Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citajte knjigu Fotografija (Penelopi Lajvli) ako niste vec...Bas vredi procitati.
Skoro su je čitale Night, Mirka, ti i još neki. I vidim da je na sve ostavila jak utisak.
Te je tako otišla na moj čuveni spisak knjiga koje ću čitati :)

Devojke sinoć nisam imala konekciju i vreme sam utrošila na knjigu,pozajmljenu od koleginice sa posla...Knjiga za nas..prava,ljubavna..meni se jako svidela..
mada je tužna do bola..
BOG MALIH STVARI -Arundati Roj
Prenosim samo deo iz predgovora..
"BOG MALIH STVARI je jedna od najlepših knjiga o ljubavi i gubitku. To je tužna priča kroz koju je prošao ceo naš vek, u njoj se Arundati Roj igra sa vremenom kao sa kućnim ljubimcem. Autorka na senzacionalan način, natopljen bojama, mirisima, svetlošću, otkriva gole kosti čovečanstva, uspešno ljušteći slojeve nacije, kaste, religije, viđene očima svoje dece, na njihovom putu kroz svet Malih stvari. Dug put je prevalila ova knjiga od zemlje večito ukopane između užasa rata i strahote mira, do zemlje njoj slične. Izdavač je s velikom radošću poklanja jugoslovenskim čitaocima. Za svoj prvenac Bog malih stvari, danas već čuvena, prelepa indijska spisateljica Arundati Roj dobila je prestižnu Bukerovu nagradu za književnost. Gotovo da nema zemlje gde ova knjiga već nije bestseler. Salman Ruždi tvrdi da je Arundati Roj među najboljim indijskim piscima današnjice.":)
Ovu knjigu sam davno, davno čitala i ona spada u jednu od knjiga koje ću zauvek pamtiti :)

završila konačno Princ pesnika :worth:
kad maqlo bolje razmislim, mogla sam je pročitati za par dana, brzo se čita, ima brzu radnju, smenjivanje 2 toka iz prošlosti i sadašnjosti...
što li sam je razvukla...nemam pojma
nisam oduševljena, ali prekratila mi je vreme :)

Poslednja izmena:
Žene drage
Izgubila sam bebu. Malo sam odahnula otkad sam ušla u drugi trimestar, misleći kako je najkritičniji period iza mene. Prevarih se.
Posle dva dana u bolnici, došla sam kući i zatekla zeku na samrti. Veterinar nije mogao više ništa da učini. On mi je bio velika uteha u svim teškim trenucima i ovo me je dotuklo.
Neću vam se javljati neko vreme, dok se malo ne oporavim.
Pozdravljam vas.

:( Drzi se, ako ti je za utehu svaka zena bar jednom prodje kroz to

Mlada si bice jos puno beba :cmok2:

Žene drage
Izgubila sam bebu. Malo sam odahnula otkad sam ušla u drugi trimestar, misleći kako je najkritičniji period iza mene. Prevarih se.
Posle dva dana u bolnici, došla sam kući i zatekla zeku na samrti. Veterinar nije mogao više ništa da učini. On mi je bio velika uteha u svim teškim trenucima i ovo me je dotuklo.
Pozdravljam vas.
Možda ti sad izgleda strašno i treba vreme da tu činjenicu prihvatiš.
Biću direktna kao i uvek ...Da moja majka nije izgubila bebu pre mene ja ne bih bila rođena ...
Nije me čak ni razmazila ako ćemo pošteno .... zbog tog događaja.
Da si ti nama živa i zdrava, za ostalo - ne brini.
Još uvak si mlada ...

Poslednja izmena:
Biću direktna kao i uvek ...Da moja majka nije izgubila bebu pre mene ja ne bih bila rođena ...
Još uvak si mlada ...

hahahaha

s neba pa u rebra...al si surova....

ali za ovo poslednje si sto posto u pravu...sve ce jednom na svoje...:)

Žene drage
Pozdravljam vas.
Elefteria, mnogo mi je žao zbog tvojih gubitaka. Delovalo je sve tako dobro. Kako se u jednom trenutku sve preokrene. Odboluj to koliko ti je potrebno, pa će posle biti nova beba i novi zeka.

