Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pročitala skoro polovinu Senke vetra, i za sada meni se dopada. Videla sam vaša oprečna mišljenja, i sad samo merim da li valja ili ne. Za sada mi knjiga prija, videću u drugoj polovini kako će se stvari odvijati.

Poslednja izmena od moderatora:
Vidim odgovor... Slažem se Krasuljak potpuno. Ovde najčešće pišem, maltene zaboravim da druge teme i postoje:lol: I već sam ranije rekla da sam se i priključila forumu zbog ove teme, i bilo bi mi baš krivo da izgubi šmek koji ima.

- - - - - - - - - -

Kasnim s pitanjima i odgovorima:lol:

ne znam da li je to slucaj sa svim gejmenovim knjigama, ali tu sam procitala na srpskom i prevod mi se cinio kao jako jako los...ostale sam sve na engleskom citala, i bilo mi lakse tako da citam nego rezultat necijeg nesrecnog prevoda na srpski :confused: meni su dobre sve njegove knjige, bas su bajkovite ali uglavnom ne na detinjast nacin....preporucujem american gods, to je knjizurina u njegovom stilu iako sa vise elemenata stvarnosti standardno pomesane sa fantazijom na vrlo spontan nacin, skoro pa ti je prirodno sto se desava to sto se desava, bar u ovoj knjizi :)
american-gods-book-cover-image.jpg

Ja sam ovde poodavno ostavila preporuku za Gejmenov roman "Knjiga o groblju" pa ne bih da se ponavljam, osim da dodam: Ako poklonite nekome tu knjigu, cudice se u najmanju ruku, ali to potvrdjuje onu staru: Ne sudi o knjizi po koricama...Predivna, bajkovita, nezna (kao i sve sto on napise), zahvaljujuci Gejmenovom umecu istancanosti i kontrolisane svestranosti u pisanju...

Meni je njegova Kniga o groblju ..kniga koju bih uvek preporucila za citanje

i htela sam da kukam na ovu Akunjinovu knjigu. A baš sam lepo pohvalila opremu, izgled korica, slova, prored itd. I onda odjednom, op-fali 18 strana. Nije se knjiga raspala, u odličnom je stanju. Nego prosto ih nema. Probala sam da nastavim, ali ne ide. Svašta baš.

i htela sam da kukam na ovu Akunjinovu knjigu. A baš sam lepo pohvalila opremu, izgled korica, slova, prored itd. I onda odjednom, op-fali 18 strana. Nije se knjiga raspala, u odličnom je stanju. Nego prosto ih nema. Probala sam da nastavim, ali ne ide. Svašta baš.

Meni se to desilo sa knjigom Zovem se CrvenA (to je taj naslov koji je greskom tako preveden, kasnije je ipsravljeno..), nije bilo nekoliko strana, ali tu se moglo ipak, ko je citao (Orhan Pamuk) zna o cemu pricam.

A, jel smem ja da i dalje kukam na malu maturu? Mislim, lakše bi mi bilo...

Sto ne bi smela, nisi jedina a nema potrebe, kad se najvise plasis- najbolje prodjes, kad dosta ocekujes, totalno ne dobijes nista, to je neko nepisano pravilo, bar sto se mene tice.

Meni doslo da se ubijem sto napravih kardinalnu gresku na nagovor drugih i sad vidim da cu od blama crveneti dugo, ali, sta je tu je. I, nije mi sto cu crveneti, nego sto sam (i mnogi su) mislila da stvari drugacije stoje, kad ono, potop:dash:

Čuce se:sad2:

Kleta reko vremena – Per Petešun, Geopoetika 180 str.
http://www.geopoetika.com/book.php?id=2117

Nema te knjige koju sam čitala duže od ove. I nema tog utiska koji bi sada bio realni prikaz knjige.
Kada nešto ovoliko razvučeš, zaboraviš i naslov a kamoli nešto drugo.

Dakle moj utisak (zaključismo da je nekompetentan) je da je knjiga skrozzz obična i neupečatljiva.
Ali ja ću od njega svakako još pročitati „Idemo da krademo konje“, pa ću tek onda da vidim jal je do mene jal je do pisca :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Zašto mi (tako piše) Nina-supermoderator izbrisa deo poruke? :eek:

Evo mene (opet) sa već ustaljenim pitanjem- da li su ove knjižice za kupovinu ili se mogu glat preskočiti?
Kraljičina luda
Samarkand
Nikadođija

Našla sam u dve knjižare po primerak Mati pirinča, i ne sećam se da li ste tu knjigu hvalile ili neku drugu od iste autorke?

Ovih dana idem u kupovinu i ne bacaju mi se pare, pa proveravam sa znalcima ovde:D

Mati pirinča je odlična, ali odlična knjiga.
Čitav utiska se nešto kvari u zadnjih 50-ak strana, ali ga pokvariti ipak ne može.
Meni je to knjiga za pamćenje :D

- - - - - - - - - -

Samarkand sam davno čitala i meni je bila super.
Maluf lepo i pitko piše. Čitala sam nekoliko knjiga od njega, a najlepša mi je bila Levantinski đerdan.

Ja sam čitala Druga Bolenova kći i Nasleđe Bolenovih.
Kraljičinu ludu nisam jer mislim (naravno možda grešim) da je to iznuđeni nastavak prethodne dve.
Jer je već Nasleđe Bolenovih lošije od Druge bolenove kćeri.

Jeste Water, to je ta autorka. Hvala Lamar, Mati pirinča potvrđena na spisku:)
Samarkand je meni davno davno bio u planu da ga kupim ali sam jednostavno zaboravila i tek sad kad je izašlo ovo reizdanje, sam se setila. A jeste i Kraljičina luda spominjana kao ok, ako se ne varam, samo je pitanje da li je baššš dobra ili je samo ok. Ne sećam se ko je čitao.. (Kucam sa telefona, ne mogu pretragu da koristim:zkez:

p.s. I meni je obrisan deo poruke Lamar, a ne znam zasto..

Mati pirinča, kako reče Lamar, odlična, odlična i još jednom odlična. meni je sve bilo jako dobro. Jedna od onih u čijoj atmosferi živiš danima nakon pročitane poslednje strane. Pomalo podseća na Hiljadu čudesnih sunaca, ali je meni bolja Mati. Oseća se ženska ruka i ženska emocija.

Samarkand, odlična, takođe. Za lagano čitanje, nije da se spuca u dva dana. I ponešta naučiš (barem ja).

Kraljičina luda, dobra, zabavna, dinamična, laka za čitanje. To je od ovih moderno pisanih knjiga sa istorijskom podlogom, koje se brzo čitaju, kao ljubići.

Mati pirinča, kako reče Lamar, odlična, odlična i još jednom odlična. meni je sve bilo jako dobro. Jedna od onih u čijoj atmosferi živiš danima nakon pročitane poslednje strane. Pomalo podseća na Hiljadu čudesnih sunaca, ali je meni bolja Mati. Oseća se ženska ruka i ženska emocija.

Samarkand, odlična, takođe. Za lagano čitanje, nije da se spuca u dva dana. I ponešta naučiš (barem ja).

Kraljičina luda, dobra, zabavna, dinamična, laka za čitanje. To je od ovih moderno pisanih knjiga sa istorijskom podlogom, koje se brzo čitaju, kao ljubići.
Sve je tako :ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back