Biblioteka 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa ima tako nešto i kod nas. Ali mislim da nije ono da svi odjednomm dodju, nego su odredjena neka mesta, ima kućica ispred nemačkog kulturnog centra (Gete instituta, valjda je to isto) u Knez Mihajlovoj, pa tu ostaviš svoju knjigu, a uzmeš nešto. Na početku su oni iz Gete instituta ostavili neke knjige, koje su sve uzete, a nije ostavljeno ništa. Pre neki dan sam prošla, vidim da ima nekih knjiga, uglavnom starih raskupusanih. I mislim da je u onom parku Manjež odredjeno neko mesto za knjige. Treba vremena da nešto zaživi. Ali kakvi su naši ljudi, oni će uzeti i što im ne treba samo ako je besplatno.

Ovde to organizuje jedna grupa mladih koji bi da nesto promene u gradu. Zove se 'Why not'.
Ja razmisljam o toj ideji, moram malo da je razradim :)
Ljubim ga odmah :)
Igra se sa auticima, bagerom, traktorom, svim tim muskim stvarima. I hrani me svojim stapicima. Pa kad sve pojede place sto sam sve pojela. Sta cu kad sam rodila blizanca :)

Ovde to organizuje jedna grupa mladih koji bi da nesto promene u gradu. Zove se 'Why not'.
Igra se sa auticima, bagerom, traktorom, svim tim muskim stvarima. I hrani me svojim stapicima. Pa kad sve pojede place sto sam sve pojela. Sta cu kad sam rodila blizanca :)

To je super ideja ali slazem se sa Bi - ovde ce uzeti sve samo da je besplatno :confused:

A za Jovana - :kiss: :heart:

Kugla:
Htela sam da je stavim u spojlere jer nije za ovu temu, ali onda sam se setila da u stvari jeste jer je to svetlo za čitanje u kupatilu. Nalazi se iznad vrata, pali se posebnim prekidačem, skroz je providna, ali smo stavili mlečnu sijalicu. Ne sme jača od 60 w, ali i ne treba. Još ako se stavi obična providna sijalica vidi se super. Na prvoj slici je ugašena, na drugoj upaljena. A ne znam koliko se sama kugla dobro vidi.

Evo mene...
Bi ... to je deo kuće gde posle kuhinje,žena provodi najviše vremena , tako da se radujem u tvoje ime.

Pročitala sam roman Muzika jednog života,Andrej Makin.
Znam da ste sve čitale, nema potrebe da dodatno pišem o delu.

Ljupko!
Ja sam kod mojih imala poseban deo kuce i secam se sredjivanja svog žutog kupatila.i sad ga obožavam...tako je divno kad je novo!

- - - - - - - - - -

Da, i zato imas najveselije dete od sve horoskopske dece.Cista esencija radosti i iskrenog dečjeg smeha!

Pročitala sam Fotografija,Penelopi Lajvli
Dodaću komentar sutra.
Otišla na spisak :D

Pahuljice, nemoj da kupuješ Zamak u Pirinejima. Uzmi iz biblioteke, ako baš želiš da ga pročitaš. Težak je ili dosadan, ili ko to već kako karakteriše ili oboje.
Mislim da sam gledala taj film koji pominješ.
Čitam Vedranu Rudan. Mada sam juče uglavnom gledala filmove na TV. To je za mene prava nedeljna zabava. Ima ona tema Sunday Afternoons, ali ja se nešto na njoj nisam pronašla. Nije mi uopšte tamo prijatno, pa kad imam nešto o filmovima ja kažem ovde.
Slažem se potpuno sa Radom i Bi.

konačno me neka knjiga povukla i pročitaj je u jednom dahu :klap:
u povratku iz Praga do pola puta sam je završila da mi prosto bilo žao :)
sa Lagunine akcije i uzela sam je bez nekih preteranih očekivanja, a ponela jer je tanka(iako ja "pravim" knjigama smatram one debele(znam, znam, svinje su debele-ne knjige :lol:)
Neprimetni zločini-Giljermo Martinez
Čitala sam je pre 4-5 godina, i još je prilično pamtim. Mislim da ima i film :think:

Tek su mi danas stigle knjige!
Nesto mi traljavo ide Crveno i crno...
Stendal ili Dežulović?

Juce je u Solunu organizovana razmena knjiga. u jednom parku preko puta Bele kule, sa pratecim dogadjajima (koncert klasicne muzike, igre za mladje i slicno).
Imali su nekoliko polica i puno gajbica. Tu ostavis svoje knjige a uzmes sta zelis.
Ja sam ostavila jednu knjigu mm'a, a uzela jednu poljskog autora za koga do sada nisam cula ali mi je delovala zanimljivo :)
Hajde i u BG'u da organizujemo tako nesto :D
Hajde :D
Ljubi Jovana i za mene :cmok:

Sjajno je ispalo :super:
I kugla je super. Potražiću je :D

Evo mene...
Bi ... to je deo kuće gde posle kuhinje,žena provodi najviše vremena , tako da se radujem u tvoje ime.

Pročitala sam roman Muzika jednog života,Andrej Makin.
Znam da ste sve čitale, nema potrebe da dodatno pišem o delu.
Pa reci makar da li ti se dopada ili ne. Šta si se stisla :ljutka:
:cmok:

Pa reci makar da li ti se dopada ili ne. Šta si se stisla :ljutka:
:cmok:
Muzika jednog života- skoro opevana priča o mladom pijanisti kojeg je vihor rata prekinuo da odživi život kakav mu sleduje.
Sviđa mi se , mislim da jedino ja ovde volim ratne i istorijske romane.
...
Što se tiče Fotografije, teška je knjiga... ne odmara ali se opet brzo čita.
Posle knjige mi je ostala misao- da li se meni desilo da nekog ne slušam dovoljno , da li mi detalji iz života dragih ljudi promiču i da li obraćam pažnje na sve što mi je kazano

Hajde da se organizujemo nekako, da napravimo neku akciju ``Knjiga za tebe, knjiga za mene``... nesto u tom stilu, pa da razmenjujemo knjige, kao sto se oni sto menjaju slicice okupljaju oko Fontane kod hotela ``Moskva``, valjda mozemo i mi - ljubitelji knjiga da nadjemo neko mesto za razmenu.

Muzika jednog života- skoro opevana priča o mladom pijanisti kojeg je vihor rata prekinuo da odživi život kakav mu sleduje.
Sviđa mi se , mislim da jedino ja ovde volim ratne i istorijske romane.
...
Što se tiče Fotografije, teška je knjiga... ne odmara ali se opet brzo čita.
Posle knjige mi je ostala misao- da li se meni desilo da nekog ne slušam dovoljno , da li mi detalji iz života dragih ljudi promiču i da li obraćam pažnje na sve što mi je kazano

Ja sam procitala tu knjigu, secam se onog opisa cekanja voza, inace (bez veze s knjigom) veoma volim da putujem vozom, da sednem pored prozora i posmatram, malo citam, dremam, i opet posmatram...Neretko gledajuci tako u te nepoznate predele, pitala bih se sta krije taj i taj delic istog, ona kuca na osami koja promace, mnogo toga..

Da, knjiga nije laka za citanje, ali nema onih scena nasilja, nema ni patetike koja bi inace mogla da prati nesrecnog pijanistu i ostalo, a dopada mi se ovo boldovano, jakol:klap:

Ako slusamo, trebalo bi da cujemo, ako pricamo, trebalo bi da nas cuju...Mozda bi na ovom svetu bilo manje nesporazuma, promasaja pa i nesreca...Gore je ne hteti cuti, nego ne reci nista...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back