-Night -
Elita
- Poruka
- 18.831
Znaš da je kod mene gužva, treba mi nešto što ne moram da pratim
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ma verujem ja tebi, nego eto malo čitam dok mi se suši radijator.Tako i završava...
Ja verovala koleginici, pa se zahebala. Sad ti ako nama ne veruješ, ponovi grešku. kako hoćeš. Ima samo da si proćerdaš vreme.
Nema link, pošaljite mi, ko hoće, mail adresu na pp.Bi daj link ...'ajde rešila sam da pređem na romane dok sam na poslu![]()

Ja sam na terasi ispod suncobrana...![]()
Vako.
Ta Rudenka je super, a korice (pošto čitaš u busu) pokri nekim šemama o heklanju
Ljubavna knjiga? Ja i pored ovolikog čitanja ne mogu da se setim ni jedne koja vredi. Da je ono... baš ljubavna a dobra.
Neke nabrojane nisam čitala, a neke sam čitala ali me ni jedna nije oborila s' nogu.
Recimo Biblija otrovne masline je knjiga koja sadrži po meni izuzetno jaku priču o ljubavi, i izuzetno jaku prču o gubitku. Ali to nije prava ljubanva knjiga.
Posto ne mogu da dajem reputacije, ja cu samo da repliciram Lamarin tekst.
Hajde, neka se neka devojka seti prave ljubavne knjige koju je procitala, ali prave.
Ja ne mogu da se setim, a bas sam puno knjiga procitala.
Jesi li procitala "Mapa za izgubljene ljubavnike"?
![]()
Ja sam uzela ponovo Singera, ROB, ako nesto ima zajednicko sa gorepomenutom, je cinjenica da ljudi pate i onda kad mnogo vole, jer je tradicija, vera, neretko su zla kob koja unistava sudbine i ugrozava zivote onih koji vole a kojima je to zabranjeno...Naravno, Rob je univerzalan u tome i spada u cistu antologiju vecite borbe izmedju ljubavi i mrznje zbog surovosti okoline i neprihvatanja onoga sto je najvrednije u coveku a to je ljubav...
Jesi li procitala "Mapa za izgubljene ljubavnike"?
Pogledajte prilog 305281
Ja sam uzela ponovo Singera, ROB, ako nesto ima zajednicko sa gorepomenutom, je cinjenica da ljudi pate i onda kad mnogo vole, jer je tradicija, vera, neretko su zla kob koja unistava sudbine i ugrozava zivote onih koji vole a kojima je to zabranjeno...Naravno, Rob je univerzalan u tome i spada u cistu antologiju vecite borbe izmedju ljubavi i mrznje zbog surovosti okoline i neprihvatanja onoga sto je najvrednije u coveku a to je ljubav...
Hvala, Biljo, na preporuci.
Nisam citala.
Hvala, Biljo, na preporuci.
Nisam citala.
Frangipany, Mape je divna knjiga i ja sam je svojevremeno ovde toplo preporučivala. Samo, ona nije ljubavna knjiga. Ljubavnici u naslovu su odsutni tokom čitave knjige i zapravo je njihova ljubav, o kojoj ne saznajemo mnogo (a nije ni važno da saznamo), katalizator za sagledavanje drugih likova. U fokusu knjige je pre svega, sukob kultura (govori o imigrantima iz Pakistana u Britaniji), tradicija, pogleda na svet i međugeneracijskom jazu (roditelji emigranti koji žive i misle onako kako su to radili u domovini, koji čeznu za njom, kuvaju i oblače se kao u domovini, redovno se čuju telefonom s rođacima tamo, i njihove dece rođene u Britaniji). Prelepa je knjiga i vredi je pročitati u svakom slučaju. Čitala sam je pre čini mi se 8 godina, možda i više, a i dalje je se odlično sećam.
Inače, kad su u pitanju ljubavni romani. Za mene je ljubavni roman onaj koji primarno govori o ljubavi. Ne znam kakav bi to bio "pravi" ili "nepravi". O kakvoj je ljubavi reč, patološkoj ili normalnoj (šta god opet normalno značilo za svakog od nas) i kakvim je stilom napisana, kako je oblikovana priča, to već zavisi od knjige i od pisca, i naravno, afiniteta, iskustva čitaoca i stanja u kojem se nalazi dok čita (meni se često događa, a verujem i drugima, da me neka knjiga jače "pogodi" kada sam svesna da i nije neki kvalitet ili ostavi ravnodušnom u obrnutom slučaju, sve zavisno od mog trenutnog stanja i preokupacija).

