Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
ooo, bravo Moja Milice... ti si bila najvrednija i lepe si knjige kupila.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E pa drage moje drugarice, ja sam danas bila na sajmu
Kupila:
Cajna ruza
Memoari jedne gejse
Crvena kontesa
i gomilu decijih knjiga naravno![]()

pa ne bih se kladila da nisam nekad i na to naletelaSto, da nisi naisla na 'ovo nije moja soljica caja"![]()
Salu na stranu, i ja sam to primetila pa ne kupujem knjige prevedene kod nas ako je moguce naci na engleskom original. Alo ako pogledas i novine (internet, casopise) na srpskom, svuda je jezik unakazen nekim rogobatnim frazama i konstrukcijama.
otprilike to je to, procitam na srpskom i nije mi jasno sta je autor hteo da kaze onda prevedem na engleski, i skontam da se radi o savrseno jasnom idiomu, ali koji u srpskom jednostavno nema smisla
sve u svemu neverovatno je da mi je bilo lakse da procitam od istog autora knjizurinu i to sa sve dosta briticizama i britanskih reci sa kojima sam manje upoznata nego sa onim u americkom engleskom nego najobicniju knjizicu od 160 strana na srpskom
I mene zanima kakvi su popusti iako ne idem na sajam..

Pišem sve ponovo, uff

ii..kako ti se dopada mnoja knjiga?A na Limundu sam kupila REKA ZVANA VREME,KUCA ZVANA ZEMLJA- Mija Koto i Ana Edeš/Ševa- Deže Kostoljani.
Sad i ne moram na sajam... Ali, obezbeđen je bus.![]()

ii..kako ti se dopada mnoja knjiga?
![]()
Nisu stigle još...Mici, kakve su cene? Ima li popusta? Mene zanima istorijska enciklopedija Mono&Manjana. U regularnoj prodaji je 11.000