Žene drage
Pozdravljam vas.

Neizmerno mi je zao....Sve sto bih rekla nije dovoljno.
Sve smo uz tebe,znam sigurno...cekacemo te da nam ponovo pišeš...i bice ovde opet lepih vesti...

Elefteria, mnogo mi je žao zbog tvojih gubitaka. Delovalo je sve tako dobro. Kako se u jednom trenutku sve preokrene. Odboluj to koliko ti je potrebno, pa će posle biti nova beba i novi zeka.

Vidis,sve ono sto me je iskidalo prethodnih nedelja i sto me i dalje muci,samo sam se malo privikla da ne mogu nista da promenim,moja mama je prokomentarisala sa: nikad se ne zna.U smislu i da kad je lose,ne mora da znaci da je nepromenljivo,iako nekad tako deluje.I znam da je u pravu...menja se,okreće...kako se pokvari,tako se i popravi.Verujem u to...daje mi snagu...

Još uvak si mlada ...
Još uvak si mlada ...[/QUOTE]
Evo ja cu da se nadovezem...mada sam vec u reputacijama Elefterii napisalaponesto od ovoga...
Ja imam 1 dete, divnu cerku...pre nje izubila sam 3 bebe, posle nje decaka i to u 7. mesecu.
I nisam razmazila cerku, mada je obozavana od strane svih.
Zasta je bitno da mama t.j zena u takvim trenucima bude dobro...vremenom sve se zaleci.
Jos ces ti nama da kacis slike musavih buckastih bebica :D

Evo ja cu da se nadovezem...mada sam vec u reputacijama Elefterii napisalaponesto od ovoga...
Ja imam 1 dete, divnu cerku...pre nje izubila sam 3 bebe, posle nje decaka i to u 7. mesecu.
I nisam razmazila cerku, mada je obozavana od strane svih.
Zasta je bitno da mama t.j zena u takvim trenucima bude dobro...vremenom sve se zaleci.
Jos ces ti nama da kacis slike musavih buckastih bebica :D
Ja ću da se nadovežem kod tebe
Samo nemoj da se osamiš u svojoj tuzi , vrati nam se Elefteria

A ja cu da se slozim sa vama.
I da dodam. Ja se jesam bila osamila kada se desilo to sa bebom u 7. mesecu.
Nisam ni bila svesna toga. Nisam htela ni da idem da radim itd itd...Onda je moj direktor, kome cu biti zahvalna celog zivota, videvsi da ja i dalje nisam dobro, tj imao je informacije od mojih kolega iz Nisa a glavna kancelarija je u Bg...odlucio, tj naredio da moram da se vratim na posao zato sto moram hitno da otputujem za Sarajevo na nedelju dana. Nista od svega toga nije moralo, to je sve on smislio (zaista je trebalo da se ide tamo ali uopste nisam morala ja)...i da skratim pricu, vratila sam se preporodjena...samo zato sto sam napokon stajala pred ljudima, pocela da kumuniciram i rekla: zivot ide dalje :D

Neka ste, tako i treba.
Da li je neka zainteresovana za ``Satanske stihove``, ``Tri coveka u camcu, a o psu da i ne govorimo``, ``Imenjak``, ``Americku tragediju``?
Eto, za sada te cetiri knjige nudim za eventualnu razmenu, ako neka djevuska dodje u sledecu subotu kod ``Moskve`` ili ako hoce postom.
Ima li zainteresovanih? Knjige su citane, ali su lepo ocuvane.

Evo ja se javljam za Tri coveka u camcu i Imenjak, a nudim zna se:
Seksualni zivot moje ujne, ili Londonska polja, ili Menjam zivot ili Kad duva severac + nastavak

Al ne mogu u subotu da dolazim kod Moskve jerbo radim svaki dan u blizini pa me muka 'vata da i subotom dolazim u centar.
Raspolozena sam za razmenu tokom radne nedelje ako nesto od ponudjenog pase!

