce te da citas, ali ja to lagano, brze ne mogu..
U pojedinim segmentima me podseca na Doktor Zivago, na Laru.
Knjiga je podeljena na 3 dela, period 1916 S.Peterburg, 1937 Moskva, i 1994 Moskva, London..Pariz..(ako ne gresim)
Necu otkrivati detalje, ali pri kraju sam drugog dela, veoma je mucan i pretuzan..

Pre neki dan sam kupila Krovove Teherana ::mace: Ne znam kakva je knjiga, ali posto je nema u biblioteci jako sam zelela da je procitam a i volim tu tematiku.
Inace, kupih polovnu (kao novu) preko neta..

Slučaj čoveka koji je umro smejući se, Tarkvin Hol, Mono i Manjana, 276 str., 2011

"U rano jutro jednog dana na travnjacima velikog bulevara u centru Delhija, grupa profesionalaca prisustvovala je seansi terapeutskog Kluba smeha kada se pojavila prikaza boginje Kali visoka šest metara i usmrtila jednog od članova.

Boginja je nestala bez traga, a vest o zločinu ubrzo je uzbudila čitavu Indiju. Žrtva je bio proslavljeni skeptik i racionalist dr Sureš Dža, neprijatelj svih gurua i mistika, a ućutkan je na način koji je osmišljen da rastroji i njegove najodanije pobornike. "

Vrlo šarmantna knjiga, čitljiva, bez velikih pretenzija osim da zabavi, što joj je u mom slučaju uspelo. Glavni lik je detektiv Viš Puri, indijski Herkul Poaro. Kroz priču se provlače slike savremene Indije, uslova života (kaste u kojoj se Puri kreće), načina ishrane i sl. Između redova se razaznaje i sistem funkcionisanja zemlje, i korupcija i sl., ali to je sve sekundarno.

Preporučujem za čitanje i odmor, ne za kupovinu.

Jao, zamisli kad bi bilo stvarno :heart:
To bi bilo najbolje morsko društvo.
Još samo da se opredelimo da li da dođemo kod tebe, Ester, Nemesis... na Adu... ili možda kod Rade na Nišavu :D

Inače, njena je velika matura a moja je bila mala.;)

- - - - - - - - - -

Redom, pa gde bude bilo najbolje, ponovićemo...:lol:

Kad se voda povuče možemo i na zemunski Lido

Evo i mene, udala sam sestru, najzad :mrgreen: Bilo je lepo venčanje, mada veliko za moj ukus. Bidermajer je uhvatila neka baba.
Otišli su juče u Pariz na medeni mesec i već im ukradoše laptop. Valjda im neće pokvariti boravak tamo, ali poznajući svoju sestru...ne bih se baš kladila.

Dva dana sam samo jela torte i pila alkohol, sad se valja oporaviti.

Mislila sam danas da odem i pogledam taj tron jer je poslednji dan, tj. svratiću jer ionako vodam rođaku koja živi u SAD po gradu, pa ako bude predugačak red, ništa.

Naručila sam par knjiga sa Vulkanove akcije (1 za 199), ko zna na šta sam kliknula onako mamurna.

Sad vidim da ovaj moj post uopšte nema koncept :super:

Elefteria, super ti je post, taman da nam sve bude jasno. Neka je sa srećom sestri.

meni je tumac bolesti bio znatno bolji od imenjaka...mozda mi vise odgovara njen stil kad je u formi price, ne znam...imenjaka sam skoro i zaboravila da sma citala, a tumaca bolesti malo-malo, pa dohvatim opet..meni je sinonim za dobru knjigu upravo to sto mogu i zelim da 1. je citam vise puta i 2. da je imam u svojoj biblioteci

Ja sam čitala Imenjaka i Nova zemlja i mnogo su mi se svidele obe. Imenjaka sam i gledala film. Mnogo mi je lepa glumica koja je glumila majku.
Nije to klasična ljubavna priča, ali baš što kaže Roda nekako specifična, ima puno ljubavi.
Tumač bolesti baš i nije privlačan naslov, ali ako kažeš da je bolji od Imenjaka, onda je verovatno dobar.

Elefteria, super ti je post, taman da nam sve bude jasno. Neka je sa srećom sestri.

Ja sam čitala Imenjaka i Nova zemlja i mnogo su mi se svidele obe. Imenjaka sam i gledala film. Mnogo mi je lepa glumica koja je glumila majku.
Nije to klasična ljubavna priča, ali baš što kaže Roda nekako specifična, ima puno ljubavi.
Tumač bolesti baš i nije privlačan naslov, ali ako kažeš da je bolji od Imenjaka, onda je verovatno dobar.

tumac bolesti je samo jedna od prica, nisu sve na temu bolesti :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back