Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam za nasu, bila sam u onoj velikoj u centru Zemuna, kod Opstine Zemun.
Vise necu ni da idem u ``nasu``, ovde ima puno knjiga, bolji je i veci izbor i bilo mi je kao da sam u poslasticarnici...
Jeste, velika je, mnogo bolje snabdevena i ljudi su baš ljubazni.
Bar je moje iskustvo takvo. Odlazila sam tamo kad sam tražila nešto odredjeno, obično što se mnogo čitalo ovde. I onda oni pogledaju u kompjuter, ako nemaju oni, kažu mi koje odeljenje ima. Onda još nazovu to odeljenje da pitaju jel imaju i jel im tamo i kažu da ostave sa strane, da ću ja doći što pre.
Samo što mora da se ide autobusom.

Bi, bila sam u Gradskoj, tamo idem uvek.
Baš ste se naredjale ti i Roda sa izveštajima iz biblioteka. Pitala sam nju zato što smo jedno vreme išle u istu, onda sam se ja odselila i prešla u drugi ogranak.
A tu Gradsku nikako ne volim, mnogo su mi zvanični oni zaposleni tamo i to sad sve nešto elektronski, ni ne pričaš s njima. Ja se s mojim bibliotekarkama sita ispričam.
Mada sam razmišljala da iskoristim popust preko Popusta i učlanim se u Gradsku. Ali šta će mi dve biblioteke, ne čitam ja toliko. A ovih mojih malih neću da se odreknem.

Naravno da te stvari nisu dobre i da su sankcionisane od strane drustva, ali ja volim da citam i takvo stivo. Zasto?
Jer me zanima ljudska psiha i dokle je covek spreman da ode u svojoj bolesti i zlu.
Zato, hvala ti. Po imenima autora to su sigurno Skandinavci.

- - - - - - - - - -

Uh, bas sam se nanizala od sabajle...
Vidi se da mi fali drustvo.

Da Skandinavci su u pitanju. Već sam (čini mi se) pisala o skandinavskim trilerima.
Ovaj dvojac je napisao nekoliko knjiga i većina je dobila nagrade. Pored Zveri imam i Pretinac 21 i Tri sekunde. Ako želiš poslaću ti ih.

Top 20 lista je nova. Priče s ovog i onog sveta su tu na listi ali Ponoćna ruža koju sam takođe htela, (koja je do pre dva dana ili dan bila na listi), više nije. Sad je 21.:besna:
Nema veze.. Ionako mi ovih dana ništa ne ide na ruku...:huh: Iskoristiću bar ovaj popust tokom vikenda za Saramaga... Uzeću pored ove dve još tri knjige Samarkand, Kraljičinu ludu i Kako da ubijete svog muža. Ove poslednje tri ste hvalile ako se dobro sećam. Ako sam se prevarila za neku recite:)

Poslednja izmena:
Jeste, velika je, mnogo bolje snabdevena i ljudi su baš ljubazni.
Bar je moje iskustvo takvo. Odlazila sam tamo kad sam tražila nešto odredjeno, obično što se mnogo čitalo ovde. I onda oni pogledaju u kompjuter, ako nemaju oni, kažu mi koje odeljenje ima. Onda još nazovu to odeljenje da pitaju jel imaju i jel im tamo i kažu da ostave sa strane, da ću ja doći što pre.
Samo što mora da se ide autobusom.

Sad kad sam se prisetila i osetila sta je prava biblioteka nece mi biti tesko da idem autobusom. :)
Ona nasa je bila bas bas mala. I sve sto sam mogla da pronadjem sam vec procitala, tako da je nova biblioteka bila neminovnost.

Poslednja izmena:
Baš ste se naredjale ti i Roda sa izveštajima iz biblioteka. Pitala sam nju zato što smo jedno vreme išle u istu, onda sam se ja odselila i prešla u drugi ogranak.
A tu Gradsku nikako ne volim, mnogo su mi zvanični oni zaposleni tamo i to sad sve nešto elektronski, ni ne pričaš s njima. Ja se s mojim bibliotekarkama sita ispričam.
Mada sam razmišljala da iskoristim popust preko Popusta i učlanim se u Gradsku. Ali šta će mi dve biblioteke, ne čitam ja toliko. A ovih mojih malih neću da se odreknem.

E taj prijateljski, drugarski odnos ce mi nedostajati, jer sam mogla i sa kucetom da udjem u nasu biblioteku.
Zaista je zena koja je radila u Gradskoj zemunskoj bila onako zvanicna, ali sta da se radi... pokusacu da je ``odledim`` sledeceg puta...
Dobra je stvar sto zemunska biblioteka radi ceo dan, od 8 do 20 sati...

Opet se ja ``nizem``.
Vidi se da nisam normalno razgovarala sa ljudima danima... :(

Sad pocinjem da se upoznajem sa Nevidljivim, Pola Ostera, mada mi je nova bibliotekarka predlagala Sanset park... Trebala sam i tu da uzmem, ali mi je bilo nesto neprijatno da uzmem vise knjiga (sta ga znam zbog cega, valjda sto sam prvi put dosla).