I da dodam...ove godine NECU na sajam.
I ne citam nista jer padam sa nogu od posla i umora.
I kupila sam na Kupindu "Bibliju otrovne masline" (jupiii)
I jos jedno 20 knjiga ne smem ni da pomislim sta sve nisam.
I grozna sam tolike knjige a niko ih ne cita.

I ide mi rodjendan, napravila sam spisak sta cu narucivati :mrgreen: tj vec sam porucila knjigu Ostrvo, preporuka drugarice, izdavac Eurogiunti, autora ne znam.

I tako...ljubim vas...

Evo ja se javljam za Tri coveka u camcu i Imenjak, a nudim zna se:
Seksualni zivot moje ujne, ili Londonska polja, ili Menjam zivot ili Kad duva severac + nastavak

Al ne mogu u subotu da dolazim kod Moskve jerbo radim svaki dan u blizini pa me muka 'vata da i subotom dolazim u centar.
Raspolozena sam za razmenu tokom radne nedelje ako nesto od ponudjenog pase!

Čula sam za ovu knjigu Seksualni život moje ujne, i delovala mi je zanimljivo. Kakva je? Valja ili ne? Znam da je rasprodata. Ako je to pokazatelj, značilo bi da je dobra, ili je samo bio mali tiraž koji nije obnavljan:D
I ja ne čitam ništa, nemam vremena ovih dana, stala sam na pola knjige, a drugu polovinu ću nadam se da završim uskoro.. Postaviću rekord čitanja čiklita:roll:

Poslednja izmena:
I da dodam...ove godine NECU na sajam.
I ne citam nista jer padam sa nogu od posla i umora.
I kupila sam na Kupindu "Bibliju otrovne masline" (jupiii)
I jos jedno 20 knjiga ne smem ni da pomislim sta sve nisam.
I grozna sam tolike knjige a niko ih ne cita.

I ide mi rodjendan, napravila sam spisak sta cu narucivati :mrgreen: tj vec sam porucila knjigu Ostrvo, preporuka drugarice, izdavac Eurogiunti, autora ne znam.

I tako...ljubim vas...
Moja drugarica Mirka bi ti rekla kako se gugla...:lol:
show_img.php
Kako je to bila lepa serija...:aha:

Čula sam za ovu knjigu Seksualni život moje ujne, i delovala mi je zanimljivo. Kakva je? Valja ili ne? Znam da je rasprodata. Ako je to pokazatelj, značilo bi da je dobra, ili je samo bio mali tiraž koji nije obnavljan:D
I ja ne čitam ništa, nemam vremena ovih dana, stala sam na pola knjige, a drugu polovinu ću nadam se da završim uskoro.. Postaviću rekord čitanja čiklita:roll:

Meni se ta knjiga mnogo dopala,dok su je Mirka i jos neko ovde ocrnili...Ima i simpatična prepiska izmedju nas o potencijalnoj razmeni.
Ne znam sta bih ti rekla...

Skoro su je čitale Night, Mirka, ti i još neki. I vidim da je na sve ostavila jak utisak.
Te je tako otišla na moj čuveni spisak knjiga koje ću čitati :)

Ovu knjigu sam davno, davno čitala i ona spada u jednu od knjiga koje ću zauvek pamtiti :)

I ja!
Prvo, spisateljica je lepa kao lutka. Dobro, verovatno su godine ucinile svoje do sada...
Drugo, pre dosta godina sam je citala i jos uvek se secam o cemu se radi u romanu, a to valjda dovoljno govori o tome da je knjiga upecatljiva.
Naravno, privukle su me korice knjige i sam naslov.

Mogu da preporucim Ljudozderovu kci. Uz ovu knjigu cete se i dobro nasmejati. Za mene je bila pravo otkrovenje.

Elefterija, uzasno mi je zao, ja cu citirati Bi, moras sada da budes jaka i sa ljudima koji te vole.
Odbolovati moras i to ne potiskuj.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back