Frangipany, Mape je divna knjiga i ja sam je svojevremeno ovde toplo preporučivala. Samo, ona nije ljubavna knjiga. Ljubavnici u naslovu su odsutni tokom čitave knjige i zapravo je njihova ljubav, o kojoj ne saznajemo mnogo (a nije ni važno da saznamo), katalizator za sagledavanje drugih likova. U fokusu knjige je pre svega, sukob kultura (govori o imigrantima iz Pakistana u Britaniji), tradicija, pogleda na svet i međugeneracijskom jazu (roditelji emigranti koji žive i misle onako kako su to radili u domovini, koji čeznu za njom, kuvaju i oblače se kao u domovini, redovno se čuju telefonom s rođacima tamo, i njihove dece rođene u Britaniji). Prelepa je knjiga i vredi je pročitati u svakom slučaju. Čitala sam je pre čini mi se 8 godina, možda i više, a i dalje je se odlično sećam.
Inače, kad su u pitanju ljubavni romani. Za mene je ljubavni roman onaj koji primarno govori o ljubavi. Ne znam kakav bi to bio "pravi" ili "nepravi". O kakvoj je ljubavi reč, patološkoj ili normalnoj (šta god opet normalno značilo za svakog od nas) i kakvim je stilom napisana, kako je oblikovana priča, to već zavisi od knjige i od pisca, i naravno, afiniteta, iskustva čitaoca i stanja u kojem se nalazi dok čita (meni se često događa, a verujem i drugima, da me neka knjiga jače "pogodi" kada sam svesna da i nije neki kvalitet ili ostavi ravnodušnom u obrnutom slučaju, sve zavisno od mog trenutnog stanja i preokupacija).
Hvala ti Dano na sjajnom komentaru.
Bez obzira, zaintrigirale ste me sa Mapama, pa cu ih potraziti u biblioteci. Samo da platim clanarinu.
Ja realno nemam pojma šta bi to bio pravi ljubavni roman. Samo eto očekujem da ga neko napiše, a da ga ja otkrijem i pročitam
Znači neću ljubomoru, neću patologiju, neću sex, neću neku šećerlemicu... hoću "pravu ljubav". Da me sasvim zaokupi, opčini, uzdrma...
E, sad. Problem je sigurno zapravo u meni. I u tome što nisam više tako mlada pa mi nije ubedljivo ono što nekada jeste bilo.
Nadam se recimo da će knjiga Dvoje - Iris Hanike da ispuni makar deo mojih očekivanja. Odavno mi je na spisku![]()
Bas zato sto su odsutni, sve vreme su prisutni, prisutniji nego da su konopcem vezani jedno za drugo...
Za njih i umesto njih govori sve nabrojano...
![]()
Zavisi od izdavača do izdavača. Čarobna knjiga nema baš neke popuste, mislim oko 15%.. Otvorena knjiga je imala mislim oko 50% niže cene nego u knjižarama.. Budu neke knjige jeftinije, ali znam da je bilo čak i nekih izdavača koji su imali iste cene kao u knjižari. Ne sećam se tačno šta ali ima i toga..

Ja realno nemam pojma šta bi to bio pravi ljubavni roman. Samo eto očekujem da ga neko napiše, a da ga ja otkrijem i pročitam
Znači neću ljubomoru, neću patologiju, neću sex, neću neku šećerlemicu... hoću "pravu ljubav". Da me sasvim zaokupi, opčini, uzdrma...
E, sad. Problem je sigurno zapravo u meni. I u tome što nisam više tako mlada pa mi nije ubedljivo ono što nekada jeste bilo.
Nadam se recimo da će knjiga Dvoje - Iris Hanike da ispuni makar deo mojih očekivanja. Odavno mi je na spisku![]()
Bila sam do naše biblioteke.
Izdvojili su deo gde su napisali ko od pisaca je pisao u kadi , ko stojeći i sl.
Kafka je radio od 23h do 06 h
Virdžinija Vulf je pisala na stolu visokom 1,20m
Međutim, javljam se jer sam našla sebi najlepšeg pisca ...
Pogledajte prilog 305314
Jack Kerouac
Nema na čemu.Hvala. Tek sad sam videla odgovor.
Citala sam "Mapu za izgubljene ljubavnike". Ok knjiga, moze da prodje.![]()

Vec sam napisala na drugoj temi da citam "Kci direktora cirkusa" J. Gorder. Neobicna. Ne znam jos sta mislim.