Evo nekih knjiga iz njihovog kataloga koje treba da izadju( samo ne znam kad) - Keri 999din, tvrd povez; Čuvari biblioteke 799din, Salman Ruždi Džozef Anton: Memoari 999din; Nik Vujičić Nezaustavljiv 799din, Slika Dorijana Greja 799din, Srđan Krstić Misterija Beograd - Izgubljeni artefakt 799din, Roberto Kostantini Ključ za Elizu 899din...
ponela sam na posao limunadicu Podseti me zašto mi je uopšte potreban frajer-Klodija Kerol
uzela da sredim nešto u ormaru sa dokumentima i vidim koleginica isto ponela neku knjiguđ
kad ono
Pedeset nijansi...
dakle moram proviriti kad mi je već došla na noge, što ja da budem gora od vas što ste čitale![]()
Dakle ovako![]()
Odmah da napišem da je na akciji za 100din kod Čarobne knjige bilo baš dosta knjiga, pa Krasuljak ako budeš išla, mislim da ćeš naći ono što te zanima
Bila sam od 10-14h na Sajmu, i naravno odmah po otvaranju nije bilo gužve. Već kad sam odlazila ipak je počelo da se puni.
Čarobna knjiga - Pored knjiga za 100din, ima i knjiga za 200 i 300din. Za 200 su neke Tračare, neki serijal koliko sam shvatila ( nisam baš upoznata sa tim), onda Snežna latica i lepeza tajni.. Za 300 din je npr Noćni cirkus.. Na akciji su uglavnom knjige kao na sajtu na akciji, mozda je neka još dodata, ali u principu to je to. Nove knjige su na sniženju 20%.
Laguna - Kod njih se sve zna. Popust je 15%, a oni koji koriste karticu njima se na punu cenu obračunava popust sa kartice. Tamo su i knjige sa akcije 3 za 499, ali npr ja nisam videla Pračeta, mada možda sam previdela u onom šarenišu.Za divno čudo, kod njih nije bila gužva kakva ume da bude, moglo je da se vidi šta sve ima.
Vulkan - Vulkan daje 15% regularno +10% za članove Kluba dobre knjige + 10% za 3 i više knjiga. Neke knjige koje su najavljivali za sajam nisu još izašle. Npr Keri Stiven King, Čuvari biblioteke Glen Kuper.. Ali je zato izašla nova knjiga Suzi Mančič Kao da sam sanjalaEvo nekih knjiga iz njihovog kataloga koje treba da izadju( samo ne znam kad) - Keri 999din, tvrd povez; Čuvari biblioteke 799din, Salman Ruždi Džozef Anton: Memoari 999din; Nik Vujičić Nezaustavljiv 799din, Slika Dorijana Greja 799din, Srđan Krstić Misterija Beograd - Izgubljeni artefakt 799din, Roberto Kostantini Ključ za Elizu 899din...
Novosti - Kod njih je sve isto u odnosu na prošlu godinu. Klasici po 100din, Laušević ona prva knjiga, Kusturica, Drašković. Bez promene sve.
VBZ - Oni imaju akciju da za dve kupljene knjige Borisa DEžulovića dobijate knjigu Vedrane Rudan Kad je žena *****. Recimo **** sad hiljadu dinara je 399din. Kod njih je isto sve standardno.
Paideia - Oni su ponudili dve knjige Olge Tokarčuk , Beguni ( 500din) i Pamtivek i druga doba (650din). Kuci od 200-600din, Makin 200-480din. Borhesova Šifra je 200din, Maštarije i Alef čini mi se 480( za ovo nisam sigurna).
Evro-Giunti - Oni uvek imaju pristojne popuste. Koliko znam trebalo je da izadje knjiga Džoane Rouling, koju je pisala pod pseudonimom Robert Galbrajt, Zov kukavice, ali ja tu knjigu nisam videla. Možda će za koji dan. Ima knjiga po 300 din ( npr Ostrvo ispod mora). Ptice umiru pevajući su 590din, npr..
Marso - Kišon, njegove knjige sve su po 300 din. Meša Selimović Tvrdjava 400din npr.
Solaris - Nova knjiga Den Brauna Inferno, za sad kazu samo u tvrdom povezu, 1300din. Parfem, Ziskind 400din..
Globosino - I oni imaju sasavim pristojne popuste. Ararat 1-2 600din, Sjaj u oku zvezde, Ljiljana Habjanović Đurović 500 din, Moskva suzama ne veruje 400 din ( divan je film, a knjiga me čeka još uvek..).
Dereta - Dereta ove godine nije u areni. Jeste u Hali 1, ali u krugu, kako ja kažem. I na sajmu imaju akciju 3 za 999din, spisak manje više isti kao u knjižari ( na sajtu je spisak).
Orfelin izdavaštvo - Privukla mi je pažnju knjiga Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu, Rensom Rigs. 800 din je ova knjiga. (Nisam je kupila, i sad sam gledala na netu i vidim da treba da bude i nastavka. Dok ga ovde ne objave ja ne kupujem.. Ne mogu više, taman kupim prvi deo, a izdavači ( važi za većinu) ne štampaju nastavke i to mi je glupo. Kad vidim da su sve lepo u kontinuitetu objavili, može kupovina..)
Sezam book - Koliko sam videla kod njih nema ništa novo, a i ako ima sve se stopilo u onom šarenišu da nisam ni primetila. Nije izašla nijedna nova Markesova knjiga od proteklog sajma. Onih 8 koje su objavljene, to je to za sad.
Geopoetika - Oni su najavili da će popust biti 20%, ali ja knjigu koju sam kupila je sa većim popustom ( cena u knjižari 551, ja platila 380. Južno od granice, zapadno od sunca Murakami). Sad ne mogu da se setim za ostale baš, ali i ako niste sigurni, računajte 20% umanjenje, pa ako je i više od toga, super.
Plato - Plato je prošle godine u knjižari u Knezu imao popust 30% na svoja izdanja, ali ja sam zvala jutros i rekli su mi da im ništa nisu javili, tako da ne znam da li će toga uopšte biti. Nema jedinstvenog popusta koji važi za sve knjige, od knjige do knjige se razlikuje. Čitač 450din, Problem Spinoza Irvin Jalom 800din, Osećaj gospođice Smile za sneg i Mandolina kapetana Korelija su po din700, Ubiti pticu rugalicu 600din..
Knjige Obradović - Berkut 1100din, a u knjižarama 1620.
Kuća dobre knjige - Imaju fine popuste. Gospodja Bovari 400din umesto 961 u knjižari, Ljubavnik lejdi Četerli 300 umesto 961din, Stendal Crveno i crno 500 din umesto 1080, Gendži 200 din umesto 691, knjige Džejn Ostin su 500 din ( objavili su 3 knjige njene, Razum i osećajnost, Gordost i predrasude i Nortengerska opatija ).
Booka - oni imaju 10 naslova na akciji , 4 za 999. Sve sam zaboravila šta je u ponudi.
Portalibris - Velika nedra i široka bedra. Mo Jan su 870din. Takođe imali su neke kjige po 100 din. Sad nemam pojma koje su
Mladinska knjiga - Oni uvek imaju jake cene. Sad imaju akciju da za jednu kupljenu knjigu Agate Kristi drugu njenu dobijate za 1 dinar. Jedna košta malo više od 600 din. Meni je to bilo skupo, bez obzira. Imaju i knjige koje su oštećene, one su 50% jeftinije.
Otvorena knjiga - Dostojevski kod knjih je 50% jeftiniji nego u knjižari, Momče 800, Karamazovi 950 din npr.. Imaju i Orvela, ali ne mogu da se setim cene sad..
Admiral books - Sivi vuk - Beg Adolfa Hitlera 500din, Čovek zvani neustrašivi,Vilijem Stivenson 400din, Ajnštajnova kći- Potraga za Lizerl, Mišel Zekhajm ( 400 ili 500din, nisam sigurna, mada mislim 400).
Rende - Nova knjiga Miljenka Jergovića, Psi na jezeru, 1000din. Mislim da ima i nova Ante Tomića, ali nisam sigurna. Čudo u Poskokovoj dragi 500din npr.
Ako se setim još nečega, napisaću![]()

Svaka čast.
Trudila sam se da bude puno informacija, jer samo tako onda ima značaj za nekog
Ako se setim još nečeg napisaću
Divan izveštaj, Pahuljice, detaljan. Svaka čast. Sad ako nekom nešto ne bude jasno treba da se zamisli.
A šta si ti kupila?