Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ne bih sve ono upamtila bez da hvatam beleške.:lol: Svaka čast.:klap:

'Vatala sam beleške jedino za Paideiu, jer sam pokušala da zapamtim, i onda kad nisam mogla da lociram u glavi koliko je šta onda sam zapisala.:D
A za Vulkan su mi spakovali katalog, pa sam to odatle videla ( za ove knjige koje treba da izadju).
A ostale sam zapamtila:D
Hvala:)

Nadam se da ćeš da ideš na Sajam, kad je već organizovano;)
I Kerefeka takodje:)

Poslednja izmena:
Pahuljice, sjajan ti je izbor knjiga koje si kupila! I klasika i moderne i tzv. "kultne knjige" i lepo što si kompletirala Šerloka Holmsa, baš zanimljivo. I Ararat -jedna od mojih omiljenih... Memoari jedne gejše sam nedavno gledala film i odličan je. Knjiga može da bude samo još bolja. I lepo što si pomenula Elefteriu, pozdrav i od mene ako čita. Mnogo mislim na nju. :heart:
Prošle godine kad je Rada dolazila na Sajam, bio je susret forumašica, na kom je bila i Elefteria. Ja nisam mogla, radila sam :evil:

Evo sad sam sela za kompjuter i morala sam da svratim ovde da vidim kako ste. Hvala vam svima na porukama podrške, beskrajno mi znače. Muž i ja smo došli kod mojih roditelja, da se malo udaljimo iz našeg praznog stana. Sve je mnogo podnošljivije u punoj kući.
Pahuljice, divna si s ovim izveštajem :heart: Svaka čast na trudu.
Ja sam planirala danas da odem do Sajma, ali smo imali udes pre neki dan pa se mlatimo oko popravke auta (nama nije ništa). Jedino da idem busom, ali nekako nemam snage da menjam dva prevoza noseći gomilu knjiga. Možda odem sutra, u svakom slučaju ću gledati da izbegnem četvrtkom da idem.
Juče sam pročitala ''Тамо далеко'' pa sad treba da jurim Vuka za potpis. Čini mi se da sam negde videla da će u petak biti u Delfi SKC, ali možda sam to umislila. Ako neka od vas ima informaciju vezanu za to, bila bih zahvalna da mi javi. Koncentracija mi nije na nivou :confused:

Stigla Elefteria, super:)
Drago mi je da vam se dopada moj prikaz stanja sa Sajma, i nadam se da vam koristi. Ako ne za ovu godinu, onda možda kao orijentir za sledeću. Hvala i vama devojke za reputacije:)
Trudila sam se da popamtim što više, baš da bi bilo korisno. Kad tražim koliki su popusti na netu, sve je nekako šturo, a ja volim da konkretno znam, jer onda mogu da organizujem svoj novčanik lepo. Neki izdavači su me zaista iznenadili sa popustima, tako da sam uspela i malo da uštedim juče ( taman za Noć knjige:D ). Ali ako nastavim ovako, što Lamar kaže, osaću siroma:D Moram da se umerim kako znam i umem.. Verovatno će to biti ona novogodišnja odluka, umesto one klasične ženske ' krećem na dijetu, odmah posle praznika':D

Elefteria, dobro je da niste povredjeni.. A za Vuka, on potpisuje knjige na štandu Lagune u petak u 17h i su subotu na štandu Delfi knjižara u 16h. Nisam našla informaciju da potpisuje knjige u Delfi SKC.

Mrs.Bi, drago mi je da ti se dopada moj izbor. Gledala sam kad sam planirala šta da kupim, da uzmem od svega po malo. I one koje su vanvremenske i ove novije. Volim svašta da čitam tako da je izbor onda veliki, pa je teško i izabrati onda. Neke od ovih koje sam kupila sam čitala, ali sam htela da ih imam u svojoj biblioteci. Zadovoljna sam:) Jedino sad moram da pronađem policu za knjige, svaki mogući prostor sam iskoristila, a nemam neku lepu policu da sve knjige stavim na jedno mesto...

Upisala sam se danas za subotu. Valjda idem...:think: A šta da kupim nemam pojma. :aha: Samo ću nešto jeftino, jer sam sve već pokupovala. Mami ću Jovanku Broz, tamo je 399dinara. Jedva čekam, jer ta atmosfera je nezamenljiva...:zaljubljena: Valjda ću da sretnem neku forumašicu... Nego, čekajte prvo da mi direktorka potvrdi...:lol: Ipak ja idem svake godine...

Uzela sam svašta, samo 2 nisam našla koje sam htela.

