red riding hood
Elita
- Poruka
- 18.868
Daj neku preporuku,nekog pisca,vidim da citamo slicne stvariNe brini. I ja sam prvo mislila da je muško...![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Daj neku preporuku,nekog pisca,vidim da citamo slicne stvariNe brini. I ja sam prvo mislila da je muško...![]()
E, komendije ne obožavam. Ali, Kišona ovde mnogo hvale...
I ja trenutno čitam Toni Morison, Milostinju.
Može preporuka za neku dobru kome(n)diju?
Onako baš da nasmeje do suza...![]()
Kico,
Hvale neku Laguninu knjigu o jednoj mafijaskoj porodici koja se preseljava u Francusku... i njjihove ``muke po Francuskoj``...
E sad da se ubijem ne mogu da se setim kako se roman zove... ali reklamiraju je da je po njoj snimljen film.
Boze, zaista odavno nisam procitala neku takvu knjigu.
Secam se jedne, bilo je to davno kada sam je citala, u pitanju je Ljudozderova kci``, Roze Montero ili tako nekako, bas sam se slatko nasmejala par puta dok sam je citala.
Reklamiraju i roman nekog meni nepoznatog spanskog pisca i njegov roman ``Psihijatri, psiholozi i ostali bolesnici``... kazu da je zabavna.
Mozda ce neka devojka znati da ti bolje od mene odgovori na pitanje...
Grrrim, Karen Duve. Knjigu čini pet modifikovanih bajki. Tradicionalna priča je u osnivi, što im naravno daje prepoznatljivost, ali su ubačeni i neki savremeni momenti ( mobilni telfon, internet kafe..) što ih osavremenjuje. Ali ne čini mi se da je autorka u potpunosti uspela da napravi nešto potpuno drugačije. Nekako, nije mi bilo sve uverljivo do kraja. Ima morbidnih scena (možda čak i nijansi horora, bar po mom mišljenju), ali ne naravno u svakoj priči; provuče se neka ružna reč.. Ranije sam naišla na podatak (ne znam da li je tačan) da originalne bajke uopšte nisu tako bezazlene, kao što je to danas predstavljeno u knjigama i crtanim filmovima koji su rađeni po njima. Naprotiv, pročitala sam da su pune nasilja, jezivih scena (opet, ne znam da li je to tačno). Ako ima istine u ovom što sam pronašla, onda mi je donekle jasno da autorka nije htela da ulepšava stvari, kad su već priče namenjene odraslima a ne deci.Na koricama piše da ima crnog humora, ali nije to to po mom mišljenju. Utisak na kraju čitanja je, da je možda dobro zamišljeno, ali da nije do kraja sve urađeno. Mislim da bih ja ovu knjigu svrstala u onu grupu ''za iz biblioteke''. Može da se čita, brzo to ide jer nije obimna, ali mislim da nije nešto što je neophodno da se ima. (Volela bih da još neko pročita, baš me zanima šta vi kažete.)
Kažem ti ja...I ja sam htela juce da zavrsim Saramagova Sva imena, ali nisam uspela.
Zelim da je procitam danju, kada sam sveza i odmorna, koliko - toliko.
Odusevljena sam romanom. To je stivo koje mi je upravo bilo potrebno, nakon onog trilera.