Da Skandinavci su u pitanju. Već sam (čini mi se) pisala o skandinavskim trilerima.
Ovaj dvojac je napisao nekoliko knjiga i većina je dobila nagrade. Pored Zveri imam i Pretinac 21 i Tri sekunde. Ako želiš poslaću ti ih.

Jao, molim te, posalji mi, ako ti nije problem... ja sam ih trazila na sajtovima, ali ne znam kako im se pisu imena na srpskom. Trazila sam i po nazivu romana, ali nista mi jedan sajt o knjigama nije ``izbacio``.
Moj mail je:
mojamilica12@gmail.com

E taj prijateljski, drugarski odnos ce mi nedostajati, jer sam mogla i sa kucetom da udjem u nasu biblioteku.
Zaista je zena koja je radila u Gradskoj zemunskoj bila onako zvanicna, ali sta da se radi... pokusacu da je ``odledim`` sledeceg puta...
Dobra je stvar sto zemunska biblioteka radi ceo dan, od 8 do 20 sati...

Ne, ne, mislila sam na Gradsku kod Kalemegdana. Oni su mi ko roboti. Odem ja tamo s kumom ili sa Elefteriom, pa ih vidim, kakvi su...
Ovi u Zemunu kod pijace su mi Ok..

Inače, ja ne odoh na promociju Lauševe Druge knjige. Veštica i moja ćerka me korpiraše, nisam mogla da se setim koga da cimam... Moje okruženje je slabo zainteresovano za takve stvari, a mrzelo me da idem sama.

Verovatno si u pravu Bi, te male biblioteke imaju neku car, posebno kad je fina bibliotekarka..

Ali idem u Gradsku jer je tamo, kao, najveci izbor, mada mi nije blizu..ali navikla sam.

Usput, da pitam - jel ima neko problema sa FB danas? Meni ceo dan ne moze da se ucita, i ne samo kod mene..(mislila sam da je do mog kompa
posto je star ali izgleda da je nesto drugo)

Ja ne idem na Fejs, tako da ne znam. Sigurno nesto majstorisu. Poboljsavaju neke opcije.

- - - - - - - - - -

Ne, ne, mislila sam na Gradsku kod Kalemegdana. Oni su mi ko roboti. Odem ja tamo s kumom ili sa Elefteriom, pa ih vidim, kakvi su...
Ovi u Zemunu kod pijace su mi Ok..

Onda je bila zvanicna, jer smo se tek upoznale...

Nadam se :sad2: Navikla sam da odem i vidim sta ima, inace ga slabo aktivno koristim..
AKo su nesto updejtovali - zbogom (jer moj komp nece moci onda ..:confused:)

Zarko zelim da procitam ovu knjigu :lol:
http://delfi.rs/knjige/39317_psihijatri_psiholozi_i_drugi_bolesnici_knjiga_delfi_knjizare.html

Nisam ni znala za nju. Hvala ti na info... Izgleda interesantno, jer psiholozi i psihijatri ne mogu bas da pomognu u pravoj meri ako to sam pacijent ne zeli i ne trudi se...
Citam ``Ludilo`` Marje Hornbaher uporedo sa Nevidljivim...
``Ludilo`` nije za svakog, nije za svaciji stomak. Prica je o zeni koja ima psihicke probleme i to veoma ozbiljne...

Procitala sam Sneska :) Svidja mi se bas.
Sta sad da radim? :confused:

I ja sam se isto pitala sta da radim kada sam je procitala... :confused:
Morala sam malo da pauziram, nisam mogla odmah da se ``bacim`` na nesto drugo...

- - - - - - - - - -

Za Bi:
``Nasa`` biblioteka je pocela sa radom. Zavrsila se revizija pre dva dana.
Trajala je tacno mesec dana.

Morala sam malo da pauziram, nisam mogla odmah da se ``bacim`` na nesto drugo...

- - - - - - - - - -

Za Bi:
Samo mesec dana? Toliko smo pričale o tome, da je delovalo kao da je pola godine. Ova moja nova je veća, a rekli su mi da je planirano da traje do sredine aprila.

Kakav li je taj Sneško kad takav utisak izaziva?

Ja čitam Trgovac oružjem Hjua Lorija (Dr. Haus) i za sada mi se ne dopada nešto naročito. Pisalo je da je to parodija na krimi romane, pa sad da vidim kad malo razradi... Ali prvi utisak je da nije na nekom nivou, neki jefitini, prosti fazoni, na prvu loptu. Videću dalje... ali moja je knjiga, pa ima da je pročitam, nema odustajanja.

- - - - - - - - - -

Za Bi:

Ma ja bih odmah na sledecu, al sve su mi u Atini ostale na laptopu :roll:
imam cak i SNeska,al ovo sad je bilo jace od mene, morala sam bar jednu Nesbeovu da kupim, da ima pravu knjigu :lol:
Nista ... cekam sredu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back