Baskervilski pas, Artur Konan Dojl, Tema izdavač. Našla sam jedinu koja mi je falila, sad je komplet Šerloka potpun. Najdraže mi je što sam našla ovu knjigu:)
Berkut, Džozef Hejvud, Knjige Obradović
Ema , Džejn Ostin, Vulkan
Jadnici, Viktor Igo, Vulkan
Memoari jedne gejše,Artur Golden, Vulkan ( Htela sam da kupim Čuvari biblioteke, ali pošto nije izašla uzela sam ovu da bih imala količinski popust. Često je spominjana ova knjiga u poslednje vreme, pa sam se za nju odlučila).
Gospodja Bovari, Kuća dobre knjige (KDK)
Crveno i crno, Stendal, KDK
Gendži, Murasaki Šikibu, KDK
Ljubavnik lejdi Četerli, KDK
Parfem, Ziskind, Solaris
Hobit, Čarobna knjiga
Umetnost vožnje po kiši, Čarobna knjiga
Južno od granice, zapadno od sunca, Haruki Murakami, Geopoetika
Ararat 1-2, Zilahi, Globosino
Problem Spinoza, Irvin Jalom, Plato
Ubiti pticu rugalicu, Plato
Čitač, Plato
Osećaj gospođice Smile za sneg, Plato
Don Kihot, Novosti ( 3 knjige 250din!!)
Čiča Gorio, Novosti

Crvene imam. Danas mi je sin saopštio da je poklonio moju knjigu Ubiti pticu rugalicu drugarici za diplomski. Šiznula sam. Iako sam je pročitala, moraću da si kupim drugu.

Upisala sam se danas za subotu. Valjda idem...:think: A šta da kupim nemam pojma. :aha: Samo ću nešto jeftino, jer sam sve već pokupovala. Mami ću Jovanku Broz, tamo je 399dinara. Jedva čekam, jer ta atmosfera je nezamenljiva...:zaljubljena: Valjda ću da sretnem neku forumašicu... Nego, čekajte prvo da mi direktorka potvrdi...:lol: Ipak ja idem svake godine...

Je l imate neki štand na kom se okupljate da znam da se nacrtam. Nosiću kUranfil na reveru kao znak raspoznavanja.:malav:

završila 50 nijansi
pa šta da kažem, što već niste rekle
pročitala ja iz 2 otvaranja, interesovalo me šta će da se desi, šta će da se desi
ali način pisanja...kao za srednjoškolke
podsetilo me na Amandu Kvik, samo u modernom dobu i sa s/m elementima

Upravo stigla sa Sajma...
Kao prvo: vise nikada, ali NIKADA, ne idem na sajam bez nekog koferceta ili torbe sa tockicima! Mislila sam da ce mi pozliti dok sam vukla sve te knjige ka izlazu.
Drugo: Uvek sam na Sajam odlazila subotom i tek sada vidim kolika je razlika! Neuporedivo! Ono je gužva, mlate te sa svih strana,a ovo uzivancija!
Stigla sam oko 10:30 i bila do 17h.Nije bilo potrebe za toliko,ali morala sam da čekam da mi covek zavrsi s poslom i dodje po mene.
Nije bilo gužve,tek tamo posle podneva..
Ideja mi je bila da prvo odem do Lagune da iskoristim akciju,a zatim lagano za svoju dusu....Kazem za svoju dusu, jer ovo s akcije uglavnom kupujem drugima...Na sajmu u Laguni kupujem samo ono sto je na akciji,jer računam da sve ostalo mogu sa svojim popustom i posle.
Uzela sam :
Pindarov dijamant - imam vec Vrata krletke,pa neko rece da je ovo nastavak
Dusa citre
Vestalkina prica
Soba ljubavnika
Pitanja i odgovori -sad vidim da su mi uvalili dva primerka....bice nekom za poklon
Crvena zemlja - imam je, mnogo je volim, nisam odolela da je uzmem za poklon
Poslednje leto -uzeh je da zaokruzim broj,a i one su je preporucivale,mada po onom na poleđini,nije mi privlačna
I uzeh sva cetiri Adrijana Mola koji su bili na akciji.Citala sam kao klinka,pa iz cisto sentimentalnih razloga

Zatim sam prešla u Čarobnu knjigu i šokirala se...ono je ludo....niko nema tooooliko sniženje,a da ima sta da se odabere:
Po 100 rsd sam uzela:
Snezna laticai lepeza tajni i-naručila sam je pre dve nedelje za 299,a sad sam uzela dve, za sestru i kumu
Ukus kostića jabuke isto uzeh dve
Nocni cirkus - pahuljica rece da je 300,ja kupila za 100
Zene utorka bile su na sajtu 599
Prociscenje
Umetnost vožnje po kiši i to sam skuplje naručila kad i onu laticu
Pustinja pise da je autor dobitnik Nobelove nagrade a 2008
Tarantula
Pouzdana supruga
Izvini ,ali ti si moja ljubav - Federiko Moca
Izvini,hoćeš li da se udas za mene - Federiko Moca

Pitanje: Jesu li te dve Mocine knjige tinejdzerske?

Vampirski dnevnici kompleti od 5 do 7 i od 8 do 10 - svaki po neverovatnoj ceni od 270 rsd
Soj horor trilogija 1120

Na kraju ispade da sam kupila samo knjige na akciji,ali bilo je glupo da propustim.
Osim toga, ove godine nije bilo knjiga koje su mi bile velika zelja, tako da mi je ovo sasvim ok, iako je ispalo komercijalno,pa nisam ushićena kao ranije.

Od prosle godine zelim onaj pansion za neobičnu decu,ali mi je bilo mnogo da dam 800 rsd,kad sam sve ovo pokupovala za sitne novce.Potvrdili su mi da ce za dogodine stici i nastavak, pa neka ceka.

Na sajtu Lagune sam videla dasu prijatne spoljašnjosti , koji potpisuje knjigu koju zelim da imam - Miris mraka.Ali nisam poklekla i kupila.Mnogo bolje izgleda uzivo.Nakon toga, potpisivao je Skrobonja.
Usput, na nekom improvizovanom punktu knjigu o J.Broz je potpisivao Zarko Jokanović.Na svom štandu je bila Vesna Dedić,mrrrrrrsava i visoka,a na drugom M.Bobic Mojsilović, nasmejana i pricljiva.

Poslednja izmena:
Oh, Rado, pocastvovana sam!
Danas su te boksove s knjigama na akciji, mislim na Čarobnu knjigu, dopunili, pa je bilo svega.Nadam se da ce ih biti i u subotu.Mada, moja ranija iskustv ne idu u prilog tome.Bas ces nam reci.

Kao sto rece Pahuljica, Sezam book, nema apsolutno nista novo...Puno ih je na štandu,a slaba poseta.Trude se jako, mnogo su fini,ali bas nista nije bilo za mene.Ono sto mi se dopada, vec imam.

Portalibris je delila katalog potpuno isti kao prethodnih godina, devojka je bila neljubazna prema prema posetiocima, a ponuda nikakva..Mada, izlozili su knjige Dajane Gabalton , koje smo pominjale.Cena je 800 rsd

- - - - - - - - - -

Bobićka Mojsilovićka visoka i ako ima 30 kg-sa sve garderobom..KAKO mogu da budu tako anoreksične??? jbt
kost i koža :(

EEEE Rado..esi dolazila na sajam???

Rekoh za Dedicku da je mršava i visoka.

Poslednja izmena:
Kerefekoooo, super. A što se ti kao sekiraš što si kupila samo knjige koje su na akciji, pa zato si i išla da kupiš jeftinije.
Ja sam danas svraćala u knjižaru Delfi, imaju neke akcije, a u Laguni su mi rekli da sajamski popust imaju samo na sajmu, ali imaju neki, ali ništa me nije zainteresovalo. U stvari, jeste. Videla sam knjigu Ne znam kako joj to polazi za rukom i poželela da je imam, jer sam je čitala i mnogo mi se svidela. Ali, ono što me malo šokiralo je to što knjiga stoji na polici zajedno sa Seks i grad... sve u vezi sa Sarom Džesikom Parker. Gledala sam i deo filma Ne znam kako joj to polazi za rukom i uverila se, kao što sam i mislila, da Sara uopšte nije za tu ulogu. Ne znam kako mogu toliko da omanu sa podelom uloga. Kao i što mi Džulija Roberts nije za ulogu u filmu Jedi, moli, voli.

kerefeko, videh za Decićku..ali ja pišem o ovoj drugoj Mojsilovićki-kvazi slikarki
( jedino ako je nisam zamenila sa sestrom profom,,,mada onako širok osmeh
od uva do uva ima samo slikarka -koju pomenuh)

- - - - - - - - - -

zavidim vam što možete da idete na sajam i kupujete brdo knjiga :(

- - - - - - - - - -

ja bih ovu . Južno od granice, zapadno od sunca, Haruki Murakami, Geopoetika

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back